Įkraunama...
Įkraunama...

Iššūkis: visai neperku naujų rūbų

http://grynas.delfi....s.d?id=59469219
Atsakyti
Is savo puses galiu pasakyti, kad dauguma lietuviu tikrai gedijasi eiti i tuos ''skudurynus'' ir juose knistis, pati jausdavausi lygiai taip pat, eidavau, pirkdavau bet budavo nemalonu. Pati gyvenu ne LT, aplinkoje kurioje gyvenu yra labai normalu pirkti devetus rubus, charity parduotuvese, car boot ispardavimuose ar tiesiogiai is zmoniu. Nezinau kaip LT, bet cia dauguma rubu galima gauti net nedevetu ar su etiketemis.
Atsakyti
Griztu dabar su pasikeitusia nuomone.

Vel emiau dairytis i naujus drabuzius parduotuvese,nes:

skudurynu asortimentas apverktinas,vakar ilgiausiai ieskojau megztuku saltajam sezonui,nutasyti,nusiburbuliave,siaubingi - ne maziau 30 lt. ir ne visi butinai mano dydzio. doh.gif

Megstu tureti maziau,bet kokybiskesniu drabuziu,kurie tiktu visoms progoms.
SH darosi sudetinga tokiu rasti.

Laikas.Parduotuveje uztruksiu pusvalandi su pasimatavimu ir nusipirkimu,o SH galiu reikiamo daikto ieskoti menesiu menesius ir nerasti.... unsure.gif
Atsakyti
Temos pavadinimas tai blink.gif .
Kodėl jauna, protinga moteris negali pirkti tik padevėtų drabužių. Ypač Lietuvoje. Kur minimali alga mažesnė už sumokamus mokesčius. O naujas drabužis kainuoja mažiausiai septintadalį jos. g.gif Logiškai mąstant sakyčiau, kad vargu, ar finansiškai įmanoma kitaip apsipirkti. Jaunas ar senas, protingas ar kvailas, jei kišenėje minimumas, tai apie ką bekalbėt.
Beto, yra 2 žmonių rūšys. Vieni mėgsta nusipirkti keletą super duper kokybiškų apdarų ir juos devėti n metų - ilgai ir nuobodžiai, kartais pakeičiant detales ir derinius. O yra tokių kaip aš. biggrin.gif Kuriems morališkai greit pabosta apranga, keičiasi gyvenimo stilius, tempas, aplinka ir požiūris. Jaučiuosi tokia nuvalkiota, kai metai iš metų tenka traukt iš spintos tą patį drabužį - nuobodu. doh.gif Galų gale, ilgaamžis drabužis įpareigoja ir kitus perkant derinti prie jo, taikyti. Perkant padevėtus - laisvė, radai, tiko, patiko ir imi, niekas nesvarbu.
Žinoma, yra keletas drabužių, į kuriuos investuojama keliems metams. Bet visa kita - smulkmenos, už kainą nuo 2-5lt turiu pilną spintą gėrio, kuriam pabodus lengva ranka supakuoju maišelin ir išmetu. Neskauda galvos nei dėl investuotų pinigų, nei dėl nepasiteisinusios kokybės. smile.gif Bet visada jaučiuosi atsinaujinusi ir kitokia. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 09 24, 10:08)

O kuo temos pavadinimas blogas? g.gif

Jei aš galėčiau/mokėčiau/sugebėčiau surasti man patinkančių drabužių po 2-5 litus, būčiau baisiai apsipatenkinus. Deja, mano realybė yra kitokia. Ir turbūt ne mano vienos.
Spintoj esančius drabužius pirktus tokiomis kainomis galiu ant rankų pirštų suskaičiuoti. Tad esate laiminga, kad galite šitaip formuoti savo garderobą.
Papildyta:
QUOTE(buda @ 2012 09 21, 15:05)
skudurynu asortimentas apverktinas,vakar ilgiausiai ieskojau megztuku saltajam sezonui,nutasyti,nusiburbuliave,siaubingi - ne maziau 30 lt. ir ne visi butinai mano dydzio. doh.gif

Tokią tendenciją stebiu jau ne pirmus metus. SH idėja tiek dėl kainos, tiek dėl antros eilės panaudojimo tiek dėl originalumo, kurį galima surasti - nuostabi. Bet idėjos nuostabumą nustelbia tai, kad už kokį H&M megztuką ten prašo mokėti beveik tiek pat kiek jis kainavo per išpardavimą doh.gif
Tikrai šaunuolės tos, kurios dar sugeba rasti perliukų. Man sunkiai sekasi.
Atsakyti
Alternatyva kuistukams yra portalas " Mano drabužiai", kuriame apsiperku nuo glvos iki kojų, tiek kasdieninių, tiek išeiginių drabužių. Kainos irgi nemažos, bet pigiau nei parduotuvej, gali derėtis, paskutinis pirkinys buvo R. Piekautaitės batai, kuriuos visi pastebi ir klausia, kur tokį grožį gavau. Mokėjau 150 Lt , na, jie ir 300 verti buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onomotopėja: 24 rugsėjo 2012 - 19:29
QUOTE(smaggiuke @ 2012 09 24, 18:44)
Jei aš galėčiau/mokėčiau/sugebėčiau surasti man patinkančių drabužių po 2-5 litus, būčiau baisiai apsipatenkinus. Deja, mano realybė yra kitokia. Ir turbūt ne mano vienos.
Spintoj esančius drabužius pirktus tokiomis kainomis galiu ant rankų pirštų suskaičiuoti. Tad esate laiminga, kad galite šitaip formuoti savo garderobą.

drinks_cheers.gif Turiu daug drabužių iš kuistukų, bet pirktų už 2-5 Lt, deja, vienetai, nes kokybė kainuoja ir kuistukuose, bent jau to, kas man tinka ir patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2012 09 24, 19:29)
drinks_cheers.gif Turiu daug drabužių iš kuistukų, bet pirktų už 2-5 Lt, deja, vienetai, nes kokybė kainuoja ir kuistukuose, bent jau to, kas man tinka ir patinka ax.gif
viskas brangsta sad.gif
Atsakyti
QUOTE(smaggiuke @ 2012 09 24, 18:44)
O kuo temos pavadinimas blogas?  g.gif

Temos pavadinimas vos perskaičius kelią pasipiktinimą. Tuo jis ir blogas. rolleyes.gif Esu jauna, na dar kaip ir nekvaila, bet nematau čia nieko neįmanomo. biggrin.gif Čia tarsi norima pasakyti, kad tik kvailės neperka naujų rūbų. Ir kad jauniklės kaip vištos daugiau neturi, kur pinigų investuoti, tik į skudurus. doh.gif

Perliukai dažnai slepiasi tose drabužių krūvytėse, kur viskas sumesta ir už vieną kainą. Į kabančius net nesidairau - kainos tikrai kaip iš fantastikos srities (lyginant su naujais drabužiais). blink.gif Na, yra keli faktai, kodėl man taip lengva. Mano dydis populiarus ir man viskas visada tinka. biggrin.gif O kitas dalykas, niekada nežiūriu į gamintoją, tik į sudėtį. smile.gif Nėra man skirtumo, koks vardas užrašytas popieriuke, vistiek tai tik aš žinosiu. O grožiui tas nieko nepridės. Man nesuvokiamas gamintojo sureikšminimas, dažnai matau, kad žmonės griebia bet ką vien dėl firmos. doh.gif O kam tas gamintojas, jei drabužis greitai atsibos lygiai taip pat, kaip ir nežinomo gamintojo. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 25 rugsėjo 2012 - 07:56
nu protingos moterys tik ir perka ,,Poniu laimej" , siūlyciau taip vadinti, nes kiek matau tai vien ponios ten kuisiasi bent jau mano 4 pagal dydi Lietuvos mieste, diduma poniu is istaigu istaigeliu ten randa ,,nauju'' drabuziu.. O koks dziaugsmas ir antpludis buvo kai viena tokia parduotuvele padare ispardavima po 1 lita, po LITA , jus suprantat ?
Atsakyti
QUOTE(simama04 @ 2012 09 25, 15:57)
O koks dziaugsmas ir antpludis buvo kai viena tokia parduotuvele padare ispardavima po 1 lita, po LITA , jus suprantat ?

Na, kaip per kažkurią laidą Statkevičius ir pasakė, kad po tą litą prisipirkus gali būt sau ponas ir poto švaistyt lauk, o ne būt etiketės vergu. Patiko man jo pamąstymai devėtų drabužių tema. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 09 24, 20:29)
Alternatyva kuistukams yra portalas " Mano drabužiai", kuriame apsiperku nuo glvos iki kojų, tiek kasdieninių, tiek išeiginių drabužių. Kainos irgi nemažos, bet pigiau nei parduotuvej, gali derėtis, paskutinis pirkinys buvo R. Piekautaitės batai, kuriuos visi pastebi ir klausia, kur tokį grožį gavau. Mokėjau 150 Lt , na, jie ir 300 verti buvo smile.gif

man, siuo metu auginanciai 3 menesiu vaika (o 6 ir 3 metu vaikai irgi demesio nori), yra nei teoriskai, nei praktiskai neimanoma pavazineti ir ieskoti rubeliu SH, ka mielai dariau anksciau, tad, kadangi nepradejau pirkt nauju rubu, ieskau "antru ranku" internete. Beje, visai sekmingai 4u.gif bigsmile.gif
tikrai - asortimentas ir kainos dabar "antru ranku" parduotuvese ne visada adekvatus. Ypac, jei yra "Nauja kolekcija" lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti