Įkraunama...
Įkraunama...

Iššūkis: visai neperku naujų rūbų

QUOTE(Sophi @ 2012 06 26, 19:17)
Taip, yra kokybiškų, bet ta pati problema - pagal mūsų kišenes neadekvačios kainos. Man nenormalu už megztinį ar suknelę, kurią per vasarą apsivilksi kelis kartus mokėt kelis šimtus.

blink.gif kas čia per požiūris? O kas neleis tos suknelės užsidėti po metų, dviejų ar dešimties? Va čia ir pasireiškia vartotojiškumas, kai drabužiai perkami tik vienam sezonui ir tada išmetami unsure.gif Kai nusiperki brangesni drabužį - visai kitas požiūris į jį, nesuprantu kaip galima per sezoną batus sudrožti, nes jų kaina būna tokia, jog esi suinteresuotas juos nešioti kaip galima ilgiau.
Tikrai baisu, kai pažįstamos nespėja vaikams džinsus pirkti, nes jie suplyšta per kelis mėnesius, ar batus - juk taip jie mokomi netausoti savo daiktų, neva, tai materialumo požymis. Pati buvau vaikas, ir visai kitaip buvau auklėjama ax.gif
Atsakyti
Tai va, nesuprantu, kas šiandien nutiko, bet va ėjau pirkti apatinio trikotažo naujo, o nusipirkau striukytę..., kažkaip krito į akį iš pirmo žvilgsnio, kainavo 120 lt., tai ir susigundžiau, o dabar pati save kaltinu, graužiu, kam pirkau, kodėl neatsispyriau pagundai, juk šitiek laiko tik padėvėtuose rūbus perku. Dabar atrodo, kad net prie veido netinka striukės spalva, mat kai parduotuvėje kitoks apšvietimas, tai kažkaip daug gražiau buvo, o dabar blyšku, nyku..., kaip sakoma duok durniui pinigų ir išleisk į parduotuvę.... biggrin.gif

Aš naujų rūbų iš viso nemėgstu, kažkokie jie man lyg nesavi, o padevėti limpa prie dūšios , aišku, ne visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brita33: 28 birželio 2012 - 16:02
QUOTE(brita33 @ 2012 06 28, 17:00)
Tai va, nesuprantu, kas šiandien nutiko, bet va ėjau pirkti apatinio trikotažo naujo, o nusipirkau striukytę..., kažkaip krito į akį iš pirmo žvilgsnio, kainavo 120 lt., tai ir susigundžiau, o dabar pati save kaltinu, graužiu, kam pirkau, kodėl neatsispyriau pagundai, juk šitiek laiko tik padėvėtuose rūbus perku. Dabar atrodo, kad net prie veido netinka striukės spalva, mat kai parduotuvėje kitoks apšvietimas, tai kažkaip daug gražiau buvo, o dabar blyšku, nyku..., kaip sakoma duok durniui pinigų ir išleisk į parduotuvę.... biggrin.gif

Aš naujų rūbų iš viso nemėgstu, kažkokie jie man lyg nesavi, o padevėti limpa prie dūšios , aišku, ne visi.

Galite gražinti juk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 06 26, 22:14)
blink.gif kas čia per požiūris? O kas neleis tos suknelės užsidėti po metų, dviejų ar dešimties? Va čia ir pasireiškia vartotojiškumas, kai drabužiai perkami tik vienam sezonui ir tada išmetami  unsure.gif Kai nusiperki brangesni drabužį - visai kitas požiūris į jį, nesuprantu kaip galima per sezoną batus sudrožti, nes jų kaina būna tokia, jog esi suinteresuotas juos nešioti kaip galima ilgiau.

Nekalbėjau apie drabužio išmetimą po vieno sezono - niekada to nedarau. Jei užsivelki drabužį nors ir 10 metų po kelis kartus per sezoną, mano požiūrio tai nekeičia. Bet tai yra mano požiūris, aš jo niekam neperšu. Nereiškia, kad pirkti brangius drabužius yra blogis. Ne - tiesiog aš renkuosi kitą kelią, kuris man tinka ir patinka smile.gif
QUOTE(brita33 @ 2012 06 28, 17:00)

Jei netinka, tai tai tikrai grąžinkit, bet vien todėl, kad nusipirkot brangiau nei įprastai, tai neverta graužtis. Žiūrėkit į tai, kaip į pamoką, kad kitą kartą 9 kartus pamatuotumėt prieš pjaudama:4u:
Atsakyti
Dėkoju už patarimus smile.gif 4u.gif
Atsakyti
vieneri dzinsai, pora kostiumeliu, apatiniai, striuke, rankine ar paltukas - gali/turi buti is nauju.
visa kita - laisvalaikio, sporto, rubai iseigai(ne Vienos baliui) - galima rasti padevetuose. netgi "isleistuvines" sukneles. ne Humanose, pilna db parduotuviu, kurios ne tokios ir pigios, nes karta zmogaus nesiota ir voila...devetas rubas.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 06 26, 23:14)
blink.gif kas čia per požiūris? O kas neleis tos suknelės užsidėti po metų, dviejų ar dešimties? Va čia ir pasireiškia vartotojiškumas, kai drabužiai perkami tik vienam sezonui ir tada išmetami  unsure.gif Kai nusiperki brangesni drabužį - visai kitas požiūris į jį, nesuprantu kaip galima per sezoną batus sudrožti, nes jų kaina būna tokia, jog esi suinteresuotas juos nešioti kaip galima ilgiau.
Tikrai baisu, kai pažįstamos nespėja vaikams džinsus pirkti, nes jie suplyšta per kelis mėnesius, ar batus - juk taip jie mokomi netausoti savo daiktų, neva, tai materialumo požymis. Pati buvau vaikas, ir visai kitaip buvau auklėjama  ax.gif

Pas mus gal nera labai placiai paplites poziuris, kad reikia vos ne kas sezona is pagrindu keisti garderoba ir kas jau "nebemadinga", ismetineti lauk. Bent jau kalbant apie nauju drabuziu pirkima. Manau, cia daug kas atsiremia i finansus ir galimybes smile.gif

Beje, juk musu 2handai pagrinde ir gyvena is vartotojisko Vakaru valstybiu gyventoju gyvenimo budo g.gif Juk tiktai to deka, kad ten nemazai zmoniu sitaip atsikrato nesunesiotu, bet "jau nemadingu" ir moraliskai pasenusiu drabuziu. NORS jau esu skaiciusi straipsniu apie tai, kad musu 2handu prekybininkai pastebi per pastaruosius pora metu ryskiai suprastejusi siunciamu drabuziu asortimenta, kas reiskia, jog ir ten zmones po krizes ima vartoti kiek labiau apgalvotai ir nebesimetyti lengva ranka naujais rubais smile.gif

Tai va, ar nores kas propaguoti toki samoninguma del nauju rubu nepirkimo, jeigu is Vakaru pradetu siusti tik labai nunesiotus drabuzius... g.gif
Atsakyti
Mano nuomone, ir dabar tik labai nedidelė dalis kuistukų asortimento dalis yra nešiotina. Visa kita neverta dėmesio dėl nusidėvėjmo arba moralinės senatvės. Ir tam, kad atskirtum grūdus nuo pelų, reikia nemažai nemažai sugaišti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(issiblaskiusi @ 2012 07 08, 01:17)
Pas mus gal nera labai placiai paplites poziuris, kad reikia vos ne kas sezona is pagrindu keisti garderoba ir kas jau "nebemadinga", ismetineti lauk. Bent jau kalbant apie nauju drabuziu pirkima. Manau, cia daug kas atsiremia i finansus ir galimybes smile.gif

Tai nereikia pirkti visokių vienadienių drabužių ax.gif, pirkti tai kas neišeina iš mados
kita verus - nėra nemadingų drabužių, nes mada nuolat grįžta po kiek metų biggrin.gif, reikia tik didelės spintos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 07 09, 10:43)
nėra nemadingų drabužių, nes mada nuolat grįžta po kiek metų  biggrin.gif, reikia tik didelės spintos  lotuliukas.gif

Bet ta mada sugrįžta vis tiek šiek tiek kitokia ir tik labai nedidelė dalis drabužių iš "buvusios" mados yra pritaikomi naujojoje.
Atsakyti
QUOTE(smaggiuke @ 2012 07 09, 13:15)
Bet ta mada sugrįžta vis tiek šiek tiek kitokia ir tik labai nedidelė dalis drabužių iš "buvusios" mados yra pritaikomi naujojoje.

parinkus tinkamai - jie puikiai pritaikomi. Puikiai prisimenu, kai turėjau tokias plačias klostuotas kelnes-sijoną, o dabar tokios vėl madoje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2012 07 10, 09:31)
Puikiai prisimenu, kai turėjau tokias plačias klostuotas kelnes-sijoną, o dabar tokios vėl madoje  ax.gif

Kadaise ir aš tokias turėjau, bet dabar nei gražu, nei ką...
Atsakyti