Įkraunama...
Įkraunama...

Iššūkis: visai neperku naujų rūbų

Kad su mūsų parduotuvėm yra tikra problema. Antkainiai nerealūs, o ir už tuos pinigus labai sunku ką nors rasti, kas būtų iš natūralių medžiagų ir geros kokybės. Mano nuomonė geriau mažiau turėt, bet gerų daiktų, kurių po vieno sezono nereikės išmest. O dabar viena sintetika ir nuolatinis mados vaikymasis. O su batais kokia problema doh.gif Jei netelpi į naujausių "madų" rėmus, tai pravargsi batų beieškodama.
O second handuose kartais būna tikrai labai puikių prekių. thumbup.gif Kai kuriuos net su etikėtėm, nedėvėtos. Bet esmė ne kainoj - ten galima nusipirkt labai geros kokybės drabuzėlių, iš kurių kelis sezonus nesinorės išlipti. O ir originalių daug. blush2.gif Tik va jų ieškojimui reikia skirti nemažai laiko, kas ne visada išeina.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 09, 17:31)
va tuose masiniuose renginiuose, turguose ir kitur neiseina man apsilankyti  doh.gif  visada reikia i darba eiti tokiomis progomis  doh.gif

tada reikia paieškoti vilnos karšyklų ir paskambinėti 4u.gif
Atsakyti
o man visaip gaunasi ir nauju paperku ir pro skudurynus,nepraeinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 08, 10:35)
batus, nori nenori, tenka pirkti  doh.gif  tik va, vel pilna slamsto parduotuvese su milziniskais antkainiais...  schmoll.gif
jei kas turit pasiulymu del batu, rasykit  mirksiukas.gif

Daugybe metu dėviu Dr.Martens batus (tiesa, ju turejus dvejus lotuliukas.gif ) nesudevimi smile.gif vienus pirkau padevetu batu parduotuvej uz 5lt, atlaike tiek kiek kainavo - 5metus biggrin.gif kitus pirkau naujut naujutelius smile.gif deviu jau 2 metai, bet vis dar atrodo kaip naujut naujuteliai smile.gif tinka rudeni, ziema, pavasari smile.gif
Drauge gal pries pora dienu Dalmetoj nusipirko žieminukus verstos odos, mano akiai žiūrint stilingus batus 4u.gif aij, jie kainavo 9Lt 4u.gif berods Dalmeta bankrutuoja, tai sakė avalynei 50proc nuolaida smile.gif

aš ir pasisakau už skudurų ir maisto kulto nebuvimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violence: 12 kovo 2009 - 00:10
QUOTE(violence @ 2009 03 12, 02:09)
Daugybe metu dėviu Dr.Martens batus (tiesa, ju turejus dvejus  lotuliukas.gif ) nesudevimi smile.gif vienus pirkau padevetu batu parduotuvej uz 5lt, atlaike tiek kiek kainavo - 5metus biggrin.gif kitus pirkau naujut naujutelius smile.gif deviu jau 2 metai, bet vis dar atrodo kaip naujut naujuteliai smile.gif tinka rudeni, ziema, pavasari smile.gif
Drauge gal pries pora dienu Dalmetoj nusipirko žieminukus verstos odos, mano akiai žiūrint stilingus batus  4u.gif  aij, jie kainavo 9Lt  4u.gif berods Dalmeta bankrutuoja, tai sakė avalynei 50proc nuolaida smile.gif

aš ir pasisakau už skudurų ir maisto kulto nebuvimą  4u.gif

aš humanoj prieš metus nusipirkau už 8 lt Dr. Martens batukus. Tik dabar per susilenkimą susiraukšlėjo, pradėjo kiurti ir išbalo nuo druskų... Na padėvėti buvo, bet šiaip geri, patogūs. O second hand' ai man patinka, ten ne tik rūbų, bet ir kokių nors daiktų rasti galima. Knygų, tašių... bet ko... Ir originaliau, įdomiau nei kai kuriose parduotuvėse smile.gif
Atsakyti
Gal kam bus naudinga info:

www.manodrabuziai.lt

Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2009 03 12, 17:08)
Gal kam bus naudinga info:

www.manodrabuziai.lt

geras puslapis... tik įdomu ar kas nors perka biggrin.gif bet aš užsikabliavau parduoti ir gal pirkti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Charle @ 2009 03 12, 16:03)
geras puslapis... tik įdomu ar kas nors perka biggrin.gif bet aš užsikabliavau parduoti ir gal pirkti biggrin.gif

Aš irgi užsikabliavus buvau...prifotkinau viską ir tuom baigėsi unsure.gif
Kažkodėl taip ir nesugebėjau sudėti ten nuotraukų...

O šiaip tai idėja GERA thumbup.gif Tik kartais, pvz. pavasarį, taip norisi ko nors naujo į spintą...O kuistukams reikia laiko, nors ten tikrai galima nuostabių dalykų surasti.
Atsakyti
Puiki tema ir labai ekologiška thumbup.gif
Kuo mažiau pirksime ir metysime praėjus sezonui rūbus tuo:
-mažiau aplinką teršime gaminant ir utilizuojant;
-mažiau pinigų išleisime;
-mažiau laiko iššvaistysime;
-busime savimi o ne vaikščiojančiom pakabom.

Mano galva ir ekonomikos krizes iš dalies sukelia vartotojiškumas.
Mini scenarijus:
Vienu metu visi pradeda pirkti pirkti pirkti ir daug kas - skolintis. Ekonomika auga, visi optimistai, pramonė, valstybės sektorius prisiprognozuoja paklausą, o ir išlaidas pagal aukščiausią dabarties tašką bet - į priekį. Bac, ateina laikas, kai trumpam daugumai pasidaro gana beatodairiškai pirkti.Stoja pardavimai ir krizė užsisuka.
Sorry uz offtopic blush2.gif

Manau iki NEpirkimo reikia pribręsti. As šiemet nusprendžiau nepirkti nieko iš rūbų ir batų, pernai - tik labai saikingai.
Vaikams daug gerų rūbelių yra second hand, kokybe nepalyginsi su 'normaliose' parduotuvese esančiais. Be to, nereikia jų išmesti, tiks antram. Savo jauniausiai dukrai taip pat beveik neperku, išskyrus batus.
Atsakyti
netycia uzvakar uzsukau i viena skuduryna, radau megztuka uz 22 lt - tokiam ziemiskam orui man kaip tik tokio silto aukstu kaklu ir truko! thumbup.gif dar niekur tokio gero ir storo neteko rasti schmoll.gif
o del pacio vartotojiskumo - pritariu 100%. Butu galima kazkaip suagituoti Lietuvos gyventojus bent, kad pasiziuretu i kokybiskesnius ir pigesnius dalykus (kas jiems butu aktualu). Zinoma, fyfos pirko ir pirks naujus, sintetika smirdancius skarmalus, bet kiti samoningi zmones tikrai mazins vartotojiskuma mirksiukas.gif thumbup.gif
bet masinei agitacijai reiktu straipsniu internete ir spaudoje g.gif
Atsakyti
Tai, kad ir iš kuistukų perkant galima didnti vartotojiškumą. Nepatinka man LT Humanos- pavadinimas tik jų gražiai skamba. Dirba ten pažįstama tai pasakojo, kaip pačios darbuotojos rūbus išrenka ir paskui pardavinėja. Net ir tam pačias SM. Nors aišku iš kelių blogybių reikia rinktis mažesnę, bet man ta idėja labiau patinka, kad pirkti tik tada kai reikia.
Buvau ir aš kažkada rūbų pirkimo manija užsikrėtusi. Pirkdavau iš kuistukų, bet tikrai labai daug smile.gif dabar kai žiūriu- tikrai tiek nereikėjo. Po nuolatinių kraustymųsi pastebėjau, kad pas mane vyksta procesas- spintos tuštėjimo metas. O drabužius, kurių man nebereikia aš ne išmetu prie konteinerio, o suradau kam reikia ir jiems atiduodu. Taip kuistukuose pirkti, mano nešioti rūbai dar prailgina savo gyvenimą ir dar kažką pradžiugina.

Dabar esu atradusi naujas "aukso kasyklas"- mamos spinta ir mamos numezgami drabužiai. Tokie ir laiko gerai, ir yra visada madingi. smile.gif
Atsakyti
O man dar labiau patinka pirkti second handuose nei naujus drabužius. Važiuojant pro šalį dažnai užsuku... Ir kai pamatau žmogų įdomiais rūbais, kurių tikrai nesurasi naujų drabužių parduotuvėse, tai tokia pagarba iš karto būna smile.gif
Atsakyti