Man atrodo, kad vienareikšmiškai nebūtų galima rinktis tik kuistukų asortimento. Pati progai pasitaikius vis į juos užsuku ir turiu nemažai dėvėtų drabužėlių, kurie neretai tikrai būna mielesni už naujus. Vis dėlto yra dalykų, kurių ten nepirkčiau. Apatiniai, pėdkelnės, batai - nešioti tokius nežinomo žmogaus dėvėtus drabužius man atrodo net nelabai higieniška. Be to, kuistukuose ne visada gali rasti reikiamo dydžio drabužį. kaip kažkuri jau sakė, dažnai tai būna laimės reikalas. Jei jau prakalbom apie pirkimą naujose parduotuvėse, gerai apgalvoju kiekvieną pirkinį ir perku tik tai, ko tikrai reikia ir ką žinau tikrai dėvėsianti. Juk ta masinė psichozė, skatinanti sekti mada yra paprasčiausias verslininkų triukas. Nereikia prarasti sveiko prroto ir jam pasiduoti.
QUOTE(Aletheia @ 2009 04 22, 20:11)
Man atrodo, kad vienareikšmiškai nebūtų galima rinktis tik kuistukų asortimento. Pati progai pasitaikius vis į juos užsuku ir turiu nemažai dėvėtų drabužėlių, kurie neretai tikrai būna mielesni už naujus. Vis dėlto yra dalykų, kurių ten nepirkčiau. Apatiniai, pėdkelnės, batai - nešioti tokius nežinomo žmogaus dėvėtus drabužius man atrodo net nelabai higieniška. Be to, kuistukuose ne visada gali rasti reikiamo dydžio drabužį. kaip kažkuri jau sakė, dažnai tai būna laimės reikalas. Jei jau prakalbom apie pirkimą naujose parduotuvėse, gerai apgalvoju kiekvieną pirkinį ir perku tik tai, ko tikrai reikia ir ką žinau tikrai dėvėsianti. Juk ta masinė psichozė, skatinanti sekti mada yra paprasčiausias verslininkų triukas. Nereikia prarasti sveiko prroto ir jam pasiduoti.
Aš irgi panašiai galvoju

Ir labai stengiuosi apgalvoti pirkinius, nepirkti spontaniškai, kad nesikauptų nedėvimų rūbų. Nesirengiu madingai, tinka-patinka klasikinis stilius, laisvalaikiui - sportinis, tai nebūtina keisti garderobo kas sezoną

Apgalvoju kiekviena pirkini, kadangi dazniausia naujas daiktas jau sekancia diena nepatinka.
Jau nesciau atgal, bet geda.
Spinta ne is gumos, o kai norisi naujoviu, kapstausi savo spintoje - antresolese. Tikrai atrandu pamirstus bet neblogus rubelius.

Spinta ne is gumos, o kai norisi naujoviu, kapstausi savo spintoje - antresolese. Tikrai atrandu pamirstus bet neblogus rubelius.

Paskutiniu metu ir aš apsipirkinėju kuistukuose, kai tik sužinojau, kurie geri ir kur randasi, bet ir iš ten pirkdama stengiuosi pirkti, kai būna išpardavimai. Dar vieną kitą rūbelį nusiperku ir PC per išpardavimus, jei pasiseka. Kai ką nusiperku turguje. Prasisuku neišleisdama daug pinigų.
nesuprantu koks tikslas. tai ar nauja pirksit ar padeveta, vistiek juk esme ta pati- PERKAT. tik gal kisenei pigiau atsieina. antras dalykas- del vartotojiskumo. nemanau, kad reikia atsisakyti sau patinkancio daikto vardan ala kilniu tikslu, kaip 'vartotjiskumo mazinimas'. svarbiausia, kad nebutu "gyvenu tam, kad pirkciau".
QUOTE(pompaduska @ 2009 05 18, 23:12)
nesuprantu koks tikslas. tai ar nauja pirksit ar padeveta, vistiek juk esme ta pati- PERKAT. tik gal kisenei pigiau atsieina. antras dalykas- del vartotojiskumo. nemanau, kad reikia atsisakyti sau patinkancio daikto vardan ala kilniu tikslu, kaip 'vartotjiskumo mazinimas'. svarbiausia, kad nebutu "gyvenu tam, kad pirkciau".
Pritariu, kišenei pigiau.
O tikslas toks, kad prikeliamas antram gyvenimui drabužėlis, neperkamas naujas drabužis, kuriam yra išleidžiama nemažai gamybos išlaidų ir t.t., ir pan.
As kazkodel nenesioju padevetu rubu - nezinau kodel tiap yra, nes nusiperku, patinka, bet uzsidet neuzsidedu... Na tiesa, yra viena suknute iseigai - kuria pirkau is padevetu, bet atrode, kad visiskai nauja (bet etiketes nebuvo), tai ja labai megstu
Nors labai idomu butu pasiknist viename kuistuke (ten kaip ir labdaros organizacijai priklauso - jie pinigelius tuos skiria geriems darbams) - jis yra visai salia brangiu universitetu, tai daznai turtingu tevu vaikuciai ten sunesa daug gerio (na zinot, praeitos kolekcijos arba viena karta jau uzsidetu). Apie ta vieta teko geru atsiliepimu girdet, bet pati niekaip nenusigaunu...
Siaip manes neveikia naujos kolekcijos ir nera to jausmo, kad va reikia turet, nes katik pasirode, kaip madinga ir pan.... As dazniau perku tik tada, kai reikia.
Nu buna paslystu, bet retai (cia jau kai kazkoki super grozi uzmatau). O siaip dazniausiai geriausius ir graziausius rubus atrandu isparduotuvese (rubu, baldu, papuosalu ir pan didele parduotuve, kur viskas nauja, su etiketemis - tik viskas senesniu sezonu).

Siaip manes neveikia naujos kolekcijos ir nera to jausmo, kad va reikia turet, nes katik pasirode, kaip madinga ir pan.... As dazniau perku tik tada, kai reikia.

Aš visom keturiom už padėvėtus rūbus. Prieš kokius metus praktiškai visi drabužiai būdavo iš ten (išskyrus apatinius). Dabar sunku nutaikyt tą momentą kai naujas asortimentas būna, nes darbe griežtai sėdėt reik
Bet čia tik pirmą dieną naujo asortimento, poto net neužeinu.. perdaug jau "laimės reikalas" pasidaro kažką rast.. Bet kartais pasidarau sau tikrą šventę- per naują asortimentą prasivažiuoju per kokias tris keturias parduotuves, ir kąnors tikrai išsirenku, ką poto ilgai nešioju
Mano toks pastebėjimas jau nekartą pasitvirtinęs: perkant naują drabužį firminėj parduotuvėj, ir nusipirkus tos pat firmos drabužį iš humanos- nu labai labai skiriasi gaminių kokybė. Tą padėvėtą ilgai galima nešiot ir nesunešiot, o Lietuvai, kaip trečiajai šaliai padarytas naujas drabužis iš firminės parduotuvės- akivaizdžiai blogesnės ir medžiagų, ir šiaip pasiuvimo kokybės.
Kai perki padėvėtą, jau žinai ir matai, kas pasidarė jį paskalbus, panešiojus.. o naujas- tai visada mįslė.

Mano toks pastebėjimas jau nekartą pasitvirtinęs: perkant naują drabužį firminėj parduotuvėj, ir nusipirkus tos pat firmos drabužį iš humanos- nu labai labai skiriasi gaminių kokybė. Tą padėvėtą ilgai galima nešiot ir nesunešiot, o Lietuvai, kaip trečiajai šaliai padarytas naujas drabužis iš firminės parduotuvės- akivaizdžiai blogesnės ir medžiagų, ir šiaip pasiuvimo kokybės.

QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 05 20, 00:56)
Kai perki padėvėtą, jau žinai ir matai, kas pasidarė jį paskalbus, panešiojus.. o naujas- tai visada mįslė.

Tiesiog mano mintys parašytos

Sveikutės,
aš jau senai audžiu mintį sumažinti naujų darbužių vartojimą. Ir labai pritariu Zebenkstiejkai - perkant dėvėtą drabužį jau matai, koks jis padėvėjus. Mažei jau senokai perku padėvėtus drabužėlius - randu gražių, nebrangių ir net naujų... Dabar bandysiu pati pereiti prie padėvėtų, tik be Humanos kol kas nieko nežinau
Tai reikės ieškoti
aš jau senai audžiu mintį sumažinti naujų darbužių vartojimą. Ir labai pritariu Zebenkstiejkai - perkant dėvėtą drabužį jau matai, koks jis padėvėjus. Mažei jau senokai perku padėvėtus drabužėlius - randu gražių, nebrangių ir net naujų... Dabar bandysiu pati pereiti prie padėvėtų, tik be Humanos kol kas nieko nežinau

Jau seniai perku padėvėtus drabužius ir tuo džiaugiuosi. Kokybė geresnė ir antro tokio pačio aplinkui niekas neturės
O vaikams tai visi rūbai iš ten tik apatiniai ir batai nauji perkami, na ir patys apatinius naujus perkam. Turguje vaikui už paprasta maikute prašo 15lt., o padėvėtuose ir už 1Lt neblogą gali nupirkti