Įkraunama...
Įkraunama...

Iššūkis: visai neperku naujų rūbų

Gera tema. Teisingas požiūris. 4u.gif
Aš apskritai labai sunkiai išsirenku sau naują rūbą. Ir batai man visi negražūs, tenka pasikankinti kol atrandu ką nors patinkančio už prieinamą kainą.
Tai vat, jei nusiperku naują drapaną - tai dažniausiai lietuvių firmelių siūtą. O kasdienai ką nors iš antrų rankų, arba pati pasisiūnu ar nusimezgu. smile.gif
Atsakyti
Nemanau, kad imanoma visiskai nepirkti nauju rubu. Pvz. pedkelniu nesuplysusiu tikrai negalima skuduryne nusipirkti. Kas liecia apatinio trikotazo, tai tikrai nepirkciau kazkieno devetu kelnaiciu ar maudymosi kostiumelio blink.gif man tai tiesiog bjauru. Kad ir kaip jie ten dezinfekuoti butu schmoll.gif O kitu rubu ir rasti ne visuomet imanoma. Vat, kad ir paltuko norint, tai laimes dalykas, jei pasisektu, kad ir dydis, ir spalva, ir pasiuvimas patiktu.
Atsakyti
Deja, man nepirkti naujų drabužių yra visiška utopija. Kažkieno dėvėtų nešioti negalėčiau, ką jau kalbėti apie apatinius, maudymosi kostiumėlius ir batus schmoll.gif Kol kas šita tema taupyti nemoku. Bet aš šiaip labai už sveiką gyvenimo būdą, mitybą, sportą gamtoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sanyserda @ 2009 03 08, 14:12)
Oi, kaip tinka man ši tema  thumbup.gif
Nebepamenu, kiek laiko neperku "normaliose" parduotuvėse drabužių gal kokie 10 metelių bus  doh.gif  Tiesa, batus perku ir naujus.
Negaila sumokėjus keletą litukų panešioti sezoną ir perleisti kam (padedu prie šiukšlių konteinerio). O ir drabužėliai labai kokybiški, žymių firmų galima atrasti, plius didelė tikimybė, kad kito tokio nepamatysi, kaip dažnai būna pas mus - jeigu jau kas madinga, ant bangos, tai žiūrėk ir vaikšto kas antras. Brrrr.... Nepatinka man taip  schmoll.gif

Me too - jau kokie treti metai labai retai lankausi iprastose drabuziu parduotuvese, taciau megstu prie progos uzbegti i second hand shop'us. Manes daznai klausia is kur as turiu vienokiu ar kitokiu drabuzeliu ir nustemba, kai beveik nuolatos atsakau - 2hshop smile.gif
Man patinka, kad sitaip as neprisidedu prie masinio gaminimo ir vartojimo, o mano rubai, daikteliai dar lieka ir kazkam kitam. O ka jau kalbeti apie tai, kiek sutaupau..

P.S. paskutiniu metu ten galima rasti nemazai nauju drabuziu, vis dar su etiketemis.
Atsakyti
girdėjau, kad tekstilės pramonėje yra nuperkama (sunaudojama) tik 10 proc. prekių. visa kita yra išmetama / sunaikinama. įsivaizduokite, visa tai turi būti įkalkuliuota į galutinę kainą. kokia tikra drabužio savikaina būtų, jei gamybos apimtys būtų efektyvios.
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 04 03, 21:19)
girdėjau, kad tekstilės pramonėje yra nuperkama (sunaudojama) tik 10 proc. prekių. visa kita yra išmetama / sunaikinama. įsivaizduokite, visa tai turi būti įkalkuliuota į galutinę kainą. kokia tikra drabužio savikaina būtų, jei gamybos apimtys būtų efektyvios.

Siaubas unsure.gif bet, kita vertus, taip yra ne tik su tekstile...Ir ar išvis ją išmeta...Pvz nenupirktus drabužius gi veža į trečias šalis pardavinėti pigiai visai, o po to gal kaip labdarą išdalina, netikiu, kad meta viska į šiukšlyną...Daug sunkiau su maisto pramone, kur viskas greitai genda ir niekam neatiduosi pašvinkusios mėsos, arba kosmetika...kai pradedi galvoti kiek prigamina ir kiek to šlamšto nenuperka, tai vieno žmogaus šiukšlių dėžė tampa tokia mažytė unsure.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi ax.gif
Jau tik susituokę su vyru labai pradėjom taupyti, nes norėjom imti paskolą, reikėjo baldų, viso kito, tad kuistukai buvo ideali išeitis, kaip nebrangiai, madingai ir originaliai apsirengti. Žinoma, ne visada gerų rūbų pasitaiko, bet kartais atrasdavau tokių perliukų- dar tebenešioja vyras Hugo boss idealiai jam tinkantį rudeninį paltą- vos 60 litų, bet jis fantastiškas thumbup.gif bet ne apie tai tema.....
Tad štai, tada tikrai užeidavau dažnai, matuodavausi, pirkdavau- kai gimė mažylė- atradau tiek daug gražių ir madingų rūbelių, kurių naujų niekaip nebūčiau įpirkusi verysad.gif o juk mamos žino, kaip norisi savo vaikus puošti, o ypač jei dar mergytė.... kas man patikdavo kuistukuose, kad ten rūbas padėvėtas, matosi- ar jis ištįs, ar bumbuluosis rolleyes.gif o tai kelis kartus nusvilau- pirkau naują, mokėjau nemažai, o po skabimo paliko skuduras doh.gif
Galima sakyti, kad iki praėjusių metų vidurio idealiai atitikau šios temos antraštę- viršutiniai rūbai buvo beveik visi dėvėti rolleyes.gif tačiau.....pati esu alergiška, sergu atopiniu dermatitu ir poastebėjau, kad nebegaliu matuotis tų purkštų rūbų, net atėjusi nebegaliu pakabų perstumti, nes tik prisilietus prie purkštų rūbų- ima erzintis oda, parausta, niešti... verysad.gif deja, liga labai progresavo ir dabar nebegaliu tokių rūbų pirkti- kad ir plaunu antialerginiais milteliais, skalbikliais, skalauju n kartu, paskui dar perlyginu- vistiek doh.gif
Kita vertus- pastebėjau, kad kuistukuose rūbų kokybė labai blogėja, kainos nemažėja unsure.gif jau mieliau aš nusiperku Maximoj (vietinės firmelės In style, pvz) rūbelius, ypač kai pritaikoma 30-40 proc nuolaida..... bet aišku- čia ne garsios firmos, bet......
Atsakyti
Tai tau cikadele nepasiseke, jei atradai kuistuku dziaugsma ir po to is taves ji ateme verysad.gif ... o man asmeniskai neiseina taip kad viska pirkti is kuistuku pas mane ko gero 50 ant 50 gaunasi... pvz kuistukuose niekada dar neesu radusi sau patinkanciu ir tinkanciu kelniu...sijonuka ar suknyte - taip bet kelniu dar neteko. o jau apie palaidines nekalbu...didziausia dziaugsma jauciu kaip tarp tokiu rubu i kuriuos net ziuret negaliu randu ka nors pasakisko ir grazaus rolleyes.gif nu tada tooookia laime apima lyg lobi buciau atradus... ax.gif blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Daug puikiu dalyku randu sau antru ranku parduotuvese thumbup.gif kartais net uzuolaidu.. bigsmile.gif ir vaikui praktiskai visus virsutinius rubelius ten randu.
Bet tikrai ne viska. O kai ko ir nepirkciau - pavyzdziui, kelnaiciu. Man atrodo, kad toks rubas turi buti perkamas naujas.

O taip pat labai intensyviai su draugemis keiciames vaiku rubeliais - labai patogu, kai draugiu vaikai pametinukai devi tuos pacius rubeliu ir pagaliau sudevi juos bigsmile.gif Iseina labai taupiai. Ir, beje, avalyne taip pat perduodame jaunesniajam, nematau tame nieko peiktino.

Deja, visai be nauju rubu parduotuviu neapsieisim. As bent jau taip manau.. ax.gif Nors i jas norisi uzsukti kuo reciau.
Atsakyti
tam reikia daug laiko, aš paprastai tiesiog nespėju ax.gif
Atsakyti
Man nepatinka dėvėtų rūbų parduotuvės dėl to kvapo doh.gif , o su draugėmis tai keičiamės. Ypač vaikiški drabužėliai keliauja per rankas. thumbup.gif
Atsakyti
Nu man tai irgi nepirkti nauju rubu atrodo utopija. Aš tuose skudurynuose ant saves nieko nerandu.Man ten visi dideli buna.Vaikams taip perku, bet kuo vaikai didyn tuo mažiau ten galima ant ju rasti.O kai kuriu skudurynu kainos tokios, kad kartais jau geriau naujus pirkti tai ten bent pasirinkt iš ko yra.
Atsakyti