O pas mus situacija tokia as gaunu algos dvigubai maziau nei mano vyras.
Jis gali sumoketi uz nuoma 1300lt+ komunalines ir jam dar lieka, nemaza suma...
Jeigu as tiek sumokeciau man neliktu nei lito kiseneje...
Taigi as sumoku uz telefona savo, lizingus ir is savo algos perku maista bei gaminu abiems...
Labai retai lieka pinigu ir kazka sau nusipirkti...
Manau, gyvenant siemoje nereikia slepti pajamu ar dalintis mokejimus per puse
Mes tiesiog turim bendra saskaita ir visos pajamos suplaukia i ja. Aiskiu, daugiau finansus tvarkau as, bet vyras buna informuojamas apie visas islaidas, o del didesniu pirkiniu tariames abu, ivairias saskaitas taip pat apmokam is bendros saskaitos. Turim ir atskiras saskaitas, bet abu turim priejimus prie ju, zinom pin kodus ir net nekyla mintis persivesti kazkiek pinigu sau. Jas naudojam danziausiai jei reikia internetu kazka pirkti, kad nebutu atsiskaitoma is pagrindines saskaitos
Pas mus su vyru skirtingi poreikiai ir pinigai i skirtingus dalykus eina, tai biudzetai atskiri yra. Aisku, kai nusiperkam maisto ar kazka namams, tai tiesiog per puse apmokam ir tiek. Labai patogu. Nekyla jokiu diskusiju del pirkiniu ir pinigu. Kiekvienas uzsidirba savo poreikiams.
na aš tai irgi galvoju, kad gerai kai kiekvienas turi savo, o juk viosada galima paimtio iš vyro arba vyrui iš žmonos
Mūsų pinigai bendri- jeigu baigiasi vieno-imame iš kito atlyginimo,kažkaip neskirstome ,kur mano ,o kur jo.Tik dabar gaunasi taip,kad mano alga neliečiama,kadangi taupome
QUOTE(Sentinel @ 2008 09 09, 13:56)
Mūsų pinigai bendri- jeigu baigiasi vieno-imame iš kito atlyginimo,kažkaip neskirstome ,kur mano ,o kur jo.Tik dabar gaunasi taip,kad mano alga neliečiama,kadangi taupome 
na as is savo algos nelabai ka galiu ir ipirkti, plius mokslam pinigelius pataupyt turiu, tad musu biudzetai daugiau maziau atskiri, turbut taip is abieju seimos atejo. As tvarkau pinigus, kurie atidedami bendriem dalykam: maistui, namam, mokesciam ir pan. ir proporcingai kiekvieno atlyginimui. Bet jei kuris nors pritruksta pinigu, imam bendrai ir tiek, na man cia dazniausiai pritruksta
QUOTE(Wilidza @ 2008 08 19, 12:49)
Jei gyvenama kartu kaip seima (nebutinai susituokus) - visos pajamos ir islaidos yra bendros. Tik pagrindinis skirtumas yra tame, i kieno saskaita jos ateina ir per kurias rankas jos iseina.
Jei jau sutare gyveni kartu tai ir turi dalintis ir turtu, ir vargu.
Jei jau sutare gyveni kartu tai ir turi dalintis ir turtu, ir vargu.
Labai taikliai pasakyta
Papildyta:
[quote=Avietyte,2008 08 16, 10:25]
na va,panasi situacija, mes irgi gyvenam nesusituoke ir as uzdirbu lb mazai,o ir darbas mano nepastovus..tai maniskis net nesako kiek uzdirba,sako kai susirasi normalu darba,tada ir pakalbesim..labai jau skaudina..o ypac tai,kad zadejo duoti VISKA, o dabar net sampuno man pats nenuperka,turiu pinigelius atiduoti.. dar va kai kvepalus norejau pirkti,burbejo,kad dar turiu..kai jau parodzau,jog nebeturiu,vis tiek burbejo,kad man ju nereikia.nors norejau is savo pinigu pirkti..kai noriu pasikalbeti apie pinigus,visada susipykstam..manau,kad kai susirasiu NORMALU darba, viskas liks kaip yra, todel reikia ieskotis kuo geresnio darbo su didesniu atlyginimu.
Papildyta:
Mesciau as toki vyra neatsisukdama,
[quote=ikristute,2008 09 10, 11:49]
Labai taikliai pasakyta
, pas mus irgi viskas bendra, mes juk seima, tai kodel turetu buti atskirai, viska planuojam kartu, taip buvo nuo pat pradziu kai pradejom gyventi kartu.
Papildyta:
na va,panasi situacija, mes irgi gyvenam nesusituoke ir as uzdirbu lb mazai,o ir darbas mano nepastovus..tai maniskis net nesako kiek uzdirba,sako kai susirasi normalu darba,tada ir pakalbesim..labai jau skaudina..o ypac tai,kad zadejo duoti VISKA, o dabar net sampuno man pats nenuperka,turiu pinigelius atiduoti.. dar va kai kvepalus norejau pirkti,burbejo,kad dar turiu..kai jau parodzau,jog nebeturiu,vis tiek burbejo,kad man ju nereikia.nors norejau is savo pinigu pirkti..kai noriu pasikalbeti apie pinigus,visada susipykstam..manau,kad kai susirasiu NORMALU darba, viskas liks kaip yra, todel reikia ieskotis kuo geresnio darbo su didesniu atlyginimu.
Papildyta:
viena yra bendri ir atskiri biudzetai, bet kai jau prasideda priekaistavimai del to, kad nori kokia smulkmena sau nusipirkti, tai jau negerai,
turiu tokia drauge, kuri irgi perkasi paslapcia, o poto meluoja, kad kasnors atidave, ar padovanojo, nusiperka drabuzi, meluoja, kad zymiai maziau mokejo arba sako, kad deveta pirko, nu zodziu ne gyvenimas jai ten, jau vis dazniau uzsimena apie skirybas 
[/quote]
pasirodo,mums uzteko tik pasikalbeti,dabar jau viskas gerai
Labai taikliai pasakyta
Papildyta:
Papildyta:
[/quote]
pasirodo,mums uzteko tik pasikalbeti,dabar jau viskas gerai
QUOTE(Avietyte @ 2008 09 10, 09:55)
nu va, saunu,kad jau pas jus viskas gerai baigesi
tuomet reikia kalbėtis su anyta, bent jau mano labai supratinga, amžinai vyrui paaiškina, amn nieko sakuyt nereikia, kiekvieną kartą kai susitinkam, pamoko jį , kaip reikai su moterimis elgtis
QUOTE(kriro @ 2008 09 10, 11:12)
tuomet reikia kalbėtis su anyta, bent jau mano labai supratinga, amžinai vyrui paaiškina, amn nieko sakuyt nereikia, kiekvieną kartą kai susitinkam, pamoko jį , kaip reikai su moterimis elgtis 
Tai, kad zinok ji prie savo tokio vyrelio ne ka geresnia anyta gavo