Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras poros/šeimos biudžetas

Pas mus viskas absoliuciai bendra. Pinigus skaiciuoja vyras, as tik pasidomiu kaip ten reikalai, kiek liko, kiek galima skirti vienam ar kitam reikalui. Neisivaizduoju, kad galetu buti kitaip smile.gif
Atsakyti
Pas mus irgi viskas bendra. Gaunam alga- dedam vokan smile.gif O paskui is ten imam, kai ko reikia, zinoma, pries tai pasitare, jei rimtesnis pirkinys smile.gif
Atsakyti
mes gave atlyginimus dedam i du vokus, bet ne todel, kad vienas mano kitas - jo. tiesiog vienas iki menesio vidurio ir kitas kitai menesio puselei, taip pavyksta sutaupyti smile.gif o siaip - bendras katilas...
Atsakyti
as kol kas tik uz 50/50. man tai labai patinka. niekada jokiu priekaistu nei jis man nei as jam.o kai ateina visokios saskaitos, metam per puse. ir viskas zinokit liuks thumbup.gif kol kas
Atsakyti
QUOTE (liusi @ 2004 06 11, 12:41)
Pas mus viskas absoliuciai bendra. Pinigus skaiciuoja vyras, as tik pasidomiu kaip ten reikalai, kiek liko, kiek galima skirti vienam ar kitam reikalui. Neisivaizduoju, kad galetu buti kitaip smile.gif

PAs mus viskas lygiai taip pat wink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Vel susiedziau su saviskiu, bandziau isaiskint "bendrumo" prasme, bet nelabai padeda. Pasiuliau pasidaryt dvi korteles saskaitai, bet piestu stojasi, tipo, zino, kad as viska isleisciau, kad jam tai kol kas nepriimtina, nes as neuzdirbu, o uzdirba JIS, todel gali sau leist kazka pirktis, o as visokiams sudniekiams isleidziu (nors tai buna vaiko kepure, kojines, trauzai ar dovanele JAM). Apstaugiau, kad mano sudniekiai iseina pigiau uz jo alu, o jis atskira biudzeta motyvuoja tuo, kad tai JIS uzdirba. Va tada pasiutau, isreziau, kad su jo alga sh, o ne mesa kiekviena diena valgytu, kad mano tevai kiekviena savaite uz 100Lt maisto atsiuncia, dar pinigu arba jie, arba seneliai papasuoja, kad mano pajamos ne kiek nemazesnes uz jo ir jis manes neislaiko. Sakiau- paziurek i saldytuva ir apsiramink, kad as nieko neuzdirbu.. Matyt, suveike, nes kai gavo alga, dave 80Lt apsipirkt, tipo, skudureliui, trauzams ar pan. Nu taip uzknisa, kad kartais vos ne alwaysams turi prasyt pinigu ir atsiskaityt uz kiekviena centa. Mama kartais slapta duoda pinigu, kad sau ka nors nusipirkciau... Liudna kartais...

Beje, maniskis bendru biudzetu susidomes tada, kai as uzdirbsiu daugiau uz ji... Dar pabajeriavo- kaip gerai man bus- sumetam babkes i kruva, pasidalinam, ir man dar daugiau iseina... dry.gif Sh kazkoks...
Atsakyti
Pas mus seimoje yra taip: vyras nesa pinigus i namus, o as is namu laugh.gif
O jei rimtai, tai pas mus seimoje vyras apmoka visas saskaitas ir maista dazniausiai perka jis ( as tik sarasiuka i rankas paduodu ir psio ).Pirkdami didesnius pirkinius, visade pasitariame. Ar galim sau leisti, ar geriau palaukti. Pirmus metus vedem i kompa visas islaidas, kad matytume kam ir kiek isleidziame, ziuredavom kur galim pataupyti smile.gif
O siaip namuose visada yra palikta grynuju pinigu. Kiek reikia tiek pasiemu.

Ir teisybe pasakius, man patinka tokia politika. Vyras niekados nepriekaistauja ir neklausineja kur isleidziu pinigus, nes pats gerai zino kiek kas kainuoja...o man nereikia kvarsinti del to galvos thumbup.gif
Atsakyti
Mano seimoje yra taip. Kadangi as dabar nedirbu, o priziuriu vaika, tai visi pinigai , iplaukiantys i seimos biudzeta, yra vyro. Piningus jis gauna i kortele. Kadangi as bunu namie ir as dazniausiai perku maista ir kitas kasdienes smukmenas, tai esam sutare, kad namie visada butu grynuju. Laikom juos vienoje vietoje, kodiniu pavadinimu "aukso puodas". Kiek man reikia, tiek is ten pasiimu. Stengiuosi be reikalo neislaidauti, bet vyrui irgi neatsiskaitineju, kur, kiek ir kam isleidau. Jis manes ir neklausineja. Jo rupestis, kad aukso puodas neistustetu. biggrin.gif O del didesniu pirkiniu, aisku tariames.
Visas menesines saskaitas apmoku as pati, i-netu, is vyro saskaitos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (sirduke @ 2004 06 11, 19:16)
as kol kas tik uz 50/50. man tai labai patinka.

kaip jūs apskaičiuojat, kad būtų 50/50. o gal išeina 45/55. kaip suskaičiuot kiek ir už kiek suvalgot, kiek vandens sunaudojat...
o man įdomu- kaip būtų, jei netektum darbo. ar tada reiktų kito prašyt, kad nupirktų tau nors batono ir pieno. ar tektų pabadaut, kol kitą darbą rasi. o gal imti paskolą iš vyro, gal procentai bus mažesni, nei banke.
o kai vaiką auginsi, kokia suma įvertinsit tokį darbą? pagal valandas, kaip auklės, kad ima ?
Atsakyti
QUOTE (gama @ 2004 06 13, 22:30)
kaip jūs apskaičiuojat, kad būtų 50/50. o gal išeina 45/55. kaip suskaičiuot kiek ir už kiek suvalgot, kiek vandens sunaudojat...
o man įdomu- kaip būtų, jei netektum darbo. ar tada reiktų kito prašyt, kad nupirktų tau nors batono ir pieno. ar tektų pabadaut, kol kitą darbą rasi. o gal imti paskolą iš vyro, gal procentai bus mažesni, nei banke.
o kai vaiką auginsi, kokia suma įvertinsit tokį darbą? pagal valandas, kaip auklės, kad ima ?

JO, ISIVAIZDUOJU SAVE TOKIOJE SITUACIJOJE...AS AUGINU M U S U ABIEJU VAIKA....BET LITAIS GAUANU TIK 93 LT....TAI NET ATSIPRASANT ANT BATONO NEUZTEKTU....SALDYTUVAS PO UZRAKTU...VANDUO ISJUNGTAS, ELEKTRA IRGI.... laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

NESAMONE....!!!!!!!!!! 50:50 GALI MESTIS TIK NESEIMOS (GAL 2 JAUNUOLIAI, KURIE SUSIMETE GYVENA, JOKIU ISIPAREIGOJIMU NEJAUCIA, GAL LABAI AMBICINGI IR DAZNAI BESIPYKSTANTYS ZMONES, KURIEMS LAAABAI BUTU GAILA, KAD VA VIENA MENESI, NE 50:50, O 60: 40 SANTYKIU ISLAIDOS PASIDENGE)...

NA, O JEI 50:50 BIUDZETA TVARKO SEIMA SU VAIKAIS, KUR VIENO IS SUTUOKTINIU ALGA DVIGUBAI MAZESNE UZ KITO...TAI UZUOJAUTA TOKIOMS SEIMOMS...U Z U O J A U T A
Atsakyti
O man dar idomu: ar jus, pinigus padeje i vokelius, kojines, stalciukus etc. juos ten tik laikote, ar sakysim, rozinis vokelis- kelionems, raudonas- maistui, melynas- mokesciams? Ar jus is karto atsidedate dali pinigu konkreciam pirkiniui, ar tiesiog imate is ten ir isigyjate pasitere ka reikia?
Atsakyti
Seimos biudzetas bendras wink.gif Kartu sprendziame del pirkimu ir t.t.
Pas mano tevus atskiras, pasiskirste tas uz ta moka tas uz ana, tai gryna nesamone, nesutarima iir barniai pas juos mad.gif
Atsakyti