ateinu pasidalinti laaabai gardaus ,tradicinio vokiško pyrago receptu
originalus pavadinimas
"Bienenstich" ,pažodžiui -
"bitės įgėlimas"nuotrauka toli gražu ne meninė,nes tai buvo paskutinis gabaliukas,aplink kurio jau sukinėjosi vaikas

šio pyrago receptų yra daug.aš kepiau pagal
tradicinį (kas moka vokiškai - gali pažiūrėti

)
iš šios normos gaunasi didžiulis pyragas per visą orkaitės skardą (perteptas apie 4-5 cm storio),tad savam naudojimui tikrai užteks pusės normos
aš surašysiu pilną recerptą,o jei kas sugalvos iškepti-galės jau dalinti
tešlai:400 g miltų
30 g šviežių mielių
125 ml šilto pieno
60 g cukraus
120 g minkšto sviesto
2 kiaušiniai
1/4 a.š. druskos
viršutiniam sluoksniui:100 g sviesto
150 g cukraus
1 v.š. medaus
3 v.š pieno
150 g migdolų plokštelių
kremui:1/2 l pieno
1 pakelis vanilinio pudingo
40 g cukraus
5 lapeliai želatinos (arba 10 g birios)
500 ml grietinėlės
darbo eiga:
miltus persijoti į dubenį. kelis šaukštus šilto pieno iš duoto kiekio išmaišyti su mielėm,šaukštu cukraus ir sauja miltu.padaryti "duobutę" persijuotose miltuose ir išpilti ten mielių mišinį,apibarstyti jį miltais.dubenį uždengti ir palikti kokiai 15 min šiltai.kai mielės "suveiks",masė padidės ir ant miltuoto paviršiaus atsiras įtrūkimai, galima užminkyti tešlą: likusi šiltą piena sumaišom su sviestu,išpilam į dubenį su miltais.sudedam kiaušinius,cukrų,druską ir išmaišom tešlą.paliekam 30 min. šiltoje vietoje pakilti (turėtų dvigubai padidėti maždaug).
tuo metu užkaitinam pieną,sviestą,cukrų ir medų viršutiniam pertepimui.kai tik užvirs,nuimam nuo ugnies ir įmaišom migdolų plokšteles.kol pakils tešla,šis mišinys turėtų atvėsti.
kai tešla jau pakankamai pakilo,išminkom gerai ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojam reikiamos formos lakštą (tešla labai minkšta ir elastingą,tad aš lakštą ištampiau tiesiog rankomis). įdedam į riebalais išteptą formą (patarčiau geriau iškloti kepimo popierium - mažiau plaut reikės

) ir subadom šakute.aptepame migdolų mišiniu.paliekam keliom minutėm šiltai šiek tiek pakilti.
kepam 30-40 min 180 C kol gražiai paruduos viršus. atvėsiname.
kol pyragas kepa paruošiam kremą.išbrinkome želatiną ir pakaitiname su nedideliu kiekiu vandens arba pieno,kad būtų skysta.išverdam pudingą su 1/2 l pieno ir 40 g cukraus.įmaišome želatiną į karštą pudingą.paliekam pilnai atvėsti,karts nuo karto pamaišant.kai pudingas bus jau atvėsęs,išplakam grietinėlę ir atsargiai sumaišom.
atvėsusi pyragą pjaunam į 4 dalis (jei kepat iš pusės normos,tai užteks pusiau).kiekvieną dalį perpjaunam išilgai ir ištepam kremu.paliekam keliom valandom šaldytuve kad sustingtų kremas.
pyragas tikrai labai skanus

kremo skonis panašus į ledus

visiems valgiusiems patiko be galo (tik mano svarstyklėms

jokių pyragų artimiausį mėnesį

)