Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

Sveikos,

As nelabia nusimanau apie skydliaukes problemas, bet man va rado du mazgelius, atseit nedidelius, bet echoskopuotoja nieko daugiau nepakomentavo.
Pries echo kardiologai padare skydliaukes hormonu tyrimus ir atkreipe demesi, kad nors ir normos ribose, visgi virsutineje riboje tyrimo atsakymai.
Zinau, kad skydliaukes problemu buna daug ir ivairiu, gal kas zinote kas cia man gali buti ? Kas apskritai buna, kaip jauciasi zmogus kai skydliaukes homronu gaminama per daug? unsure.gif busiu dekinga uz bet kokia info
Atsakyti
kai ju yra per daug tai dreba rankos , krenta svoris ir dreba plaka trankos sirdis , buna didelis spaudimas daug prakaituoji...
Atsakyti
Laba dienele.
Deja ir as prisijungiu prie jusu . Vakar buvau pas Kazanaviciu ir... kosmaras, to nesitikejau, nors itariau kad kazkas man ne gero darosi. Rankos dreba, pulsas 94, nervai visiskai ne laiko. Zodziu pries nestuma turejau pora ne dideliu mazgeliu, geriau thiroksina, paskui pastojau ir neko ne geriau. Kai vaikui buvo 6 men. pradejo slinkti plaukai, nu galvojau po nestumo,bet tai tesesi ir tesesi. Nuejau pas endokr. Klaipedoje, sake uzdegimas israse vel thiroksina. O vakar Kazanaviciu sake kad padetis bloga, mazgu ner bet dydelis uzdegimas, hormona visi vis normos, israse gerti Propylthyouracili. Esu issigandusi ziauriai, nes suprantu kad tas vaistas labai kepenim kenkia ir sake leukocitus kas 2 sav. tikrinti. O mes dar planavom leliuka ir laukti ne labai galiu, nes ne mazai man metu ir vyras ilgam isvazioja i uzseni dirbti. Esu tokioi depresijoi. Nes sake pusmeti jomiu vaiku net ne bandit, o paskui reiks operuotis, kad nestumui ir vaikui ne pakentku skydliauke. Ne suprantu, kam tada man gerti tos baisius vaistus? O gal te hormonai galejo del kazko kito taip pakilti, nes labai esu nuvargusi, su vaiku tvarkaus 90% laiko visiskai viena, tai gal tai turejo. Taip vakar pasimeciau, kad ne isklausinejau. O gal zinote, ar nuo tu vaisu svoris krenta ar auga? Ar labai sveikatai jie kenkia? Gal man dar pas kita gyd. nueiti? Ne bezinau ka dariti, sedziu ir verkiu kaip krokodilas verysad.gif
P.S. sorry del rasybos klaidu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hloja: 13 gegužės 2009 - 12:33
sveikos, esu as pasimetusi labai, tai pasidalinsiu savo istorija 4u.gif
labai staigiai pakilo spaudimas(deja pati namie nematuoju, neturiu aparaciuko).Pas gydytoja matavausi buvo 140/90 kitakart taip pat, dar kart normalus.Jauciu sirdies permusimus, kasdien venos net issokusios, ypac nuo karscio, kaip baba jauciuos, negaliu i PC net nueiti, tuoj bloga, karsta, sumisimas ir baime atsiranda. Gydytoja israse Betaloc, ir Meldronate.Pastaraji vartoju, Betaloc dar ne, vs bijau, kad spaudimo nenumustu per daug, nes turejua toki ivyki pries pora menesiu, aki nuo paracetamolio salutinio poveikio vos koju nepakraciua, tai dabar labai bijau vaistu unsure.gif
Apsilankaiu ir pas endokrinologe, sake skydlaiuke nemaza, jau eina link III laipsnio.Pries gimdyma buvo tik I, ir jokio pasalinio poeikio nejutau.Jos isvados:Difuzine striuma.Skydliauke homogeniska, des.skiltis 2.2X2,9, kaire 1.9X2,8, des.skiltyje sista 0,4. TTH rodo norma(2,05), todel gydymo neskyre.Uzsirasiau pas kita del viso pikto, nes is tiesu blogai jauciuosi, jauciu tempima kaklo srityje, kaip smaugima gal g.gif ir dar tas saoudimas kankina.Uzdraude gert kontracepines.Net nezinau ar jos itakoja skydliaukes veikla g.gif Gal cia nuo skydliaukes taip staigiai sustreikavo ir sirdis, ir kraujospudis?gal kasnors daugiau ismano uz mane, ir pasidalins savo ziniomis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perfekcioniste: 14 gegužės 2009 - 22:29
QUOTE(Hloja @ 2009 05 13, 13:31)
O vakar Kazanaviciu sake kad padetis bloga, mazgu ner bet dydelis uzdegimas, hormona visi vis normos, israse gerti Propylthyouracili. Esu issigandusi ziauriai, nes suprantu kad tas vaistas labai kepenim kenkia ir sake leukocitus kas 2 sav. tikrinti. O mes dar planavom leliuka ir laukti ne labai galiu, nes ne mazai man metu ir vyras ilgam isvazioja i uzseni dirbti. Esu tokioi depresijoi. Nes sake pusmeti jomiu vaiku net ne bandit, o paskui reiks operuotis, kad nestumui ir vaikui ne pakentku skydliauke. Ne suprantu, kam tada man gerti tos baisius vaistus? O gal te hormonai galejo del kazko kito taip pakilti, nes labai esu nuvargusi, su vaiku tvarkaus 90% laiko visiskai viena, tai gal tai turejo. Taip vakar pasimeciau, kad ne isklausinejau. O gal zinote, ar nuo tu vaisu svoris krenta ar auga? Ar labai sveikatai jie kenkia? Gal man dar pas kita gyd. nueiti? Ne bezinau ka dariti, sedziu ir verkiu kaip krokodilas verysad.gif
P.S. sorry del rasybos klaidu ax.gif

Aš taip pat geriu Propylthyouracili tai mažiausiai kenkentys vaistai. Dar yra metizolis, thyrozolis bet jie kenkia labiau ir man jie netiko išbėrė iškarto, tačiau kai gėriau juos greičiau krito hormonai ir jaučiausi daug geriau. Gydytoja sakė kad Propylthyouracilis (propycilis) skiriamas net nėščioms. Svoris pas mane tai +2 kg tai -2 kg. Jeigu negersi vaistų nekris hormonai, o jeigu nenukris hormonai negalės padaryti operacijos nes operacijos metu mirtumei nuo tiroksikozės. Pasiūlyčiau nepanikuoti ir gerti raminamuosius, nes jie mums būtini. Beje aš taip pat auginu du vaikus beveik viena, vyras dirba užsienyje ir dar studijuoju. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(perfekcioniste @ 2009 05 14, 23:24)

Aš geriu betaloc Zok jau greitai bus metai geriu po 50 mg 2 kartus dienoje žinau kad tai labai daug, spaudimo nenumušo, bet užtai padeda jaustis geriau. Pas mane 3 laipsnio difuzinė striuma.
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 05 15, 21:31)
Aš taip pat geriu Propylthyouracili tai mažiausiai kenkentys vaistai. Dar yra metizolis, thyrozolis bet jie kenkia labiau ir man jie netiko išbėrė iškarto, tačiau kai gėriau juos greičiau krito hormonai ir jaučiausi daug geriau. Gydytoja sakė kad Propylthyouracilis (propycilis) skiriamas net nėščioms. Svoris pas mane tai +2 kg tai -2 kg. Jeigu negersi vaistų nekris hormonai, o jeigu nenukris hormonai negalės padaryti operacijos nes operacijos metu mirtumei nuo tiroksikozės. Pasiūlyčiau nepanikuoti ir gerti raminamuosius, nes jie mums būtini. Beje aš taip pat auginu du vaikus beveik viena, vyras dirba užsienyje ir dar studijuoju. mirksiukas.gif
Papildyta:
Aš geriu betaloc Zok jau greitai bus metai geriu po 50 mg 2 kartus dienoje žinau kad tai labai daug, spaudimo nenumušo, bet užtai padeda jaustis geriau. Pas mane 3 laipsnio difuzinė striuma.

aciu uz palaikima. o kokius raminamuosius geret? as valerjona geriu kartais, bet gal kokiu rimtesniu reik? pradejau gerti as ta propycili. Siaip man Kazanavicius israse propycili 2 tabl. 3 kart denoje, ir israse thyrozoli nes pasake kad tas pats ir jis zimiai pigiau kainuoja. Operacija reiks daryti, kazkai ne labai bijau, tik ne ramu kas po to. Kaip pagalvoji kad toki svarbu organa ispjaus, baisuoka. O kas po operacijos buna? ar visiskai ispjauna visa skydliauke?
Atsakyti
QUOTE(Hloja @ 2009 05 15, 21:42)
aciu uz palaikima. o kokius raminamuosius geret? as valerjona geriu kartais, bet gal kokiu rimtesniu reik? pradejau gerti as ta propycili. Siaip man Kazanavicius israse propycili 2 tabl. 3 kart denoje, ir israse thyrozoli nes pasake kad tas pats ir jis zimiai pigiau kainuoja. Operacija reiks daryti, kazkai ne labai bijau, tik ne ramu kas po to. Kaip pagalvoji kad toki svarbu organa ispjaus, baisuoka. O kas po operacijos buna?  ar visiskai ispjauna visa skydliauke?

Paskaitykite ankstensnes temas čia labai daug parašyta apie operaciją ir apie pooperacinį laikotarpį. Nežinau kiek išpjauna bet pas mus nėra mazgų tai tikriausiai visą išpjaus, pas mane ji labai didelė išviršinė ir pamiršau paklausti ar visą išpjaus. Na propycilis tikrai brangus ir jeigu nereikia ilgai gerti vaistų tikrai pirkčiau thyrozolį, nes jis geriau veikia, o per trumpą laiką gal nieko nepakenks, aišku jeigu jis tau tiks. Aš geriu lexotonilį po pusę tabletės 3 kartus prieš tai gėriau hanax. Man net trys gydytojai liepė gerti kai gulėjau ligoninėje pasakiau kad nenoriu tai Navickas pasakė reikia būtinai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kur gi visos dingusios? smile.gif

Is senbuviu nieko nesigirdi. O kad nauju nariu nera, tai labai gerai - vadinasi, tokiu ligu nedaugeja rolleyes.gif
Atsakyti
tai propycilis geriamas su hiper ir salinama skydliauke nes per daug gamina hormonu ? kaip ziauru kad salina skydliauke net neturint pyktibiniu mazgu .... na o pasalinus skydliauke tai kiek zn reik visad gerti tiroksina... laikykis Hloja , suprantu kaip tau sunku ... sad.gif o tau tas uzdegimas nuo hiper atsirado ar nuo mazgu ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 21, 13:56)
tai propycilis geriamas su hiper ir salinama skydliauke nes per daug gamina hormonu ? kaip ziauru kad salina skydliauke net neturint pyktibiniu mazgu .... na o pasalinus skydliauke tai kiek zn reik visad gerti tiroksina... laikykis Hloja , suprantu kaip tau sunku ... sad.gif  o tau tas uzdegimas nuo hiper atsirado ar nuo mazgu ?

propycilis geriamas prie hyper funkcijos, bet tai nereiksia kad skydliauke visad salinama 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Tikrai temelė aprimus. Aš tai su mažyle nuolat, mergaitė net į tualetą nueit neleidžia, o ką kalbėt apie internetą biggrin.gif
Norėjau užsiregistruot pas Kazanavičių bet be birželio 15 neregistruoja. nežinau ar čia laukti ar važiuot tg atskirai pasidaryt g.gif kažkaip man baisu kad liga neatsinaujintų. O pas Baranauska dar per toli važiuot, nes nežinau kur mažylę dėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 05 23, 13:53)
Sveikos 4u.gif  Tikrai temelė aprimus. Aš tai su mažyle nuolat, mergaitė net į tualetą nueit neleidžia, o ką kalbėt apie internetą biggrin.gif
Norėjau užsiregistruot pas Kazanavičių bet be birželio 15 neregistruoja. nežinau ar čia laukti ar važiuot tg atskirai pasidaryt g.gif kažkaip man baisu kad liga neatsinaujintų. O pas Baranauska dar per toli važiuot, nes nežinau kur mažylę dėt g.gif

Sveika,
o kaip mažylė tavo augą, kaip pavadinot? mirksiukas.gif Gal jau ir rašei, bet nebelabai užsuku čia...Mano duktė irgi nerami buvo, daugiau sakaiu, jokių mažų vaikų nebenoriu doh.gif Atsimenu, sūnus pietų miegodavo, o ta klykia, turėdavau kartu į tuliką neštis, kad neprižadintų doh.gif Pasidedu ant skalbenkės.... biggrin.gif Taip iki 1,5-2 mėnesių, o paskui aprimo.

O aš tai dabar vis su savo pilvu vargstu, vėl ligoninėj gulėjau. Užeina skausmo priepuoliai, vemiu, skysčio pilve atsiranda, paguldo į ligoninę ant lašinių per porą dienų praeina viskas, atsistato. Visokių tyrimų pridaryta ir niekas nežino, nuo ko man taip doh.gif Dabar ir kompiuterinį tomografą pilvo organų darė, ir kolonoskopiją dariausi(žarnyną iš vidaus žiūrėjo), ir skrandį tyrė, dar ir echoskopu n kartų žiūrėjo, ir urologas, ir neurologas, ir ginekologas...Viskas normoj, visi pečiais trauko g.gif Nuo vasario mėnesio numečiau 11 kg, nes bijau ką ne taip ir suvalgyti, nors ir ne virškinime problema, bet kai nežinai kur, tai ir bijai visko. Dariausi skydliaukės echoskopiją, na nemato , kad būtų ataugusi, nemato, kad limfmazgiai negeri būtų, viskas kaip ir gerai...Žodžiu, jaučiuosi kaip kokia simuliantė, nes niekas nieko neranda rolleyes.gif Gydytojas užsiminė, kad gali būti tai susiję su hormonais, nes vistiek skydliaukės nebėra, be to kontraceptines geriu. Bet čia tik prielaida, įrodymų nėra. Taip ir gyvenu norom nenorom bijodama ir laukdama, kol vėl pasikartos, aišku tikiusi, kad nebebus taip, bet neišeina apie tai negalvoti...
Atsakyti