QUOTE(Robinzonas @ 2009 12 15, 09:26)
Jeigu jūs sprendžiate pagal TV kanalų kiekį, tai gal Pataja ir rusiška (ten dar yra 2 vokiški ir kokie 5 angliški kanalai), tačiau nederėtų pamiršti, kad rusų yra 160 mln (palyginimui - lietuvių 4) ir jie turi labai daug pinigų... Be kita ko, jie mėgsta tuos pinigus leisti, skirtingai nei lietuviai. Tailandiečiai juos myli, jie myli visus, kas atveža pinigų ir todėl sudaro labai šiltos tautos įspūdį. Man teko bendrauti su vokiečiu, kuris jau 18 metų gyvena Tailande, jis sakė, kad vietinės kalbos neverta mokytis jokiu būdu - nes sužinosi ką tailandiečiai apie tave galvoja ir tikrai neapsidžiaugsi... Keliauju nemažai pagal lietuviškus standartus, tačiau neteko būti vietoje, kur nebuvę rusų. Jie tikrai visai neblogi žmonės, man mieliau pabendrauti su rusais negu su kokiais olandais ar vokiečiais. Rusai geria daug degtinės, bet yra nuoširdūs, dažniausia, išsilavinę ir geri pašnekovai.. Visiškai suprantama, kad tajai mokosi rusų kalbos - tai pinigai, jų biznis. Užveškite į Patają lietuvių, kurie palikinės gerus arbatpinigius, pirks auksą, švaistysis pinigais ir pamatysite, kad greitai kavinėse atsiras cepelinai, vėdarai, o per TV rodys LNK ir tailandiečiai pradės kalbėti lietuviškai. Biznis yra biznis.

Man irgi su rusu mieliau pabendraut negu su vokiečiu.
Ir aš jau užsisakiau kelionę į Tailandą. Tik dar ne visai įsivaizduoju į kokias keliones norėsiu važiuoti.
1. Kombodža
2. Orchidėjų parkas
3. Ajutaja
4.Bankokas
5. Niekaip neapsisprendžiu dėl plaukimo Kwai upe.
Prisiskaičius forume apie tą plaukimą vien dėl tos upės Kwai rinkausi Patają. Bet dabar mane labai atkalbinėja ir sako, kad nebus didelio įspūdžio.

Tai ir mėtausi, nežinau ką daryti.
Gal dar yra kokių gerų kelionių iš Patajos kur aš nežinau.
Pradžioj galvojau gal reikia ir į Tailando šiaurę nuskristi ir pietus pamatyti, bet tingiu sukt galvą ir organizuotis viską. Bijau, kad begalvojant kur ir ką susiorganizuoti galiu likt nepailsėjus.
Papildyta:
Micefee fotoreportaže rašė, kad Ajutaja ir Kombodžos šventyklos beveik tas pats.
Iškilo dar vienas galvosūkis ką pasirinkti.

Ar vis dėl to važiuot į abu.
QUOTE(Archideja @ 2009 12 16, 12:07)
Tailando siaure yra visai kitokia, nei Pattajos apylinkes. Ten liko daugiau tradiciju ir nepaliestos gamtos. Krastovaizdis visai kitoks. Jei tik turit laiko ir galimybiu - nuvaziuokit ir ten, ir ten
Ačiū.

Tos ilgakalės moterytės labai įdomiai atrodo.
Kuo daugiau žiūriu fotoreportažų, tuo daugiau visko noriu.
Vieniems pažįstamiems nepakartojamą įspūdį padarė važiavimas traukiniu į Tailando šiaurę. Sakė nepakartojami vaizdai pro langą. Gal ir forume yta taip važiavusių. Kiek skaičiau, tai radau tik lėktuvu ir autobusu.