Įkraunama...
Įkraunama...

Bananas

Sveikutes 4u.gif
auginu is as bananmedi,pradejau nuo seklytes ir jau geras mazdaug pusmetris uzaugo thumbup.gif tik dabar jis man kazko pradetjo ruduoti,isauga naujas lapukas ir po kiek laiko jis pradeda sauseti ir sudziuva paskui visai.Pradzioj masciau kad taip turi buti nes buvo tik pora lapiuku o dabar daugiau. Buciau labai dekinga jei kas patartu 4u.gif
Atsakyti
Kur Panevėžy būtų galima įsigyti bananmedį? Ir gal kas žino kokia kaina? 4u.gif
Atsakyti
o is kur seklu galima gauti? negi is pacio banano? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2011 02 05, 19:53)
o is kur seklu galima gauti? negi is pacio banano? biggrin.gif

Tikriausiai parduotuveje pirkti mirksiukas.gif Vakar maciau vienoje, bet ten dekoratyviniai, nevalgomi, tai nepirkau. Reiks kitur ieskot, nes labai uzsinorejau auginti si medeli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2011 01 27, 20:19)
Dar įsivaizduoju,kad turėjo įspūdingai žydėti. wub.gif

Neįspūdingi jų žiedai, o ir patys jie kai užauga nelabai gražūs tampa, nelabai estetiško vaizdo būna. Gražiai žydi tik dekoratyviniai bananai kurių vaisiai būna nevalgomi drinks_cheers.gif Mano bananas (musa tropicana) pastoviai auginasi vaikus doh.gif Bet vis nugnybiu, na kas gi žiemą vaikus auginasi, gi pats nudžius jei taip ir toliau augins. Per šalta, kad palikti augti kartu, o tokius mažiukus ir atskirti ir aplamai auginti neverta, kai senukuose, ermitaže vis būna didelių jau apie 50cm dydžio bananų po 20lt ax.gif Sėklytes daug kas siunčiasi iš užsienio, bet laaaabai daug vargo ir didžiulis klausimas ar sudygs, mat tam kad sudygtų reikia ypatingai gerų sąlygų. Paprasčiau auginuką nusipirkti. Juo labiau kad pas mus parduotuvėse dažniausiai Musa Tropicana būna, o jie ir vaisius veda (maniškiui jau du metai thumbup.gif ) . Dar būna parduotuvėse ir vedančių vaisius bananų sėklų, bet vėlgi sudaiginti labai sunku, ir kiek temoje teko girdėti pasiseka labai retai. Pati buvau ne vieną šimtą sėklų parsisiuntus, o taip ir nesudygo niekas per pusmetį (nes dygsta iki metų laiko ir netgi ilgiau doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 06 vasario 2011 - 16:57
QUOTE(Eiryn @ 2011 02 06, 16:53)
(maniškiui jau du metai  thumbup.gif ) .

O kokio jis aukščio?
Atsakyti
Oj nedidukas, kokie 70cm. Neišstypęs. Pvz. per šią žiemą užaugino tik vieną lapuką, nors namie tikrai šilta visą laiką buvo. Kurį laiką miegojo, o dabar vėl pradėjo leisti lapuką, taip kad jaučia ir jis pavasarį.
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2011 02 07, 20:20)
Oj nedidukas, kokie 70cm. Neišstypęs. Pvz. per šią žiemą užaugino tik vieną lapuką, nors namie tikrai šilta visą laiką buvo. Kurį laiką miegojo, o dabar vėl pradėjo leisti lapuką, taip kad jaučia ir jis pavasarį.

O jusu bananmedis jau turejo bananiuku? g.gif Kazkuri mergina cia minejo,kad lyg ir zydi ar vaisius jau mezga...kazi kaip skonis? g.gif
Atsakyti
Ne, nežydėjo dar ir bananiukų nemezgė ax.gif Be to skonis manau labai skirtis turėtų, juk ir temperatūriniai skirtumai dideli nuo to kur jie auga ir šviesos, saulės čia mažiau, be to ir neprivalgysi ten jų ne tiek daug būna. (na aš bent jau tai tikrai nepavalgyčiau jų, nes bananus kažkodėl bent po kilogramą mėgstu lotuliukas.gif ). O ir pirmus metus kuriuos jau turėtų vesti vaisių jie dažniausiai tik subrandina žiedą, bet vaisių dar nesugeba. Va jau sekančiais metais tai taip ir bananiukų būna. Taip kad man dar kokius mažiausiai tris metus jį auginti nieko nesitikint reikia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eiryn: 07 vasario 2011 - 20:59
QUOTE(Eiryn @ 2011 02 07, 20:56)
Ne, nežydėjo dar ir bananiukų nemezgė  ax.gif Be to skonis manau labai skirtis turėtų, juk ir temperatūriniai skirtumai dideli nuo to kur jie auga ir šviesos, saulės čia mažiau, be to ir neprivalgysi ten jų ne tiek daug būna. (na aš bent jau tai tikrai nepavalgyčiau jų, nes bananus kažkodėl bent po kilogramą mėgstu  lotuliukas.gif ). O ir pirmus metus kuriuos jau turėtų vesti vaisių jie dažniausiai tik subrandina žiedą, bet vaisių dar nesugeba. Va jau sekančiais metais tai taip ir bananiukų būna. Taip kad man dar kokius mažiausiai tris metus jį auginti nieko nesitikint reikia  ax.gif

Dekui uz atsakymus 4u.gif Turiu keleta seklyciu,bandysiu set, kai susils,ziuresim kas gausis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sėkmės dygstant smile.gif o kokios pas jus sėklytės? Kurio bananiuko?
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2011 02 09, 10:51)
Sėkmės dygstant smile.gif o kokios pas jus sėklytės? Kurio bananiuko?

Musa ornata 4u.gif O gal jie nevalgomi...forumiete cia viena pardave, minejo, kad valgomi g.gif
Atsakyti