QUOTE(bagyra9 @ 2011 03 15, 17:59)
Šiandien sugalvojau persodinti savo bananmedį. Nuvažiavau Kaune į "Tarp gėlių" dar kartelį pasidomėti dėl jo auginimo ir reikalingų jam žemių. Konsultantė labai nustebusi pasiteiravo ar pas mane jis auga. Sakau taip, na dar ir kaip auga. Labai nustebo, nes vis žmonės skundžiasi, kad niekaip neužsiaugina ir tik porai tai pavyksta.

O aš jam jokios papildomos priežiūros neskiriu, tik vandenukas ir saulytė... Tai dėl žemės sakė, kad jeigu jau taip auga tai visiškai nesvarnbu kokia ji bus. Namie turėjau žemiu būtent kambarinėm gėlėm, sakė, kad tinka. Grįžus namo pamačiau kad jau pradeda matytis net 2 atžalėlės

Vistiek ryžausi persodinti, nes jau nebetilpo vazone. Senų žemių beveik nenuėmiau, nes laaaaaaabai stipriai jas laikė šaknys, nesinorėjo laužyti... Tik išsigandau pamačius kad ant pačių apatinių šaknų tokios kaip pulelis apsitrauke, pelėsis ar dar kas joms... Nukarpiau išorines ir pasodinau. Negi šaknys pelija, o jis atžalas leidžia sėkmingai (aš net paskutiniu metu ir palaistyti jį kartais pamirtu

) ???
Pas mane ant puodo baltas pelesis uzaugo, dar tokio bajerio neesu macius.

Bet mano banancikas tyliai mirsta, is keturiu du zali lapeliai beliko ir tie jau geltonuoja ir nyksta. Niekaip nenuvarau i botanikos soda paziuret savo banano rusies, labai daug darbo turiu....o dar ziema is musu nesitraukia, pugos siaucia beveik kasdien. As cia kazkur skaiciau, kad bananas nera labai reiklus augalas, tikrai keista, kad konsultante nustebo