Įkraunama...
Įkraunama...

Bananas

QUOTE(Eiryn @ 2011 04 12, 13:53)
Heyyy  thumbup.gif Super, matyt prigijo. Ant maniškio banano užkrito katinas, mat po palange bananas stovi, žodžiu nupjoviau pusę viso koto, bet jau antroj dienoj žiūriu leidžia lapuką sau ramiai, reiškia teisingai esu skaičiusi, kad nupjovus bananą, ar netgi visą jo kotą, jis atgauga  drinks_cheers.gif Kaip laukiu kol sušils, vasarą nešiu į terasą ant pietinės saulės, tegu sau auga  drinks_cheers.gif

Tai tu su visais lapukais nupjovei? blink.gif Ziurek, koks gajus! drinks_cheers.gif

QUOTE(bagyra9 @ 2011 04 12, 14:07)
Labai smagu  thumbup.gif  Mano bananiukas jau 3 vaikus išleido, 2 sakyčiau jau ganėtinai didoki. Galvoju kai labiau atšils reikės atskirti, jau norinčių auginti eilutė  bigsmile.gif  O be to manajam bus lengviau. Tik va "bėga" Pieš kokį mėnesį persodinau jį ir jei jis taip toliau augs tai dar už mėnesiuko reikės didesnio vazono  doh.gif

O ka reiskia " bega"? Kapsi? O vaikiukai kur auga? prilipe prie pagrindinio koto ar atskirai vazone? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantulia @ 2011 04 14, 17:24)
O ka reiskia " bega"? Kapsi? O vaikiukai kur auga? prilipe prie pagrindinio koto ar atskirai vazone?  rolleyes.gif

doh.gif Nu ir nusirašiau blush2.gif ne bėga, o "bėda" lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aišku, tai perkeltinia prasme, svarbu jis tik auga ir žaliuoja. Norėjau pasakyti, kad augimo tempai banano tokie dideli, kad kas mėnesį teks po nauja vazona pirkti ir vis persodinti. Iš karto į didelį nemanau, kad gerai... Sakiau dar kokias pora savaitėlių palauksiu ir pažiurėsiu kaip toliau jis man augs ir tada tikrai jau reiks persodinti, tada ir pamatysiu ar vaikučių jau pakankamai didelės šaknys ir iš visko, kaip su tuo atskyrimu man seksis. Įdomu po kiek laiko jis pradės žydėti...
Jolantulia - o tu žinai kokia tavojo rūšis? Ar dekoratyvinis? (gal buvai rašiusi, tik aš praleidau g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bagyra9: 14 balandžio 2011 - 18:08
QUOTE(bagyra9 @ 2011 04 14, 16:07)
doh.gif  Nu ir nusirašiau  blush2.gif  ne bėga, o "bėda"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Aišku, tai perkeltinia prasme, svarbu jis tik auga ir žaliuoja. Norėjau pasakyti, kad augimo tempai banano tokie dideli, kad kas mėnesį teks po nauja vazona pirkti ir vis persodinti. Iš karto į didelį nemanau, kad gerai... Sakiau dar kokias pora savaitėlių palauksiu ir pažiurėsiu kaip toliau jis man augs ir tada tikrai jau reiks persodinti, tada ir pamatysiu ar vaikučių jau pakankamai didelės šaknys ir iš visko, kaip su tuo atskyrimu man seksis. Įdomu po kiek laiko jis pradės žydėti...
Jolantulia - o tu žinai kokia tavojo rūšis? Ar dekoratyvinis? (gal buvai rašiusi, tik aš praleidau  g.gif  )

lotuliukas.gif
Mano tikrai ne dekoratyvinis, todel, kad as ji botanikos sode issikasiau blush2.gif Ten ju labai daug auga ir vaisius veda, beje, jie laaabai skanus. Bet va, beda lotuliukas.gif ,vis uzmirstu paziureti jo rusi, neseniai buvau, pamaciau kiek daug nauju bananu prisirpo ir is to dziaugsmo uzmirsau vel i rusi zvilgtereti ax.gif
Geliu parduotuveje man pasake, kad po 4 metu pradeda vaisius vesti....
O mano ir auga labai greitai, gal apie 1cm per para thumbup.gif
O kiek laiko tubjau savo banancika augini,( gal rasei, nepamenu blush2.gif )?
Atsakyti
o va pas man tai beda auginu banana jau 2 metus jis daba apie 1 m gal daugiau g.gif tik va pries pora men suzinojau kad jis DEKORATYVINIS blink.gif doh.gif o taip tikejaus uzsiaugint namie bananiuku doh.gif
auga gerai zaliuoja bet va vaisiu neveda verysad.gif
labai noreciau to tikrojo ne dekoratyvinio lotuliukas.gif bananiuko wub.gif gal kas turite parduot? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos. ir aš jungiuosi į jūsų būrį. Nusipirkau Musa tropikana, tikiuosi jis veda vaisius. Jau toks džiaugsmas, nes labai jau norėjau. spėju, kad reikia persodinti. kokią žemę jie mėgsta?
Padange, kai sodinsiu, galėsiu atskirt vaikiuką. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(labre @ 2011 04 26, 20:52)
Sveikos. ir aš jungiuosi į jūsų būrį. Nusipirkau Musa tropikana, tikiuosi jis veda vaisius. Jau toks džiaugsmas, nes labai jau norėjau. spėju, kad reikia persodinti. kokią žemę jie mėgsta?
Padange, kai sodinsiu, galėsiu atskirt vaikiuką.  smile.gif

Mano žiniomis musa tropikana (ji auginu ir aš) veda vaisius, bet jie nevalgomi schmoll.gif Žeme as naudojau kambarinėms gėlėms skirta, bet manau reikėjo daugiau durpinga pasirinkt, kad ilgiau dregme islaikytu. Labai jau daznai reikia laistyti g.gif
Papildyta:
QUOTE(jolantulia @ 2011 04 26, 18:58)
lotuliukas.gif
Mano tikrai ne dekoratyvinis, todel, kad as ji botanikos sode issikasiau  blush2.gif Ten ju labai daug auga ir vaisius veda, beje, jie laaabai skanus. Bet va, beda  lotuliukas.gif ,vis uzmirstu paziureti jo rusi, neseniai buvau, pamaciau kiek daug nauju bananu prisirpo ir is to dziaugsmo uzmirsau vel i rusi zvilgtereti  ax.gif
Geliu parduotuveje man pasake, kad po 4 metu pradeda vaisius vesti....
O mano ir auga labai greitai, gal apie 1cm per para  thumbup.gif 
O kiek laiko tubjau savo banancika augini,( gal rasei, nepamenu blush2.gif )?

Oi, tai jei nedekoratyvinis tai bus didelis. bigsmile.gif Aš kai vieno kambario bute gyvenu tai negaliu sau tokio leisti verysad.gif O taip norėtusi tikro. Savąjį turiu nuo lapkričio mėnesio. Šaltuoju sezonu tik pora lapų išleido, o dabar jau tik augo ir augo. Nors... vaikučiai jo jau beveik sprindžio dydžio o jis pats per savaite tik antrą lapa nauja augina (kaip jam tai mazai nauju lapu) Speju kad kaltas per mažas vazonas. Teks jau persodint, kad toliau galėtu augti.
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2011 04 26, 18:29)
Mano žiniomis musa tropikana (ji auginu ir aš) veda vaisius, bet jie nevalgomi  schmoll.gif  Žeme as naudojau kambarinėms gėlėms skirta, bet manau reikėjo daugiau durpinga pasirinkt, kad ilgiau dregme islaikytu. Labai jau daznai reikia laistyti  g.gif
Papildyta:
Oi, tai jei nedekoratyvinis tai bus didelis.  bigsmile.gif  Aš kai vieno kambario bute gyvenu tai negaliu sau tokio leisti  verysad.gif  O taip norėtusi tikro. Savąjį turiu nuo lapkričio mėnesio. Šaltuoju sezonu tik pora lapų išleido, o dabar jau tik augo ir augo. Nors... vaikučiai jo jau beveik sprindžio dydžio o jis pats per savaite tik antrą lapa nauja augina (kaip jam tai mazai nauju lapu) Speju kad kaltas per mažas vazonas. Teks jau persodint, kad toliau galėtu augti.

Mano bananas irgi paprastoj zemej auga, reikia lieti kasdiena, nes labai greitai zeme dziusta.
Del dydzio as nelabai pergyvenu ax.gif , todel, kad gyvenu name ir turiu tikrai daug vietos, as maciau kokie dideli jie uzauga doh.gif , bet mane neramina tik bananu verkimas, o tai, kai paaugs reiks ant grindu pastatyti, o pas mane parketas.....
Atsakyti
QUOTE(jolantulia @ 2011 04 27, 12:53)
Mano bananas irgi paprastoj zemej auga, reikia lieti kasdiena, nes labai greitai zeme dziusta.
Del dydzio as nelabai pergyvenu  ax.gif , todel, kad gyvenu name ir turiu tikrai daug vietos, as maciau kokie dideli jie uzauga  doh.gif , bet mane neramina tik bananu verkimas, o tai, kai paaugs reiks ant grindu pastatyti, o pas mane parketas.....

Na nežinau, mano aišku dekoratyvinis, bet stovi ant žemės ("plaukiojančios" grindys) ir nieko. Verkia, bet tai būna keli lašiukai. Dar nei vienas nenukrito ant žemės, o jei ir nukristu tai tikrai nemanau, kad būtų didesnis už viena paprastą lašelį. Nemanau, kad tiek pakenktų grindims g.gif Gal kas seniau augina ir gali tiksliau pasakyti kiek tie bananai "verkia"
Atsakyti
Mano Bananas tai auga kaip isprotejas jau dabar jo ilgumas 70cm. i kas savaite leidzia naujus lapus ju ilgumas 40 cm. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir leidzia vaikus as juos israunu ir sodinu ir auga tai labai sparciai tik tiek kad jis verkia ir as pastebejau kad tik pries lietu bananai verkia. blink.gif blink.gif blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
Gal kas turit parduot banano vaikiuka ( vedanti valgomus bananus )
buciau labai dekinga biggrin.gif
Vilnius
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2009 05 23, 23:45)
O kaip jis "verkia"?  bigsmile.gif
Ir dar.. ar labai saulėtoj vietoj pas jus auga? Aš jau galvoju gal į šiltnamį jį nešti  g.gif , bet jei gerai pamenu tai jis bijo skersvėjų.

jis ,,verkia,, tada kaip yra ant lapu vandens laseliu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš savo bananą persodinau prieš kelias savaites ir atskyriau jo vaikus. Patys vaikai šaknų neturėjo (gal kokia vieną bet tarp visų šaknų nesugebėjau atskirti), buvo prie kamieno prilipę. Dabar jau vėl 3 vaikai auga šalia, sakiau gal dar kokį vieną ar kitą vaikuti atskirsiu ir auginsiu (ruošiu kaip dovanas artimiesiems ax.gif ) o kitus jau teks naikinti jei ir toliau taip dauginsis doh.gif
Atsakyti