Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui?

QUOTE(izabele111 @ 2010 04 22, 10:02)
blink.gif  blink.gif Apie sitas sumas pirmakart girdziu......
Nu zinokit siutas ima,kai pagalvoji......viskas tikrai eisiu prasyti nors vienkartines pasalpos seimai.....

o tai vienkartine pasalpa seimai, pagal kuri cia punkta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(willmara @ 2010 05 04, 08:28)
Bet mano sūnui jau 10 metų. Ir kai buvom ligonių kasose tai sakė kad reikia  spec. slaugos. O kiek Domicele jūsų vaikiukui metų?

Mano mazajai 4 metukai. Pas mus yra slauga.
Mes si karta forminomes kaip ant dvieju nepilnameciu vaiku, bet sake galima ir ant vieno neigalaus vaiko tvarkytis.

Galimybes sveikatos draudimui tokios:

- Jei yra du nepilnameciai vaikai
- arba neigalus vaikas iki 8m.

Gal dar kokia galimybe yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domicele: 04 gegužės 2010 - 09:26
auginant vaika iki 8 metu, arba 2 nepilnamecius yra draudziamas vienas is tevu nesvarbu ar turi neigaluma ar ne.
bet kiek suprantu auginant vaika kuriam nustatytas neigalumo lygis turi buti draudzamas vienas is tevu kol vaikui sukaks 18 metu ir nieko nera parasyta kad butina slauga. gal cia ta slauga buina jei nori kad eitu stazas, o ne del privalomo sveikatos draudimo? g.gif

http://www.ktlk.lt/gyventojams/apsd/

vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas ar rūpintojas, slaugantis namuose asmenį, kuriam nustatytas neįgalumo lygis (vaiką invalidą), arba asmenį, pripažintą nedarbingu (iki 2005 m. liepos 1 d. – I grupės invalidu) iki 24 metų, arba asmenį, pripažintą nedarbingu (iki 2005 m. liepos 1 d. – I grupės invalidu) iki 26 metų dėl ligų, atsiradusių iki 24 metų, arba asmenį, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis (iki 2005 m. liepos 1 d. – visiška negalia):
-vienas iš tėvų, slaugantis namuose neįgalų vaiką – vaiko gimimo liudijimą ir neįgaliojo pažymėjimą;
-vienas iš tėvų, slaugantis asmenį pripažintą nedarbingu iki 24 metų, arba asmenį, pripažintą nedarbingu iki 26 metų dėl ligų, atsiradusių iki 24 metų – slaugomo asmens gimimo liudijimą ir neįgalumo pažymėjimą, patvirtinantį, kad asmuo pripažintas nedarbingu iki 24 metų arba iki 26 metų dėl ligų, atsiradusių iki 24 metų;
-vienas iš tėvų, slaugantis asmenį, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis – slaugomo asmens gimimo liudijimą ir dokumentą, patvirtinantį nuolatinės slaugos poreikį;
-globėjai (rūpintojai), slaugantys neįgalų vaiką – slaugomo vaiko neįgalumo pažymėjimą, rajono (miesto) savivaldybės valdybos (mero) sprendimą dėl vaiko globėjo (rūpintojo) skyrimo;
-globėjas, slaugantis namuose asmenį, pripažintą nedarbingu iki 24 metų, arba asmenį, pripažintą nedarbingu iki 26 metų dėl ligų, atsiradusių iki 24 metų – teismo sprendimą skirti globą neveiksniam asmeniui ir globojamo asmens neįgalumo pažymėjimą, patvirtinantį, kad asmuo pripažintas nedarbingu iki 24 metų arba iki 26 metų dėl ligų, atsiradusių iki 24 metų;
-globėjas, slaugantis asmenį, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis – teismo sprendimą skirti globą neveiksniam asmeniui ir dokumentą, patvirtinantį nuolatinės slaugos poreikį;
-rūpintojas, slaugantis namuose asmenį, pripažintą nedarbingu iki 24 metų, arba asmenį, pripažintą nedarbingu iki 26 metų dėl ligų, atsiradusių iki 24 metų – teismo sprendimą skirti rūpybą ribotai veiksniam asmeniui arba teismo nutartį skirti rūpybą asmeniui, kuris dėl savo sveikatos būklės negali savarankiškai įgyvendinti savo teisių ir atlikti pareigų, ir neįgalumo pažymėjimą, patvirtinantį, kad asmuo pripažintas nedarbingu iki 24 metų arba iki 26 metų dėl ligų, atsiradusių iki 24 metų;
-rūpintojas, slaugantis asmenį, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis – teismo sprendimą skirti rūpybą ribotai veiksniam asmeniui arba teismo nutartį skirti rūpybą asmeniui, kuris dėl savo sveikatos būklės negali savarankiškai įgyvendinti savo teisių ir atlikti pareigų, ir dokumentą, patvirtinantį nuolatinės slaugos poreikį;
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2009 04 15, 10:06)
Siaip priklauso nuo savivaldybes  4u.gif Pvz. mes Kaune mokam tik uz ugdyma po 0.5Lt/d.  mirksiukas.gif Kiek teko girdet, Joniskis moka pilna kaina  g.gif

apsoliuti nesamone visur vienodai turi buti.
Zmones nebijokite akiu draskyti, ten moteriskes visos tokios sedi kad nieko daryti nenori ir nieko nenori duoti. Tik ir ziuri kaip kuo mazesni neigalumo laipsni zmogui nustatyti kuriam sunku o savo giminems sudelioja lengva neigaluma ir tie zmones daug labiau valstybes aprupinti patampa. jei kas sakys meluoju...
zinokite pati susiduriau, bet ne man beda buvo, mano mamai, turiu 30 metu neigale seseri, mama islaksciusi ir aprekusi visas ten sedincias moterytes yra mate tikrai visokiu zmoniu, keli pasitaike zmoniski, kurie suvoke kad tokie zmones ne viska patyr pasidaryti gali. jiem esu dekinga iki siol
Atsakyti
Taip Deimantilija teisi,kad sveikatos draudimas yra ir vienam is tevu,jei vaikui nustatytas neigalumas ir nesvarbu yra slauga ar ne,tik reikia i ligoniu kasas pristatyt dokumentus.
Atsakyti
Mamytes turiu toki klausima, mes dabar tvarkom dokumentos del neigalumpo. Mano vaikui dabar 1 metukas, jis ne sedi ne vartosi, silpnai mato, turim epilepsija verysad.gif . Tai mum pasake kad bus sunki negale su prieziura, kad vaikam iki 5 metu slauguos ne priklauso schmoll.gif . Ar tikrai taip ir ira??? Tai as tada nesuprantu, ka vaikui iki 5 metu slaugos nereikia g.gif , kazkokia nesamone.
Atsakyti
Nebent dabar tvarka pasikeitė, nes anksčiau jei pagal diagnozes priklausė-duodavo ir slaugą.
Atsakyti
QUOTE(Lenusikas @ 2010 07 11, 16:38)
Mamytes turiu toki klausima, mes dabar tvarkom dokumentos del neigalumpo. Mano vaikui dabar 1 metukas, jis ne sedi ne vartosi, silpnai mato, turim epilepsija verysad.gif . Tai mum pasake kad bus sunki negale su prieziura, kad vaikam iki 5 metu slauguos ne priklauso schmoll.gif . Ar tikrai taip ir ira??? Tai as tada nesuprantu, ka vaikui iki 5 metu slaugos nereikia g.gif , kazkokia nesamone.

taip anksciau ir slauga duodavo, nes mums dar metuku nebuvo,kai nustate sunku neigaluma su slauga. o transporto islaidu irgi nemokejo, nes pagal amziu nepriklause. gal tik nuo 2-3metu pradejo moketi.
o dabar tvarka keicias. na bet vistiek nesamone. juk 5metu vaikas jau didelis. nesamone,kad slauga tik nuo 5m duotu.
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lenusikas @ 2010 07 11, 16:38)

Mano merginai ka tik suejo ketveri,dabar vel pridaviau dokumentus,kai tvarkemes pries 2 metus,tai buvom gave sunkia su slauga.
Atsakyti
QUOTE(Lenusikas @ 2010 07 11, 15:38)

Mes prie tris menesius gavom sunku su slauga, vadinasi priklauso, nes mus tik 4 metukai, eikit aiskintis, kad neapgautu blink.gif
Atsakyti
Aciu mamytes uz atsakima, eisim kariaut;).
Atsakyti
Sveikos
Gal kuri galite pasakyti, kaip 7 metų vaikui nustatomas invalidumas? Daromi kokie nors testai g.gif ? Skaičiuojamas Bartelio indeksas g.gif ? Ar dar kaip nors?
Iki šiol mums buvo nustatoma pagal DISC testą.
Atsakyti