Įkraunama...
Įkraunama...

Viktorija Butenko "12 stupenej k syrojedeniju"

QUOTE(DiOliMwa @ 2009 04 08, 04:56)
Labas,

Klausimukas temos autorei..
As deja rusiskai nesuprantu, bet labai noreciau isbandyti sita zalio maisto valgymo metoda...na aisku ne visam gyvenimui...bet jauciu kad taip darydama pravalysiu organizma...siandien apturejau pirma diena, ir galiu pasakyti, visai nieko...tik vat klausimukas kyla, ka galima  valgyti is zaliu produktu...??na valgau agurkus, pomidorus..kopusta, morka susitarkavau su obuoliu...aisku litrais geriau zalia arbata ir vandenuka....Kiek suprantu sultys gali buti tik naturaliai spaustos...o vat dar klausimukas..ar vaisiai cia ieina? jauciu kad bananai tikrai ne...nes jie labai kaloringi...o jeigu apelsinai, greifruktai..manau tinka...
Buciau labai dekinga jeigu atsakytumete.... mirksiukas.gif
Sugalvojau sio metodo imtis tikrai nelabai tinkamu metu - arteja velykos...bet jauciu 4d galima pagyventi ir ant zalio maisto...o jau po svenciu reiks rimtai kibti i darba...
Pas mane ta pati beda...esu kriauses formos figuros, ir viskas nuseda ant uzpakaliuko ir slaunu...

p.s. dar rytais begioju krosa.... tongue.gif

Tikiuosi arsakysite i klausimus ir tikiuosi kad sitas metodas man veiks...nes jau siandien jauciasi toks lengvumas... blush2.gif man nepatinka jausti kad skrandis apkrautas...bet vat siandien jausmelis  thumbup.gif

Taip,sultys tik naturaliai spaustos smile.gif Vaisiai,be abejo,irgi ieina.Viskas,kas zalia ir nelabai prikamsyta chemijos.Geriausia,be abejo is savo darzo,bet tai jau atskira tema smile.gif

Papildyta:
QUOTE(vasaros_saule @ 2009 04 08, 11:24)
DiOliMwa, valgyti bananus ir visus vaisius kokius tik nori galima. Kaip ir termiskai neapdorotus riesutus.
As pati jau virs savaites taip maitinuos, labai puikiai jauciuos ir labai daug energijos atsirado. Gal visa gyvenima taip ir nevalgysiu (nors kas cia zino), bet kad pajutau koks lengvumas yra nevartojant mesos ir kito maistinio slamsto tai faktas. ir labai nesinori grizti prie ankstesnio gyvenimo budo, kai pavalgius labiausiai noredavo numigt ir pailset blush2.gif

beje, Diuna, zinau, kad vaistu nereikia naudot, bet siuo metu del tam tikru moterisku ligu jauciu baisius pilvo skausmus ir norisi kokia tabletyte praryt, kad palengvetu. (turiu labai skausmingas menesines). Gal kokiu patarimu turi?

Laba diena! As asmeniskai esu uz naturapatija (kai nenaudojama jokiu vaistu ar zoleliu,o leidziama organizmui issigydyti paciam,padedant tik tam tikromis valymo proceduromis ir badavimu)-taciau,jokiu budu,nepatariu zut-but sekti mano pvz....Visu pirma,as net nezinau tavo diagnozes.Jeigu lyga yra rimta-reikia veikt apgalvotai.Manau,kad tau verta pasikonsultuot pas Daugiaziede,nes jos galva yra kupina vertingos informacijos sveiko gyvenimo budo klausimais.
Sekmes,atsikratant ligos!
Papildyta:
QUOTE(wajew @ 2009 04 07, 23:00)
žalią maistą ėda dyvūnai, na dar saulėmėgiai. Lietuviai kitokiame klomato juostoje gyvena. Turiu problemų su skrandžiu bei žarnynu, bandžiau prieš metus tą patį daryti apie ką jūs visos rašot, bet man į naudą neįšėjo. Turėjau grįšti prie šilto maisto. Tik viena žinau gerai, kad vienu metu valgomas tik 1 maistas, o po 15 min., kitas. va kodėl kai kurie užsieniečiai ilgai ir linksmai pietauja ar vakarieniauja. Kas tinka vienam, tas netinka kitam, reikia atitaikyti savo organizmui. Na, būdama 26 metų propagauotoja gali ir turėti bėdų su virškinimu, bet kiekvienam savo, kad tik gerai jaustis, tai faktas. Nesirgit

Jei yra rimtu problemu su virskinimu-reikia pereiti prie zalios mitybos palaipsniui.
Nors as ir mano vyras turejom gastrita.Remuo zaiuriai esdavo kaskart pavalgius.Perejom prie zalio maisto staigiai,ir taip pat staigiai atsikratem sios problemos smile.gif Bet visu organizmai skirtingi.
O norint valgyti viena maista vienu metu 15-os min. pertraukos tikrai mazai.Po vaisiu reiktu laukti nors 30-40 min,po darzoviu- 1 val,o po sausu (nemirkytu) riesutu net 3 valandas.Kitaip nera prasmes valgyt atskirai-nes skrandyje tie produktai visvien susitiks smile.gif
Papildyta:
Kadangi pastebejau,kad atsisakius gyvulines kilmes produktu ir pradejus valgyt sveikiau,netiketai prabunda begalinis zingeidumas(apie tai rasoma ir Ajurvedoj)-patalpinu cia kelias nuorodas su knygom,kurias tikrai verta paskaityti tiems,kas zengia pirmus zingsnius (ir pazengusiems pravers wink.gif )dvasiniu keliu.

1. http://lib.aldebaran...kniga_1__0.html

2. http://s-slova.ru/pa...ova_138053.html

3.http://eckharttolle.by.ru/page6.html

4. http://eckharttolle.by.ru/page7.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diuna: 08 balandžio 2009 - 15:59
Diunai ačiū už mano komentarą. Miela Diuna man geriau, kai daržovės termiškai apdorotos (2 min. verdu arba blanširuoju). Kepto negaliu, rūgštaus negaliu dėl dantų jautrumo, bet LLLabai patinka pieno produktai, ypač varškė 9 proc. Rytais turiu tik šiltą maistą vartoti, per piet trintą daržovių sriubą, o iš žalių daržovių man tinka tik ridikėliai, net iš jų šaltibarščius darausi. Šiaip pavydžiu kas turi gerą sveikatą, ko pageidauja tą gali vartoti.DIUNA noriu paklausti ar atkreipi dėmesį į pastovų maitinimą laiko atžvilgiu, kada dienoj pakutis valgis? Tarp kitko net rūkytų gaminių negaliu vartoti, otai taip lietuviška
Diuna, jei nuo tokio valgio tau geriau, tai ir į sveikatą, kam patiks-panaudos sau. Apie tavo parašytą maistą mačiau per rusų TV Malaxov+. Ten žmonės dalijosi patirtimi, ir kiekvienas skirtingai, bet visi atrado savo vaisius, savo sultis, savo daržoves. Ten akcentavo, kad prieš vartojant reikia nemažai palaikyti vandenyje, o kodėl? Išnyksta pesticidai? Ar dėl kitų priežasčių
Atsakyti
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 04 05, 22:52)
Esu perskaiciusi visus tavo posmus smile.gif ir labai atidziai."Uz"ir "pries"palik oponentams ir priesininkams 4u.gif
Man idomu,tarkim, pasneketi kaip sveikuole su sveikuole smile.gif siuo atveju salyginai atmetus staza bei asmenine patirti..
Mano supratimu,savosios zmogiskos fiziologijos,anatomijos bei biosintezes,biochemijos ismanymas butini.Jei esame samoningi zmones.Ypac jei taikoma “kitoniska”mityba.Bent tam,kad jei kazkas(pvz V.B.) sakys jog nuo virto maisto susidaro gleives,tai zinoti,kad sios susidaro ne nuo viso virto maisto,o nuo baltymu ir krakmolingu produktu gausos.Kad tam tikras gr druskos mum tiesiog gyvybiskai butini,o ne jokia "mirtis".Kad vaisiu perdeta gausa yra zalinga.Kad vezys gydomas ne sarminga terpe,o butent rugscia ir t.t.....(supratau ,kad i tai nesigilini..)Ir,papildysiu,musu organizmo virskinimo anatomija ir galimybes ne amebos,o mesedzio ir zoledzio tobulas derinys,gebantis suvirskinti net smeli..mirksiukas.gif
Nedrisciau teigti,kad visa zmonija tokia jau tamsi,klystanti,nezinanti mitybos kulturos ir apsinuodyjusi nuo pat gimimo butent virtu maistu bei konservantais ir kitais prieskoniais.Negalima visu lyginti pagal viena patikusia (asmeniskai) teorija ir ziniu pavirsutiniskumu.Kaip ir tai,kad visi gydytojai nezino sveikos mitybos ir zmoniu liga dziaugiasi,nes tai ju pasipelnymo saltinis.Tikrai ne.Tai vienpusis  krastutinis mastymas,kaip ir valgymas desimtim kilogramais vaisiu ir mazesne dalim darzoviu per diena,pirktu is parduotuves,o ne salyginai ekologisku is savojo darzo..Bei kai maisto kokybe bandoma kompensuoti kiekiu...Tai toli grazu nuo sveikatingumo,kuris nepagristas vien valgymu!.Kaip ir po mazdaug pusmecio sveikos mitybos teigti,kad “mano organizmas svarus”.Jau nepyk,taciau tai totali saviapgaule ir elementariu ziniu trukumas...
Kita,ka reiskia “civilizacijos”dieta?!Ar zinai,kad veik visos tautos(net iki siol)nepaliestos “civilizuoto rafinuotumo”bei mastymo “kas sveika”ar “nesveika”..valgo isskirtinai gamtos vaisius:vaisiai,uogos,darzoves,grudai,medus,grybai...(kas auga/surenkama aplinkui),bei zalia mesa,zuvi ar kitus gyvius.Siaures tautos mesa sildo!.-ir tai ju pagrindinis valgis.(zmogui duota ugnis!kuris siosios nebijo,kaip dauguma gyvunu..)Kai kuriose zemes klimato vietovese vaisiu ar darzoviu suvis nera.Tai ko verta teorija”zmogus turi valgyti tik zalius vaisius ir darzoves”?!.Nieko.
Ne principai ir isitikinimai diktuoja mityba.Kaip ir tai,kad zmogus valgantis mesa gali buti sveikesnis ir ismintingesnis nei tas,kuris visa gyvenima minta vien vaisiais,darzovemis ir meldziasi...
Kalba apie desninga individualia ivairiove remiantis fiziologine(ir ne tik!) maisto medziagu butinybe,o ne apie linijine siaura mitybos programa sudaryta pagal vieno individo ,ar keliu,poreikius.Bet cia jau tema vis platyn..Nesu tikra,kad tave tai domina... g.gif

P.S.tiesa,koledzas tai-ne suauge zmones.O brestantys,augantys vaikai smile.gif Jiems ne badauti reikia.O maitintis ivairiu,sveiku maistu,kad brestu tiek fiziskai,tiek psichiskai.

Pagarba 4u.gif
Ypac - diskusijos argumentams ..
Papildyta:
QUOTE(Diuna @ 2009 04 08, 16:37)
Taip,sultys tik naturaliai spaustos smile.gif Vaisiai,be abejo,irgi ieina.Viskas,kas zalia ir nelabai prikamsyta chemijos.

O jei visai zalia, bet termiskai ciut garuose apdorota? - irgi blogis?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pyp: 08 balandžio 2009 - 23:13
QUOTE(pyp @ 2009 04 09, 00:16)
Pagarba  4u.gif
Ypac - diskusijos argumentams ..
Papildyta:
O jei visai zalia, bet termiskai ciut garuose apdorota?  - irgi blogis?..

Apie tai jau kalbejom smile.gif "Ciut" termiskai aprorota darzove-blogis tam,kas jau kelis metus valgo tik zalia maista.O zmogui,kurio raciono dydziaja dali sudaro gyvulines kilmes maistas,sintetiniai produktai ir kepti patiekalai-virtos darzoves-geris smile.gif Tik reiketu vengti pakartotinai sildomo maisto.Gaminti reikia tiek,kiek suvalgot per viena karta.
Atsakyti
Diuna, as dar taves uzklausiu siek tiek asmenisko klausimuko uzklausiu blush2.gif o kas jusu seimoj pirmas uzsikabino - tu ar vyras? as bandau po truputi vyrui aiskint kas ir kaip, tai kol per daug neikyriu tai klauso, bet jei jau issijauciu tai jis pradeda skresuot, kad as cia is jo mesa ir 'normalu maista' noriu atimt doh.gif o maitintis atskirai (zinant kad valgyt turiu as jam daryt) yra gana sunku. Idomu kaip kitose seimose tas perejimas buna? konfliktuot del maisto tai jau tikrai nesinori, bet zinant, kad galima maitintis sveikiau ir jaustis geriau, tylet neiseina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vasaros_saule @ 2009 04 09, 11:23)
Diuna, as dar taves uzklausiu siek tiek asmenisko klausimuko uzklausiu blush2.gif o kas jusu seimoj pirmas uzsikabino - tu ar vyras? as bandau po truputi vyrui aiskint kas ir kaip, tai kol per daug neikyriu tai klauso, bet jei jau issijauciu tai jis pradeda skresuot, kad as cia is jo mesa ir 'normalu maista' noriu atimt doh.gif  o maitintis atskirai (zinant kad valgyt turiu as jam daryt) yra gana sunku. Idomu kaip kitose seimose tas perejimas buna? konfliktuot del maisto tai jau tikrai nesinori, bet zinant, kad galima maitintis sveikiau ir jaustis geriau, tylet neiseina ax.gif

Mes abu uzsikabinom iskart smile.gif as netycia radau informacija apie zaliaedyste,susidomejau,paskaiciau,paskambinau vyrui,paaiskinau,kaip ir kas-jis labai susidomejo.Gal del to,kad turejo antsvori ir vis bande jo atsikratyt-bet kaskart nesekmingai-numesti kg sugrisdavo su draugais smile.gif Grizes po darbo,jis prisedo prie kompo,paskaite ir kita diena pradejo.Zaliaedystes pradzioj svere 106 kg-dabar 76.
Jeigu nori,kad vyras irgi pradetu sveikai maitintis-nespausk jo prie sienos,nes tuomet rezultatas bus atvirkstinis.Pasakok jam tik tiek,kiek jis yra pasiruoses isklausyti.Kitaip prasides konfliktai ir tu,greiciausiai,irgi mesi sveikai maitintis...Taip daznai atsitinka.
Geriausia isvis nebandyt nieka itikint:maitinkis sveikai pati,o kai aplinkiniai pastebes pozityvius pokicius-patys susidomes ir klaisines,kaip ir kas.Tik nepersistenk,atsakinedama i klausimus-svarbiausia islikti ramiai ir pasitiketi savimi,savo pozicija.Ir turetum atsikratyt minciu,kad tavo pozicija yra teisinga,o viskas,ka mano ir daro kiti-ne.Leis sau buti savimi,o kitiems buti kitokiais.Iskart pajusi palengvejima smile.gif
Kuomet kiti seimos nariai valga iprasta maista-susilaikyti buna lb. sunku... Nors yra ir tokiu,kurie sugeba viena karta nuspresti,kad apdorotas maistas-jiem ne maistas-ir ramiai gamina pietus visai seimai,o patys valgo zaliai.Svarbu ne uzdrausti sau kazka,o tiesiog suprasti,kad virti patiekalai neatitinka nepades tau tapti tuo,ko noretum....

P.S. Galit vyrui parodyti sias nuotraukas,kad jis negalvotu,kad be gyvulines kilmes produktu galima "netgi" sportuoti wink.gif Siam vyrui 60 metu http://www.thegarden...com/storm3.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diuna: 09 balandžio 2009 - 16:18
QUOTE(Diuna @ 2009 04 09, 11:09)
O zmogui,kurio raciono dydziaja dali sudaro gyvulines kilmes maistas,sintetiniai produktai ir kepti patiekalai-virtos darzoves-geris smile.gif

Mano raciono didzioji dalis tikrai ne gyvulines kilmes,jei ka schmoll.gif 4u.gif

Ar verta i viena grupe deti : sintetinius , keptus, juolabiau virtus(ar garintus) produktus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pyp @ 2009 04 10, 00:03)
Mano raciono didzioji dalis tikrai ne gyvulines kilmes,jei ka  schmoll.gif  4u.gif

Ar verta i viena grupe deti : sintetinius , keptus, juolabiau virtus(ar garintus) produktus?  g.gif

Kaitintame augaliniame aliejuje yra koncerogenu (LABAI pavojingu sveikatai,nes sukelia vezi).
As nedejau ju i viena grupe wink.gif
Taciau termiskai apdorotas maistas irgi yra pavojingas sveikatai.Jis veikia ne staigiai,kaip nuodai,o tersia musu organizma palaipsniui.Apie tai galit paskaityt mano dotuose nuorodose,arba paieskot informacijos anglu,vokieciu ar bet kuria kita jum suprantama kalba.
Jei vis tik suprantate rusiskai-paskaitykit Vainerio vadovelio istrauka.
Atsakyti
Diuna , as noreciau paklausti , kaip ziema valgote vaisius ir darzoves , pirktus is parduotuves? Jos gi yra pripurkstos visokiausiu chemikalu! Nemanau , kad tai yra labai sveika... As , pavyzdziui , bandziau valgyt daugiau vaisiu , pvz , greipfruktu , kiviu , apelsinu ir pan , - nuo visu beria! Aisku , zarnyno darba sutvarko gerai , bet po to tenka gydyti alergija... doh.gif
Viliojanciai skamba tas valgymas tik zalio maisto , bet neisivaizduoju , kaip valgyt atveztines darzoves ir vaisius is parduotuves... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurea: 13 balandžio 2009 - 22:30
Kur dingo zaliaedes visos??? Laukiu laukiu , nuotykiu ir pasakojimu , kaip sekasi , o ju kaip ner taip ner... Vis galvoju pati pradet , ale galvoju gal nuo dazoviu ir vaisiu "pasimirot" visos...??? biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2009 04 23, 15:25)
Kur dingo zaliaedes visos??? Laukiu laukiu , nuotykiu ir pasakojimu , kaip sekasi , o ju kaip ner taip ner... Vis galvoju pati pradet , ale galvoju gal nuo dazoviu ir vaisiu "pasimirot" visos...??? biggrin.gif  g.gif

as irgi laukiu laukiu ir nieko nesulaukiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, tai gal mes pakalbekim tada 4u.gif As irgi buvau neisgirsta, kai pasidomejau kokius riesutus reikia valgyti, bet ai niekis, turbut labai uzsieme.
As, kaip sakant, irgi noreciau isbandyti zalia maista . taciau neiseina ir tiek. Perskaiciau nemazai literaturos ta tema ir ne tik ta. Teoriskai viskas skamba labai graziai, bet siuloma darzoviu gausa parduotuvese mums netinka. Tai netikros darzoves, uzaugintos net ne zemeje g.gif bandziau kelias dienas valgyti zaliai. Bet tai gaunasi paprasciausiai iskrovos dienos su keliom morkom, obuoliais, ir pan. Na jei taip maitintis visada – nemanau, kad ilgai istempsim . yra daug receptu, taciau jiems pagaminti taip pat reikia iv. Ekologisku darzoviu. Skanus gavosi man sausainiai “gyvi” su bananais ir bananu ledai thumbup.gif o daugiau nelabai man gaunasi . bet gal bandom po truputi… vasara manau pavyks, o ziema jau sunkiau …
Atsakyti