nors mashlow gelytes gavosi gan grazios, taciau suvalgius gabaleli mases, skaudejo skrandi, tikriausiai del E... o cukrine mase, na man pavyko taip pogi gelytes, taciau su ja sunku dirbti, na nesuprantu gal visgi dar kazka blogai padariau..
Siandien dariau rozytes is cukrines r marshloww mases.. deja savo didziausiui liudesisui nei viena nelikau patenkinta,..
nors mashlow gelytes gavosi gan grazios, taciau suvalgius gabaleli mases, skaudejo skrandi, tikriausiai del E... o cukrine mase, na man pavyko taip pogi gelytes, taciau su ja sunku dirbti, na nesuprantu gal visgi dar kazka blogai padariau..
mase gavosi lyg ir kaip modelinas, tiksliau sakant kaip apdziuves modelis.. is paziuros vienalyte ir kieta, taciau kai ispjoviau penkialape forma rozytei ir bandziau sukti tai luzinejo ir neissikociojo labai plonai, nes kitaip trupet pradeda
gal tiesiog tiap turi buti, ir as cia per daug uzsikapryzijau...
na nzn, tikiuosi ka patarsit,.. speju trecia mano isbandyta mase bus marcipanine
nors mashlow gelytes gavosi gan grazios, taciau suvalgius gabaleli mases, skaudejo skrandi, tikriausiai del E... o cukrine mase, na man pavyko taip pogi gelytes, taciau su ja sunku dirbti, na nesuprantu gal visgi dar kazka blogai padariau..
Ačiū, mergaitės už mano darbo įvertinimą
Migle79, dažai paprasti, turiu pudra perlamutrine, tai tiesiog papudrinau visa masiniuka su teptuku. O varztų originali spalva mėlyna, jau gatavus vėl gi patepiau su sidabrine pudra.
Migle79, dažai paprasti, turiu pudra perlamutrine, tai tiesiog papudrinau visa masiniuka su teptuku. O varztų originali spalva mėlyna, jau gatavus vėl gi patepiau su sidabrine pudra.
Na bet siaip turiu pridurti, kad jai reiketu rinktis ar cukrine mase ar marshloww pasisirinkciauw cukrine. man tikrai ji buvo skani, tik dar darbo gudrybiu man reikia pasimokyt
manau tik formeliu pagalba pavyktu ka rimtesnio padaryt,..
manau tik formeliu pagalba pavyktu ka rimtesnio padaryt,..
Domi95, tai tu nevalgyk tų gėlių. Nurink ir išmesk paskui, jei netinka tavo skrandžiui.
O kas dėl cukrinių, tai reiktu ten nevalgyti o griaužti, nes išdžius į kaulą .
Tiesa, as pirma karta isbandziau ta cukriniu geliu mase (Cipciuko). Viskas ok, dariau is daug mazesnes normos (0,5 a.š. zelatinos ir atitinkamai pudros mažiau). Reikejo labai kietu mazu daikciuku padaryt. Tai kai paminkai geriau, vel ji minksta pasidaro, kaip plastelinas. Jei per kieta - idejau i mikruske. Zodziu problemu neturejau.
O kas dėl cukrinių, tai reiktu ten nevalgyti o griaužti, nes išdžius į kaulą .
Tiesa, as pirma karta isbandziau ta cukriniu geliu mase (Cipciuko). Viskas ok, dariau is daug mazesnes normos (0,5 a.š. zelatinos ir atitinkamai pudros mažiau). Reikejo labai kietu mazu daikciuku padaryt. Tai kai paminkai geriau, vel ji minksta pasidaro, kaip plastelinas. Jei per kieta - idejau i mikruske. Zodziu problemu neturejau.
nu siaip tas geles gi papuosimams darom, tai vaikai ir tie tik apciulpia... mano pussesere per mano tevu vestuves nuo tortu geles suvalge... nuo to laiko isvis tortu nevalgo
o mano tevai zenijosi laaaabai jau seniai
o taij idejus i mikruske ta zelatina issitirpdo vel, reikes kita karta pabandyti , labai aciu uz patarima
as turiu tokia knyga lb sena "kepiniai", taij ten raso ,kad zelatina reikia brikinti 3 valandas.
tikslus receptas:
Cukriniai papuosimai:
500g mitinio cukraus, 5 g želatinos, 75 gr vandens. Želatina nuplaunama(nesuprantu ka cia reiskia?), užpilama vandeniu brikinama 8-3 valantas. poto vandens perteklius nupilamas, indelis įstatomas į karšto vandens voneę, pamaišoma, kol želatina ištirpsta ir ataušinama 25C temperatūros. Miltinis cukrus persijojamas dalis jo paliekama papuošimama pabarstyti, o ant likusis dalie po truputi pilama želatina ir minkoma, kol gaunasi vientisa, elastiška masė, panaši į plasteliną. Baigiant minkyti, galima į lašinti truputi citrinos sulčių, kadmasė būtų baltesnė. Išminkyta mase suvyniojoma i drėgna merlę, kad neapdžiūtų.
Na, as nebandziau sio recepto, nes atrodo lb mažai želatinos,... Bet gal taip išbrikinus želatina mase netaip lužines?
Gal kas netyčia bandė?
tikslus receptas:
Cukriniai papuosimai:
500g mitinio cukraus, 5 g želatinos, 75 gr vandens. Želatina nuplaunama(nesuprantu ka cia reiskia?), užpilama vandeniu brikinama 8-3 valantas. poto vandens perteklius nupilamas, indelis įstatomas į karšto vandens voneę, pamaišoma, kol želatina ištirpsta ir ataušinama 25C temperatūros. Miltinis cukrus persijojamas dalis jo paliekama papuošimama pabarstyti, o ant likusis dalie po truputi pilama želatina ir minkoma, kol gaunasi vientisa, elastiška masė, panaši į plasteliną. Baigiant minkyti, galima į lašinti truputi citrinos sulčių, kadmasė būtų baltesnė. Išminkyta mase suvyniojoma i drėgna merlę, kad neapdžiūtų.
Na, as nebandziau sio recepto, nes atrodo lb mažai želatinos,... Bet gal taip išbrikinus želatina mase netaip lužines?
Gal kas netyčia bandė?
QUOTE(burbanti @ 2009 04 05, 21:33)
Turiu ir as sitos mases . Figurelems lipdyti tai labai puiki , bet vat rozytems
O kiek LT ji kainuoja? jei ne paslaptis
QUOTE(amorosa @ 2009 04 06, 06:11)
Turiu ir as sitos mases . Figurelems lipdyti tai labai puiki , bet vat rozytems
tiesiog nelaiko formos iskociota mase
O kiek LT ji kainuoja? jei ne paslaptis
O kiek LT ji kainuoja? jei ne paslaptis
Si mase tinka tortams dengti,ji nesukieteja,todel rozytes ir nelaiko formos,o va marcipainines apdziusta ir laiko forma,as anksciau tik is marcipanines darydavau rozeles
va,cia is nedazyto marcipano
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 06, 08:11)
Kaip tik savaitgalį nagrinėjau Meian gėlyčių receptą ir radau jos pasisakymą apie cukrinę masę su lygiai tokiom pačiom proporcijom kaip tu čia parašei. Taip, kad įspėju, kad nepatirtum dar vieno fiasko, nes čia želatinos ryyyyškiai mažai, nebent tais laikais želatinos labai stiprios būdavo
Nu dar truputį komentarą nuo savęs parašysiu
Burbanti, o kur šitos masės pirkt radai
Inočka, mašiniukas nerealus
Daividija, oho kokių tortų užslėpusi laikai
QUOTE(amorosa @ 2009 04 06, 08:11)
Turiu ir as sitos mases . Figurelems lipdyti tai labai puiki , bet vat rozytems
tiesiog nelaiko formos iskociota mase
O kiek LT ji kainuoja? jei ne paslaptis
O kiek LT ji kainuoja? jei ne paslaptis
Oi,.negaliu pasakyti,kiek Lietuvoj kainuoja,
QUOTE(Inočka @ 2009 04 05, 22:27)
dažai paprasti, turiu pudra perlamutrine, tai tiesiog papudrinau visa masiniuka su teptuku. O varztų originali spalva mėlyna, jau gatavus vėl gi patepiau su sidabrine pudra.
Inočka, o kur tu pirkai sidabrinę pudrą?
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 05, 23:08)
Siandien dariau rozytes is cukrines r marshloww mases.. deja savo didziausiui liudesisui nei viena nelikau patenkinta,..
nors mashlow gelytes gavosi gan grazios, taciau suvalgius gabaleli mases, skaudejo skrandi, tikriausiai del E... o cukrine mase, na man pavyko taip pogi gelytes, taciau su ja sunku dirbti, na nesuprantu gal visgi dar kazka blogai padariau..
mase gavosi lyg ir kaip modelinas, tiksliau sakant kaip apdziuves modelis.. is paziuros vienalyte ir kieta, taciau kai ispjoviau penkialape forma rozytei ir bandziau sukti tai luzinejo ir neissikociojo labai plonai, nes kitaip trupet pradeda
gal tiesiog tiap turi buti, ir as cia per daug uzsikapryzijau...
na nzn, tikiuosi ka patarsit,.. speju trecia mano isbandyta mase bus marcipanine 
nors mashlow gelytes gavosi gan grazios, taciau suvalgius gabaleli mases, skaudejo skrandi, tikriausiai del E... o cukrine mase, na man pavyko taip pogi gelytes, taciau su ja sunku dirbti, na nesuprantu gal visgi dar kazka blogai padariau..
Po tokio issamaus ir aiskaus RiMami komentaro mazai ka bepridursi, bet susimasciau apie dar viena dalyka -- ar tikrai kai dirbai su cukrine mase, buvai ja dorai pridengusi? Nes ji itin greit dziunanti yra, tad galima problemos priezastis -- mases kontaktas su oru. Net be formeliu dirbant, kol apipjaustai, tarkim viena figurele, ziurek jau ir bando mase stingti.
Man ta stingima padeda kontroliuoti aliejus ar sviestukas ant pirstu (vos kantresne ta mase pasidaro), o kartu jo pagalba ir elastingumas siek tiek pagereja.
Bet siaip, visa nenaudojama mase turetu buti stropiai susukta i maistine plevele, kurioje nepalikta oro, is sita dalyka geriausia dar ideti i indeli su gerai uzspaudziamu dangteliu
Visada rankomis kazka pjaustant reikia labai operatyviai suktis, nes cia laikas kritiskai svarbus (dziuna juk labai greitai). Tad visais atvejais geriau arba formele naudot, arba kazkaip "gudriai" be jos issisukt. Pvz., rozems ziedlapius galima
a - ispjaut "cierkute" (na, degtines taurele)
b - suvoliojus burbuliuka, ji suplot i maza "blynuka"
Taip daug greiciau bus, nei peiliuku pjaustyti forma.
Na, daug cia prirasiau, ir gal be reikalo prigasdinau, nera jau ta mase tokia VISISKAI nepakanti -- bet su ja, kaip ir su bet kuriuo kaprizingesniu dalyku, reikia susigyvent ir ismokt "susitart".
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 05, 23:28)
Na bet siaip turiu pridurti, kad jai reiketu rinktis ar cukrine mase ar marshloww pasisirinkciauw cukrine. man tikrai ji buvo skani, tik dar darbo gudrybiu man reikia pasimokyt
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 06, 07:49)
nu siaip tas geles gi papuosimams darom, tai vaikai ir tie tik apciulpia... mano pussesere per mano tevu vestuves nuo tortu geles suvalge... nuo to laiko isvis tortu nevalgo
o mano tevai zenijosi laaaabai jau seniai 
O as kazkaip pastebejau, kad geles neretai suraitomos kartu su tortu. Jei pati pjaustau torta, tai dazniausiai jas nurankioju manydama, kad vis tiek nevalgys -- tai kartais ir priekaistu uz tai isgirstu... Ypac vaikai, aisku, jomis domisi. Tad jei darau geles vaiku gimtadieniui, nevengiu panaudoti ta rausva Dan Sukker pudra (kazkada anksciau apie ja rasiau; jos deka geles gaunasi tikrai labai skanios).
Kita vertus, stai pavyzdukas tokio torto... Ne taip jau labai seniai ji ir kepiau; norejau padaryti "pavasari miske". Darytas jis buvo asmenybei tokiai, ypac nusistaciusiai pries per saldzius dalykus (apie apdengimo jokias mases ne kalbu negalejo but). Tai kadangi norejau zemes imitacijos, naudojau trupinius. Pries aptrupindama torta "apglosciau" ji zelatinos tirpalu skystyje, likusiame nuo konsercuotu vaisiu (pastaruosius naudojau paciame torte). Zelatina naudojau, nes torto nenorejau jokiais idarais aptepinet -- be to, dariau ant to torto du tokius "rastus" (na, juk [u]miske[/] tas pavasaris
Po to tortas keliavo i saldytuva, kur zelatina padare savo darba ir iki galo uztvirtino visus priedus.
Rezultate gavosi trupiniuotas tortas, ant kurio puikiai laikesi ir geles, ir trupiniai; del panardinimo i zelatinos "balute" geles sumirko (jokiu budu neistezo!
Cia taip atrode pats tortas:

O cia bandau pademonstruot, kaip pjaustesi gelytes:

Cia gerai matosi perpjautas lapelis, tai gal aiskesnis ir jo minkstumas bus

Beje, o del sito rastu - vyniotiniu sumanymo tai baisiausiai savim didziavausi, tikrai labai jis pasiteisino. Ir svarbiausia, cia gi praktiskai jokio papildomo vargo
Siaip ar taip, aisku, sitoks geliu pateikimas -- tik mintis, vienas is galimu variantu...







