Įkraunama...
Įkraunama...

Pas kurio tėvus švęsti šventes?

QUOTE(voveriena @ 2006 06 04, 19:40)
Man rodos artimiausi zmones turi but tavo bendraminciai, taip sakant dvasia savi zmones...toks yra man mano vyras...kas cia butui, jei vyrui as buciau tokia pat svarbi, kaip jo tevai ..ne, aciu, as turiu but svarbiausia cool.gif ir aplamai, mane siutina, kai zmones artuma suvokia per kraujo rysius ir bendrauja ,nes "taip priimta", "vis gi gimine", " visi taip daro"  schmoll.gif  

Hm, manau, tu klysti. Bet tavo nuomone gerbiu. Kraujo ryšys ir bus kraujo ryšys. Vyras su žmona svetimi žmonės vienas kitam, tik nutarę gyventi kartu. Dar man labai gaila, kad Lietuvoje jau plinta tas marazmas, kad pagyvenusių žmonių gerbti nereikia schmoll.gif . Bet supratimas ateina su laiku.

QUOTE(sicilija @ 2006 06 04, 19:15)
ash mielai einu i daba uoshvienes kompa okupavus sedziu nosi ybedus ir sheip mes su ja po parduotuves vaikschiot pradejom man patinka mano anyta o ir valgyt skaniai ku padaro  rolleyes.gif  rolleyes.gif

Sicilija, nepyk bet tu rašai kaip mano paauglė duktė, jai dabar trylika rolleyes.gif . Be to vakar ji pareiškė, kad taip rašo tik mažamečiai vaikai. Sunku skaityti, tikrai, juk lietuviškai gražiau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotryna: 04 birželio 2006 - 18:56
Puikūs santykiai , todėl mielai važiuoju, esu mylima. Ypač šiltai bendrauju su vyro sesute ir visa jos šeima. Apie pareigą net nesusimąsčiau.... g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2006 04 28, 21:28)
prisipažinsiu, esu bjauri marti  mirksiukas.gif Bet ir vyro mama užknisa  doh.gif Iki vedybų laikiausi, o po vedybų mane pradėjo nervint  lotuliukas.gif Mes esam 3 marčios jai, ir mums visoms ji nepatinka  mirksiukas.gif Skaitau, kai moteris neturėjusi dukterų, tai ji ir nemoka elgtis su panom, moteriškėm....ai net bjauru apie tai kalbėt  doh.gif

Oi, negaliu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tavo anyta, matyt, yra trečioji lytis - gimė jau ANYTA, niekada nematė moteriškosios lyties atstovių, niekada su jom nebendravo, išvis nežino, kad jos yra?
O jei moteris turi tik dukras, tai tada jinai į žentus vazas mėto? Nes kalbėtis, taigi, nemoka.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 06 04, 17:10)
idomu, o kodel gi artimiausiais zmonemis negali skaitytis jo seima - zmona ir vaikas/vaikai?

As nesuprantu: vaikas girdi, supranta ir t.t. kad jis tevams yra artimiausias, brangiausias ir t.t. ir staiga veda/isteka ir turi suprasti, kad to artumo nebera? Vien del to kad atsirado kitas zmogus?
O su savo tevais irgi nebendraujat, juk kraujo rysys yra niekas, jie tampa svetimais zmonemis?
Atsakyti
Mia, neisigilinai; jei zmogus , budamas nevedes, myli tevus, tai normalu, kad vedes jis myles tuos zmones taip pat, taciau visi isaugam is vaikystes, kai tevus mylejom gyvuliska meile, t.y. instinktyviai,prieraisiai. Ateina laikas, kai zmogus nori but myleti ne uz tai, kad "taip visi daro", " dievulis liepia", "jie mane augino", ir t.t. Jei tevai bendrauja su vaikais kaip su sau lygiais, yra vieni kitiem idomus, randa bendra kalba ir t.t. tai ta simpatija ir neisbles..bet kai apsisdairau, matau, kad 90 proc. vaiku lanko tevus, ne "taip reikia", nesusimastydami, ar to nori...As asmeniskai vaziuoju pas mama, nes ji visada man buvo drauge, o teva matau tik atsitiktinai, nes atejo laikas, kai pradejau mastyt, ka man reiskia tas ar kitas zmogus...na, o kadangi uosviai man nieko nereiskia, tai ir nevaidinu, kad yra kitaip... mirksiukas.gif
Zinot, gal ne visai i tema, prisiminiau tibeto vienuoliu viena is mokymu-"niekas taip nezlugdo asmenybes, kaip atsakomybes, pareigos ir kaltes jausmas"
Atsakyti
As sito nesuprantu, nes draugai labai lengvai gali keistis, bet tevai broliai liks visada. Gal kad mes su tevais (ir as ir vyras) esam artimi as nesuprantu tokio dalyko, kad mano tevai yra tevai, o vyro yra svetimi zmones, o kaip jaustis vyrui; As su anyta kelis kartus buvau susipykus, bet vyras pasikalbejo ir dabar ramu, priimu ju priciudus, kaip ir jie mano. Bet atskirai praleidimas laisvu dienu arba metiniu svenciu, nes negali vaziuoti pas vienus tevus, man yra doh.gif .
O tai apie ka tu kalbi, Voveriena, labai populiaru Amerikoje, kai nera jokiu saknu, tada pasakyti, kad seima man niekas yra lengviausias budas apsaugoti save; as to nenoriu.
Atsakyti
Klysti, Mia, mano svajone vaikystej buvo- turet grazia seima...bet kai suaugi, pradedi mastyt, kitaip vertint save ir aplinkinius, pradedi kelt jiem kitokius reikalavimus, nei vaikystej...Esu bandzius save paprievartaut tokiais "mielais"pabendravimais ,kai dar tik draugavau su savo vyru..bet viena diena pasakiau sau-stop, gyvenime ir taip daug s...o as savo noru darau ji dar sudinesni...Man nepatinka, kai zmones leidzia , kad jiem visuomene primestu savo taisykles, tai primityvu...negerbciau saves, jei tapciau bandos dalimi ax.gif

Kita vertus- as tau baltai pavydziu, jei naturaliai esi artima savo seimai, ir lankaisi pas juos ne is pareigos...jei samoningai nori lankyt tuos zmones 4u.gif O del uosviu, nezinau- mano vyras net ner siules man pas juos vaziuot, nes zino mano priciudus..as jam ne tik nesiulau vaziuot pas maniskius, bet ir neleidziu...mano sukis- jokiu pareigu, jokiu tevu , jokiu vaiku..zmoniu santykius turi gristi ju bendri isitikinimai, nuosirdi simpatija, dvasinis artumas.... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotryna @ 2006 06 04, 19:54)
Kraujo ryšys ir bus kraujo ryšys. Vyras su žmona svetimi žmonės vienas kitam, tik nutarę gyventi kartu.

bet juos sieja kai labai svarbaus, ko tu nesukursi tarp kraujo rysio zmoniu ( jeigu jie psichiskai normalus) - tai pasizadejimas kartu gyventi, kurti seima ir auginti vaikus. Tai yra samoningas sprendimas, o ne kazkieno primetimas. O tas kraujo rysis... nieko jisai nereiskia, tai jau daugiau nuo auklejimo ir poziurio i gyvenima priklauso
QUOTE(Kotryna @ 2006 06 04, 19:54)
Dar man labai gaila, kad Lietuvoje jau plinta tas marazmas, kad pagyvenusių žmonių gerbti nereikia  schmoll.gif . Bet supratimas ateina su laiku.
[

gerbti reikia visus zmones, tik kad kiekvienas zmogus skirtingos pagarbos yra nusipelnes. Pagarba neateina tik todel kad tu senas, arba tik todel, kad tu turtingas.... ja reikia nusipelnyti savo poelgiais ir darbais

Papildyta:
QUOTE(#Mia# @ 2006 06 04, 23:07)
As nesuprantu: vaikas girdi, supranta ir t.t. kad jis tevams yra artimiausias, brangiausias ir t.t. ir staiga veda/isteka ir turi suprasti, kad to artumo nebera? Vien del to kad atsirado kitas zmogus?
O su savo tevais irgi nebendraujat, juk kraujo rysys yra niekas, jie tampa svetimais zmonemis?

Taip vaikas yra tevams pats svarbiausias, bet neatvirksciai...... Vaikai uzauga ir tevai kadaise buve visatos centru is tenai pasitraukia. Artimiausiais ir svarbiausiais tampa jo vaikai ir tas, kas tuos vaikus padejo sukurti . Juk ne uz sesemeciu tekame/vedame. Seima pradeda kurti suauges zmogus, kuriam tikrai nereikia, kad mamyte i zaksa uz rankos vestu ar prie lovos su zvake stovetu ir komentuoti kaip, ka, kur ir kada
Atsakyti
nzn bet man mano artimieji yra svarbus ir su giminem susitinku tikrai ne is pareigos o todel kad gera jauciuosi, vyrasw vaikas yra patys svarbiausi mano gyvenime,bet tevai taip pat man labai svarbus jei nesusitinku kelias dienas su jais as paprasciausiai pasiilgstu, su anyta taip pat mielai ir noriai bendrauju nes ji tikrai yra labai siltas ir geras zmogus,as dziaugiuosi kad su giminaiciais turiu stipru ir glaudu rysi...
nes man tai gaila zmoniu kurie net su tevais savo vyro negali bendraut, manau tai jau kazkokios psichologines problemos ar konfliktiskas charakteris, arba toks jau auklejimas...
Atsakyti
Jo, gyvent pagal visuomenes nustatytus desnius, smegenu nevarginant ( paziurek temas apie marciu-anytu santykius-70 proc. nesutaria, bet 100 proc. lankosi vienos pas kitas)- geiausios psichines sveikatos pozymis cool.gif
Taip sakant- maziau galvok- tik laimingesnis busi tongue.gif
Atsakyti
Ech, kaip as dziaugiuosi, kad pas uosvius vaziuojam tik karta metuose per ju gimtadienius, tarp ju tik keliu dienu skirtumas.Blogybe ta, kad anyta pati atsivelka pas mus gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 06 05, 08:52)
bet juos sieja kai labai svarbaus, ko tu nesukursi tarp kraujo rysio zmoniu ( jeigu jie psichiskai normalus) - tai pasizadejimas kartu gyventi, kurti seima ir auginti vaikus. Tai yra samoningas sprendimas, o ne kazkieno primetimas. O tas kraujo rysis... nieko jisai nereiskia, tai jau daugiau nuo auklejimo ir poziurio i gyvenima priklauso

Jeigu šeimoje buvo normalus, sveiki santykiai, rūpestis savo artimaisiais (kraujo ryšys) neturėtų tapti našta ar kieno nors primesta valia g.gif . Atvirkščiai, su metais vis labiau imi vertinti savo artimus žmones. Tik pati turėdama vaikų supratau savo mamą.
Dėl vyro artimųjų. Gal būt man pasisekė, man pas anyta gera. Noriu ten nuvažiuoti. Ji mylinti mano vaikų močiutė, mielai juos globojanti keleta savaičių kiekvieną vasarą. Aš jai dėkinga už tai, kad ji užaugino ir išauklėjo savo sūnų, mano vyrą. Net nežinau, aš jai dėkinga už tai kad myli mane kaip dukterį, juk mes kartu jau 15 metų doh.gif .
Visai neseniai dukra paklausė: O jei jus išsiskirtumėte su tėveliu ar tu, mama, bendrautum su Mamute (vyro mama)? Kažkaip seniau apie tai nesusimąstydavau, bet taip užklupta pagalvojau ir atsakiau, kad bendraučiau, juk ji mano vaikų močiutė. Šito jau nepakeisi, o vat su vyru mūsų keliai gali kada nors ir išsisikirti. Taip sakant buvo ryšys ir neliko biggrin.gif .

gerbti reikia visus zmones, tik kad kiekvienas zmogus skirtingos pagarbos yra nusipelnes. Pagarba neateina tik todel kad tu senas, arba tik todel, kad tu turtingas.... ja reikia nusipelnyti savo poelgiais ir darbais

Linkiu tau, kad nusipelnytum savo vaikų pagarbą. Žentų ir marčių pagarbą taip pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotryna: 05 birželio 2006 - 15:08