Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės IV tema

QUOTE(dilditele @ 2009 04 09, 19:44)
Dekui uz atsakyma, reikia susirasyt viska, be sansu atsimint. Hm reikia man kokios protingos chemijos knygos  ax.gif

Kadangi esi iš Kauno, tai gal dar galima KTU knygynėlyje (greičiausiai Chemijos fakultete) įsigyti Musnicko knygelę Riebalai ir aliejai. Muilai ir t.t. Ten rasi informacijos lietuviškai apie ploviklių sudedamąsias dalis. Knygelė išleista senokai, bet šiaip gana vertinga informacija. Man ji darbe labai praverčia.
Atsakyti
O tai gal yra koks amerikietiškas puslapis, kur būtų galima apie juos pasiskaityti. Kiek googlinau nesisekė rasti, vien tik lietuviški g.gif

Išbandžiau Sonett ir Almawin tabletes indaplovėms. Almawin patiko labiau 4u.gif Gal dar kokių indaplovėms ekologiškų tablečių yra, nebūtinai Lietuvoj?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 10, 07:36)
Kadangi esi iš Kauno, tai gal dar galima KTU knygynėlyje (greičiausiai Chemijos fakultete) įsigyti Musnicko knygelę Riebalai ir aliejai. Muilai ir t.t. Ten rasi informacijos lietuviškai apie ploviklių sudedamąsias dalis. Knygelė išleista senokai, bet šiaip gana vertinga informacija. Man ji darbe labai praverčia.

bigsmile.gif ania, nu kaip fain, reikes isigyt, nezinojau, kad chemijos fakultete yra knygynelis, pradzioj centriniuose rumuose patikrinsiu. O tu KTU chemija baigei?

QUOTE(austekx @ 2009 04 10, 16:33)
O tai gal yra koks amerikietiškas puslapis, kur būtų galima apie juos pasiskaityti. Kiek googlinau nesisekė rasti, vien tik lietuviški g.gif

Išbandžiau Sonett ir Almawin tabletes indaplovėms. Almawin patiko labiau 4u.gif Gal dar kokių indaplovėms ekologiškų tablečių yra, nebūtinai Lietuvoj?

Neisplauna Almawin?
Kai pasistatem vandens filtra, man Almawin labai puikus milteliai ir chemijos kvapo ner. Viena mama rase, kad reik sureguliuot vandens kietumo nustatymus skalbiankej, jai pasiteisino.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 04 10, 17:53)
bigsmile.gif ania, nu kaip fain, reikes isigyt, nezinojau, kad chemijos fakultete yra knygynelis, pradzioj centriniuose rumuose patikrinsiu. O tu KTU chemija baigei?
Neisplauna Almawin?
Kai pasistatem vandens filtra, man Almawin labai puikus milteliai ir chemijos kvapo ner. Viena mama rase, kad reik sureguliuot vandens kietumo nustatymus skalbiankej, jai pasiteisino.

Almawin išplovė tikrai gerai, tik galvoju gal kur nors pigesnių yra, nors ir tos Almawin palyginus nebrangios. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(austekx @ 2009 04 10, 17:00)
Almawin išplovė tikrai gerai, tik galvoju gal kur nors pigesnių yra, nors ir tos Almawin palyginus nebrangios.  smile.gif

Be sonet ir almawin nezinau kitu, ir pigiau nezinau
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 04 10, 17:55)
Be sonet ir almawin nezinau kitu, ir pigiau nezinau

Dar yra Ecover, kaina panaši kaip ir Almawin.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 04 10, 17:53)

Yra ir jau seniai. Taip aš baigiau chemija, bet ne tą sritį, bet darbas susijęs su plovikliais bei trąšomis, tad tenka domėtis ir ieškoti info internete.
Atsakyti
atradau senai pamirsta gera dalyka - langus kuo puikiausiai nuploviau vandens-acto misiniu. turint omeny,kad namas naujos statybos ir langai valomi pirmakart, tai esu yyyypac patenkinta thumbup.gif o santechnika valau vandeny istirpinus citrinos rugsti ax.gif
Atsakyti
o kaip išvalyt unitazą su citrinos rūgštim, ten kur stovi vanduo viskas aišku, bet nuo sienelių tai nubėga...
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2009 04 14, 12:07)
o kaip išvalyt unitazą su citrinos rūgštim, ten kur stovi vanduo viskas aišku, bet nuo sienelių tai nubėga...

Aš į unitazą priberiu citrinos rūgšties, įmerkiu kaitinančią spiralę ir gerokai pakaitinu. O tada karštu skysčiu šepečio pagalba dar kraštus, kur vanduo nesiekia, pašveičiu. Labai greitai visi nešvarumai pasišalina.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 14, 07:43)
Yra ir jau seniai. Taip aš baigiau chemija, bet ne tą sritį, bet darbas susijęs su plovikliais bei trąšomis, tad tenka domėtis ir ieškoti info internete.

Pazistu Ramune M baigusia chemija KTU ir dabar doktoranturoj esancia Monika, gal bus bendros pazistamos??
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2009 04 14, 14:07)

as citrinos rugsti uzpilu verdanciu vandeniu, paskui toki pusiau pravesusi arba visai atvesusi pilu ant klozeto visu sieneliu ir palieku valandai, o kaip kada ir per nakti - man tvarkoj viskas thumbup.gif
Atsakyti