Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai (popierizmas)

QUOTE(Meka @ 2005 10 03, 12:35)
mano dokumentu tvarkymo kelias buvo toks...
nuosavybes perrasymas...
projekto pasirinkimas
techniniu salygu isemimas
kartu dariau tiksliuosius matavimus ir topo nuotrauka (viskas kainavo 900lt firmoje KAGEMA vilniuje) uztruko na kokias 3 sav. bet kuoliuku po siai dienai nepriprasom kad sukaltu
inzineriniai tinklai
sklypo pririsimas
parasu viskiu surinkimas ir architekte nes  del statybu leidimo jau turbut sia savaite
siaip tikslieji matavimai sode kaipo ir nereikalingi bet mes dareme del savo geroves... dar po siai dienai laukiu zemetvarkoj (sake padaro per 1.5 men...) praejo jau men. jokio atsakymo
o statybu leidimas jeigu viskas gerai yra isduodamas lyg per 2-3 sav.

Dabar pasakyk man kas tai:
inzineriniai tinklai
sklypo pririsimas
parasu viskiu surinkimas,
ir ar tikrai statybų leidimas išduodamas per 2-3sav?

O kaip su elektros tinklais man daryti, nes pas mus elektros nėra, tik palei kelią eina el stulpai, ar nereikėtu pas juos nuvažiuoti?
Mano stadija tokia:
Nuosavybės dokai
Dabar daro tiksliuosius 600lt ir topo 600lt
Dar parašiau prašymą žemėtvarkoi dėl sklypo padalinimo, laukti 10-15dienų.
Atsakyti
prašymai projektavimo sąlygui gauti visur skirtingi. pvz.skiriasi Vilniaus mieste ir Vilniaus rajone. nesiūlau eit su kitos savivaldybės prašymu, nes lieps perrašyt. pažiūrėjimui, be abejo, tinka.
dėl 80 kvadratų. 80 kvadratų yra plotas brutto t.y. statinio visų aukštų plotas įskaičiuojant lauko sienas. realiai išeina apie 55 kvadratus. tada statinys nesudėtingas ir mažiau popierizmo. bet braižyti reikia, derinti irgi. nubraižymui kiek žinau reikia turėti architektūrinį arba inžinerinį išsilavinimą.
sėkmės biggrin.gif

inžineriniai tinklai - vanduo, nuotėkos, elektra, dujos, telefonas ir t.t.
sklypo pririšimas - sklypo planas su jame pažymėtais pastatais ir pan.
elektros prašyk su tecninėmis projektavimo sąlygomis savivaldybėje. pačiai laukais lakstyt nereiks smile.gif
Atsakyti
Julyte esp jau viska tau parase tik tas klaidingas uzrasas visokiu parasu surinkimas reiskia, kad mes patys turejom gauti ant tiksliuju matavimu visu kaimynu sutikimus, kad jie nepriestarauja del ribu.... be to musu sklypas yra soduose ir daug kur reikejo sodo pirmininko paraso tai kai architekte padarydavo kazka vaziuodavom pas ji prasyt paraso ...

del statybu leidimo,- tai ji turi isduoti per 10 dienu nuo prasymo pateikimo dienos, bet yra taip, kad komisija posedziauja tik treciadieniais. leidima per 10 dienu isduoda tuo atveju jei nereikia ten visokiu taisymu projekte ir pan.

del salygu savado, privalo isduoti per 20 dienu.. vilniuje man padare per 3 dienas... greitumas priklauso nuo atnestu dokumentu, t.y. jei pateiki visus reikalingus dokumentus tada greitai padaro, bet jei ko truksta tai ojeij... buna kad ir po kelis menesius prastovi doh.gif .

o as merginos norejau jusu paklausti gal kuri zinote koki gera turto vertintoja.. man reikia ivertinti savo zeme pakartotinai bankui tai kazkaip nerandu tokio kuris ivertintu tiek kiek man reikia blush2.gif (o reikia ivertintu daugiau 10 000 lt)
Atsakyti
Meka,
InReal labai neblogai vertina (gana didelemis kainomis)
Atsakyti
del salygu savado, privalo isduoti per 20 dienu.. vilniuje man padare per 3 dienas... greitumas priklauso nuo atnestu dokumentu, t.y. jei pateiki visus reikalingus dokumentus tada greitai padaro, bet jei ko truksta tai ojeij... buna kad ir po kelis menesius prastovi  .

nerealu biggrin.gif
šiaip ar taip sveikinu.
aš čia kaip tik visas gąsdinu, kad dažniausiai per mėnesį neišduoda. tiesiog dar nepasitaikė tokių, nors dokumentams priekaištų nebuvo. pasirodo, būna ir kitaip, sėkmės, kad viskas taip greit vyktų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meka @ 2005 10 06, 10:35)
o as merginos norejau jusu paklausti gal kuri zinote koki gera turto vertintoja.. man reikia ivertinti savo zeme pakartotinai bankui tai kazkaip nerandu tokio kuris ivertintu tiek kiek man reikia  blush2.gif (o reikia ivertintu daugiau 10 000 lt)

Tau gali nevisi turto vertintojai tikti, nes bankas dažniausiai turi savo turto vertintojų komandą ir kitų turto vertintojų nepripažįsta, buk atsargi o tai veltui sumokėsi už vertinimą. O šiaip gali bandyti susitarti su turto vertintojais (vokelis, ar maišelis) padidina žemės vertę biggrin.gif
Atsakyti
mes sąlygų sąvado laukėm beveik 3mėnesius, nors jokių pataisymų nereikėjo daryti, vis vyras eidavo pasiteirauti, tai sakydavo, kad dar ne, dar elektrikai techninių sąlygų neparašė, ar vėl kas nors būdavo, o po to pati dar niekaip nesutvarkė visko, vis parašydavo mano vyro vardą kitą, nes buvo du tokiom pačiom pavardėm, tai vis maišydavo
jei tiek ir leidimo reikės laukti, tas bus doh.gif doh.gif
Atsakyti
gerlanda del greitumo tai reikia zinoti i ka kreiptis mirksiukas.gif , o siaip zinau zmogu, kuris savada padaro per kelias valandas, bet kol surenka parasus praeina kelios dienos... o paiduke del elektros faktiskai ir uztrunka sitas salygu savado rengimas tik del elektros tinklu.. nes jie po teisybei labai ilgai raso atsakymus...
siaip pagal visas taisykles isakymus nutarimus reglamentus tai privalo parengti savada per 20 d. jei per tiek neparenge galite skustis reikalauti ir sakyti kad zinau jog per 20 turi buti savadas i viskas.. jei sita pasakai tai jie visai kitaip ziuri.. nes yra nuomone jog niekas nieko nezino ir darau kaip noriu kada noriu ir pan... taip kad pries imantis reikalu reikia biski ir istatymais pasidometi .. mirksiukas.gif

del statybu leidimu irgi tas pats.. jei projektas geras nera klaidu per 10 dienu isduoda .. jei randa kalidu nusitesia iki 2-6 men....
Atsakyti
jei laiku neišduoda sąlygų sąvado, galima rašyti raštą, kad projektuoji be sąvado.
arba pagąsdinti juos, kad rašysi tokį raštą cool.gif
kartais veikia.
o šiaip tikrai patartina nuolat darbų eiga domėtis, kartais ir griežtu tonu ir, kaip Meka minėjo, paaiškinant įstatymus. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(esp @ 2005 10 05, 01:25)
prašymai projektavimo sąlygui gauti visur skirtingi. pvz.skiriasi Vilniaus mieste ir Vilniaus rajone. nesiūlau eit su kitos savivaldybės prašymu, nes lieps perrašyt. pažiūrėjimui, be abejo, tinka.
sėkmės biggrin.gif
inžineriniai tinklai - vanduo, nuotėkos, elektra, dujos, telefonas ir t.t.
sklypo pririšimas - sklypo planas su jame pažymėtais pastatais ir pan.
elektros prašyk su tecninėmis projektavimo sąlygomis savivaldybėje. pačiai laukais lakstyt nereiks smile.gif

Ačiu labai, kur aš be jūsų merginos, po gabaliuką renku info ir mano galvelėje jau švesėja biggrin.gif
Įsivaizduojat man nereikės rinkti kaimynų parašų thumbup.gif kažkodėl nereikės, nes jau tipo kažkas ankščiau surinko g.gif Dar šiandien truputi prispaudžiau dėl topo nuotraukos, gal pavyks per kitą savaitę įšpešti. drinks_cheers.gif Jau judam, judam, ir iš tikrųjų, ko dažniau pasidomiu, aišku ne kasdien, to man rodos jie nori greičiau manim atsikratyti drinks_cheers.gif Ateis ir į mūsų kiemą šventė, merginos, turėsim savo namučius, svarbu noras
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julyyte: 06 spalio 2005 - 21:09
QUOTE(Julyyte @ 2005 10 06, 20:58)
Jau judam, judam..Ateis ir į mūsų kiemą šventė, merginos, turėsim savo namučius, svarbu noras

clap.gif, sveikunu- noras pagrindinis idejos variklis smile.gif. O, mes dar tik pradejom ta popierkeli, tad galo nelabai matyt mirksiukas.gif.
Atsakyti
QUOTE(kropka @ 2005 10 06, 22:16)
clap.gif, sveikunu- noras pagrindinis idejos variklis smile.gif. O, mes dar tik pradejom ta popierkeli, tad galo nelabai matyt mirksiukas.gif.

Ačiu, ačiu, man iš pradžiu atrodė viskas paprasta, nusipirkau sklypą, statau namą, po to doh.gif visiškai susipainiojau, net nežinojau nuo ko pradėti, ir dar reikėjo atrinkti iš visos info kas butent tinka mano atvėju, bet šaunių žinovių komandos pagalba, 80proc darbų išsiaiškinau mirksiukas.gif Nuo nulio visada sunku. Dabar visi darbai tik laiko klausymas sad.gif Labai erzina, kad visur reikia laukti, o taip norisi iškarto visur nuvažiuoti, užpildyti tos prašymus ir viskas. Bet ne, čia kaip koks užburtas ratas, kol nebus vieno popieriaus, negalima prašyti kito ir t.t. Gal ateis tokia dienelė, kada galėsiu atsikviepti ir pasakyti VISKAS. Bet tame ir yra gyvenimas, kad būtų ką veikti, nes visada atsiras kiti darbai. Sekmės ir kantrybės visoms drinks_cheers.gif
Atsakyti