Kitą savaitę turėčiau gauti namo brėžinius
tai bandysiu daryti samatą, eisiu per kelias firmas ir prašysiu paskaičiuoti. Gal žinote ar tokių pakaičiavimų užtenka bankui ar reikia kažkokios specialios samatos???
kiek mačiau banko klientai atneša tik projektus sąmatų mes neprašome. Bus reikalinga vėlau apie panaudotus pinigus, bet paprastos formos. Tiesiog sakysite kiek reikia namui o bankas pasakys kiek duos.........
QUOTE(zanetka @ 2005 10 07, 13:48)
kiek mačiau banko klientai atneša tik projektus sąmatų mes neprašome. Bus reikalinga vėlau apie panaudotus pinigus, bet paprastos formos. Tiesiog sakysite kiek reikia namui o bankas pasakys kiek duos.........
O tu kokiam banke?
Nes pasmus Hansa prašė samatos
NORD LB
QUOTE(zanetka @ 2005 10 07, 14:06)
NORD LB
O atsiskaityti kokių tikslumu reikia
Gal žinai pas jus liko lengvatinių paskolų ?
Bent Hansoj mums aiškino kad jei mes imam lengvatinę tai reiks atsiskaityti 100 proc. o jei komercine tai 50 proc. kiek supratau tai tik atsiskaitai už pagrindines medžiagas.
Pakonsultuok jei gali, manau čia daug kam aktualu
P.S. Hansa lengvatinių nebeturi (jei kam aktualu)
hansa bankas is manes paprase samatos tipo laisva forma... ja gali pasirasyti arba tas kuris sudare samata arba tu.. siuo atveju samata pasirasysiu as...
del atsiskaitymo dar nezinau nes negavau pinigu ..
... patarimas jei darysi samata daryk didesne nei yra tavo paskola kitaip gausi pinigu tik tiek kiek nurodyta samatoj...
del atsiskaitymo dar nezinau nes negavau pinigu ..
QUOTE(gerlenda @ 2005 10 07, 14:33)
O atsiskaityti kokių tikslumu reikia
Bent Hansoj mums aiškino kad jei mes imam lengvatinę tai reiks atsiskaityti 100 proc. o jei komercine tai 50 proc. kiek supratau tai tik atsiskaitai už pagrindines medžiagas.
Aš nedirbu NORD LB, bet kaip tik šiandien buvau banke del lengvatinės paskolos.Sakė, kad atsiskaityti reikes 100proc. Patys ūkio būdu statyt negalėsit, turėsit samdyt firmą, ar geriausiu atveju patentininką.
atsiprašau noriu patikslinti, kad jei nurodote kad statote ukio būdu tai samatos oficialiosm nereikai, tiesiog yra tokia lentelė kurioje užpildai kiek reikės pinigų ir kam. Išleidus pinigus reikia pristatyti čekius bet už darbą čekių gali ir nebūti, bent jau kol kas taip ir aš tikiuosi kad ir pati tokiom sąlygom pasiimsiu kreditą. O jei yra rangovas reiškia turi būti rangovo samata, bet tada aš daug nežinosiu nes toks variantas man netinka, man tai gausis per didelė prabanga
QUOTE(zanetka @ 2005 10 07, 19:24)
atsiprašau noriu patikslinti, kad jei nurodote kad statote ukio būdu tai samatos oficialiosm nereikai, tiesiog yra tokia lentelė kurioje užpildai kiek reikės pinigų ir kam. Išleidus pinigus reikia pristatyti čekius bet už darbą čekių gali ir nebūti, bent jau kol kas taip ir aš tikiuosi kad ir pati tokiom sąlygom pasiimsiu kreditą. O jei yra rangovas reiškia turi būti rangovo samata, bet tada aš daug nežinosiu nes toks variantas man netinka, man tai gausis per didelė prabanga
atsiskaityti reikės jau minėjau, bet neinau kodėl negalima ūkio budu, dar šia savaitę buvo klientai kurie tvarkė paskolą ir apie rangova nebuvo kalbos.........
klientus visada reikai pagasdinti
QUOTE(zanetka @ 2005 10 07, 19:34)
atsiskaityti reikės jau minėjau, bet neinau kodėl negalima ūkio budu, dar šia savaitę buvo klientai kurie tvarkė paskolą ir apie rangova nebuvo kalbos.........
čia jau taisyklė, viskas daugiau ne žodžio nepasakysiu
nu ir nėra čia ko atsiprašinėti
įkišiu ir aš savo nosį į jūsų diskusijas.mes ėmėme paskola lengvatine ir dalį komercinės sampo banke.Sąmatos reikalavo iš mūsų,tačiau atsiskaityt už panaudotus pinigus nieks neprasė.Mes jau kaip ir išleidom visą paskolą,tačiau nei karto nepaprašė ataskaitosir jokių čekių,kur mes juos panaudojom.Namą statėmės ūkio būdu.