Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

QUOTE(Juste1 @ 2010 03 31, 17:41)
O as isvis nebezinau ka cia daryt verysad.gif ekspromtu nusipirkom bilietus i roma, iskrendam sestadieni ir busim 4 naktis. pirminis planas buvo skristi su mazaja, dukrytei 1m. ir menuo. dabar isigandau zmoniu kiekio per velykas ir pradejau blaskytis. palikciau savo mamai, su ja ji jauciasi puikiai, bet visada migdosi tik su manim arba vyru, bijau streso vaikui 4naktis be mamos. jei sakysit, kad mazai apziresiu, tai nera man ultra svarbu, tikrai nesijausiu blogai, kad turiu prisitaikyti prie dukrytes. gal kas buvot tokiu metu? ar tikrai taip baisu nutu su mazaja? gal kas palikot tokio amziaus mazuti kelioms dienoms? kaip reagavo? aciu uz betkokius patarimus, nes esu visai pasimetus 4u.gif

as nepalikciau, imciau kartu - jokiu problemu su vaiku keliauti jei tinkamai nusiteiki, na nebent vaikas negaluoja, ar super hiperaktyvus koks. Mes su metinuke Azijoj keliavom, pamatem viska ka norejom, netrukde tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 01, 01:20)
as nepalikciau, imciau kartu - jokiu problemu su vaiku keliauti jei tinkamai nusiteiki, na nebent vaikas negaluoja, ar super hiperaktyvus koks. Mes su metinuke Azijoj keliavom, pamatem viska ka norejom, netrukde tikrai smile.gif

taip vienareikšmiškai negalima vertinti: vaikai labai skirtingi, o ir mamos labai skirtingai reaguoja ir priima iššūkius. Reikia susivokti, kad TIKRAI bus ŽYMIAI sunkiau negu susiruosti pasivazineti iki mociutes kaimo.
Aš nerekomenduočiau: 1. vaikui ta kelione visai nereikalinga ir neidomi-jis dar nieko nesuvokia; 2. tikrai bus didelis srautas turistu link Vatikano ir paciame mieste yra intensyvus eismas - bus daug itampos triuksmo erzelio (ar tai vaikui tikrai sveikiau, nei pasibuti ramiai su mociute?) 3. jei vaikas bus pastoviai suirzes, mamai bus gi dar dvigubai sunkiau: tiek paciai nuo to dinamisko miesto , ivykiu ispudziu ir dar nuo plius vaiko galimos neramios busenos svetimoje aplinkoje, keliones nuovargio.
Mano siulymas: jeigu mergyte nevalgo MP ir jau su teciu uzsimigdo o ir su mociute puikiai sutaria manyciau nebus problemos uzsimigdyti ir su mociute. As savo pirmagymi suneli buvau palikusi 9 men. anytai irgi 3 dienoms- viskas buvo puiku, lyg teveliai niekur ir nedigo nieks pnepasikeite smile.gif. Mano pazistama savo 8 men. mergyte (BET dar pacios mamos maitinta krutim) iskart (be pratinimu, bandymu) paliko anytai trejoms naktims, tai teko kas vakara pora val. vargti mociutei kol uzmigdydavo nakciai mazyle- bet argi nebuna kad vaikas ir pas mama sunkiai uzmiega? Uzmigdyti vaika yra 10 kart mazesne problema, lyginant su galimom problemom svetimam kraste tarp kamsaties zmoniu ir itampos. Ir dar siuo metu toks klastingas pavasario ligu virusu sezonas. CIa jau mano nuomone, o teks pasverti patiems. Jei tikrai apmascius bus po lygiai pliusu minusiu- meskit moneta! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silagele @ 2010 04 01, 03:18)
taip vienareikšmiškai negalima vertinti: vaikai labai skirtingi, o ir mamos labai skirtingai reaguoja ir priima iššūkius. Reikia susivokti, kad TIKRAI bus ŽYMIAI sunkiau negu susiruosti pasivazineti iki mociutes kaimo.

turbut nepastebejai, kokiu zodeliu mano postas prasidejo? doh.gif doh.gif doh.gif

paklause nuomones, parasiau kaip AS daryciau, o ne ka jai reikia daryti. Bet aciu uz pamoksla, nezinojau, kad vaikai ir mamos skirtingi buna.

beje, palikti MP maitinama vaika ir mamai kazkur tris paras dingti, cia jau ziauru. labai ziauru, 8 men vaikas dar gan priklausomas nuo to, ir cia be jokio perspejimo dingsta ne tik pienas, bet ir pati mama. Kaip savanaudishka, del kazkokios keliones.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 01, 18:42)
beje, palikti MP maitinama vaika ir mamai kazkur tris paras dingti, cia jau ziauru. labai ziauru, 8 men vaikas dar gan priklausomas nuo to, ir cia be jokio perspejimo dingsta ne tik pienas, bet ir pati mama. Kaip savanaudishka, del kazkokios keliones.

http://www.austejosb...liui/#more-8472
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 01, 20:42)
turbut nepastebejai, kokiu zodeliu mano postas prasidejo?  doh.gif  doh.gif  doh.gif

paklause nuomones, parasiau kaip AS daryciau, o ne ka jai reikia daryti. Bet aciu uz pamoksla, nezinojau, kad vaikai ir mamos skirtingi buna.

čia dar trūksta svarbiausių žodžių: "AŠ GALVOJU.. " arba "MAN ATRODO.."
juokinga, kai nepažįsti nei šeimos nei situacijos ir taip garsiai teisi- aš netgi pažinodama tą moterį neleidžiu sau taip garsiai kritikuoti schmoll.gif
Prisilaikykim kiekvienas savo nuomones apie kitų komentarų detales prie savęs, juolab kai turiu atkreipt dėmesį, kad mamai pateikiau dvejas situacijas, iš kurių ji turės pati įvertinti detales ir nuspręsti, kas jai geriau, - o ne kategoriškai tvirtinau - "baik tu , tereikia tik va čia (ar ten) paprasčiau pažiūrėti ir viskas - pirmyyyn !" doh.gif
šeip jau pačią pastebiu ne pirmam forume aštriai asmeniškumais mėtantis - atsiprašau už kritiką, bet tai NElygis, tamsta, NELYGIS...
Atsakyti
QUOTE(silagele @ 2010 04 01, 14:07)
čia dar trūksta svarbiausių žodžių: "AŠ GALVOJU.. " arba "MAN ATRODO.."
juokinga, kai nepažįsti nei šeimos nei situacijos ir taip garsiai teisi- aš netgi pažinodama tą moterį neleidžiu sau taip garsiai kritikuoti  schmoll.gif
Prisilaikykim kiekvienas savo nuomones apie kitų komentarų detales prie savęs, juolab kai turiu atkreipt dėmesį, kad mamai pateikiau dvejas situacijas, iš kurių ji turės pati įvertinti detales ir nuspręsti, kas jai geriau, - o ne kategoriškai tvirtinau - "baik tu , tereikia tik va čia (ar ten) paprasčiau pažiūrėti ir viskas - pirmyyyn !"  doh.gif
šeip jau pačią pastebiu ne pirmam forume aštriai asmeniškumais mėtantis - atsiprašau už kritiką, bet tai NElygis, tamsta, NELYGIS...

prisikabink prie traukinio man rods. Prasiau savo nuomone is nuosavos patirties keliaujant su vaiku, ko zmogus butent ir prase. Tamstai nieko daugiau pasakyt neturiu.
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 04 01, 13:59)

na ir? mano nuomone tuo klausimu nesikeicia sita paskaicius. nujunkant vaika nuo mamos pieno, jam reikia extra meiles ir glamoniu ir buckiu is mamos, o ne visai pradingti jam is akiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 02, 00:10)
prisikabink prie traukinio man rods. Prasiau savo nuomone is nuosavos patirties keliaujant su vaiku, ko zmogus butent ir prase. Tamstai nieko daugiau pasakyt neturiu.

juokias puodas kad katilas juodas -juk akivaizdziai daugiau pati esi linkusi kabintis ir provokuoti, demonstruojant savo principinga 'didvyriskai nenugalima' Asmenine Nuomone, ir dar tose vietose kur principai visai ne vietoj.
Beje, kur ir kas tavo nuosava patirti cia detaliai panarpliojo?(priesingai nei tu pati kitu atzvilgiu).
Taip kad jei nori ant kazko pykti, isizeisti, tai gali nebent tik pati ant saves.

censored2.gif

PEACE 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(silagele @ 2010 04 01, 19:23)
juokias puodas kad katilas juodas -juk akivaizdziai daugiau pati esi linkusi kabintis ir provokuoti, demonstruojant savo principinga 'didvyriskai nenugalima' Asmenine Nuomone, ir dar tose vietose kur principai visai ne vietoj.
Beje, kur ir kas tavo nuosava patirti cia detaliai panarpliojo?(priesingai nei tu pati kitu atzvilgiu).
Taip kad jei nori ant kazko pykti, isizeisti, tai gali nebent tik pati ant saves.

censored2.gif

PEACE  4u.gif

tik siuo atveju skirtumas tas, kad as prie nieko visishkai neprikibau, o tamstele prikibai prie manes po paprasciausio elementaraus ir nuosirdaus atsakymo net ne tau skirto, tai ko dar nori? ko cia rasineji apie mane, negi ner kuo geriau uzsiimti? doh.gif doh.gif issiliet reikia ant kazko, ar siaip kazkas neramina? sorry bet ne tuo adresu, nes tokiom problemos as padeti tikrai negaliu ir nemoku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 02 balandžio 2010 - 01:36
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 02, 02:35)
tik siuo atveju skirtumas tas, kad as prie nieko visishkai neprikibau, o tamstele prikibai prie manes po paprasciausio elementaraus ir nuosirdaus atsakymo net ne tau skirto, tai ko dar nori? ko cia rasineji apie mane, negi ner kuo geriau uzsiimti?  doh.gif  doh.gif  issiliet reikia ant kazko, ar siaip kazkas neramina? sorry bet ne tuo adresu, nes tokiom problemos as padeti tikrai negaliu ir nemoku.

biggrin.gif biggrin.gif
eiii, 000189.gif man net nebuvo minties prie taves kabintis lotuliukas.gif isvis jokio rysio su tavo asmenine patirtim mano pirmo posto komentaruose gi net nera. O vat tu pati po mano posto kazko baisingai isizeidei ir prisikabinai prie manes tiek isikarsciavus kad dar su tokiais garsiais teismais 'be pasigailejimo' jau statei tau nepazistama moteri ant inkvizicijos lauzo lotuliukas.gif

...zinai, as dabar pagavau esme doh.gif biggrin.gif
DEMESIO: tame pirmam poste , po pirmojo sakinio, per skubejima pamirsau palikti didele pastraipa - laaabai atsiprasau 4u.gif taigi po to pirmojo sakinio jau seka ne tamstai, o GRYNAI tai mamytei adresuotas MANO asmenines patirties komentaras.
Zodziu ten viskas turejo atrodyti daugmaz taip:
QUOTE(silagele @ 2010 04 01, 10:18)
taip vienareikšmiškai negalima vertinti: vaikai labai skirtingi, o ir mamos labai skirtingai reaguoja ir priima iššūkius.

<<dyyydelis tarpas po kurio seka jau kreipimasis i kita asmeni>>

Reikia susivokti, kad TIKRAI bus ŽYMIAI sunkiau negu susiruosti pasivazineti iki mociutes kaimo.<.......>.
CIa jau mano nuomone, o teks pasverti patiems. Jei tikrai apmascius bus po lygiai pliusu minusiu- meskit moneta! 4u.gif

dabar palengvejo, MichGirl? smile.gif
labanakt, ramiu blusu mirksiukas.gif
Atsakyti
- as nepalikciau, imciau kartu (...) Mes su metinuke keliavom, pamatem viska ka norejom, netrukde tikrai

- taip vienareikšmiškai negalima vertinti

as tikrai nuosirdziai iki pat dabar nesuprantu, kur cia kazkoks vienareiksmiskas vertinimas buvo, kai pasisakiau, kad musu keliones visos praejo gerai ir vel daryciau ta pati. juk nedaviau gi niekam garantiju, kad ju vaikai irgi puikus keliautojai bus smile.gif tai tavo komentaro to tikrai nesuprantu, jei turi kitokios nei mano patirties kelioniu su mazu vaiku, pasidalink juk butent to ir prase, bet nesakyk kaip galima ir kaip negalima kitiems savo nuomone dalintis.

norint galima bet kame velnia izvelgti ir tycia ar netycia pagalvoti nebutu dalyku paskaicius, nepatinka mano nuomone ar komentaras ir iskart isizeidziat, analizuojat nepazistamo zmogaus asmenybe, tu tipo tokia ir anokia, ir kitose temose taip sneki, kaip turgus koks rimtai. Papasakoji savo patirti is konkreciu skrydziu Europoje kaip buvo, o atsiranda saukianciu, kad tipo tu amerikoj gyveni ir nieko negali zinot apie europa smile.gif Yra netgi tokiu, kurios is cia atseka mane i amerikieciu mamu temas ir ten skaito ka rasau doh.gif doh.gif (pirstais nerodysim zino ir pacios, kuriuos tuo uzsiima lotuliukas.gif ), ar cia normalu? o paskui menkiausiai progai pasitaikius, vel puola, moderatore istrina, po kurio laiko vel pradeda.

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 01, 22:10)
na ir? mano nuomone tuo klausimu nesikeicia sita paskaicius. nujunkant vaika nuo mamos pieno, jam reikia extra meiles ir glamoniu ir buckiu is mamos, o ne visai pradingti jam is akiu smile.gif

Cia gal daugiau kitoms mamytems sitas straipsniukas 4u.gif toms Mamytems,kurios yra lankscios,ne kategoriskos ir moka priimti kitu nuomones ir jas prisitaikyti bent jau dalinai sau ir savo situacijai.
Beje sitas blogas ir jos autore verta didziulio demesio,daug patarimu,straipsniu ir kt. labai pravercia turint vaikuciu bei prapleciant akirati mamytems wub.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2010 04 02, 02:03)

norint galima bet kame velnia izvelgti ir tycia ar netycia pagalvoti nebutu dalyku paskaicius, nepatinka mano nuomone ar komentaras ir iskart isizeidziat, analizuojat nepazistamo zmogaus asmenybe, tu tipo tokia ir anokia, ir kitose temose taip sneki, kaip turgus koks rimtai. Papasakoji savo patirti is konkreciu skrydziu Europoje kaip buvo, o atsiranda saukianciu, kad tipo tu amerikoj gyveni ir nieko negali zinot apie europa smile.gif Yra netgi tokiu, kurios is cia atseka mane i amerikieciu mamu temas ir ten skaito ka rasau  doh.gif  doh.gif  (pirstais nerodysim zino ir pacios, kuriuos tuo uzsiima  lotuliukas.gif ), ar cia normalu? o paskui menkiausiai progai pasitaikius, vel puola, moderatore istrina, po kurio laiko vel pradeda.

isiterpsiu ir as sioje vietoje......manau jei jau taip daugelis Jus uzsipuola,ne karta Jusu komentarai buvo trinami ir moderatores perspejama esate,tai gal visgi ne daugelyje mamu yra beda ar uzsipuolimas,o Jusu pacios nemokejimas graziai perteikti savo nuomone,bendrauti,kategoriskumas.Visu pirma reikia pradeti nuo saves ziureti,kur darote klaidas,kad nesusikalbate siuose skyreliuose.
Jusu postus skaito kitose temose,kur bendraujate labiau asmeniskiau bigsmile.gif daugeli temu skaito ne tik toje temoje bendraujantys zmones,bet.....tai yra viesas bendravimas ir tai yra NATURALU,norite privatumo reiketu ir bendrauti kitoje erdveje,maziau kreipkite demesio 4u.gif
P.S i siuos mano postus galite ir neatsakyti,bet.....zinau,vistiek nesusilaikysite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 02 balandžio 2010 - 06:34
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 04 02, 00:44)

isiterpsiu ir as sioje vietoje......manau jei jau taip daugelis Jus uzsipuola,ne karta Jusu komentarai buvo trinami ir moderatores perspejama esate,tai gal visgi ne daugelyje mamu yra beda ar uzsipuolimas,o Jusu pacios nemokejimas graziai perteikti savo nuomone,bendrauti,kategoriskumas.Visu pirma reikia pradeti nuo saves ziureti,kur darote klaidas,kad nesusikalbate siuose skyreliuose.
Jusu postus skaito kitose temose,kur bendraujate labiau asmeniskiau bigsmile.gif daugeli temu skaito ne tik toje temoje bendraujantys zmones,bet.....tai yra viesas bendravimas ir tai yra NATURALU,norite privatumo reiketu ir bendrauti kitoje erdveje,maziau kreipkite demesio 4u.gif
P.S i siuos mano postus galite ir neatsakyti,bet.....zinau,vistiek nesusilaikysite 4u.gif

Bet... vieno fakto nepaminejai, kad moderatore niekada nei siame nei kitame forume nera istrynusi mano ne vieno posto, kuris buvo kazko pradzia. Ka tryne tai kitu pasvarstymus apie mane, ir PO TO sekusius mano atsakymus (kaip ir sita istrins), o ne tai ka parasiau pries tai. Niekada netryne niekas ne vienos mano nuomones, pastebejimo ir t.t. Susikalbet as susikalbu su visais, ir daug kartu sakiau pasipiktinusiems kazkuo, nepatinka neskaityk, bet neaiskink kaip man su kuo sneket. labai paprasta smile.gif As ribas zinau ir niekada piktybishkai nesikolioju, net jeigu nuomone pateikiu stipriai, nors mano adresu cia tas ne karta buvo parasyta. Ir dabar tu jau man 15 karta sitoj temoj aiskini apie mane, kokia as esu, kokia as bendrauju, ar tau dar nepabodo tas pats per ta pati? Jau istrinta ne karta buvo 1:1 tavo zodziai tokie kelis kartus, o tu vel?

del vieso forumo - tikrai jis viesas, ir no problem, kad kazkas kazka skaito, as nerasau nieko tokio ko nenoriu, kad visi zinotu. Tik siaip juokinga, kad cia su manim pasizodziavus, lekiama skaityti amerikieciu mamu pliurpalu. Ne del to, kad man gaila butu, tik bais jau keistas persekiojimas toks. rolleyes.gif
Atsakyti