Aš tai plovą darau taip: atskirose keptuvėse su prieskoniais pakepinu mėsą gabaliukais, porą tarkuotų morkų ir porą pusžiedžiais supjaustytų svogūnų. Tuomet įkloju į puodą sluoksniais: mėsa, svogūnai, morkos, tuomet užpilu ant viršaus 2 stiklines ryžių ir atsargiai 4,5 stiklinės vandens. Užkaičiu ant ugnies, pridedu prieskonių ir verdu. Prieš dedant į lėkštes išmaišau viską, iki tol viskas ir troškinasi taip sluoksniais.
Siandien dariau zemaicius su vistiena,Pietums vistienos kepsniukai su ryziais ir kopustu salotomis,o kopustus darau taip,sutarkuoju morka,kopusto sutarkuoju taippat per burokine tarka ,idedu majonezo,krapu ir druskos,skanu...
o aš plovą darau taip: mėsos kumpį (dažnai šerno) supjaustau, paprieskoniuoju, pakepinu ant keptuvės, dar svogūnų į mėsą įdedu kartu pakepinti. Tada sudedu į stiklinį indą, ryžius užplikinu verdančiu vandeniu, bulijono įpilu, viską sumaišau su mėsa, uždengiu indą ir orkaitėj troškinu apie valandą. Labai mėsa gerai išsitroškina, būna minkštutėlė
O šiandien virsiu karką, kruopų sriubą ir vakarienei varškės apkepą
O as plova darydavau taip: apkepdavau vistyte ir patroskindavau darzoves keptuveje. Tuomet viska i puoda, uzpildavau vandeniu, ryzius, prieskonius, pomidoru pastos. Visa tai uzvirinu ir isjungiu. Puoda suvinioju i laikrascius ir po patalais.
Dazniausia visa tai darydavau ryte, o valgydavom per pietus ar vakare. Mesyte budavo minkstute, plovas purutis...
Pusryciai: sausi pusryciais su pienu + apelsinai.Pietums: apseisiu su kefyru ir batonu, saviskiui prikepiau kepsniuku su bulvemis ir viska uzpyliau troskintomis pupelemis su svogunais (cia isvykai) Vakarienei kepsiu grikiu apkepa.
pusryciams visi kirtom sumustinius. as pabaigiau salta vakarykste pica dar, vyrai - bandeliu. pietums dariau toki kaip ir troskinuka: supjausciau kubeliais bulves, padejau virti. keptuvej apkepinau susmulkinta svoguna, kelis svoguno laiskus radau, i keptuve, supjausciau desreles (postambiai) irgi i keptuve, radau likusi viena marinuota agurkeli, ir ta i keptuve, i pabaiga suverciau indeli konservuotu pupeliu pomidoru padaze. ismaisiau viska ir i puoda su bulvemis (nuo bulviu nupyliau ne visa vandeni, siek tiek palikau). ir patroskinau dar gal 10 minuciu. valgem uzsikasdami duona, isideje sauksta grietines. kaip skanu buvo ai dar, is prieskoniu dejau druskytes, pipiriuku ir siek tiek cili paprikos milteliu vyras labai gyre
Na sias pora dienu labai pigiai apsisukau, vakar dariau tinginio balandelius, i stiklini inda dejau bulviu, morku, svogunu (sie produktai is kaimo), ir dejau farso, ryziu, kopusto, ir orkaiteje troskinti, prie ju padariau sv. kopustu salotas su aliejumi, dar liko puse kopusto, tai siandien padariau toki troskini bulves, parukytos desreles, sv. kopustai ir rauginti kopustai, ir viska troskinti puode su vandeniu ir aisku prieskoniais, kita ketvirtadali sunaudojau darzoviu sriubai - zirneliai (saldyti is kaimo), morkos, bulves ir ketvirtadalis kopusto, man tas kopustas kainavo apie 0,70 lito, per akcija buvau nusipirkus.
Aš šiandiena pigiai prasiejau Pusryčiams vakarykšia pievagrybiu sriuba Pietums vakarykštis kugelis Va vakarienei tik išviriau žuvienę Bet kažko mano liaudis šiandiena mažai valgo visą pusdienį Vingio parke pralakstėm
Šiandien išbandžiau lietuvišką senovinį receptą - virtas bulbes su sėmenine druska. Sėmenis pakepinam šiek tiek sausoj keptuvėj (tik uždengt reikia, nes baisiai šaudo), sutrintam grūstuvu arba sumalam ir šiek tiek druskytės įpilam (aš padauginau ). Imam virtą bulbę (geriausia virtos su lupenom), pasidažom ir valgom. Skonis nerealus