Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 18, 13:20)
kaip darai plova?

vyras darė ax.gif blush2.gif
man plovas patinka, kad mažai mėsos būtų, aš dažniausiai ją išrankioju ir vyrui atiduodu hihihi.gif vien ryžių košės man užtenka hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 04 18, 17:35)
vyras darė  ax.gif  blush2.gif
man plovas patinka, kad mažai mėsos būtų, aš dažniausiai ją išrankioju ir vyrui atiduodu hihihi.gif vien ryžių košės man užtenka hihihi.gif

Kokia gera žmona wub.gif vyrui turi tai patikti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 04 18, 18:32)
Kokia gera žmona  wub.gif  vyrui turi tai patikti  drinks_cheers.gif

aha patinka hihihi.gif gaila, kad tik iš plovo atiduodu mėsą hihihi.gif
Atsakyti
Aš tai plovą darau taip: atskirose keptuvėse su prieskoniais pakepinu mėsą gabaliukais, porą tarkuotų morkų ir porą pusžiedžiais supjaustytų svogūnų. Tuomet įkloju į puodą sluoksniais: mėsa, svogūnai, morkos, tuomet užpilu ant viršaus 2 stiklines ryžių ir atsargiai 4,5 stiklinės vandens. Užkaičiu ant ugnies, pridedu prieskonių ir verdu. Prieš dedant į lėkštes išmaišau viską, iki tol viskas ir troškinasi taip sluoksniais.
Atsakyti
Siandien dariau zemaicius su vistiena,Pietums vistienos kepsniukai su ryziais ir kopustu salotomis,o kopustus darau taip,sutarkuoju morka,kopusto sutarkuoju taippat per burokine tarka ,idedu majonezo,krapu ir druskos,skanu...
Atsakyti
o aš plovą darau taip:
mėsos kumpį (dažnai šerno) supjaustau, paprieskoniuoju, pakepinu ant keptuvės, dar svogūnų į mėsą įdedu kartu pakepinti. Tada sudedu į stiklinį indą, ryžius užplikinu verdančiu vandeniu, bulijono įpilu, viską sumaišau su mėsa, uždengiu indą ir orkaitėj troškinu apie valandą. Labai mėsa gerai išsitroškina, būna minkštutėlė thumbup.gif

O šiandien virsiu karką, kruopų sriubą ir vakarienei varškės apkepą smile.gif
Atsakyti
O as plova darydavau taip: apkepdavau vistyte ir patroskindavau darzoves keptuveje. Tuomet viska i puoda, uzpildavau vandeniu, ryzius, prieskonius, pomidoru pastos. Visa tai uzvirinu ir isjungiu. Puoda suvinioju i laikrascius ir po patalais.

Dazniausia visa tai darydavau ryte, o valgydavom per pietus ar vakare. Mesyte budavo minkstute, plovas purutis... thumbup.gif
Atsakyti
Pusryciai: sausi pusryciais su pienu + apelsinai.Pietums: apseisiu su kefyru ir batonu, saviskiui prikepiau kepsniuku su bulvemis ir viska uzpyliau troskintomis pupelemis su svogunais (cia isvykai)
Vakarienei kepsiu grikiu apkepa.
Atsakyti
pusryciams visi kirtom sumustinius. as pabaigiau salta vakarykste pica dar, vyrai - bandeliu. pietums dariau toki kaip ir troskinuka: supjausciau kubeliais bulves, padejau virti. keptuvej apkepinau susmulkinta svoguna, kelis svoguno laiskus radau, i keptuve, supjausciau desreles (postambiai) irgi i keptuve, radau likusi viena marinuota agurkeli, ir ta i keptuve, i pabaiga suverciau indeli konservuotu pupeliu pomidoru padaze. ismaisiau viska ir i puoda su bulvemis (nuo bulviu nupyliau ne visa vandeni, siek tiek palikau). ir patroskinau dar gal 10 minuciu. valgem uzsikasdami duona, isideje sauksta grietines. kaip skanu buvo ax.gif ai dar, is prieskoniu dejau druskytes, pipiriuku ir siek tiek cili paprikos milteliu smile.gif vyras labai gyre blush2.gif
Atsakyti
Na sias pora dienu labai pigiai apsisukau, vakar dariau tinginio balandelius, i stiklini inda dejau bulviu, morku, svogunu (sie produktai is kaimo), ir dejau farso, ryziu, kopusto, ir orkaiteje troskinti, prie ju padariau sv. kopustu salotas su aliejumi, dar liko puse kopusto, tai siandien padariau toki troskini bulves, parukytos desreles, sv. kopustai ir rauginti kopustai, ir viska troskinti puode su vandeniu ir aisku prieskoniais, kita ketvirtadali sunaudojau darzoviu sriubai - zirneliai (saldyti is kaimo), morkos, bulves ir ketvirtadalis kopusto, man tas kopustas kainavo apie 0,70 lito, per akcija buvau nusipirkus.
Atsakyti
Aš šiandiena pigiai prasiejau
Pusryčiams vakarykšia pievagrybiu sriuba
Pietums vakarykštis kugelis
Va vakarienei tik išviriau žuvienę tongue.gif
Bet kažko mano liaudis šiandiena mažai valgo visą pusdienį Vingio parke pralakstėm smile.gif
Atsakyti
Šiandien išbandžiau lietuvišką senovinį receptą - virtas bulbes su sėmenine druska.
Sėmenis pakepinam šiek tiek sausoj keptuvėj (tik uždengt reikia, nes baisiai šaudo), sutrintam grūstuvu arba sumalam ir šiek tiek druskytės įpilam (aš padauginau blush2.gif ).
Imam virtą bulbę (geriausia virtos su lupenom), pasidažom ir valgom. Skonis nerealus thumbup.gif
Atsakyti