Įkraunama...
Įkraunama...

Šeflera

na o pas mane po visų procedūrų gėlytei pritrūko jėgų... verysad.gif pradėjo pūti viršūnė... verysad.gif dar paskui persodinau kartelį, bet vistiek pūva...jaučiu, kad jau aš ją laidosiu, nes baisu žiūrėti...
Atsakyti
Sveikutes, jungiuosi ir aš. Šiandien įsigyjau ir aš tokią gražuolę, vienspalvę.. Skaitau, kad dauguma po įsigyjimo puola persodint, ar tai būtina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lempute- @ 2009 10 05, 16:27)
Sveikutes, jungiuosi ir aš. Šiandien įsigyjau ir aš tokią gražuolę, vienspalvę.. Skaitau, kad dauguma po įsigyjimo puola persodint, ar tai būtina? g.gif

Sveikutė. Visas pirktas gėles, jei jos auga durpėse rekomenduojama persodinti, tik nepulti to daryt iškarto, o po kurio laiko, kai gėlė Jūsų namuose adaptuosis.Rudenį ir žiemą stengtis neperlaistyt šefleros, joms nereik daug drėgmės.
Atsakyti
Sveikos, paskaičiau kad kažkurios gėlytė užpulta parazitų, supratau kad skydamariai doh.gif doh.gif ot jie baurybės doh.gif doh.gif reikia jau vartos chemiją, nes kitaip nelabai įveiksit schmoll.gif Siūlyčiau palaistyt gėlytę Actara mirksiukas.gif (aš savo orchidėjas gelbėjau nuo miltuotojų skydamarių doh.gif ir padėjo thumbup.gif ). Kai palaistysit, tą pačią dieną pabandykit visus skydamarius nurinkt mirksiukas.gif po savaitės vėl palaistykit mirksiukas.gif ir jei dar bus tų bjaurybių vėl nurinkit mirksiukas.gif Turėtų padėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2009 10 05, 18:07)
Sveikutė. Visas pirktas gėles, jei jos auga durpėse rekomenduojama persodinti, tik nepulti to daryt iškarto, o po kurio laiko, kai gėlė Jūsų namuose adaptuosis.Rudenį ir žiemą stengtis neperlaistyt šefleros, joms nereik daug drėgmės.

Aciu uz patarima. Lauksiu geresnio menulio ir persodinsiu smile.gif
Atsakyti
Sveiki, noreciau paklaust gal kas zinote, kodel juoduoja ir dziusta sefleros lapai bei stiebas?? Ir gal galit apibendrintai pasakyt kaip reiktu ja priziuret
Atsakyti
Geriausia butu pamatyti nuotrauka g.gif
Nes pas mane ruduodavo lapai tai nuo per sauso oro o cia juoduoja ir net kotas tai gal perlaistet 4u.gif
Atsakyti
O musu seflera juoduoja..bent jau vienas stiebas nuo virsunes..stiebas juoduoja ir meta lapus..kas gali but?? tikiuos esat susidurusios su sia problema..

Nuotraukos:
pirma
antra
trecia
Atsakyti
Siaip pas mano mama geles niekad neaukdavo bet sita bujoja... klesti tiesiog biggrin.gif mama parsinese kaimynes ismesta nudziuviusia ir taip atsigavo... tiek augo kad ir virsune nupjaut reikejo (pasodino tam paciam vazone salia) biggrin.gif grazi gele... reiks parsivest plenciuku 4u.gif o tiesa ar galima rudeni ten tas sakytes nuo gelytes nupjaut? ar nenumirs gelyte? blush2.gif
Atsakyti
kas atsitiko ir ka daryti jei seflera nuleido lapus zemyn? lyg mirtu.. biggrin.gif laistau tikrai normaliai po nedaug, bet ir ne per daug. o gal jai kenkia vejas jei prie balkono duru?
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 10 05, 19:18)
Sveikos, paskaičiau kad kažkurios gėlytė užpulta parazitų, supratau kad skydamariai  doh.gif  doh.gif ot jie baurybės  doh.gif  doh.gif  reikia jau vartos chemiją, nes kitaip nelabai įveiksit  schmoll.gif  Siūlyčiau palaistyt gėlytę Actara  mirksiukas.gif  (aš savo orchidėjas gelbėjau nuo miltuotojų skydamarių  doh.gif ir padėjo  thumbup.gif ). Kai palaistysit, tą pačią dieną pabandykit visus skydamarius nurinkt  mirksiukas.gif  po savaitės vėl palaistykit  mirksiukas.gif  ir jei dar bus tų bjaurybių vėl nurinkit  mirksiukas.gif Turėtų padėt  4u.gif

O tai cia reikia zeme laistyti , nes mano dauguma geliu ta bjaurastis uzpuolus ir as tai purskiau ir aktara ir ukisku muilu su kempine vis valiau, bet ju vis atsiranda.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 04 gruodžio 2009 - 16:50
QUOTE(Evute* @ 2009 12 03, 20:00)
kas atsitiko ir ka daryti jei seflera nuleido lapus zemyn? lyg mirtu..  biggrin.gif  laistau tikrai normaliai po nedaug, bet ir ne per daug. o gal jai kenkia vejas jei prie balkono duru?

Sios geles , kaip ir visos kitos, nemegsta skersvejo.Pirmiausia patraukit nuo duru, nes ten ji neisgyvens.Pati turiu dvi jau dideles, auga jos pas mane gana gerai, tik kartkartem vis uzpuola skydamariai, bet dabar as juos kas kiek laiko nuvalau su Feiri ir gerai.Neaisku is kur jie atsiranda, bet sias geles jie megsta.Nuplovus taip ir palieku, neplaunu vandeniu, nieko joms nekenkia.
Atsakyti