Įkraunama...
Įkraunama...

Šeflera

QUOTE(agnir @ 2009 06 29, 17:07)
Ar galima nupjauti sefleros virsune ir sodinti tiesiai i zeme? Noriu ja atnaujinti unsure.gif nes 2m stiebas iki puses plikas doh.gif

Gal prieš sodindama kiek vandenyje palaikyk, kol šaknis pradės leisti g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2009 06 29, 23:38)
Gal prieš sodindama kiek vandenyje palaikyk, kol šaknis pradės leisti  g.gif ?

o i kokias zemes jus sodinat seflera?
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2009 07 18, 12:24)
o i kokias zemes jus sodinat seflera?

As tai pasodinau i lapinems gelems skirta zeme.Bujoja,kaip isprotejas thumbup.gif .
Atsakyti
Mano seflera labai graziai augo, kol neperkeliau i kita kambari. Ten stovi salia orlaides, tai ,matyt, gauna skersvejo, nes pradejo mest lapukus. Ne iskart visa dideli lapa, o po maziuka lapuka, tai randu vis po du tris ant grindu. Bet is virsau auga labai graziai, jokiu demiu ant lapu nera. Laistau ne daznai, tik gal vazonas kiek mazokas, nes jau dveji metai tam pacia, leidziu augti kaip medeli, tiesu, nekarpau, tik parisu prie bambuko lazdeles. Tegul auga kaip jai norisi, matysiu kas gausis, nes jau kokio 1,5 metro yra. Stovi miegamajame, nepasakyciau, kad man jinai trukdo miegoti. biggrin.gif
Tik va tas skersvejis g.gif Reiks perkelt kiton pusen, bet va sviesos maziau gaus. Vel beda g.gif
Ir senokai tresiau, gal del to g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irvel: 22 rugpjūčio 2009 - 10:13
QUOTE(Irvel @ 2009 08 22, 11:12)
Mano seflera labai graziai augo, kol neperkeliau i kita kambari. Ten stovi salia orlaides, tai ,matyt, gauna skersvejo, nes pradejo mest lapukus. Ne iskart visa dideli lapa, o po maziuka lapuka, tai randu vis po du tris ant grindu. Bet is virsau auga labai graziai, jokiu demiu ant lapu nera. Laistau ne daznai, tik gal vazonas kiek mazokas, nes jau dveji metai tam pacia, leidziu augti kaip medeli, tiesu, nekarpau, tik parisu prie bambuko lazdeles. Tegul auga kaip jai norisi, matysiu kas gausis, nes jau kokio 1,5 metro yra. Stovi miegamajame, nepasakyciau, kad man jinai trukdo miegoti.  biggrin.gif
Tik va tas skersvejis  g.gif  Reiks perkelt kiton pusen, bet va sviesos maziau gaus. Vel beda  g.gif
Ir senokai tresiau, gal del to  g.gif

O gal kenkeju atsirado.Pasiulyciau apziureti. 4u.gif
Atsakyti
Gal jau kas klause, tada atsiprasau, neskaiciau visos temos blush2.gif
Mano seflera kazkas uzpuole... verysad.gif Lapai lipnus ir yra kazkokiu rudu demeliu kurios nusikrapsto nagu... Kaip gydyti?
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif smagu isijungti i jusu bureli ax.gif
taigi nusipirkau ir as sia grazia gelyte, nors pati is tikruju nesu labai didele geliu myletoja, o ypac priziuretoja, taciau pasiryzau, nes juk turi buti kambaryje viena kita gelyte 4u.gif
tai vat nusipirkus is karto persodinau i universalia kambariniu geliu zeme ir nelaisciau, tada tik po kokiu triju dieneliu paliejau negausiai ir ji ziuriu labai sekmingai meta lapelius, kai kurie paruduoja ir tada nukrenta, kiti - visai atrodo grazus, bet vis tiek nukrenta unsure.gif sviesos manau jai tikrai pakanka, nes stovi kokie 1.5-2 metrai nuo lango, bet saule nuo kokiu pietu sviecia i ta puse, skersvejo taip pat nelabai turetu buti ax.gif
Nezinau, ka daryti, gal tiesiog jai dabar koks adaptacinis periodas, o gal man nelemta auginti gelyciu, nes visos pas mane kazkaip "krenta" 4u.gif lauksiu jusu pastabu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos.

Pas mane panasi problema. Nusiprikusi persodinau gelyte, o si ir toliau po viena du lapelius meta. verysad.gif Pirkau kiek pigiau del augaliuko virsunes pazeidimo - ji buvusi nulauzta ir dabar ruduoja. Kas man daryti?
Atsakyti
vakar ant savo šefleros pamačiau, kad ant kai kurių lapų apatinės pusės yra susidarę tokie kaip voratinkliai ir juose kažkokie juodi (kaip žemės) gumuliukai... blink.gif kas čia per dalykas? g.gif gal ji kažkuo susirgo ar amaras? doh.gif parduotuvėj paklausėm, kodėl krenta lapai, tai sako-gal perliejot?....Nu bet tikrai ne schmoll.gif ką man daryt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ekaja @ 2009 08 26, 13:15)
Sveikos merginos smile.gif smagu isijungti i jusu bureli  ax.gif
taigi nusipirkau ir as sia grazia gelyte, nors pati is tikruju nesu labai didele geliu myletoja, o ypac priziuretoja, taciau pasiryzau, nes juk turi buti kambaryje viena kita gelyte 4u.gif 
tai vat nusipirkus is karto persodinau i universalia kambariniu geliu zeme ir nelaisciau, tada tik po kokiu triju dieneliu paliejau negausiai ir ji ziuriu labai sekmingai meta lapelius, kai kurie paruduoja ir tada nukrenta, kiti - visai atrodo grazus, bet vis tiek nukrenta unsure.gif  sviesos manau jai tikrai pakanka, nes stovi kokie 1.5-2 metrai nuo lango, bet saule nuo kokiu pietu sviecia i ta puse, skersvejo taip pat nelabai turetu buti ax.gif 
Nezinau, ka daryti, gal tiesiog jai dabar koks adaptacinis periodas, o gal man nelemta auginti gelyciu, nes visos pas mane kazkaip "krenta" 4u.gif  lauksiu jusu pastabu mirksiukas.gif

QUOTE(~saulyte~ @ 2009 08 30, 10:52)
Sveikos.

Pas mane panasi problema. Nusiprikusi persodinau gelyte, o si ir toliau po viena du lapelius meta.  verysad.gif Pirkau kiek pigiau del augaliuko virsunes pazeidimo - ji buvusi nulauzta ir dabar ruduoja. Kas man daryti?

Kiek žinau, šefleros gali šiek tiek lapų numesti perkeltos į naują vietą. Man irgi taip buvo. Bet dabar jau bujoja. Arba per vėsus oras...
Atsakyti
QUOTE(ekaja @ 2009 08 31, 12:55)
vakar ant savo šefleros pamačiau, kad ant kai kurių lapų apatinės pusės yra susidarę tokie kaip voratinkliai ir juose kažkokie juodi (kaip žemės) gumuliukai... blink.gif  kas čia per dalykas? g.gif  gal ji kažkuo susirgo ar amaras? doh.gif  parduotuvėj paklausėm, kodėl krenta lapai, tai sako-gal perliejot?....Nu bet tikrai ne schmoll.gif  ką man daryt? unsure.gif

Jusu seflera uzpuole voratinkline erkute.Be chemijos neapseisite.Na nebent dar pabandykite "ismaudyti"su paprastu ukiniu muilu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2009 08 31, 13:30)
Kiek žinau, šefleros gali šiek tiek lapų numesti perkeltos į naują vietą. Man irgi taip buvo. Bet dabar jau bujoja. Arba per vėsus oras...

Dekui uz atsakyma. Del silumos neabejoju - ji stovi salia pietinio lango, tai ir silumos, ir sviesos pakanka. Tai tada turbut del vietos pasikeitimu. Bet labai negraziai ruduoja ir plinta zemyn virsune. Ji buvusi nulauzta ir dabar tarsi slapiai dziuna virsune... g.gif Kas daryti?
Atsakyti