fantastika! Pirma karta matau zydincia seflera
sveikos
gavau ir as tokia gelyte dovanu
labai gerai ji man auga, bet atsirado tokiu rudu demeliu ant lapuku
as nuvaliau juos svariu vandeniu, bet dabar dar lyg ju atsirado
gal kas zinote, kokia priemone? manau, kad ten koks amaras gali buti
anksciau nesu susidurusi su gelyciu ligom, tai net nezinau ka daryti...
pasiskaiciau, kaip pad jus auga sios gelytes ir kazkaip nustebau... pas mane ji nuo pavasario isleido tokia daugybe lapu, kad net nesuskaiciuoju, o is virsunes issisakojo jau 4 sakos
o lapukai taip tankiai suauge, kad net pinasi jau.

gavau ir as tokia gelyte dovanu

pasiskaiciau, kaip pad jus auga sios gelytes ir kazkaip nustebau... pas mane ji nuo pavasario isleido tokia daugybe lapu, kad net nesuskaiciuoju, o is virsunes issisakojo jau 4 sakos

Noriu surasti savo šeflerai gerus šeimininkus ir namučius. Seniai jau ji pas mus - auginta nuo visai mažulytės, kažkada puošta vietoj Kalėdų
eglutės, labai puoselėta ir mylėta. Augo gerai, yra išleidusi nemažai atžalėlių.
Atėjo laikas, kuomet jai negaliu sudaryti gerų sąlygų namuose
- mano dvynukės ją myli nuo dūšios, užtat krečia kaip grūšią , kiek pasiekia visus lapus nurauna, žemę iškapsto
Todėl su skaudama širdimi, bet atiduočiau į gerus namus (gal keisčiau į mažesnes gėlytes
)
Reikalas VLN, tektų patiems išsivežti
, nes didelė labai - iki lubų.

Atėjo laikas, kuomet jai negaliu sudaryti gerų sąlygų namuose

Todėl su skaudama širdimi, bet atiduočiau į gerus namus (gal keisčiau į mažesnes gėlytes

Reikalas VLN, tektų patiems išsivežti

Amžinai nežinau, koks gėlės pavadinimas, bet šitą nusipirkau su ,,vardiniu" vazonėliu. Man toks gražus angliškas pavadinimas (umbrella tree - skėtis-medis). Užaugo trigubai didesnė, lapus gal kokius tris per savo gyvenimėlį numetė. Laikau ant palangės pietvakarių pusėj, bet jau didelė patapo, kur jai naują vietą reiks rasti?
apie ,,skėčius"
http://www.schefflera.nl/

apie ,,skėčius"
http://www.schefflera.nl/
Gavau ir aš šakelę šefleros.Išleido mažas šakneles apie 0,5 centimetro .Ar galiu jau sodinti į žemę,ar dar tegul pastovi vandenyje? Ačiū
Labutis, turiu ir aš tą gėlytę
Galiu tik džiaugtis jos grožiu ir augimu , kol gyvenom bute metė lapus ir vargo , parsikėlus į namą gavo vietą pietų pusėje prie didžiulio lango auga kaip pašėlus. Nieko įpatingo nedarau palaistau ir patręšiu kiek ir visas gėles ir laikas nuo laiko nuvalau visus lapelius drėgnu skudurėliu su LOC iš amway (keliais lašiukais į kibiriuką vandens)darbelis
koks monotoniškas beje toks nuvalymas padeda ir nuo amarų
Viena atšaka per tris metus yra užaugusi gerą metrą
Bet kuri gėlė reikalauja dėmesio ir meilės, jeigu tai jos gauna ir atsilygina savo grožiu

Galiu tik džiaugtis jos grožiu ir augimu , kol gyvenom bute metė lapus ir vargo , parsikėlus į namą gavo vietą pietų pusėje prie didžiulio lango auga kaip pašėlus. Nieko įpatingo nedarau palaistau ir patręšiu kiek ir visas gėles ir laikas nuo laiko nuvalau visus lapelius drėgnu skudurėliu su LOC iš amway (keliais lašiukais į kibiriuką vandens)darbelis

Bet kuri gėlė reikalauja dėmesio ir meilės, jeigu tai jos gauna ir atsilygina savo grožiu

Aš irgi turiu šeflerą
Po remonto nusprendžiau pastatyti prie lango,tai pradėjo augti kaip išprotėjusi
Jau greit į lubas remsis
dar pradėjo leisti naujus daigiukus apačioje iš stiebo
Norėčiau ją patrumpinti.Esu girdėjusi,kad jas galima nukirpti,tada pradeda labiau į šonus kerotis
gal galit man kuri patarti

Aš irgi auginu Šeflerą...
Gavau ją dovanų - labai puikiai augo, l.graži buvo (marga - žalia su baltu).
Bet kai persikėlėm į kitą butą, nuskuro ji baisiai, visus lapus numetė, liko tik keli viršuje... Žodžiu vaizdelis pasidarė ne koks...
Ilgą laiką ji ir buvo pas mane tokia vargšė.
Jau maniau išmesiu arba atiduosiu kam, kas norės pinti su kita šeflera. Bet galiausiai ištrėmiau aš ją į balkoną, kad nesimaišytų - ir ką gi po kelių savaičių, tose vietose kur buvo nukritę lapai, vėl pradėjo lįsti lapukai....
Nu tikiuosi,kad atsigaus ji dabar pas mane ir vėl galėsiu ja džiaugtis...
Ko gero, jai šviesos trūko...
Papildyta:
nu grožis...

Bet kai persikėlėm į kitą butą, nuskuro ji baisiai, visus lapus numetė, liko tik keli viršuje... Žodžiu vaizdelis pasidarė ne koks...

Ilgą laiką ji ir buvo pas mane tokia vargšė.

Nu tikiuosi,kad atsigaus ji dabar pas mane ir vėl galėsiu ja džiaugtis...

Ko gero, jai šviesos trūko...

Papildyta:
QUOTE(Roux @ 2006 04 13, 23:45)
Bet ji ėmė ir sukrovė žieda nei iš šio, nei iš to
O šiemet jau visus 7

nu grožis...

Noriu pasitarti su kitomis šeflerų augintojomis - mano šeflerai jau 4 metai. Pereitą vasarą išnešiau į balkoną, tai paaugo beveik dvigubai. Šįmet kai tik atšilo, tuoj pat išgabenau ir šeflerą. Bet balkone augo surfinijos. Na, matyt kaiminystė netiko: surfinijos pradėjo gelsti, nekrovė naujų žiedų, teko jas išmesti, o vargšė šeflera pradėjo skursti - apsinešė tokiu blizgančiu apnašu. Kai pradėjau plauti po dušu, atsirado tos pačios rudos dėmelės- skydamariai. Nepaisant jokių priemonių, niekaip neišnyksta. Gal ką patarsite. Būčiau dėkinga.
Sveikos!
QUOTE(tetulė @ 2007 08 27, 13:31)
Noriu pasitarti su kitomis šeflerų augintojomis - mano šeflerai jau 4 metai. Pereitą vasarą išnešiau į balkoną, tai paaugo beveik dvigubai. Šįmet kai tik atšilo, tuoj pat išgabenau ir šeflerą. Bet balkone augo surfinijos. Na, matyt kaiminystė netiko: surfinijos pradėjo gelsti, nekrovė naujų žiedų, teko jas išmesti, o vargšė šeflera pradėjo skursti - apsinešė tokiu blizgančiu apnašu. Kai pradėjau plauti po dušu, atsirado tos pačios rudos dėmelės- skydamariai. Nepaisant jokių priemonių, niekaip neišnyksta. Gal ką patarsite. Būčiau dėkinga.
Man atrodo, kad ir mano šeflerai kažkas yra, bet nežinau kas. Ji lyg tais ir auga visai normaliai, bet visi nauji lapai tokie violetiniais taškeliais nusėti. I renžinau ar taip turi būti ar ne. Senieji lapai, tie su kuriais pirkom, normaliai netaškuoti, o visi tie kur pas mane užaugo, taškuoti, tai violetiais taškeliais. Apžiūrėjau, lygtais jokio amaro nesimato, tai ir nebežianu kas jai yra...

Sveikos, šeflerų mėgėjos. Rašau dar kartą, gal galite kas patarti. Kaip rašiau rudi taškeliai, tai iš tiesų skydamaris. Prisiskaičiau apie jį ir pradėjau naikinti - purškiau su Schultz, laisčiau su Actara, ploviau su muilu ir šiltu vandeniu, pagaliau valiau lapus ir lapkočius su degtine. Tačiau vis tiek atsiranda tų skydelių, nebežinau, kas daryti. Užsikrėtė ir šalia buvęs sukulentas, ir dracena, ir azalija. Jei turite kokių minčių, prašau greitosios pagalbos, nes dabar yra įstiklintame balkone, bet jau greitai bus šalta.