Įkraunama...
Įkraunama...

Šeflera

Sveikutės. Aš ir turiu mažytė šeflerą wub.gif bet ji gan greitai auga. Labai man jos patinka bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2007 10 18, 12:56)
Sveikutės. Aš ir turiu mažytė šeflerą  wub.gif  bet ji gan greitai auga. Labai man jos patinka bigsmile.gif

Na man šeflera irgi labai graži gėlė. Bet mano tai ji kažkokia kaprizinga - iš pradžių labai gražiai augo, o paskui labai nuskuro. Bet dabar vėl atsigavo, leidžia labai daug naujų lapelių. Mano šeflera marga (baltai žalia). ax.gif
Papildyta:
Įdėkit nuotraukyčių savo gėlyčių. Parodykit kokį grožį auginat.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tetulė @ 2007 09 16, 16:00)
Sveikos,  šeflerų mėgėjos. Rašau dar kartą, gal galite kas patarti. Kaip rašiau rudi taškeliai, tai iš tiesų skydamaris. Prisiskaičiau apie jį ir pradėjau naikinti - purškiau su Schultz, laisčiau su Actara, ploviau su muilu ir šiltu vandeniu, pagaliau valiau lapus ir lapkočius su degtine. Tačiau vis tiek atsiranda tų skydelių, nebežinau, kas daryti. Užsikrėtė ir šalia buvęs sukulentas, ir dracena, ir azalija. Jei turite kokių minčių, prašau greitosios pagalbos, nes dabar yra įstiklintame balkone, bet jau greitai bus šalta.

Skydamariai yra apsidengę vaškiniais skydeliais, kurie apsaugo juos nuo insekticidų. Norint juos sunaikinti, prieš apipurškimą insekticidais, reikia tuos vaškinius skydelius gerai nuvalyti drėgnu vatos gabalėliu ar tiesiog švariu drėgnu skudurėliu. Ir ne šiaip švelniai perbraukti, o gerai nuvalyti (kalbama apie apatinę lapo pusę). Tik tada veiksmingas purškimas insekticidais. Pirma nuvalai, tada purški. Vienu žodžiu, naikinti ne arba valymu, arba purškimu, o sisteminiu būdu, t.y. apjungiant šituos du metodus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilma-Ieva: 19 spalio 2007 - 15:30
Va mano mažytė šeflera 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 20 spalio 2007 - 10:58
QUOTE(aure111 @ 2007 10 20, 11:57)
Va mano mažytė šeflera 4u.gif

Graži, tokia žema... wub.gif

Manoji tai išstypus labai į aukštį. Nufotkinsiu, ir aš įdėsiu savo šefleros nuotrauką.
Atsakyti
Sveikos merginos,

auginu seflera nuo liepos men., laistau gan retai, nes kiek suprantu jos nemegsta labai daug dregmes, purskiu lapus minkstu vendeniu, ir stovi ji ganetinai sviesioj vietoj (zinoma jau ruduo ir sviesos visoms gelems labai truksta). Is pradziu numesdavo po kelis lapus, bet as labai nepergyvenau, nes isleido virsunelese pakankamai nauju, bet dabar pastebejau, kad lapai pradejo krist masiskai ir vienas kotas (ji susideda is keliu) parudavo visas, suminkstejo ir nunyko, net nezinau del ko taip galejo nutikti. Bijau, kad viso augalas taip nesunyktu. Gal turit kokios patirties?

aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kistina @ 2007 11 03, 12:24)
Sveikos merginos,

auginu seflera nuo liepos men., laistau gan retai, nes kiek suprantu jos nemegsta labai daug dregmes, purskiu lapus minkstu vendeniu, ir stovi ji ganetinai sviesioj vietoj (zinoma jau ruduo ir sviesos visoms gelems labai truksta). Is pradziu numesdavo po kelis lapus, bet as labai nepergyvenau, nes isleido virsunelese pakankamai nauju, bet dabar pastebejau, kad lapai pradejo krist masiskai ir vienas kotas (ji susideda is keliu) parudavo visas, suminkstejo ir nunyko, net nezinau del ko taip galejo nutikti. Bijau, kad viso augalas taip nesunyktu. Gal turit kokios patirties?

aciu uz patarimus 4u.gif

mano seflerai irgi taip buvo,bet kai lapai pradejo krist masiskai persodinau ir padejo,nors, kaip ir visos geles pas mane auga ji gana letai,dabar virs metro,o cia jos vaikasuser posted image
Papildyta:
o cia ir ji patiuser posted image
Atsakyti
Labai grazi tavo gelyte ir maziuke ir didele wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2007 11 03, 20:48)
Labai grazi tavo gelyte ir maziuke ir didele wub.gif

dekui 4u.gif
Atsakyti
o mano sefleras auga kplka puikiai,po tris,keturis lapelius ant kart vis isleidzia bigsmile.gif ypatingai nepriziuriu as jo,stovi prie lahgo y pietine puse,patinka jam sviesa,saules,aisku netiesiogines visiskai,nuo saules priklauso tos sviesios demes ant lapu kurios buna,nu ziurint pas ka kokia veisle tos geles. smile.gif laistau tik tada kai buna visikai perdziuvus zeme,seip as visada y geles kisu pirsta,jei ykisus puse pirsto dar jauciasi dregna zeme,tai lieti dar nereikia smile.gif o lapus papurskiu vis vandeniu virintu tiki atsaldytu,o virintu todel kad vanduo minkstesnis,nebuna kalkiu dauk jame.ir dar pavalau lapeliu su tokia dregna servetele spc.gelem ji yra su biciu vasku ir trasom,tai ja galima valyt kas dvi savaites trys.tik pries tai nuvalau dregnu skudureliu visas dulkes nuo lapu.po tokios proceduros gelyte labai graziai atrodo,patikekit manim,svyti tie lapai net jos thumbup.gif
Papildyta:
dar pamirsau pasakyti blush2.gif kad lapai jos krenta delto kad trasu permazai gelytei arba dregmes permazai,tai vat tokios dvi priezastys gali buti smile.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgyyyyte @ 2007 11 15, 11:58)
dar pamirsau pasakyti blush2.gif kad lapai jos krenta delto kad trasu permazai gelytei arba dregmes permazai,tai vat tokios dvi priezastys gali buti smile.gif  verysad.gif

nu aš saviškės tai dar nesu tręšusi, tai gal todėl ji ir nubarstė visus lapus. g.gif Bet aš vis kas metai persodindavau į naują žemę, o ji gi ten kažkiek būna su trąšom... gal šviesos jai trūko...
Nu nežinau, ji pas mane vienu metu labai nuskuro, bet dabar jau po truputį atsigauna. thumbup.gif
Atsakyti
[COLOR=green]O stai cia mano gelyte ax.gif biggrin.gif http://www.fotofabri...o.05192580.jpeg
Papildyta:
kodel man tokias mazas nuotraukas rodo
cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif
Papildyta:
http://www.fotofabri...o.15192580.jpeg
Papildyta:
nu jau supratau kodel tokia mazyte rode fotke,jau dabar pasitaisiau ax.gif blush2.gif
Atsakyti