Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

QUOTE(sena niekšė @ 2008 06 12, 13:27)
kad kitaip daryt ir nebuvo galima dry.gif
tarkim, galėjau duoti sūnui vardą Kęstutis. paaugęs ir norėdamas pritapti savo aplinkoj, jis garantuotai persivadintų į kokį nors Keisį ar Keviną. tai kam važiuot į Rygą pro Maskvą? tegu turi tokį vardą, kaip įprasta toj šaly, kurios pilietis jis yra.
nu o jeigu gyvenimas susiklostytų taip, kad reiktų apsigyvent Lietuvoj, ir jei jis nepanorėtų savo vardo lietuviškos versijos, tai nemanau, kad Marvinas Lukas skambėtų egzotiškiau už visus Titus ir Armandus, kurie jau senai tapo "tradiciniais" lietuviškais.

Na as savo kinderius ir pavdinau manau visur pritampanciaias vardais.Visose salyse ji skamba taip pat g.gif ax.gif .

QUOTE(Noa @ 2008 06 12, 13:39)
Žėk, ale variantas bigsmile.gif  Marijas galima palikt, o toliau... Primetat, originale Chuanas Ignacijus Sančesas mergina Mariją Esmeraldą Lopez, o vertime - Jonas Pranas Pabedinskas kabina Mariją Danutę Prūsokaitę bigsmile.gif

Oi geras galvojau numirsiu is juoko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daiva8888 @ 2008 06 25, 13:32)
Tikiu, kad kada nors ir as busiu  nestuke.gif, bet vardai sugalvoti jau dabar.
Dukryte butu Irma (nieks neperkalbes), o berniukas butu Jonukas, nes vyro tevas Jonas. Nesinoretu lauzyti tradiciju, ne mano anukas turetu buti Antanukas  ax.gif
Is pradziu Jonas gal ir nelabai patiko, bet juk turim tokia nuostabia svente - Jonines, tai dabar jau patinka.  thumbup.gif

Na Jonas tai labai sakyciau grazus ir populiarus vardas,juk statuose butu dzonis,o cia visose skandinavijos salyse tai taip ir vadina JONAS bent jau cia DK tai neretas vardas Lietuvoi tik zmones pagal varda sprendzia kas do zmogus bus,o Jonas TAI GRAZU wub.gif

Cia dar populiarus ir dazni vardai yra Piter, Jesper, Ule, Preipen, Ove, Daniel, Deni, Dzimi, Jens, Jakob, Martin, Nikolaj, August, Tomas, Paul, Silke , Keni, blink.gif , .....

Is moterisku tokie Mete, Ana, Ena , Berit, Majene, Suzana, Tania, Ria, Gite, Eni, Maibet, Karina, Julia, Kristina, Laura, Denise, Deizi, Lizbet, Sanete, Panile, Iva, Eva, Luiza, Nana, Maja, .....

Nu va daba juokites katrom juokingi kaikurie vardai,o tokiu yra thumbup.gif , bet yra yr graziu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(JURGIDAR @ 2008 06 26, 16:53)
Na Jonas tai labai sakyciau grazus ir populiarus vardas,juk statuose butu dzonis,

čia tai topiniai nutampyti vardai -- Džonas, Deividas, Tomas, ir Kevinas. tai apie tokius nors ir pagalvojau, bet nesinorėjo. mano vyro antras vardas irgi Džonas.

o Lietuvoj irgi žiūriu Deividais ir Kevinais vaikus vadina. tai kiek daugiau lietuvybės galima išspaust?
Atsakyti
Prisipažinsiu, kad perskaičiau tik pirmą temos žinutę. Temos autorė čia baisiai jau kategoriška. Man pavyzdžiui net labai nepatinka kaip mano vardą taria užsieniečiai. Todėl man vis labiau nepatinka mintis duoti vaikui ne tarptautinį vardą. Žinoma viskas gerai, jei vaikas visą gyvenimą gyvens Lietuvoje, bet kiek yra tokių, kurie išvažiavę net vardą pasikeičia. Dar nesuprantu kodėl būtent kliūna meksikietiški serialai. Manau, kad labai jau retai taip pasitaiko, kad tėvai duotų vardą vien išgirdę jį kažkokiam seriale. Juk prieš išrenkant tą tikrąjį vardą būna tiek daug svarstymų. Meksikietiškų serialų vardai yra ne serialiniai, o lotyniški, ispaniški, dauguma jų net tarptautiniai, puikiai skambantys lietuvių, vokiečių, anglų, rusų ar kitomis kalbomis. Aš už tarptautinius ( ne serialinius) vardus.
Atsakyti
...Mmm, sutinku su temos autore. Megstu grynai lietuviskus vardus. Nors ir pavadinom viena is dvynuku Rijuci. Bet kad reikia ir vyro salies tradicijas gerbti
Atsakyti
QUOTE(Akutore @ 2008 07 17, 19:53)
...Mmm, sutinku su temos autore. Megstu grynai lietuviskus vardus.  Nors ir pavadinom viena is dvynuku Rijuci. Bet kad reikia ir vyro salies tradicijas gerbti

vyras japonas? bigsmile.gif

ps. labai gražus vardas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 18 liepos 2008 - 20:18
jeigu tetis butu nelietuvis, tai tektu duoti 2, bet viena tikra lietuviska, o antra tikra tecio salies.
Atsakyti
aš manau geriau tarptautinį duoti rolleyes.gif
Atsakyti
taigi gyvenam LIETUVOJE ir saugokime savo kilme ir teskime tradicijas!!! tegul ir po 50 metu musu vaikui atsidurus meksikoje jis aiskingamas savo vardo GINTARAS reiksme gales parodyti zemelapyje Gintaro sali!!!
Atsakyti
QUOTE(Gita_jj @ 2008 08 23, 19:29)
taigi gyvenam LIETUVOJE ir saugokime savo kilme ir teskime tradicijas!!! tegul ir po 50 metu musu vaikui atsidurus meksikoje jis aiskingamas savo vardo GINTARAS reiksme gales parodyti zemelapyje Gintaro sali!!!

Na nepasakyciau,kad lt Gintaro salis,juk jy kaip ir is Rusijos gabena. 4u.gif
Bet ideja tikrai faina wub.gif
Atsakyti
Miranda girdejau seriale, bet man labai patiko:) taip pat serialuose daznai buna Veroniku. Man tai gan lietuviskas vardas ir labai grazus.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2008 06 12, 16:39)
Žėk, ale variantas bigsmile.gif  Marijas galima palikt, o toliau... Primetat, originale Chuanas Ignacijus Sančesas mergina Mariją Esmeraldą Lopez, o vertime - Jonas Pranas Pabedinskas kabina Mariją Danutę Prūsokaitę bigsmile.gif

Labai linksma idėja 4u.gif
Atsakyti