Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

QUOTE(JURGIDAR @ 2008 08 23, 21:01)
Na nepasakyciau,kad lt Gintaro salis,juk jy kaip ir is Rusijos gabena. 4u.gif

nu jau biggrin.gif gintaras lietuvoj randamas.
Atsakyti
as visada buvau UZ tik uz lietuviskus vardus. smile.gif Man uzsienietiski nepriimtini. Manau, cia tik mados reikalas.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 09 26, 15:18)
nu jau biggrin.gif gintaras lietuvoj randamas.

randamas, bet daug mažesniais kiekiais nei Rusijoj. ten gi ištisos gintaro kasyklos. ir "lietuviški" suvenyrai daromi iš rusiško gintaro, nes meistrai importuojasi, Lietuvoj tiek negautų. o be to, Gintaras angliškai Amber. tai yra moteriškas vardas, ir bent jau JAV tai jų pilna.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Kadaise kalbejom su bendradarbe (gyvenancia gretimam kieme) ir ji pasakojo, jog jos buvusi bendramoksle pavadino vaikus Sju ir Sani (berniukas)
Klausiu: - gal i uzsieni isvazziavo ar vyras ne lietuvis?
Sako: ne schmoll.gif abu gryni lietuviai, is Lietuvos kojos neiskeliantys, paprasti eiliniai zmogeliai....
Galvoju, matyt anekdotus kuria......
Lankemes su mazuoju poliklinikoj praeita savaite... uzejom pas gydytoja i kabineta, na o ten ant stalo korteles guli keliu vaiku.... ir nagi tikrai blink.gif blink.gif ir Sju ir Sani turi tokias gryyyyyynai lietuviskas pavardes, dar "cekaunumo pagauta" paklausiau ar ne kokie uzsienieciai pacientai, sako ne uzsienieciai ir vargu ar uzsieny buve, bet lyg mama aiskino, kad cia pagal "Sopranus" vaikams vardus rinko blink.gif blink.gif blink.gif

Pasidare idomu, ar cia tokie atvejai pavieniai, ar tai darosi bendra "ejimo i pasauli" tendencija g.gif
man keisti tokie neasmenuojami vardai unsure.gif pvz: negi sakysi - Pasakyk Sjujei ......

Atsakyti
vargšai žmonės...
Atsakyti
kaip ta bloondinė iš dviračio žinių tik klink klink akim ir daugiau nieko pasakyt negaliu.... blink.gif
Atsakyti
Tokiu tevu deka, kiek ugteleje vaikai netures kur akiu deti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(net_nzn @ 2008 11 07, 09:58)
Tokiu tevu deka, kiek ugteleje vaikai netures kur akiu deti.  doh.gif

tie vaikai jau ugteleje: mergaite mokyklinuke, berniukas darzelinukas unsure.gif
Atsakyti
smile.gif Kazkaip ziauru. smile.gif Vaikystej,kaip su lelemis zaisdavom, duodavom visokius nesamoningus vardus. doh.gif
Atsakyti
Na jau cia per daug ax.gif
As nieko pries uzsienietiskus vardus , bet ,kad bent jau asmenuojami zmoniskai butu ax.gif
Atsakyti
Man tai labai nepraktiškais tokie vardai atrodo. g.gif

Lietuvių kalba kalbant skamba tiesiai pasakius kvailai, net nežinia kaip į tokį žmogų kreiptis. Kokie nors mažiau egzotiški, kad ir Esmeralda, nors jau įtelpa į tradicinių tarptautinių vardų rėmus, bet Sani, ypač berniukui, nei šuo nei uodega. g.gif

Ne lietuvių kalba kalbant irgi tie vardai nepraktiški, nes užrašomi taip kad originalo kartais nebeatrinksi. Nu niekaip tu kitakalbiui nepaaiškinsi kad Džeinė ir Jane yra vienas ir tas pats vardas - raidės gi visos net skiriasi.
Atsakyti
Absurdas cool.gif Nesuvokiama niekaip...Lietuviai blink.gif blink.gif
Nors Sju vaikis.com nerodo g.gif O Sani'iai lotuliukas.gif netgi du yra.
Atsakyti