Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai rečiau serga bet kokiom ligom?

QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 10:58)
Na akivaizdžiai susilpnina tik kuriam laikui-4-6 mėn,bet nieks neatlieka jokių tyrimų imuninei sistemai įvertinti neskiepytiems ir skiepytiems praėjus 20-40 metų po skiepų,ar tie žmonės tarkim dažniau serga vėžiu ar ne rolleyes.gif Taip kad apie ilgalaikį skiepų poveikį ir pasėkmes organizmui galima tik spėlioti

Na su tuo veziu tai burti galime biggrin.gif Prisiskaiciau visokiu pieu, kad vezi skatina ir duonos vartojimas, ir pieno, ir uzterstas oras, ir stresas... Taip sakant, gyveni zmogus ir nezinai, nuo ko tunki biggrin.gif
Stai tema-ar neskiepyti vaikai reciau serga bet kokiomis ligomis. Paklausiau del skiepu imuniteto silpninimo laikotarpio, mat siaip buvo idomu, ar liga lygu skiepas vienodai sumazina imunine sistema?
Jusu vaikutis, matau, dar tik dvieju menesiu, hm, vadinasi, galima kalbeti tik teoriskai. Jei galima, imsiu as pvz is musu balandukiu, jau metinuku 4u.gif Visi musiskiai skiepyti privalomais skiepais. Visi be isimties(yra pasisakanciu pries komercinius skiepus, bet kas liecia privalomus-visi skiepyti). Pora balandukiu temu atgal buvo vedama tokia apklausa:kiek kartu per tuos metus vaikai sirgo(aisku, ne del skiepu statistikos, o siaip idomu buvo). Puse balanduku sirgo(musu apie 100, tai kazkur apie 40 sirgo). Vel buvo kita apklausa:kiek sirgusiu vartojo antibiotiku ir kiek daznai(viena karta, du, tris kartus ir pan.) Is tu sirgusiu 40 atsake, kad koks 10 vartojo viena karta, 20 du kartus, 5 gal tris kartus ir 5 daugiau. Nu skaiciai cia apytikriai, jei idomu, galesit pavartyti 2008 metu balandukiu pradinius psl 4u.gif
Ka as tais skaiciais norejau pasakyti? Ogi tai, kad va visi skiepyti, bet 60 visai nesirgo, nors juk gavo tas pacias vakcinas, imunine sistema turejo nukristi 4-6 mensiams pagal visas statistikas. O bet taciau tie, kurie susirgo kokia liga pirma karta, ju imunine sistema taaaaip krito, kad po kurio laiko teko vartoti ir antra karta antibus, kitiems net trecia, ketvirta...
Vadinasi, imunines sistemos silpninimas tarp skiepu ir eilines ligos deti lygybes zenklo negalime schmoll.gif Galime deti lygybes zenkla tarp dantu dygimo ir skiepu, tada taip, imunine sistema silpsta ir vienu, ir kitu atveju, bet kazkodel niekas to nekcentuoja, mat dantu dygimas tai naturalus procesas, be, pasak Bimkuteles, chemines intervencijos, nors salutinius reiskinius praktiskai kiekvienas vaikiukas, dygstant dantims, pajaucia:viduriavimas, irzlumas, nervingumas, viduriu uzkietejimas, temperaturos pakilimas ir panasiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 02 balandžio 2009 - 10:41
QUOTE(dange @ 2009 04 02, 12:05)
4.Procesas vykstantis natūralios ligos atveju nėra tapatus tam, kuris vyksta po vakcinavimo.

Va šita diskusiojos dalis būtų konstruktyvesnė.
Visoms besidominčioms būtų aiškiau, jei dabar tiesiog profesionali medikė paaiškintų, kodėl procesas, vykstantis natūralios ligos metu nėra tapatus procesui, vykstančiam po vakcinavimo. Kas gi vyksta abiem atvejais?

Temose apie skiepus pastoviai kyla panašūs klausimai. Gal todėl, kad vis prisijungia nauji forumo dalyviai. Tad visada yra norinčių išgirsti atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 02 balandžio 2009 - 10:34
QUOTE(dange @ 2009 04 02, 11:05)
1.Ar galite kaip nors pagrįsti tą "akivaizdžiai"  g.gif
2.Tai kaip galima vertinti kontraversišką teiginį, kuriam pagrįsti, autoriaus nuomone, įrodymų nereikia. Klausėt manęs, ar galiu juos paneigti, tačiau manau, tikitės pagrįsto paneigimo, o ne "yra kitaip, nes AŠ taip manau"  mirksiukas.gif
3. Būtent, po persirgtų tymų .
4.Procesas vykstantis natūralios ligos atveju nėra tapatus tam, kuris vyksta po vakcinavimo.

1-2.Na akivaizdžiai tai aš turėjau galvoje,kad tai galima matyti atlikus kraujo tyrimus.Jeigu autorius taip rašo,tai manau,kad remiasi kažkokiais tyrimais,negi pats sugalvoja tokius dalykus ir pateikia straipsniuose bigsmile.gif
3-4.Tai čia buvo atskiri straipsniai apie skiepų naudą ir žalą ir tymus
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 02, 11:20)
Va šita diskusiojos dalis būtų konstruktyvesnė.
Visoms besidominčioms būtų aiškiau, jei dabar tiesiog profesionali medikė paaiškintų, kodėl procesas, vykstantis natūralios ligos metu nėra tapatus procesui, vykstančiam po vakcinavimo. Kas gi vyksta abiem atvejais?

Alfabeta bigsmile.gif Pasiūlėte man vienu- dviem postais išdėstyti trumpą ketvirtakursiams skirtą infekcinių ligų epidemiologijos kursą doh.gif Pamenu, kaip kažkas, pasiūlęs perskaityti vadovėlį, buvo nusiųstas........ skaityti toliau bigsmile.gif Nors iš tiesų galiu pritarti, kad bazinių žinių nebuvimas, tolimesnį gilinimąsi į skiepų problemą daro arba labai sudėtingu arba labai paviršutinišku dalyku.Jei klausimas po kelių postų apie skiepų blogį nepraras aktualumo, pažadu kurią dieną prisėsti ir trumpai pakonspektuoti inf.ligų pagrindus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 11:38)
1-2.Na akivaizdžiai tai aš turėjau galvoje,kad tai galima matyti atlikus kraujo tyrimus.Jeigu autorius taip rašo,tai manau,kad remiasi kažkokiais tyrimais,negi pats sugalvoja tokius dalykus ir pateikia straipsniuose bigsmile.gif
3-4.Tai čia buvo atskiri straipsniai apie skiepų naudą ir žalą ir tymus

Ar kada realiai stebėjote limfocitų skaičiaus sumažėjimą po vakcinavimo. g.gif Kadangi pirmųjų metų skiepų kalendorius gana intensyvus, kūdikiai tiesiog "neišliptų" iš limfocitopenijos- bendrame kraujo tyrime matomo limfocitų skaičiaus sumažėjimo mirksiukas.gif . Visi kiti jūsų minėti imuniteto tyrimai reikalauja specializuotos laboratorijos ir patyrusių tyrėjų, jie nėra rutininiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 balandžio 2009 - 10:52
Na savo neigiamą nuomonę apie skiepus aš turiu jau daugiau kaip 10 metų ir aš jos nepakeisiu į tokią,kad skiepai yra absoliutus gėris,man vis tiek geriau persigti tymais,raudonuke,kiaulyte natūraliai nei skiepytis MMR vakcina,aišku geriausia išvis nesirgti :mirksiukas:Beje,jūs rašėte,kad raudonukės antikūnai,įgyti po vakcinacijos,perduodami ir vaikui.Tai jeigu aš esu skiepyta nuo jos prieš 15 metų,tai įdomu,ar mano dukra gavo tuos antikūnius g.gif ?Labai tuo abejoju schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvina: 02 balandžio 2009 - 11:15
QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 12:05)
Beje,jūs rašėte,kad raudonukės antikūnai,įgyti po vakcinacijos,perduodami ir vaikui.Tai jeigu aš esu skiepyta nuo jos prieš 15 metų,tai įdomu,ar mano dukra gavo tuos antikūnius g.gif ?Labai tuo abejoju  schmoll.gif

Pataisykit mane, as gal klystu, bet nei vakcinacija, nei persirgimas ta liga vaikui antikuniu neperduoda schmoll.gif Jei as vaiksyteje sirgau kokliusu, tai antikuniu neperdaviau ne vienam savo vaikui. Lygiai taip pat, sirgau vejaraupiais, deja, mano vaikai vyresnieji jais irgi persirgo.
Tai as nesuprantu to mistinio sakinio-kaip mamos vakcinacija gali apsaugoti ir vaika? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 02, 12:14)
Pataisykit mane, as gal klystu, bet nei vakcinacija, nei persirgimas ta liga vaikui antikuniu neperduoda schmoll.gif Jei as vaiksyteje sirgau kokliusu, tai antikuniu neperdaviau ne vienam savo vaikui. Lygiai taip pat, sirgau vejaraupiais, deja, mano vaikai vyresnieji jais irgi persirgo.
Tai as nesuprantu to mistinio sakinio-kaip mamos vakcinacija gali apsaugoti ir vaika? g.gif

Tai ta apsauga,tarkim po vėjaraupių,išlieka iki 6 mėn,o ne visam gyvenimui :mirksiukas:Ir tai manau,jeigu motina jau būdama suaugus turėjo nors vieną pakartotiną kontaktą su sergančiu vėjaraupiais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvina: 02 balandžio 2009 - 11:24
QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 12:05)
Na savo neigiamą nuomonę apie skiepus aš turiu jau daugiau kaip 10 metų ir aš jos nepakeisiu į tokią,kad skiepai yra gėris,man vis tiek geriau persigti tymais,raudonuke,kiaulyte natūraliai nei skiepytis MMR vakcina,aišku geriausia išvis nesirgti :mirksiukas:Beje,jūs rašėte,kad raudonukės antikūnai,įgyti po vakcinacijos,perduodami ir vaikui.Tai jeigu aš esu skiepyta nuo jos prieš 15 metų,tai įdomu,ar mano dukra gavo tuos antikūnius g.gif ?Labai tuo abejoju  schmoll.gif

10 metų- solidus laikotarpis žinioms apie vakcinavimą sukaupti mirksiukas.gif
Jūsų abejonė turėtų reikšti, kad netikite, jog būdama skiepyta prieš penkiolika metų, jūs tebeturite imunitetą nuo raudonukės.Vadinasi esate rizikos grupėje nėštumo metu užsikrėsti raudonuke g.gif Jei neketinate skiepyti dukros, galimybė užsikrėsti kito nėštumo metu gerokai išauga g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 02 balandžio 2009 - 11:19
QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 12:17)
Tai ta apsauga,tarkim po vėjaraupių,išlieka iki 6 mėn,o ne visam gyvenimui mirksiukas.gif

Vejaraupiu temoje, tik dabar greit atsekti negaliu, kuriam psl, viena mama pergyveno, kad jos septynmetis parsinese is mokyklos vejaraupius ir klause kitu mamu, ka daryti, kad apsaugoti dvieju menesiu kudiki. Patarimu buvo visokiu, vieni patare izoliuti, kiti maitinti mp dazniau, treti patare is viso nepergyventi, nes vaikas neapsikres(mama vaikysteje sirgusi), bet po kokios savaites vel ta mama rase, kad labai sunkiai ir net komplikuotai jos dvieju menesiu kudikis susirgo.
Taigi, as nelabai suprantu, kada ta vakcinacija ar persirgta liga duoda kudikiui apsauga? g.gif Cia gal eina apie skirtingas laiko grupes? Ta prasme, kad apsaugotu kudiki nuo kokiu vejaraupiu, mama turetu persirgti jais iki nestumo pusmetis koks ar taip? g.gif Isaiskinkit, prasau, nes tokio dalyko as visai neismanau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 02, 12:14)

Sena pažįstama, antikūniai yra perduodami transplacentiniu keliu ir vidutiniškai pirmą pusmetį veikia vadinamas pasyvus imunitetas.Dėl tos priežasties, vaikai iki 1-1,5 metų nevakcinuojami gyva vakcina, kadangi vaiko kraujyje plaukiojant mamos antikūniams, vakcina neefektyvi.Nuo pusmečio iki metų laikotarpy tie iš motinos gauti antikūniai suyra.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 02, 12:18)
Jūsų abejonė turėtų reikšti, kad netikite, jog būdama skiepyta prieš penkiolika metų, jūs tebeturite imunitetą nuo raudonukės.Vadinasi esate rizikos grupėje nėštumo metu užsikrėsti raudonuke  g.gif Jei neketinate skiepyti dukros, galimybė užsikrėsti kito nėštumo metu gerokai išauga  g.gif

Manau,kad buvau rizikos grupėje jau šio nėštumo metu verysad.gif ,bet...nesiskiepijau blush2.gif ,ir ačiū D,viskas baigėsi gerai smile.gif .Dukrą nuo raudonukės ketinu skiepyti nebent daug vėliau,jei nepersigs,o gimdyti daugiau kaip ir neplanuoju,nors ką gali žinoti smile.gif Gal ir reikėtų dėl to pasiskiepyti,bet kažkaip nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Salvina @ 2009 04 02, 12:45)
Manau,kad buvau rizikos grupėje jau šio nėštumo metu verysad.gif ,bet...nesiskiepijau blush2.gif ,ir ačiū D,viskas baigėsi gerai smile.gif .Dukrą nuo raudonukės ketinu skiepyti nebent daug vėliau,jei nepersigs,o gimdyti daugiau kaip ir neplanuoju,nors ką gali žinoti smile.gif Gal ir reikėtų dėl to pasiskiepyti,bet  kažkaip nenoriu schmoll.gif

Manote ar žinote g.gif Atlikot antikūnių tyrimą raudonukei ir jis buvo nepakankamas?
Atsakyti