Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai rečiau serga bet kokiom ligom?

Bimkutele, as laukiu citatu arba atsiprasymo 4u.gif Noriu paziureti, ar jus esat tokia pati narsi ir garbinga pripazinti savo klaida, ar tik drasi ikasti kitoms mamos i skaudziausia vieta.

Jei nesmagu viesai-as priimu atsiprasyma ir i az, nesu kazkoks antzmogis. Taip pat tikiuosi, kad pati supratot, ka blogai padaret ir kreipsites i moderatoriu del paskutiniu psl pratrynimo. Is karto atsiriboju ir si syki as i moderatoriu nesikreipsiu, lauksiu ir tikesiuos, kad vis tik Bimkutele bus garbinga ir bus supratusi perzengusi ribas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oliwia77 @ 2009 04 03, 00:09)
Negalima skiepyti  serganciu, ar po ligos atsigaunanciu vaiku.  Ar i tai atsizvelgiama?

nori pasakyti, kad gydytoja tau liepe skiepyti serganti vaika?
Jeigu tevai nesiteikia gydytojos informuoti apie vaiko sveika ( serga ar neseniai tik pasveiki ir neatgavo jegu) ir eina skiepytis tai kas tada kaltas.
LT skiepai nera privalomi - kiekvienos tevo reikalas skiepys jisai savo vaika ar ne.
Atsakyti
[quote=Bekasė,2009 04 03, 11:28]
Jeigu tevai nesiteikia gydytojos informuoti apie vaiko sveika ( serga ar neseniai tik pasveiki ir neatgavo jegu) ir eina skiepytis tai kas tada kaltas.
LT skiepai nera privalomi - kiekvienos tevo reikalas skiepys jisai savo vaika ar ne.
[/qu

Na mano vaikas nuo gimimo turejo problemu su sirdim. Gydytojai neprognozavo,kas bus toliau. Bet, kad sirdis nesveika - faktas. Kodel tada kardiologe pasake- skiepyti galima. As tada nezinojau, kas istikruju yra skiepai. Pasitikejau gydytojais. Ar atsizvelge vaiku gydytoja i mano vaiko sveikata pries skiepydama ji..aisku ne! Jinai puikiai zinojo apie sirdies problemas. Taip, gal ir as kalta,kad nezinodama leidau skiepyti nesveika vaika. Bet dabar kovosiu, jeigu reikes, su gydytojais , bet skiepyti neleisiu.
Atsakyti
QUOTE(oliwia77 @ 2009 04 03, 11:36)
QUOTE(Bekasė @ 2009 04 03, 11:28)

Na mano vaikas nuo gimimo turejo problemu su sirdim. Gydytojai neprognozavo,kas bus toliau. Bet, kad sirdis nesveika - faktas. Kodel tada kardiologe pasake- skiepyti galima. As tada nezinojau, kas istikruju yra skiepai. Pasitikejau gydytojais. Ar atsizvelge vaiku gydytoja i mano vaiko sveikata pries skiepydama ji..aisku ne! Jinai puikiai zinojo apie sirdies problemas. Taip, gal ir as kalta,kad nezinodama leidau skiepyti nesveika vaika. Bet dabar kovosiu, jeigu reikes, su gydytojais , bet skiepyti neleisiu.

Oliwia77, nežinau jūsų vaikučio kardiologinių problemų esmės, bet nemanau, kad kardiologė rekomendavo skiepyti, neatsižvelgdama į vaiko sveikatos būklę. Reikalas tas, kad širdies patologiją turintys vaikai patenka į ypatingos rizikos būklę ne dėl vakcinavimo, bet būtent dėl tų ligų, nuo kurių skiepyjama, keliamo pavojaus.Jei kokliušas vaikui, nesergančiam kitomis ligomis, gali pasireikšti tiesiog ilgailaikiu tipiniu kosuliu, tai vaikams su kraujagyslių anomalijomis, vožtuvų patologija ar plautine hipertenzija kokliušo komplikacijos gali būti labai rimtos.Difterijos toksino poveikis į širdies raumenį gali gerokai pabloginti širdelės funkciją.Taigi, gydytojos rekomendacijoje logikos yra, kitas dalykas, ar ta logika priimtina jums.Jei ne- jūsų teisė atsisakyti vakcinavimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 03 balandžio 2009 - 10:59
mano nuomone yra visiskai priesinga,as esu uz skiepus ir manau,kad paskiepintas vaikas igyja imuniteta-tai faktas(jei jis ateityje ir suserga ta liga nuo kurios buvo skiepijamas-tai tik lengva jos forma),jei teveliai skiepija serganti vaika tai nemanau,kad cia reiktu kaltinti gydytojus 4u.gif
Atsakyti
Aciu Bimbukelei, ji tikrai garbinga moteris 4u.gif
Malonu bendrauti su tokiais dalyviais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 03, 12:03)

Smagu, kad pavyko išsiaiškinti mirksiukas.gif Ir bimkutelei 4u.gif už sugebėjimą prisipažinti klydus.
Grįžtant prie temos: galbūt yra šią temą skaitančių tėvų, kurie augina neskiepytus vyresnius vaikus, ypač tuos, kurie jau lanko darželius ir mokyklas g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 03, 12:19)

Grįžtant prie temos: galbūt yra šią temą skaitančių tėvų, kurie augina neskiepytus vyresnius vaikus, ypač tuos, kurie jau lanko darželius ir mokyklas  g.gif

manau pati geriausia statistika butu is dvynuku, kurie gime su vienodais ivertinimais ir toliau vienintelis skirtumas vaiku auginime buvo, kad vienas skiepytas, o kitas ne ( taip pat pageidautina ta pati lytis).
Nes kitaip atrinkti vaikus, kurie butu ir panasios sveikatos gimus, ir auginami tokiomis pat salygomis, ir turetu tokia pacia paveldetu ligu tikimybe yra tikrai sunku
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 04 03, 12:36)
manau pati geriausia statistika butu is dvynuku, kurie gime su vienodais ivertinimais ir toliau vienintelis skirtumas vaiku auginime buvo, kad vienas skiepytas, o kitas ne ( taip pat pageidautina ta pati lytis).
Nes kitaip atrinkti vaikus, kurie butu ir panasios sveikatos gimus, ir auginami tokiomis pat salygomis, ir turetu tokia pacia paveldetu ligu tikimybe yra tikrai sunku

Hmz.. Na nezinau, mano galva tevai turetu buti "pasinese" moksliukai (svelniai pasakius), jeigu su savo dvyniais pradetu eksperimentuoti - viena skiepyti, kita ne...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 03, 13:03)

QUOTE(dange @ 2009 04 03, 13:19)
Smagu, kad pavyko išsiaiškinti  mirksiukas.gif Ir bimkutelei  4u.gif už sugebėjimą prisipažinti klydus.

ačiū blush2.gif negražiai pasielgiau blush2.gif
Atsakyti
[quote=dange,2009 04 03, 12:58]
[/quote]
Oliwia77, nežinau jūsų vaikučio kardiologinių problemų esmės, bet nemanau, kad kardiologė rekomendavo skiepyti, neatsižvelgdama į vaiko sveikatos būklę. Reikalas tas, kad širdies patologiją turintys vaikai patenka į ypatingos rizikos būklę ne dėl vakcinavimo, bet būtent dėl tų ligų, nuo kurių skiepyjama, keliamo pavojaus.Jei kokliušas vaikui, nesergančiam kitomis ligomis, gali pasireikšti tiesiog ilgailaikiu tipiniu kosuliu, tai vaikams su kraujagyslių anomalijomis, vožtuvų patologija ar plautine hipertenzija kokliušo komplikacijos gali būti labai rimtos.Difterijos toksino poveikis į širdies raumenį gali gerokai pabloginti širdelės funkciją.Taigi, gydytojos rekomendacijoje logikos yra, kitas dalykas, ar ta logika priimtina jums.Jei ne- jūsų teisė atsisakyti vakcinavimo.
[/quote]

Mano vaiko sirdutei voztuvu nesandarumas. Po gimimo sirgo endomiokarditu . Kardiogramoj - priekines kaires Hiso pluosto kojytes blokada. Beda ta, kad vakcinos susilpnino ir taip nestipru jo imuniteta.Be galo sirgo vaikas.. O po kiekvienos persalimo ligos, gripo ar anginos viskas atsiliepia sirdziai, t.y. butent ten lieka virusai ar bakterijos. Nereikia ne to kokliuso ar kitu ligu, nuo kuriu skiepyja. O tai ,kad vaika paskiepyjo tai dar nereiskia, kad vakcina suveike taip, kaip turetu ir butinai susidarys antikuniai. Mano vaiko organizme nesuveike kelios vakcinos. Tuoj tos ,kurios nezino,kaip tai nustatoma puls rasyti, kad su ufonautais kalbu bigsmile.gif (kaip viena forumo dalyve jau rase)

Papildyta:
QUOTE(kos @ 2009 04 03, 13:00)
mano nuomone yra visiskai priesinga,as esu uz skiepus ir manau,kad paskiepintas vaikas igyja imuniteta-tai faktas(jei jis ateityje ir suserga ta liga nuo kurios buvo skiepijamas-tai tik lengva jos forma),jei teveliai skiepija serganti vaika tai nemanau,kad cia reiktu kaltinti gydytojus 4u.gif

Kiekvienas turi savo nuomone. As zinau tai, ka zinau, todel mano nuomone kitokia.
Nieko nekaltinu schmoll.gif ,nera prasmes. Kiekvienas dirba savo darba. Gydytojams reikia skiepyti, jie ir skiepyja. As pasirinkau tai, kas mano manymu vaikams bus geriausia. Vaiku neskiepysiu.
Atsakyti
QUOTE(oliwia77 @ 2009 04 04, 00:42)
Gydytojams reikia skiepyti, jie ir skiepyja.

jiems ne reikia, jie tiesiog supranta ligos pavojus ir turi duomenų, įrodančių, kad vakcinų nauda nusveria riziką 4u.gif
Atsakyti