Įkraunama...
Įkraunama...

Globėju paplepėjimai 3

QUOTE(Ragaina @ 2009 05 07, 17:14)
neiskaudinsi  4u.gif  pasakyk mamai,jog sesuo-tai ne gimdytoja. o jei ir gimdytoja pamatysi- ji juk tau niekas,ziurek kiek tau metu?jeigu kada ir kreipsies i ta moteri -"mama",jijau niekad nebebus tau ta,kuria mama tau yra tave auginusi moteris. o sesuo,broliai- jie tau geriausiu atveju taps draugais,su suartinusia zinia,jog esate gimines,ir viskas smile.gif tai elementarus naujo zmogau ssusitikimas,o kad ir smalsumo delei,zvilgtelti kiek panasios esate,kas jus sieja,ir visa kita smile.gif eik  4u.gif ir susitik su sese,globejos tikrai neizeisi ,pasnekejusi su ja apie savo jausmus  4u.gif

Deja, Ragaina, ji nėra "niekas". Jos dėka žmogus atėjo į pasaulį. Be jos nebūtų ir vaiko. Kiek ji nudirbo, o kiek tu - tik suvokimo dalykas.

Iš tiesų, dažniausia, įvaikintus vaikus susipažinti veda tik smalsumas 4u.gif Viso kito jie turi sočiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 09 gegužės 2009 - 22:27
QUOTE(Paragintoji @ 2009 05 09, 23:26)
Deja, Ragaina, ji nėra "niekas". Jos dėka žmogus atėjo į pasaulį. Be jos nebūtų ir vaiko. Kiek ji nudirbo, o kiek tu - tik suvokimo dalykas.

Iš tiesų, dažniausia, įvaikintus vaikus susipažinti veda tik smalsumas  4u.gif  Viso kito jie turi sočiai.

na,as nevisai visiska nuli turejau omenyje ax.gif norejau pasakyti,jog (ir manau taip jau yra vaiku,niekad nemaciusiu savo gimdytoju sirdyse) kolkas gimdytoja jai tikrai nieko nereiskia,bent jau nieko panasaus,ko galetu skaudintis ar "supavydeti" globeja,jei mergina susitiktu ja visgi.visi jausmai gimdytojai pas mergina yra dabar tik susikurti,galvoti,gal kartais "svajoti", nuo tos dienos kai suzinojo ,jog "mama yra ne jos mama",
juk ir paminejau- jei jau ir kreiptusi kada (veliau,issivyscius bendravimui) mergina i gimdytoja "mama",visvien toji nebus ta mama,kuria buvo,yra ir jau deja bus visada toji,kuri ja isaugino 4u.gif

gal sutrumpinimas mano i "niekas" ir buvo per grubus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragaina @ 2009 05 10, 13:29)
na,as nevisai visiska nuli turejau omenyje  ax.gif  norejau pasakyti,jog (ir manau taip jau yra vaiku,niekad nemaciusiu savo gimdytoju sirdyse)  kolkas gimdytoja jai tikrai nieko nereiskia,bent jau nieko panasaus,ko galetu skaudintis ar "supavydeti" globeja,jei mergina susitiktu ja visgi.visi jausmai gimdytojai pas mergina yra dabar tik susikurti,galvoti,gal kartais "svajoti", nuo tos dienos kai suzinojo ,jog "mama yra ne jos mama",
juk ir paminejau- jei jau ir kreiptusi kada (veliau,issivyscius bendravimui) mergina i gimdytoja "mama",visvien toji nebus ta mama,kuria buvo,yra ir jau deja bus visada toji,kuri ja isaugino  4u.gif 

gal sutrumpinimas mano i "niekas" ir buvo per grubus  4u.gif

Niekas tavo nebuvo grubu - tai visų pirma 4u.gif Viskas yra svarstymai, ir visi mes esam saviems svarstymams paklusnūs...

Aš tik tiek norėčiau pasakyt, kad gimdytojų "širdyse" ar kur nors kitur, kur nesuvokia, nemačiusieji - visvien jų ilgisi. Net jei daug ir giliai nesiknaisiot - mes visi ilgimės svajonės, kurios nepažįstame... Ir kiekvienas, kuris kėsinasi į mūsų svajonę - yra mūsų priešas. Nebūkime savo artimiems vaikams priešai!

Atsakyti
na retas ,kas is musu nori specialiai tapti kam nors priesu,ar kenkti smile.gif noredami gero,irgi klysta zmones. 4u.gif kiekvienam ziurint is savos varpines visad atrodo skirtingai.. 4u.gif ir net keli is tu skirtinguju,gali buti visiskai teisus,nors ju nuomones skiriasi kaip diena nuo nakties....

cia netaikytina siai temai,ka diskutavom.siaip pasvarsciau garsiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2009 05 14, 00:38)
Aš tik tiek norėčiau pasakyt, kad gimdytojų "širdyse" ar kur nors kitur, kur nesuvokia, nemačiusieji - visvien jų ilgisi. Net jei daug ir giliai nesiknaisiot - mes visi ilgimės svajonės, kurios nepažįstame... Ir kiekvienas, kuris kėsinasi į mūsų svajonę - yra mūsų priešas. Nebūkime savo artimiems vaikams priešai!

g.gif netikiu, kad ilgisi.

Įvaikinimas suteikia vaikui ramybę, turiu omeny, kad ne bet kada panorėję jį gali tampyti į vieną ir kitą pusę.

Nesuprantu, kodėl reikia eiti į VTAT, jei info gali suteikti pati mama. Bet vėlgi, bijau įžeisti. Slapta daryti yra įžeidimas.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2009 05 14, 01:49)
g.gif netikiu, kad ilgisi.

Kodėl tu taip manai?
Mano dukra tikrai gerai prisitaikė šeimoje, yra labai mylima visų, ir ji tai tikrai žino ir jaučia. Taip pat ir ji - labai myli tiek mane, tiek senelius ir t.t. Kartais pakalba apie brolius ir seseris (be jokio ilgesio, tiesiog kaip apie kokius nors draugus). Bet prieš kažkiek čia laiko, jau vakare atsigulusi į lovą iš pradžių kaip visada kažką plepėjo, o po to staiga pasakė: "Žinai, mamyte, aš jau nebeatsimenu .... (pirmos mamos vardas) veido". Ir tai buvo pasakyta su tokiu ilgesiu, kad aš vos neapsižliumbiau (ai, aš paskritai tokia žliumba esu blush2.gif). Norės ji kada nors susirasti mamą, norės, aš tuo net neabejoju.
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2009 05 14, 10:10)
Bet prieš kažkiek čia laiko, jau vakare atsigulusi į lovą iš pradžių kaip visada kažką plepėjo, o po to staiga pasakė: "Žinai, mamyte, aš jau nebeatsimenu .... (pirmos mamos vardas) veido". Ir tai buvo pasakyta su tokiu ilgesiu, kad aš vos neapsižliumbiau (ai, aš paskritai tokia žliumba esu  blush2.gif). Norės ji kada nors susirasti mamą, norės, aš tuo net neabejoju.

kokio amžiaus ji buvo, kai neteko mamos?
Atsakyti

Sveikutes, as cia ne i tema, bet gal kam bus idomus sis straipsniukas, tai idedu nuoroda. Cia nesusije su ivaikinimu, bet apie vaikus smile.gif

http://www.bernardin...=articles/94464
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 05 14, 08:27)
kokio amžiaus  ji buvo, kai neteko mamos?

Beveik 3 metų.
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2009 05 14, 12:37)
Beveik 3 metų.

mano mažylei buvo 8 mėnesiai. Nemanyčiau, kad tokio amžiaus galėtų ką prisiminti.

Mažylė į mano namus pateko beveik trejų. Ji pamena ''miško vaikus''...

Štai keletas pasiūlymų, kaip mažinti priešiškumą ir konkurenciją namuose:

1. venkite lyginti vaiko pasiekimus su jo brolio ar sesers, klasės draugo ar savo vaikystės pasiekimais;

2. neskatinkite varžytis namuose („Kas pirmas iššluostys lėkštes?“). Stebėkite, kaip kalbate, ir venkite konkurenciją skatinančių teiginių („Kas geriausia mergytė visame pasaulyje?“);

3. stenkitės, kad vaikui rodoma meilė ir pripažinimas niekada nepriklausytų nuo vaiko pasiekimų. Kai kurie tėvai daro subtilių užuominų; vaikui jie sako: „Svarbiausia, kad tu padarytum taip gerai, kaip gali“, bet mažyliui aišku, kad mamai jis mielesnis, kai laimi. Turbūt niekas taip psichologiškai nežlugdo, kaip tai, kad jauti pritarimą tik tada, kai laimi;

supraskite savo rodomo pavyzdžio svarbą. Jei jaučiate poreikį nugalėti kitus, vaikas to išmoks iš jūsų, kad ir ką sakytumėte. Pamoka bus dar įtaigesnė, jei jūs vaiko pergales priimsite kaip savas.

Įdomus straipsnis. Man patiko.

1. Vieną kartą esu pasakiusi vyresnėlei, kad mažylė žiūr kaip dirba, o tu maža būdama nedirbai... Net paaugusi prie darbo būdavai paskutinė ir esi paskutinė. Vyresnėlė įsižeidė. Daugiau taip nesakiau.

2. man išvis nepriimtinas, tokių dalykų namie nėra.

3. Aš sakau, kad darai dėl savęs, sau. Kaip padarysi, taip ir bus. Gerai - džiaugsies, džiūgausi, blogai - liūdėsi, pergyvensi.

4. Visad sakau, visi laimėti negali, turi būti pralaimėjusių. Bet jei žinai, kad gali ir sugebėsi, kelias atviras.
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2009 05 14, 13:37)
Beveik 3 metų.

mano mergaitė pateko daugmaž dviejų, dabar jai išlikęs toks prisiminimas ar interpretacija "gulėjau ligoninėje ir mama manęs neberado". spėju kad ji mane identifikuoja su ta, kuri "neberado" unsure.gif Auklėtojos (pasikeitusios) nepamena kad ji iš globos namų būtų vežama į ligoninę unsure.gif
Atsakyti
Karusia, kaip jūsų reikaliukai, kokioj stadijoj esat abidvi? Labai smalsu kaip ji tave priima, kaip dažnai kartu būnat smile.gif
Atsakyti