QUOTE(LaiLa25 @ 2009 11 21, 10:21)
kas liecia kolonoskopija, tikrai nesveika, bet va metai praejo ir teks jauciu vel daryt......kad pasiziuret kas ten yra, nors griciausiai pati zinau, kad kazkas itruke, nes keliau sunkiai..ai nenoriu galvot, noriu pratemti tas tris savaites ir tada stacia galva nersiu i ligonine....
ok, sveikateles visoms, saugokite save
Laila, ar jau buvai pas gydytoją? Kaip Tavo tyrimai?
QUOTE(mango123 @ 2009 12 09, 22:10)
Sveikos merginos matau cia daug serganciu sia liga man irgi pries kelias savaites nustate Opini kolita. esu pasimetus bijau pergyvenu

geriu asacol tabletes du kart per diena po viena tablete ir zvakutes karta dienon naudoju tos pacios firmos

O buvo taip kad krauja pastebejau kazkur 3 metus pries niekur nesikreipiau nemaniau kad tai gali blogai baigtis. Kraujo budavo nedaug vos vos o vaneseniai prasidejo rimtas kraujavimas tai skubiai ir pradejau gydytis :Dare man kolonoskopija biopsija ir patvirtino Opini kolita :Tik pradejus vartoti vaistus kraujo zymiai apmazejo jau po pirmos dienos

bet prie viso to paskyre dieta

Niekada nebuvau gerbeja virtu patiekalu zinoma sriubas labai megstu ir t.t. bet nezinau ka daryti beveik nevalgau mesos nes kiek neverdu tai taip neskaniai gaunasi kad atrodo lyg popieriu valgyciau. Siaip esu pasimetus ka valgyt galima ko ne. Labai noriu pasiekti vadinama remisija o manau kad tai padaryti privalau laikytis tos dietos. Galbut galetumet patarti kaip su tuo maistu? Kaip jus gaminate mesa kad butu skanu? Gal as cia ir ne i tema truputi bet jei nesunku gal galetumet ka patarti? Labai lauksiu jusu komentaru. Geros sveikateles visoms

Is anksto dekoju
Dėl mitybos - niekada per 6- erius metus nesilaukiau jokių dietų. Nors gal ir dėrėtų... paklausiau savo gydytojos, jog opiniam kolitui mityba įtakos neturi. Tiesiog man patarė paūmėjimo metu valgyt daugiau mėsos ir žuvies ir mažiau vaisių ir daržovių, nes jos skatina viduriavimą.
Aišku, kai ėmiau stebėti savo kūna, labai gerit pastebėjau, jog blogai darosi nuo bet kokio "neteisingo" maisto: riebaus, aštraus, rūgštaus... Nuo užkandžių, ypač sūrio (kurį dievinu), netgi vynyogių, obuolių.... Aišku, nuo vyno - taip pat.
Todėl turbūt tiesiog reikia stebėti save, įsiklausyti į savo kūno ženklus, pajusti pavojaus signalus ir taip laikui bėgant usidėlioti mitybą
QUOTE(mango123 @ 2009 12 10, 21:14)
As gydausi pas daktare Denapiene man ja rekomendavo gyd kuris dare kolonoskopija ir gyd Zaks

tai israse vaistuku paskyre dieta va ir sedziu toliau nezinioj,\. Skaitineju sita foruma ir taip ir nesuprantu ar Mesalazinas vienas is baisiausiu vaistu ar yra dar baisesniu?

Kai paskaitau pas visus su krauju blogai laukiu ir savo eiles

kraujo tyrimai kol kas geri, dar tyre nzn kazkoki kraujo tyrima dare tai sake rado uzdegimina baltyma kuris normos ribose. Iki galo net nezinau ka cia viskas reiskia bandau gydytis. Va kai tik pradejau gert pirmas dienas kraujo visai nebebuvo o dabar ziuriu truputi vel yra

Dieta varo is proto nes vis bijau ka nors ne taip uzvalgyti

Kadangi sergu jau tris metus nors to nezinojau nes nesikreipiau i daktarus (kraujo beveik nebudavo kartais) visa laik sportavau jauciaus neblogai, o dabar cia ziuriu ir spoto reik atsisakyti. Ir va galvoju kad ir man kazkada dar reiks ir vaistus leisti ir dar kazka labai to nenoriu kazkaip aklai dar bandau tiket kad va gydysiuos ir viskas bus gerai, bet matau kad cia niekas sveikas ir sito liuno neislipa.
Mango123, mesalazinas turbūt pats nebaisiausias vaistas.... Geriu jį jau 6 metus be pertraukų, netgi viso nėštumo metu geriau. Baisūs yra azathioprine'as, nuo kurio man "parėjo" kaulų čiulpai, sąnariai, išslinko plaukai, susilpnėjo imunitetas... Taip pat ir prednizolonas, kuris sąlygoja be galo didelius ir bjaurius spuogus, o veidas ir pilvas tampa kaip balionas. Pankolito (t.y. visos žarnos uždegimo metu) geriau jo po 12 tabl per dieną - negalėjau žiūrėt į save veidrodyje, nes buvau tikras spuoguotas balionas. Beje, man teko juos gerti ir nėštumo metu....
Nuo prednizolono baisiai susilpnėjo imunitetas. Aš daugiau nei 20 metų faktiškai nesirgau jokiomis peršalimo ligomis. Nei anginos, nei gripo nežinojau. Kol nepradėjau vartoti šio hormono. Tada metų metus neišsikapstydavau iš ligų...
Na žodžiu, labai baisiai čia pripasakojau. Gal teisiog norėjau išsilieti... Bet, aišku, tai nereiškia, jog tau ar kam kitam taip atsitiks. Tikėkimės, kad niekada kolitas nevirs pankolitu
Visoms sveikatos