Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

Kaip visiems Kalėdos praėjo? Kaip sveikata? 4u.gif
[/quote]

Sveikutes,
visas su sventemis ir linkiu lengvu Naujuju!!!!

Colombo laikykis 4u.gif
Užklausėt apie sveikatas, man šį kart pablogėjo po švenčių. Bet kas pikčiausia, kad švenčių metu įprastos dietos laikiausi. Tik va , kad daktarė sakė gal žvakutes nutrauk, nes įtarė, kad alergija gali būti, o ir savijauta buvo gera. Pasirodo, kad ne tokia gera jei tik tris dienas be vaistų atlaikė. g.gif Visa diena pilvelis kaip balionas ir pas nykstukus vien gleives, jokio viduriavimo, nieko nesuprantu, gal kam taip buna kas turit proktitą?
Dėl juodų gleivių tai tikrai cheminė reakcija, nes pamerkus mesalazino medžiagos žvakutę ji palieka juodai violetines žymes, o esant žarnyne gleivėms jas taipogi nudažo juodai.(va ir išpainiotas detektyvas)Kai teko pagerti mesalazino, tai juodulių buvo daugiau - greičiausiai didesnė koncentracija, tačiau man jos pastoviai būna naudojant mesalaziną.

Dar noriu mergaičių pasiklausti:
kokius naudojate prieskonius ar visai nenaudojat?
gal kas turit kokių nuomonių apie maisto netoleravimo testus, gal kuri darėtės? kokie atsiliepimai?

Gerų švenčių!!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Su maistu aš atsargiai, tik šiek tiek pasilepinau kad nuotaika pakiltų smile.gif Kraujo dar yra, bet nepasakyčiau, kad šviežias, tad manysiu, kad tai geras ženklas. biggrin.gif Ir šiaip atsigavusi jaučiuosi labiau, tad labai laukiu, kada pasakys, kad keliaučiau namo biggrin.gif Kuo patiko šitos Kalėdos - tai tokios ramios, be stresų, barnių. Galima sakyti visa giminė taikiai sutiko Kalėdas, vis skambindami ir klausinėdami ar viskas gerai.

LaiLa25 , labai tikiuosi, kad su wc reikalai susitvarkys ir viskas bus gerai 4u.gif

mango123 sveikinu, kad kraujo nėra 4u.gif Dėl dietos, tai po truputį gali žiūrėti ką žarnynas toleruoja, ko ne. Tik atsargiai su pienu, nes man sakė, kad su opiniu kolitu netoleruoja dažnai pieno smile.gif

Zemuogiu pieva aš naudoju turbūt visus prieskonius, tik stengiuosi daug jų nedėti, šiek tiek, kad skonio kiek duotų, bet nedirgintų nei liežuvio, nei skrandžio, nei žarnyno. O maisto toleravimo testas tai koks ir kur? g.gif Aš esu dariusi tik kraujo testą, kur žiūrėjo kam alergija yra. Kažkaip man dažnai užtenka maisto kvapo ir žinau tinka ar ne smile.gif
Atsakyti
Zemuogiu pieva aš naudoju turbūt visus prieskonius, tik stengiuosi daug jų nedėti, šiek tiek, kad skonio kiek duotų, bet nedirgintų nei liežuvio, nei skrandžio, nei žarnyno. O maisto toleravimo testas tai koks ir kur? g.gif Aš esu dariusi tik kraujo testą, kur žiūrėjo kam alergija yra. Kažkaip man dažnai užtenka maisto kvapo ir žinau tinka ar ne smile.gif
[/quote]

Na, netoleravimas kiek pasidomejau skiriasi nuo alergijos. Alergija dažnai greitą reakciją į alergeną duoda, o netoleravimas tik po ilgo tau netinkamo produkto naudojimo pasireiškia(tai gali sukelti ir virškinimo problemas bent taip rašo) g.gif . Jų ten įvairių yra, aš vienu iš jų domėjausi, nes pažįstama kitoje šalyje jį darėsi. Mąstau daryti, bet labai daug kontraversiškų nuomonių apie juos, tad ir ieškau gal kas jį dartėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemuogiu pieva: 27 gruodžio 2009 - 17:07
Dar noriu mergaičių pasiklausti:
kokius naudojate prieskonius ar visai nenaudojat?
gal kas turit kokių nuomonių apie maisto netoleravimo testus, gal kuri darėtės? kokie atsiliepimai?

na kas liecia prieskonius, tai mane diatologe prigazdino, bent jau paskutini kart-kad gink dieve jokiu universaliu ale vegetos tipo nenaudoti, nes ten kazkokio velnio yra, kas galbut net sukelia kolita...tai siai nesu as ju megeja didele, bet kartais truputinaudoju. o siaip geriau natural-druska, pipirai, laurai, kad nebutu su dazais visokiais, ir aisku daug nerekomenduoja prieskoniu smile.gif na cia pagal save reikia ziureti. o del tu toleravimu, tai cia buvau apie kraujo tas grupes kaip sako nusistatinet, tai man senas toks daktaras pasake, kad net negalvociau, visiska nesamone sake, pati atsirink sako kas tinka. O diatologe daug visko buvo prirasius, net cia pirmose tmose buvau viska surasius ir jums, kas tinka, kas ne.....bet visu geriausia, kai pats atsirenki, ka organizmas priima, ka ne. va kas del pieno, tai man simtas metu galiu jo negerti, nu bet cia vasara buvo taip uzejes noras pieno salto su batonu minkstuir medum ar uogom trintom, oi, tai vos ne litra ant karto isgeriau, tai jau maniau sakes bus, neiseisiu is wc smile.gif nes daktare irgi buvo prigasdinus del pieno produktu-ir ka, ir nieko nebuvo. na manau del to kad remisija buvo, jei butu pablogejimas, tai eruoju nebutumanau pasibaige smile.gif na bet pvz kefyra geriu smile.gif nes patinka smile.gif ir atrodo nieko, viskas gerai smile.gif taip kad eksperimentuokit ir ziurekit kas tinka kas ne, tik nepadauginkit, nes kas per daug tas tikrai nesveika smile.gif
Atsakyti
Man prednizolonas neblogą nemigą sukėlė. Seselė prieš gerą valandą davė raminamųjų stipresnių, kaip nenoriu miego, taip nenoriu. vakar išgėriau panašiu laiku, tai užmigau dvyliktą ir pamiegojau pagaliau 6 valandas. Be vaistų išmiegu nebent po 3-5 valandas. blink.gif

Aš tų universalių irgi privengiu. Man geriau kažkaip atskirai dėti raudonėlius, druską, pipirus ir pan, nes vat tie "universalūs" man turi labai nemalonų skonį ir valgyt negaliu.

LaiLa... pavydžiu... aš kažkurią vasara norėjau braškių šviežių su pienu... Pusės puodelio pieno užteko suprasti, kad laktozės labai netoleruoju biggrin.gif O kefyras, jogurtas man nieko. Man kažką minėjo, kad paties pieno dažnai su opiniu kolitu netoleruoja o kiti pieno produktai tai nieko g.gif
Atsakyti
LaiLa... pavydžiu... aš kažkurią vasara norėjau braškių šviežių su pienu... Pusės puodelio pieno užteko suprasti, kad laktozės labai netoleruoju biggrin.gif O kefyras, jogurtas man nieko. Man kažką minėjo, kad paties pieno dažnai su opiniu kolitu netoleruoja o kiti pieno produktai tai nieko g.gif
[/quote]

o kada geri prednika? nes man daktare liepe ji gerti ryte ir per pietus , tik ne vakare, gal del to ir nemiga atsiranda, nzn, nu sake negerai vakare gerti...tai as stengiuos ryte ir per pietus sugerti ji.
na tikiu, kad ne visi toleruoja laktoze, net ir suauge ir nesergantys netoleruoja, o ka kalbeti sergantiems..na pieno nepadauginu ir jau kai labai labai noriu tik tada, o tai retai buna smile.gif o visi kiti produktai, kaip ir sakei tinka smile.gif
niu o al jau turi geru ziniu, gal jau namo paleis greitai
Atsakyti
Pednizaloną geriu ryte ir per pietus. Ryte -4 tabletės, o per pietus tai 2. Sakė jokiais būdais vakare negerti. Bet vis tiek ta nelaboji nemig kankina doh.gif Tai duoda po tabletę raminamųjų. Sakė suveiks per pusvalandį, valandą ir smigsiu. Aha, išgėriau pusė 9, tai miego užsimaniau tik po 12. Ryt kartos kraują, žiūrės hemobloginą, tada galvos apie paleidimą. Šiaip šviežio kraujo nebesimato, tai nuotaika kiek geresnė. Nors predėjus gerti prednizaloną prisiminiau senus laikus- man nuo jo kažkokia neįtikėtina nuotaikų kaita. Bet nieko, svarbiausia, kad tyrimai būtų geri ir ta nelaboji temperatūra laikosi diena, apie 37,1-2. Tai tiek žinių iš manęs kol kas. Kai paleis, iškart pranešiu biggrin.gif

LaiLa25 o kaip Tavo sveikata? Geriau jautiesi? Vaistai padeda? Kaip peršalimas? 4u.gif
Visi laikykitės ir nesirkit 4u.gif
Atsakyti
nu tai del predniko tada viskas gerai....siaip turi pati savyje rasti jegu ilsetis, gerai maitintis ir nesinervuoti smile.gif juk kraujas jau po truputi traukiasi smile.gif o dar po kokios sav kitos visai pamirsi kad jis buvo smile.gif na as ant saves kazkaip nepastebejau tokios nuotaiku kaitos ar nemigos kokios....nzn...matyt kitaip reaguoju i vaistus:)
o kas liecia temp ji turetu pradingti kai dings kraujas, nes temp rodo, kad dar yra uzdegimas, musu atveju -zarnyne, kai susitvarkys zarnynas, dings ir temp, del jos nesijaudink smile.gif
na as ka, vel kaliau gripex tabletka, gripolio arbatos, tai temp sumazejo, nors dar maciau 37,3 buvo, nu nieko, ryt bus geriau tikiuosi, dar ant nakties isgersiu arbatos ir viskas bus gerai, negaliu sirgti smile.gif juk naujieji jau tuoj smile.gif svarbiausia-nepasiduoti blogoms nuotaikoms ir mintims smile.gif ir viskas bus gerai smile.gif pamatysit, ir visiems sito linkiu smile.gif
Atsakyti
Bandau laikytis, bandau nuotaiką išlaikyti geresnę. Kažkaip jautresnė pasidariau, tai kartais apsikabinu draugių kalėdų progą atvežta meškiuką ir paverkiu šiek tiek. blush2.gif Bet dabar geriau, be to rytoj aplankys pusseserė, mamos draugas, tai bus smagu biggrin.gif

LaiLa, labai smagu, kad geriau jautiesi 4u.gif O dabar ir prednizoloną geri? Geriau jautiesi, kraujo nebėr?
Atsakyti
Labukas,
gal reiktu su psichologu pakalbeti tau, Colomba....bent jau man tai padejo..gal ir tau pagelbetu...ar psichiatro...bet reikia kad butu geras....nes jei ant kokio asilo pakliusi gali viska sugadinti.
tai taves snd dar nepaleidzia?? nu gal tyrimai snd bus jau geri ir paleis rytoj? labai noreciau kad naujus galetum svesti namuose smile.gif
na prednika as geriu po 4 tabletes per diena, na kraujo maziau, jis netoks ryskus, bet vis dar pasirodo...na bet nieko, praeis smile.gif
o Is taves Colomba laukiu naujienu smile.gif geru smile.gif ir patikek, visi labai pergyvena del taves ir laukia, kad greiciau griztum i namus smile.gif todel turi buti stipri ir greiciau pasveikti smile.gif kad visus nudziugintum smile.gif
Atsakyti
LaiLa, psichologo man reikia, tikrai tą žinau, tik deja su finansais daba nėra tiek gerai, kad leisčiau sau kokias 10 konsultacijų. Esu lankiusiusi pas kelias psichologes ir tik viena man labai patiko ir tikrai padėjo. Galvoju po poros mėnesių, jei išeis susitaupyti pinigų, užsirašyti pas ją. Nes esu perėjusi gal per 4 psichologes ir tik paskutinioji man patiko. Pirmoji buvo visai nieko, bet negalėjau atsiverti jai. Antroji vos ne moralus bandė skaityti, tai po pirmo pokalbio nebegrįžau. O vat su paskutine labai patiko bendrauti, po truputį išsprendžiau savo bėdas, įgijau pasitikėjimo savimi ir galima sakyti atsikračiau praeities traumomis smile.gif

Dėl paleidimo - laukiu kraujo tyrimų atsakymų ir laikau sukryžiavusi pirštus, kojas ir rankas, kad būtų pakilęs lotuliukas.gif Bus atsakymai, tada pasakys ar galiu keliauti namo smile.gif Aš stengiuosi būti stipri, reikia gi grįžti namo, sako manęs nėr, tai katės visai pasiuto, neklauso. biggrin.gif Visiems didelis AČIŪ už palaikymą! 4u.gif

Laila, smagu, kad jau taisaisi ir gerėja po truputį 4u.gif
Atsakyti
NAMIE!!!!! clap.gif Visiems didelis ačiū už palaikymą, Jūs geriausi group.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Colomba: 29 gruodžio 2009 - 15:22