Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

na kadangi dar kraujo pasirodo, tai normalu kad krenta, kraujas taip greit neatsinaujina, nenusimink, tai dar ne pati kritiskiausia riba, gal suleis eritrocitu ir viskas, ir vel pakils, na max viena diena prabusi, jei anksti paguldys , tai daugiau sansu kad ant rytojaus isleis, na as uz tyrimus moku, bet max 40lt, tikrai ne 100, ir man sakau reik tik bendro kraujo, crb, ir slapimas, na dar kartais gelezies pasiziuriu kiek yra, bet nevisada, ir situ tyrimu man uztenka, daugiau nereik jokiu kitu....nzn gal cia kaune kitaip., o gal del reakcijos tavo del kraujo pylimo.......nu svarbu kad daro ir kad ziuri smile.gif nenusimk Colomba, viena diena, tai ne savaite smile.gif laikui begant priprasi smile.gif man dabar i ligonine tas pats kas i namus smile.gif paprasciausiai turi susitaikyti ir pripazinti kad be jos, mums butu sakes, smile.gif todel-REIKIA smile.gif fkad ir kaip nenorim, o kuo tu lengviau priimsi ta fakta, kad reikia, tuo paprasciau ir lengviau bus guleti smile.gif ka gi, sekmes tau smile.gif
Atsakyti
Man neramu, kad dėl prastų tyrimų kraujo paliks mane ten ilgiau, bet tikiuos, kad viskas bus gerai. Dėl kraujo pylimo tai nežinau, sakė, kad man galima tik plautus eritrocitus, bet gali būti, kad tiesiog geležį leis. Ir pastoviai laikosi 37,2. Nors manau, kad čia slogos ir gerklės skausmo pasėkmė, visą žiemą kankinuosi, niekas nepadeda. Teks toliau liaudiškais metodais gydytis biggrin.gif

Atsakyti
kada zarnyne vis dar yra uzdegimas, na kraujavimas galima taip sakyti, tai ir temp tokia laikosi...praeis, na del kraujo...gal dar paleis si karta, reik laiko kad atsistatytu. 83 dar nera visai kritine riba, kad pilti krauja...niu zodziu laikykis ir nenusimink, reikia dagia laiko ir viskas bus gerai, pamatysi
Atsakyti
Paleis, anksčiau ar vėliau paleis, nesidės niekur biggrin.gif O šiaip kalbėsiu su Kiudeliu, žiūrėsiu ką patars. Nors man hemoglobinas krenta ir šiaip susirgus, o aš peršalus, sėdžiu su skaudančia gerkle. Ir dar pussesere apkrečiau, nes ir jinai su lygiai tokia pat temperatūra ir gerkle. Tai draugiškai dalinamės arbata su medumi ir citrina bigsmile.gif

Dabar kažkaip rami esu, tik ryte atsiėmus tyrimus buvo nuotaika nukritusi, nes taip tikėjausi, kad hemoglobinas bus pakilęs. Na nieko, pas mane jis nuo vaikystės mėgsta kristi ir sunkiai kilti. Atsistatys, neleisiu jam taip žemai kyboti biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras visiems 4u.gif Tai va, sulašino man ketvirtadienį infliksimabą, buvo šalutinis poveikis - kosulys ir temperatūra. Naktį praleidau Kaune, bet viskas gerai. Padarė dar tyrimus, vienas iš kepenų fermentų pakilęs, tad ėmė kraują pakartotinai, žiūrės kas negerai. Geležies kiekis mano kraujyje yra labai žemas, norėjo laikyt dar 5 dienas ir lašinti geležį į veną, bet būtų tekę mokėt iš savo kišenės. Sužinojus kainą teko atsisakyti. Gavau leidžiamą į raumenis ir adrenalino dėl viso pikto. Visi kas moka leisti, atsisako, nes bijo kad man kils alergija, taigi, pirmadienį žygiuosiu į polikliniką, kad gaučiau bakst biggrin.gif
Tai tiek naujienų iš mano pusės smile.gif

Kaip kitiems sekasi? smile.gif
Atsakyti
Liabuka visiems,
niu Colomba, nu gerai kad namuose esi..tik gaila kad gavosi salutinis poveikis...kosulys temp. bet gal ne nuo to, gal persalai kur?
na siaip man dusulys kosulys visada atsiranda, kai prasideda kraujavimas, ir kraujas perzengia normalia riba....na aisku cia visiems skirtingai....
ks del gelezies, tai ampule viena i vena apie 50lt kainuoja....as pirkausi, bet ten vienos dvieju pradziai tikrai uztenka, pas mane buvo gelezis 1, kai norma 6 su kazkiek atrodo....bet efektas super geras...o kur i uzpakali, tai fingalai iki metu laiko isliko, ir gana skaudu kai leidzia.....
kazkaip idomu kad tau tuos kepenu fermentus tiria..man nedaro tu tyrmu....keista...gal pas tave ir su kepenim kazkas dar yra.....nzn, kuo toliau i miska tuo daugiau medziu...atrodo liga ta pati, bet taip skirtigai veikia zmones...net baisu.....nu bet tu Colomba laikykis, manau kad viskas susitvarkys ir bus gerai, nenusimink tiktai smile.gif
Atsakyti
Laila, labas 4u.gif Aš buvau peršalusi šiek tiek, tiesiog lašinant infliksimabą kosulys sustiprėjo labai. Kai pabaigė lašinti, per valandą kosulys grįžo į ankstesnę normą. Temperatūra tai gal ir nuo infliksimabo, bet svarbiausia, kad jinai nebuvo labai aukšta ir savaime nukrito. Dabar stengiuosi vis tą peršalimą išsigydyti kuo greičiau, kitam lašinimui noriu vykti sveika. Dėl kepenų fermento šeimos gydytoja sakė, kad čia galėjo susidėti ir tai kad geriau daug vaistų, plius paūmėjimas ir peršalimas. Suleido šiandien geležį. Seselė privertė pažadėti, kad pasistengsiu apseiti be visokių anafilaksinių šokų lotuliukas.gif Suleido gerai, beveik neskaudėjo ir savijauta tokia geresnė šiek tiek. Taigi stengiuosi būti optimistiška ir daugiau ilsėtis. Ir iš namų kol kas beveik neinu, tik pasivaikščioti lauke kokias 20 minučių, kadangi imunitetas labai susilpnėjo. Bet kraujo jau nebematau, o tai džiaugsmas biggrin.gif Dėl geležies į veną - būčiau ėmusi ją ir pagulėjusi ilgiau, bet pasakė, kad reiktų 5 ampulių. O vaistinėje pasakė, kad tai kainuotų maždaug 250 lt. Negalėjau aš taip šeimos skriausti... Nieko, susileisiu 5 ampules į raumenį ir bus gerai smile.gif

Laila, o Tu kaip jautiesi? Paūmėjimas jau pilnai dingo? smile.gif Dar geri kokius vaistus?
Atsakyti
Labuka,
nu ka, pas mane kazkaip stabiliai laikosi viskas, kraujo jei pasirodo tai jis toks tamsus labai ir retai kada...tai kazkaip nepergyvenu per daug. tik va irgi kazkur persalau, gal savaitgali kai i miska lekem smile.gif tai dabar sloga, temp apie 37.3, gerkle kutena...nu tipinis persalimas...bet tikiuosi issikapstyti smile.gif
ir kosulys, bet jau dabar toks kad tikrai persalimo smile.gif nu kaip nors smile.gif ziema juk, normalu kad persalti galima smile.gif kad tik gripo nepasigauti smile.gif
COlomba, taip i vena gelezis brangi...zinau...na bet ir i raumenis ta pagelbes, pas mane nuo jos abu zanduciai buvo pajuode smile.gif
nieko, svarbu kraujas dingo smile.gif
na o as ka, geriu prednika, salofalka, ir imurana...nieko naujo smile.gif
Atsakyti
Laila, tai mes abi peršalusios. Aš pasidžiaugiau dvi dienas gera savijauta ir tada mane užpuolė nerealus gerklės skausmas. Vėl. Bet visa kita lyg ir tvarkosi. Tik toks jausmas, kad nuo visų vaistų mano imunitetas praktiškai dingo doh.gif Bet svarbiausia, kad kraujo nėra biggrin.gif
Atsakyti
Sveikuciai,
nu vakar grizau is kruizo smile.gif plaukem i stokholma ir atgal , sventem draugo gimtadieni smile.gif super buvo smile.gif
nusikaliau nesveikai, sloga atsiradus, nuo vaiksciojimo skauda viska, nu siaip gal visa kita ir neblogai....niu ka, imuniteto mes neturim....smile.gif manau visiskai, uz tai visos ligos puola simta kart stipriau, nu bet kaip nors issisuksim smile.gif
Atsakyti
Kruizas, kaip faina smile.gif Turėjo būti smagu smile.gif Man irgi sloga, atrodo tik išeinu į lauką ir visų virusų taikikliai į mane lotuliukas.gif O mes savaitgalį nusipirkom tapetus, kai sustiprėsiu, po truputį pertapetuosim kambarius. Dar seną didelį rašomajį stalą vakar su pjūklu per pusę. Pasidariau nedidelį stalelį laptopui. Čia reiškias man energijos antplūdis geriant prednizoloną biggrin.gif
Atsakyti
nu nu, tik nepersistenk su tai remontais ir stalu pjaustymais, nedrisk dabar nei menkiausio daikto kelti,
ir apskitai, negalima nieko sunkesnio nei 5kg kelti, jei nenori kad kraujas vel atsirastu. nejuokauk, tai kad pagerejo, ir ner kraujo, dar nereiskia, kad liga praejo, ir pasveikai, liga liko, ji yra ir niekur nedingo, vaistai tik pristabde jos progresa, zinau kad ziauriai kalbu, bet taip yra, negalima pamirsti to......
tu geriausiu atveju su sepetuku klijus ant tapetu tepti gali, o ne tapetus klijuoti....
Atsakyti