Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leidžiate trumpinti vaikų vardus?

QUOTE(LapeUrsa @ 2009 05 13, 22:48)
Na taip, graziau skamba pilnas vardas...Bet negalima gi uzdrausti trumpinti vardus...  blink.gif  jeigu nepatogu pvz rolleyes.gif as manau, kad tai yra visai normalu  smile.gif darzelyje, mokykloje, kieme vistiek trumpins, vadins kaip patogiau  ax.gif  ir nejaugi namuose netrumpinat, nevadinate vaiku mazybiniais vardais? rolleyes.gif

O kodėl turėtų būti nepatogu? Jei mano bendradarbės vardas Jolanta, tai ką, jei man nepatogu, t.y. aš tingiu ilgą vardą tarti, tai turėčiau Jolka vadinti? Nemanau. Vardų trumpinimas - tingėjimas ištarti ilgą vardą. Dažniausiai vardo trumpinimas būdingas paauglystės amžiuje draugų tarpe. bet tas laikotarpis laikinas.
O vardo trumpinimas ir vaiko vadinimas mažybiniu vardu - du skirtingi dalykai.
Atsakyti
Jokiu trumpinimu! Sakykit, jei butume noreje trumpo vardo, trumpa ir butume dave. Trumpini varda - trumpini gyvenima. Pamokykit vaika neatsiliepti i (atsiprasau, suniska) trumpini. Nes vienoks vardas yra Romualda, visai kitoks Roma, vienoks Otilija, kitoks Ote. Vaikeli visada (ypac prie zmoniu ir kiemo, klases vaiku) kvieskite tik pilnu vardu, o suklydeliui trumpintojui maloniai paaiskinkite, jog jo paminetas vardas tai ne tas, kuri davete savo vaikui. Paprastai aplinkiniai (gimines, draugai, kiemo vaikai) vaika saukia tuo vardu, kuriuo i ji kreipiasi tevai (ypac jei pastarieji nepasikuklina paprasyti butinai jais sekti). Laikykites savo! Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(rozinelape @ 2009 06 14, 15:29)
Jokiu trumpinimu! Sakykit, jei butume noreje trumpo vardo, trumpa ir butume dave. Trumpini varda - trumpini gyvenima. Pamokykit vaika neatsiliepti i (atsiprasau, suniska) trumpini. Nes vienoks vardas yra Romualda, visai kitoks Roma, vienoks Otilija, kitoks Ote. Vaikeli visada (ypac prie zmoniu ir kiemo, klases vaiku) kvieskite tik pilnu vardu, o suklydeliui trumpintojui maloniai paaiskinkite, jog jo paminetas vardas tai ne tas, kuri davete savo vaikui. Paprastai aplinkiniai (gimines, draugai, kiemo vaikai) vaika saukia tuo vardu, kuriuo i ji kreipiasi tevai (ypac jei pastarieji nepasikuklina paprasyti butinai jais sekti). Laikykites savo! Sekmes!

o tai jūs sakote, kad Roma ir Romualda turi skirtingas prasmes? gal galėtumėte pas savo profesionalius kalbininkus pasiteirauti kokias? labai jaunas žmogus domisi..... ax.gif blush2.gif

Nes protingi žodynai sako, kad Roma yra tiesiog vardo Romana, Romualda trumpinys? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2009 06 14, 18:19)
o tai jūs sakote, kad  Roma ir Romualda turi skirtingas prasmes?

gi nesako biggrin.gif
net jaunam turėtų būti aišku, kad tarkim domas ir dominykas, aura ir aurelija nėra tie patys vardai, o tik vienas kito trumpiniai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 06 14, 19:16)
gi nesako biggrin.gif
net jaunam turėtų būti aišku, kad tarkim domas ir dominykas, aura ir aurelija nėra tie patys vardai, o tik vienas kito trumpiniai rolleyes.gif

nu matai - ieškodama didžiulės prasmės ar tiesiog dviprasmybės - pamačiau ko galbūt ir nėra lotuliukas.gif tongue.gif
Atsakyti
Mums tai gerai,nera ko trumpinti ir taip jau tas vardelis musu trumpas -Matas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata M. @ 2009 06 16, 10:04)
Mums tai gerai,nera ko trumpinti ir taip jau tas vardelis musu trumpas -Matas  lotuliukas.gif

Labai grazus vardas ax.gif mes norejome sunui toki duot, bet pazistamu vaikas jau tokiu vardu buvo doh.gif
man patinka trumpi vardai kad nereiktu trumpinti, nors sunui davem ne per trumpiausia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2009 04 03, 19:22)
Svarbu tevam vardas grazus ir jokio skirtumo koks jis: trumpas ar ilgas.  blush2.gif  ax.gif

Svarbu vaikui nebūtų gėda augti turint tėvams gražų vardą. lotuliukas.gif Įsivaizduoju jei mane pavadintų Birute. Nu taip ir įsivaizduoju prisistatau- laba dieba esu Birutė Pakalnytė Pardavimų vadovė schmoll.gif schmoll.gif doh.gif Ar kokia Teodora, Prudencija ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Chaos @ 2009 06 16, 10:23)
Nu taip ir įsivaizduoju prisistatau- laba dieba esu Birutė Pakalnytė Pardavimų vadovė  schmoll.gif  schmoll.gif  doh.gif

nelabai supratau, ką norėjote tuo pasakyt.
Atsakyti
Aš tai už trumpinimus, manau, čia nieko blogo. Pati planuoju vaikučius vadinti "ilgesniais" vardais ir jau zinau kaip jie trumpinsis, nieko baisaus smile.gif.
O kuo blogas vardas Birutė, nereikia labai jau sureikšminti, normalus vardas.
Kartais ir ilgina vardus... Mano trumpas, tai jį labai normaliai pailgindavo.

O man būtų visai idomu vadintis, kad ir Prudencija, gal kokia mandra reikšmė to vardo, ir dar nuolatinis išskirtinumas. Gali per gyvenimą nesutikti kito bendravardžio.
Atsakyti
QUOTE(Renata M. @ 2009 06 16, 10:04)
Mums tai gerai,nera ko trumpinti ir taip jau tas vardelis musu trumpas -Matas  :šiurpuliukas:

užtat reikia pridėti numeriuką, nes tų matų kaip... nail.gif
QUOTE(ūla @ 2009 06 16, 12:16)
nelabai supratau, ką norėjote tuo pasakyt.

matyt tai jog tėvai duodami vardą turėtų galvoti ne tik apie tai jog jis jiems gražus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Chaos @ 2009 06 16, 11:23)
Svarbu vaikui nebūtų gėda augti turint tėvams gražų vardą.  lotuliukas.gif Įsivaizduoju jei mane pavadintų Birute. Nu taip ir įsivaizduoju prisistatau- laba dieba esu Birutė Pakalnytė Pardavimų vadovė  Ar kokia Teodora, Prudencija ir t.t.

Absoliuciai nesupratau, ka norejote pasakyti unsure.gif
Ir vardas Birute, ir Teodora, ir Prudencija yra normalus.. O Birute Pakalnyte skamba kuo normaliausiai.. smile.gif

Man tai normalu, kai trumpina kai kuriuos vardus, pvz., Konstantinas - Kostas, Romana - Roma, Kristina - Kriste ir t. t. Nematau tame nieko smerktino. Kitas reikalas, kad pasidaro Jolka, Rolka, Edzka ir pan. Bet jei, tarkim, mano gera drauge Jolanta nepyksta, kai ja Jolka vadina, tai kodel gi ne? Tai jau tarpusavio santykiu sritis ir cia jau nuomones nebesvarbu.. smile.gif

Atsakyti