Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leidžiate trumpinti vaikų vardus?

[quote=Silvy,2009 04 03, 10:58]
As esu pries vardu trumpinima,jei norisi trumpinti,reikejo trumpa ir duot.Mano sunaus vardas ilgas-Teodoras,abu su vyru jo kitaip ir nevadinam,seneliai irgi netrumpina..

Mano Teodoras ir Barborytė.
Kieme kviečiu Teo ir Bora, bet šiaip pilnu... ax.gif
Ir nematau nieko bloga, nes jie tolimus atstumus sukaria, ir lb sunku juos rasti biggrin.gif
Yra gi pasaulyje gražių vardų drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geresne: 17 birželio 2009 - 09:59
QUOTE(RitaRazi @ 2009 06 17, 09:26)
Absoliuciai nesupratau, ka norejote pasakyti  unsure.gif

na štai, ne aš viena biggrin.gif
Atsakyti
kovoju tiktai, kad nieks Williamo netrumpintų į Billy. jeigu kas nori trumpint, tai tik į Will ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ottile @ 2009 05 05, 15:41)
Na,o mano sūnaus vardas Simonas ir nuo leliuko jį taip visi vadinam,kai kažkas bando kalbinti Simai,Simai,visada pataisau,kad vardas mūsų yra Simonas,o kam iškraipyti,tai du skirtingi vardai 4u.gif Ne todėl kad kažką prieš Simą turėčiau,tiesiog kaip nuo mažens vadins visi,tai ir niekas netrumpins.

drinks_cheers.gif
O pas mus Simas.Mums labai daznai pasitaiko tokiu,kurie ji pradeda vadinti Simonu doh.gif doh.gif .Pilna keistuoliu-ilgus vardus trumpina,trumpus ilgina..Koks vardas vaikui duotas,taip ji reikia ir vadinti-as pries trumpinimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauryyy: 19 birželio 2009 - 14:40
QUOTE(pugaciova @ 2009 04 03, 15:09)
drinks_cheers.gif , mano vardas Vitalija ir niekas, niekada. nei kieme, nei darzelyje, mokykloje, darbe jokia Vita nevadino. net negirdejus kad kreiptusi taip i mane. ir man jau atrodo praeina tie laikai, rasku, jolku, zivku.

o pas mus kaimyne maza Vitalija jos tevai ir draugai vadina Vita wub.gif man grazu ir miela wub.gif

Atsakyti
ziurint kosk varduaks butu wink.gif
Atsakyti
[quote=geresne,2009 06 17, 09:58]
[color=green][quote=Silvy,2009 04 03, 10:58]
As esu pries vardu trumpinima

Mano Teodoras ir Barborytė. Kieme kviečiu Teo ir Bora,
[/quote]

Tai jei kvieciat Teo ir Bora, tai ir reiskia, kad trumpinat. Gal ne kasdien, ne visada, bet trumpinat, kai jums tai patogiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra.R.: 20 gruodžio 2009 - 14:21
Na, manau, kad tai yra labai asmeniška...Aš esu nieko "prieš" nei prieš trumpinimus, nei prieš ilginimus (jei tai priimtina pačiam žmogui). Pavyzdžiui savo vyresnėlės vardo netrumpinu, nors jis gana ilgas. O vat mažylės, vietoj Agita, šaukiu Gyte...nes man gražus ir toks, ir toks vardas....Ir nemanau, kad atsiras sakančių, jog galėjot pavadinti Agita Gyte (t.y. dviem vardais), ar ne? ax.gif
Atsakyti
Niekada netrumpinom dukros vardo ir nešaukėm Ema. Man negražus šis trumpinys schmoll.gif Ir visi aplinkui įprato prie to. Vadinam pilnu vardu arba Emile ax.gif Bet manau tėveliai patys pasirenka kaip jiems gražiau skamba vardas,o paskui juos ir kiti taip vadina rolleyes.gif
Atsakyti
Nesuprantu-kam duot grazu g.gif (?) ilga varda ,o ro to trumpinti?Jei mazybine forma-Lukute,Sylvute,tai normalu,bet Daumanta vadint Domka,Aurelija-Aure ,Patricija-Patre schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lesia: 17 vasario 2010 - 23:58
Aš tai nesuprantu, kam daryt iš musės dramblį. Pavyzdžiui, mano sūnaus vardas Domantas, bet man tikrai nesitvenkia pyktis, jei išgirstu jį Domu šaukiant. Suprantu, kad tai gali būt ir kaip atskiras vardas, ir kaip trumpinys. Domcė, Domka - kas kita, tai jau iškraipymai.

Atsakyti
na kolksa dar nesusidurem su trumpiniais ax.gif tik kartais viena drauge vietoj Danielius pavasko Danis tai kolkas nekovoju biggrin.gif
Atsakyti