Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VGN - 4 tema

QUOTE(Tian @ 2009 05 18, 20:57)
sveikos mamytes 4u.gif
tai kaip vistik yra del to tarimosi, verta ar nelabai? ar VGN yra kokiu nors labai grubiu gydytoju, su kuriais galima susidurti nesitarus?
aciu 4u.gif

manau visad atsiras tu grubiu ir pavargusiu gydytoju mirksiukas.gif o ir nebus taip kad visada visoms viskas bus labai gerai mirksiukas.gif
nesenian gimde VGN dvi drauges ir ne viena nesitare o gryzo su labai gerais atsiliepimais.
man pvz gal gydytoja atrodys ragana o tau gal ji bus labai gera mirksiukas.gif ir nei tu nei as nebusim susitarusios, nezinosi kaip cia bus.
ziurek pagal save ir maziau skaityk blogus atsiliepimus mirksiukas.gif
as nesitarsiu nes pirktines sypsenos man nereikia. o kad cia kai kurios raso kad gydytojai elgesi gyvuliskai del to kad pinigu negavo man neitikinamai skamba, nes tarsies tu ar ne vis tiek gydytojas padarys viska kas jo kompetencijoje. ne vienas gydytojas nesuinteresuotas pakenkti gimdyvei ar kudikeliui.
na bet cia tik mano asmenine nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
labukas mamytes,
turiu klausimuka, gal kuri vaikstote vilniaus gimdymo namuose konsultacijose ir ten esate irasytos i iskaita, noriu suzinot kiek ten kas kainuoja, zinau tikrai kad kraujo tyrimai mokami, o toliau kaip kas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiliukass @ 2009 05 20, 14:30)
labukas mamytes,
turiu klausimuka, gal kuri vaikstote vilniaus gimdymo namuose konsultacijose ir ten esate irasytos i iskaita, noriu suzinot kiek ten kas kainuoja, zinau tikrai kad kraujo tyrimai mokami, o toliau kaip kas ax.gif

lankiau ju konsultacija ir su pirmu ir su antru nestumu (2007 m. ir 2009 m.). Tai buvo taip: kiekvienas apsilankimas 42.10 Lt., o i ta suma jau ieina visaks, ka nuspres gydytojas padaryti, nesvarbu, ar tai kraujo tyrimai, ar echoskopija ar tik paprasti ismatavimai arba apziura kedeje.
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2009 05 20, 16:12)
lankiau ju konsultacija ir su pirmu ir su antru nestumu (2007 m. ir 2009 m.). Tai buvo taip: kiekvienas apsilankimas 42.10 Lt., o i ta suma jau ieina visaks, ka nuspres gydytojas padaryti, nesvarbu, ar tai kraujo tyrimai, ar echoskopija ar tik paprasti ismatavimai arba apziura kedeje.

ir dar klausimukas, o savo gydytojai pas kuria lankeisi kiekviena karta atskirai i kisenuka idedavai, ar nieko nedavei ir po gimdymo atsiskaitei rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiliukass @ 2009 05 20, 16:23)
ir dar klausimukas, o savo gydytojai pas kuria lankeisi kiekviena karta atskirai i kisenuka idedavai, ar nieko nedavei ir  po gimdymo atsiskaitei rolleyes.gif

kaip kada... jeigu tai buvo eilinis vizitas (slapimas, ismatavimai, tonu uzrasymas ir pokalbis su gydytoju) tai nieko daugiau ir nemokejau. Jeigu buvo dar ir apziura proceduriniam kabinete, tai dazniausiai dar duodavau atskirai. Bet tai tikrai tikrai nebutina daryti (tai tiesiog buvo mano vyro nuostata tokia), o siaip yra visikai normalu ten lankytis ir moketi tik i kasa 42 Lt. Gydytojai tikrai mielai su jumis bendraus ir ju demesis nepriklauso nuo to, sumokesi tu papildomai ar ne. Tiksliau, jie visada skirs 10-15 minuciu ir ne daugiau, nes turi be galo daug darbo.

Del gymdimo... tai manau, kad jeigu visa nestuma lankaisi pas ta pati gydytoja, tai jis jau ir pats supranta, kad greiciausiai noresi pas ji gimdyti... Mes abu kartus mokejome PO. Ir siaip manau taip daro visos, kas susitaria.

Atsakyti
dabar as trumpai brukstelsiu apie VGN, gal trumpai ir nesigaus nes dar zaizdos neuzgyjo. mano suneliui menuo, gimdziau VGN, ir nz ar ten grizciau. su daktare buvau susitarusi, emiau ir epidiura, tai gimdymas buvo labai lengvas nors truko ilgokai. bet patikekit kad didziausias kosmaras po gimdymo- bent jau buvo man. kai tik daktare isvaziavo namo, man temperatura pakylo 40laipsniu, joks kitas daktaras pas mane net neatejo. nuveze mane i palata, aciu Dievui kad uz viska buvau sumokejus, todel turejau atskira palata + vyras sumokejo 50lt ir galejo su manimi pasilikti nakvoti. kai man buvo temp sesele mam kiso vaika prie saves, nors buvau ka tik po gimdymo, su temp, net blaiviai mastyti negalejau. taip ir prasidejo kosmaras verysad.gif kita diena dar sesele zertva atejo, kuri net normaliai kalbeti nemoka, o tik ziuri kad jai i kisene duotum, kai nieko neduodi tai patikek..... pas mane nebuvo daug pieno, tai vaikas buvo alkanas ir verke, buvau 2 paras nemiegojusi verysad.gif o ir vaikas kankinosi, niekas jam misinelio net nepasiule. tada nakti pakisau jam soske, ryte sesele pamate, tai piz.... kaio ant manes sauke, kad esu debile, kad negalima soskes duoti nes krutines neims. zodziu... verkiau kasdien, maldavau gericiau namo kad isleistu..
trumpas moralas: gerai elgesi tik tie kam sumokama, bent jau mano atveju taip buvo. todel net nenoriu sugrizti i VGN
Atsakyti
QUOTE(Milasa @ 2009 05 22, 15:16)
dabar as trumpai brukstelsiu apie VGN

uzjauciu del tokios patirties bet man kartais susidaro toks ispudis kad ir pacios mamytes nekovoja uz vaiko ir savo gerove. daba tokie laikai kai reikia visko reikalautis, ir tegu pabando bent viena sesele man pasakyt kad as kazko nemoku - taip nemoku nes as kaip ir visi kiti gyvenu ir mokausi cia gi bus mano primas maziukas ir nesame ne vienas gimes su visais gabumais.
parektu ant manes nors viena sesute tai taip atgal uzrekciau kad nemanau jog noretu dar ka ne taip pasakyti smile.gif
Atsakyti
zinok ir as taip maniau, siaip gyvenime visada uz save kovojau - patikek, ir dabar kai jau atsigavau tai kaip pagalvoju, sutikciau as nors viena tai pasakyciau keleta zodeliu... bet tada, gal tas stresas po gimdymo, gal nuovargis... buvau labai pazeidziama verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Milasa @ 2009 05 22, 15:38)
zinok ir as taip maniau, siaip gyvenime visada uz save kovojau - patikek, ir dabar kai jau atsigavau tai kaip pagalvoju, sutikciau as nors viena tai pasakyciau keleta zodeliu... bet tada, gal tas stresas po gimdymo, gal nuovargis... buvau labai pazeidziama  verysad.gif

bet tai vyras salia gi buvo ka jis ir streso paveiktas uz savo seima pastovet negalejo?
nzn kaip man bus bet jau daba esu kovingai nusiteikusi ir tikrai stengsiuos pastovet uz save ir savo stebukleli
Atsakyti
tai kovodavo kai matydavo, o kai ne tai ir budavo. 1diena vyras buvo i darba isvz nes iskviete, o kita diena kaip tik ryte kai seseles ateina, vyras buvo isvaziaves tvarkyti dokumentu. o kai jau salia budavo tai ir bardavosi su jom ziauriai. kad tos durnes ieidavo ir islekdavo greitai.
as tau linkiu kad butum tokia kovinga kaip dabar bet patikek gali buti ir kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Milasa @ 2009 05 22, 14:16)
dabar as trumpai brukstelsiu apie VGN, gal trumpai ir nesigaus nes dar zaizdos neuzgyjo. mano suneliui menuo, gimdziau VGN, ir nz ar ten grizciau. su daktare buvau susitarusi, emiau ir epidiura, tai gimdymas buvo labai lengvas nors truko ilgokai. bet patikekit kad didziausias kosmaras po gimdymo- bent jau buvo man. kai tik daktare isvaziavo namo, man temperatura pakylo 40laipsniu, joks kitas daktaras pas mane net neatejo. nuveze mane i palata, aciu Dievui kad uz viska buvau sumokejus, todel turejau atskira palata + vyras sumokejo 50lt ir galejo su manimi pasilikti nakvoti. kai man buvo temp sesele mam kiso vaika prie saves, nors buvau ka tik po gimdymo, su temp, net blaiviai mastyti negalejau. taip ir prasidejo kosmaras  verysad.gif  kita diena dar sesele zertva atejo, kuri net normaliai kalbeti nemoka, o tik ziuri kad jai i kisene duotum, kai nieko neduodi tai patikek..... pas mane nebuvo daug pieno, tai vaikas buvo alkanas ir verke, buvau 2 paras nemiegojusi  verysad.gif  o ir vaikas kankinosi, niekas jam misinelio net nepasiule. tada nakti pakisau jam soske, ryte sesele pamate, tai piz.... kaio ant manes sauke, kad esu debile, kad negalima soskes duoti nes krutines neims. zodziu... verkiau kasdien, maldavau gericiau namo kad isleistu..
trumpas moralas: gerai elgesi tik tie kam sumokama, bent jau mano atveju taip buvo. todel net nenoriu sugrizti i VGN

kiek zinau visur reikia vestis savo misini mirksiukas.gif kai pati gimdziau pries 3metus viska jau turejau su savim soske,sterilizuota buteliuka,savo misini...cia jau kaip sakoma kaip nusiteiks busima motina 4u.gif visur ligoninese yra savu pliusu ir minusu 4u.gif
Atsakyti
nu kad dristu papriestarauti , ten misunuka privalejo duoti, bet nenori nes TIPO privalai maitinti krutimi, o kai pieno nere tiek kiek vaikui reikia, tai tave pasaukia kad visvien privalai duoti. as soske turejau su savim, bet JOS negalima duoti!!!! ir cia ne tik man taip buvo, mano 2 drauges susidure su tokia pacia problema. pvz zinau kas RK reikia savo atsivezti, o cia ne, man daktare sake.
beje, pabreziu- as papasakojau kaip buvo man. tikiuosi kad kitoms taip nebus bet manu kad reikia buti pasiruosusiai viskam.
ir dar - mane namo isleido 3d po gimdymo su krutine kuri buvo kieta kaip akmuo, kai paprasiau kad parodytu kaip ja masazuoti, tai privalejau sumoketi seselei i kisene pinigeliu, tik tada parode, o skausmas buvo nezmoniskas, verkiau kad visa ligonine girdejo. grizusi namo visa nakti verkiau is skausmo nes krutine buvo kaip akmuo, kita diena privaciau suradau masaziste kuri man per val ismasazavo krutine ir be vienos asareles.
todel dar karta PABREZIU- tai mano istorija.
bet jei eini dirbti seseles ar daktares darba, privalai atsiduoti siam darbui, moketi paasikinti o ne saukti- juk visos yra nepatirusios, visko negalime zinoti gimdant pirma karta. dabar tai as jau tikrai elgciaus visai kitaip ir tikrai nesugrizciau ten gimdyti.
nenoriu nei vienos gasdinti, nes sakoma kad ten yra ir geru seseliu, tik jos kazkur dingo kai as gimdziau bash.gif bash.gif bash.gif
Atsakyti