Merginos, pasirinkant gimdymo istaiga neblogai butu susipazinti su sios konkrecios istaigos vidinemis taisyklemis. VGN turi tam tikra statusa (palanki motinos ir kudikio sveikatai, ar kaz ka tokio), kuris reiskia, kad gimusiam kudikiui jokiu budu nebus siulomos soskes, misiniai ir kt. dalykai, kurie is tikruju TRUKDO ka tik iskeptai mamytei susilaukti daugiau pieno. Apie tai labai aiskiai yra parasyta ant kiekvienos VGN sienos. Nuosirdus patarimas toms, kas planuoja cia gimdyti: nepatingekit ne tik apziureti patalpas, bet ir paskaityti taisykles, nes tai yra tikrai ne tusci zodziai. Ir jeigu jus nelaikot save uzkietejusi naturaliste, gal rinkitis gimdyma Antakalnio klinikose ar R. Kryzio ligonine?

Gimžiau VGN 2008 m. birželį. Ir visai man ten patiko nors niekam nieko nemokėjau. Kažkaip išanksto nusistačiau kad su niekom nesitarsiu. Buvau optimistiškai nusiteikusi žinojau kad viskas bus gerai
. Kai gulėjau gimdykloje tiek daktarė tiek akušerė dažnai užeidavo ir apžiurėdavo mane, nors tą dieną gymdykla buvo perpildyta gymdyvių. Akušerė labai palaikė mane, ir net rodė mums su vyru keletą pratimų kaip palengvinti sąremius. Vienintelis dalykas kuris man nepatiko, tai kad palatoje po gymdymo gulėjau su dar dviem mergynom ir kūdikėliais. Tai visai nepailsėjau (gymdymas mano buvo gana ilgas), kadangi jų vaikučiai buvo neramus. Bet ką jau čia padarysi tikrai nėra ko pikti
. Kitą kartą kai važiuosiu užsakysiu mokomą palatą kur galėsiu viena gulėti. 
Visoms neštukėms linkiu stiprybės, tikrai nereikia bijoti gymdymo, nusiteikit optimistiškai ir viskas bus gerai

Visoms neštukėms linkiu stiprybės, tikrai nereikia bijoti gymdymo, nusiteikit optimistiškai ir viskas bus gerai

QUOTE(Annet_ @ 2009 05 24, 18:48)
as maciau, po gimdimo,palatoj ir tarakonu gaudiklos po kriaukles stovejo

Gimdziau VGN, tiksliau teko du cezariai. Operacijos pavyko sekmingai. Pooperaciniame prieziura yra superine, tave nuolat stebi, nuprausia, klausia kaip jauties ir kt. Palatose (III aukste) gulejau abu kartus su kita mamyte, seseles uzeidavo gal ir retai, bet nosi ikisusios vis pasiklausdavo kaip reikalai, aisku maistas ir lovos yra tikra tragedija, nes visus sonus skaudedavo, o is maisto tik dziuveselius su arbata valgydavau, bet man uzteko, nes apetito nelabai ir buvo.
Jokiu soskiu neturejau ir nesiveziau, buvo sunku tik viena vakara abu kartus, kai vaikelis vis valgo valgo, neramus, pieno dar tiek neprisigamina, paciai asaros bega, tai abu kartus vyras taresi su sesutem kad tai nakciai pasiimtu ir primaitintu, aisku patenkintu veidu tuo metu nebuvo, bet ikisus koki 20Lt be zodziu vaikeli paeme, o kita ryta atnese.
Personalui nusiskundimu neturiu jokiu, yra tik geri ir sviesus prisiminimai.
Jokiu soskiu neturejau ir nesiveziau, buvo sunku tik viena vakara abu kartus, kai vaikelis vis valgo valgo, neramus, pieno dar tiek neprisigamina, paciai asaros bega, tai abu kartus vyras taresi su sesutem kad tai nakciai pasiimtu ir primaitintu, aisku patenkintu veidu tuo metu nebuvo, bet ikisus koki 20Lt be zodziu vaikeli paeme, o kita ryta atnese.
Personalui nusiskundimu neturiu jokiu, yra tik geri ir sviesus prisiminimai.

QUOTE(DAIIVA @ 2009 05 22, 17:31)
kiek zinau visur reikia vestis savo misini
kai pati gimdziau pries 3metus viska jau turejau su savim soske,sterilizuota buteliuka,savo misini...cia jau kaip sakoma kaip nusiteiks busima motina
visur ligoninese yra savu pliusu ir minusu 

vat čia naujiena....
gal ne apie VGN kalbat

VGN yra pelniusi palankios naujagimiui ligoninės statusa. T.y. propoguoja TIK natūralų maitinimą ir JOKIŲ soskių ar pan.
Ten gimė mano dukrytė. Tai esu gavusi velnių už soskytes (paskui slėpiausi, bet vistiek pasiūlydavau mažylei, nes buvau įsitikinusi, kad jei pirmom dienom nesupažindinsiu su tuo daiktu, tai vėliau nenorės kūdikėlis išvis soskės).
QUOTE(Milasa @ 2009 05 22, 18:54)
nu kad dristu papriestarauti , ten misunuka privalejo duoti, bet nenori nes TIPO privalai maitinti krutimi, o kai pieno nere tiek kiek vaikui reikia, tai tave pasaukia kad visvien privalai duoti. as soske turejau su savim, bet JOS negalima duoti!!!! ir cia ne tik man taip buvo, mano 2 drauges susidure su tokia pacia problema. pvz zinau kas RK reikia savo atsivezti, o cia ne, man daktare sake.
beje, pabreziu- as papasakojau kaip buvo man. tikiuosi kad kitoms taip nebus bet manu kad reikia buti pasiruosusiai viskam.
ir dar - mane namo isleido 3d po gimdymo su krutine kuri buvo kieta kaip akmuo, kai paprasiau kad parodytu kaip ja masazuoti, tai privalejau sumoketi seselei i kisene pinigeliu, tik tada parode, o skausmas buvo nezmoniskas, verkiau kad visa ligonine girdejo. grizusi namo visa nakti verkiau is skausmo nes krutine buvo kaip akmuo, kita diena privaciau suradau masaziste kuri man per val ismasazavo krutine ir be vienos asareles.
todel dar karta PABREZIU- tai mano istorija.
bet jei eini dirbti seseles ar daktares darba, privalai atsiduoti siam darbui, moketi paasikinti o ne saukti- juk visos yra nepatirusios, visko negalime zinoti gimdant pirma karta. dabar tai as jau tikrai elgciaus visai kitaip ir tikrai nesugrizciau ten gimdyti.
nenoriu nei vienos gasdinti, nes sakoma kad ten yra ir geru seseliu, tik jos kazkur dingo kai as gimdziau

beje, pabreziu- as papasakojau kaip buvo man. tikiuosi kad kitoms taip nebus bet manu kad reikia buti pasiruosusiai viskam.
ir dar - mane namo isleido 3d po gimdymo su krutine kuri buvo kieta kaip akmuo, kai paprasiau kad parodytu kaip ja masazuoti, tai privalejau sumoketi seselei i kisene pinigeliu, tik tada parode, o skausmas buvo nezmoniskas, verkiau kad visa ligonine girdejo. grizusi namo visa nakti verkiau is skausmo nes krutine buvo kaip akmuo, kita diena privaciau suradau masaziste kuri man per val ismasazavo krutine ir be vienos asareles.
todel dar karta PABREZIU- tai mano istorija.
bet jei eini dirbti seseles ar daktares darba, privalai atsiduoti siam darbui, moketi paasikinti o ne saukti- juk visos yra nepatirusios, visko negalime zinoti gimdant pirma karta. dabar tai as jau tikrai elgciaus visai kitaip ir tikrai nesugrizciau ten gimdyti.
nenoriu nei vienos gasdinti, nes sakoma kad ten yra ir geru seseliu, tik jos kazkur dingo kai as gimdziau

Ir mano panaši patirtis buvo.
Nors visada kovoju nagais ir dantim už savo šeimą, bet tą savaitę prisimenu, kaip košmarą, nes kas biškį apsipildavau ašarom. Matyt, hormonai savo darė.
Tik po kokių metelių, viską pergalvojus, pripažįstu, kad nei ta ligoninė, nei sistema nėra kažkoks baubas. Viską jie daro teisingai (gal kiek perteoriškai, nesigilina į individualius atvejus), nes jei tada nebūčiau persilaužusi psichologiškai dėl maitinimo (pienelis po CP labai vėlavo ir pirmus mėn. jo tikrai nebuvo daug. Taip manau dėl to, kad mažoji prie krūties prašėsi kas 15 - 30min. Ir čiaumodavo po 20min. - pakankamai ilgai), tai nežinia ar būčiau apskritai savo pienu maitinusi ir kaip ilgai. Jie ten labai geri psichologai, naujai iškeptai mamytei labai gerai praplauna smegenis. Pradedant paskaitom kas gerai naujagimiui ir baigiant asmenine natūralaus maitinimo nauda.
O dėl higienos nežinau.... tada tarakonų nemačiau. Jei dabar jų yra, tai baisu.... Reikia informuoti atitinkamas institucijas (Maisto ir vet. tarnybą, visuom. sveikatos centrą. Matyt, perdaug taupo kenkėjų naikinimui. Kenkėjai juk perneša visokias ligas. O ten kur vyksta operacijos, kur pirmas dienas praleidžia naujagimiai, neturi būti jokių antisanitarinių sąlygų.
QUOTE(Redike @ 2009 05 25, 11:06)
Tai esu gavusi velnių už soskytes (paskui slėpiausi, bet vistiek pasiūlydavau mažylei, nes buvau įsitikinusi, kad jei pirmom dienom nesupažindinsiu su tuo daiktu, tai vėliau nenorės kūdikėlis išvis soskės).
o čia ko gero tiesa

o šiaip mano prisiminimai apie VGN kuo geriausi, su nieko nesitariau, niekam nemokėjau, bet ir nei vieno nemalonaus žmogaus nesutikau... pirmą naktį buvau palatoj viena, tai naktinė seselė penkis kartus atbėgo paklaust ar viskas gerai, ar nieko nereikia, o atrodo galėtų miegot sau kol nieks nekviečia....
tiesa, vieną vakarą maniškė buvo labai įsiverkus (tada jau tryse palatoj buvom) , kad ir kaimynės negalėjo miegot... tai atėjo tokia sena seselė ir pasiūlė mišinio, sako jei jūs neturit jokių nuostatų ir etc, tai galim pamaitint, miegos gražiai vaikas, taip ir buvo...
aišku dabar gal jau ir pasikeitę daug kas gali būt... tai vat vis paskaitinėju įspudžius...
QUOTE(Vaiidulle @ 2009 05 25, 10:38)
tiesa, vieną vakarą maniškė buvo labai įsiverkus (tada jau tryse palatoj buvom) , kad ir kaimynės negalėjo miegot... tai atėjo tokia sena seselė ir pasiūlė mišinio, sako jei jūs neturit jokių nuostatų ir etc, tai galim pamaitint, miegos gražiai vaikas, taip ir buvo...
aišku dabar gal jau ir pasikeitę daug kas gali būt... tai vat vis paskaitinėju įspudžius...
nemanau

Per tas 10d kai gulėjau pastebėjau, kad vyraujantis požiūris priklauso nuo budinčio personalo. Žinoma visi gydytojai labai dideli natūralistai ir jokių kompromisų dėl soskių ar buteliukų su jais negali būti. O vat sesučių įvairių teko sutikti. Iš vienų mišinio negausi net ir dantim, nagais draskydamasi, o kitos paburbėdavo, bet atnešdavo, o viena išvis - pati pasiūlydavo, jei matydavo, kad pamaitinti nesiseka, vaikas verkia ir pan.
Sveikos,
na as buvau nusiteikus i VGN vaziuot, bet pasiskaiciau komentaru apie tarakonus ir naturalistinius gydytoju nusistatymus nemaitint vaiko, tai pradejau abejoti
Vasari gulejau VGN patologiniam savaite, tai tikrai tik geri atsiliepimai ir apie personala ir apie aplinka. Na, WC ir dusas, maistas neidealus, bet as zinojau, kad ne i viesbuti vaziuoju
na as buvau nusiteikus i VGN vaziuot, bet pasiskaiciau komentaru apie tarakonus ir naturalistinius gydytoju nusistatymus nemaitint vaiko, tai pradejau abejoti

Vasari gulejau VGN patologiniam savaite, tai tikrai tik geri atsiliepimai ir apie personala ir apie aplinka. Na, WC ir dusas, maistas neidealus, bet as zinojau, kad ne i viesbuti vaziuoju

QUOTE(Rinne @ 2009 05 25, 21:59)
Sveikos,

o kas blogo tuose naturalistuose gydytojuose? As kaip tik manau, kad sioje ligonineje, jei is tiesu yra to laikomasi, yra puikios salygos ismokti taisyklingai zindyti kudiki ir ilgai dziaugtis maitinimo krutimi privalumais. O kad pirmas paras zindyti sunku - tiesa, reikia daznai ir kantriai zindyti, bet taip jau yra ir tai yra vienintelis budas tureti pieno.. O del soskes - dauguma tevu butu tik uz, kad vaikas neimtu soskes..
Tad tai, kas vieniems atrodo minusas, kitiems didelis pliusas.
As savo pirmaja mergaite gimdziau Antakalnyje, kur apie naturalizma ne galvot nereikia, tai dabar vis pamastau apie siuos gimdymo namus, bet butent del naturalizmo propagavimo, del to, kad nekisa ir nesiulo misinuku, o skatina mamas buti kantrias, kad neleidzia tureti soskiu ir pan.
Kiekvienam savo

QUOTE(RitaRazi @ 2009 05 26, 12:16)
o kas blogo tuose naturalistuose gydytojuose? As kaip tik manau, kad sioje ligonineje, jei is tiesu yra to laikomasi, 1. yra puikios salygos ismokti taisyklingai zindyti kudiki ir ilgai dziaugtis maitinimo krutimi privalumais. O kad pirmas paras zindyti sunku - tiesa, reikia daznai ir kantriai zindyti, bet taip jau yra ir tai yra vienintelis budas tureti pieno.. 2. O del soskes - dauguma tevu butu tik uz, kad vaikas neimtu soskes..
As savo pirmaja mergaite gimdziau Antakalnyje, kur apie naturalizma ne galvot nereikia, tai dabar vis pamastau apie siuos gimdymo namus, bet butent del naturalizmo propagavimo, del to, kad nekisa ir nesiulo misinuku, o skatina mamas buti kantrias, kad neleidzia tureti soskiu ir pan.
Kiekvienam savo
Dar daugiau pasakysiu - 3. man atrodo, kad to poziurio i naturaluma ir jo propagavimo sioje ligonineje galetu buti dar daugiau.. 
Kiekvienam savo

1.

2. Nepasakyčiau, kad "dauguma". Čia požiūrio klausimas. Mano pažįstami leliukai dauguma su soskytėm augo ir nieko čia blogo. Svarbu, kaip dažnai jas čiulpia ir kiek ilgai. Kai jau 2metinis vaikai čiulpia, tai tikrai nieko gero.
3. pakanka ten to natūralumo, patikėk

Mes pirmąją auginom be soskės, bandėm pratint, bet neišėjo- neimė... Nu tai galiu pasakyt, kad nieko blogo ir be soskės
Aišku labai seneliai ir tetos siaubė, kad kaip čia galima, kad reikia pratint, kad vaikas bus isterikas jei be soskės auginsim, kad griuvinės ant grindų ir mes nieko padaryt negalėsim, o vat jei soskę imtų, tai duotum ir nusiramintų.... Bet čia tik bobučių pamokymai, realybėj to tikrai nebuvo... O kai visi draugai atpratint bandė ir matėm kaip sunku vaikams buvo, tai kažkaip net smagu dėl saviškės buvo, kad jai tokių problemų nėra.... Šiaip antrajam kolkas dar soskės nepirkau, gal vėliau nusipirksiu, nežinau....
O šiaip daugelis VGN idėjų man atrodo teisingos ir ypač patinka, kad leliukas visada kartu būna... Nenorėčiau gimdyt kur kaip pvz Antakalny pasiima leliuką ir atneša šeštą ryto tik paskui....

O šiaip daugelis VGN idėjų man atrodo teisingos ir ypač patinka, kad leliukas visada kartu būna... Nenorėčiau gimdyt kur kaip pvz Antakalny pasiima leliuką ir atneša šeštą ryto tik paskui....
QUOTE(Milasa @ 2009 05 22, 15:04)
tai kovodavo kai matydavo, o kai ne tai ir budavo. 1diena vyras buvo i darba isvz nes iskviete, o kita diena kaip tik ryte kai seseles ateina, vyras buvo isvaziaves tvarkyti dokumentu. o kai jau salia budavo tai ir bardavosi su jom ziauriai. kad tos durnes ieidavo ir islekdavo greitai.
as tau linkiu kad butum tokia kovinga kaip dabar bet patikek gali buti ir kitaip.
as tau linkiu kad butum tokia kovinga kaip dabar bet patikek gali buti ir kitaip.
Na sprenziant is Jusu pasisakymu ir zargono bei kai kuriu epitetu - gal ir paciai kazkiek savo elgesi ir poziuri reiketu pakeisti.
Kas lankosi konsultacijose VGN, zino sesute Nijole. Visa nestuma nesu turejusi ne vienos problemos ar kazkokios neaiskios situacijos ir teko karta, belaukiant gydytojo pamatyti vaizdeli: ateina porele pirmam vizitui. ponia Nijole issiklausineja kas kaip ir pasako, kad jeigu neturite nusiskundimu - atvaziuokite rytoj nes tokia ir tokia gydytoja tik rytoj grizta is atostogu. Uz toki savo paaiskinima susilauke tokiu epitetu ir riksmu, kad ohoho.
Kartais musm patiems reikia pakoreguoti savo nusistaymus, elgesi ir pan.