gal kas turit tokia info, kad jei vaziuoji gimdyti nesusitarus, tai kiek pinigu pasiimti su savim? ar reikia duoti gydytojui, ar tik akuserei, ar ir anesteziologui ir po kiek mazdaug? ir jeigu kokia komplikacija ir reikia pvz cezario ar epiduro, o nesi is anksto apie tai tarusis, tai kiek moket ir kam? tiesiai i delna ar per kasa ar kaip? ir jei as pvz duodu akuserei 150 ar 200, kad geriau mane priziuretu, o ji pasikeicia pamainoj po keliu val ir kita ateina, tai isvis berysio kazkaip.. gal aks geriau zinot kaip cia daryti reikia?

labutis, ligonineje seniai lankiausi, nes vaikui jau virs 4 metuku, bet atsiminimai pas mus piukiausi apie sia istaiga. man cezari dare, gulejau po to savaite laiko tai prisiziurejau visokiu mamyciu ir visokiu gydytoju ir seseliu. as ten lankiausi visa nestuma pas gyd., E. Garsviene. mokedavau i kasa tada dar rodos po 20lt. uz gimdyma nieko nemokejau, nesitariau , po to jau gydytojai atsidekojau, nes superine prieziura is jos puses buvo, nors sakau nieko as jai nesiuliau. pamenu buvo savaitgalis, ji nedirbo tai atsiunte pas mus savo kolege paziuret ar viskas pas mus ok
sesutes dauguma buvo liuks, tik viena bumbekle buvo, bet as i tokias demesio nekreipiu, jei reikia ir as galiu pabumbet, manes tokios personos negasdina. buvo ir mamyciu idomiu- po cezario valgyt negalima, kitoj paroj tik dziuvesiai. tai ji vis rekdavo, kad ji alkana. vyras sako maitink vaika, o ta palauk pirma as pavalgysiu, na zodziu... negaliu nieko blogo pasakyt, tik sillti ir geri prisiminimai

Gimdžiau prieš dvi savaites VGN, kas ten ruosiasi gimdyt, nebijokit, priežiūra superinė, su gydytoja ir akušere atsiskaityt galit po gimdymo jei norit, bet turėkit galvoje, kad dabar visur krizė, o ligoninėse tai ypač jaučiasi, reikia turėt savo naktinius, drabužėlius vaikui, puoduką, šaukštelį, žodžiu beveik viską, nes biudžetas sumažintas, taupo ir visokių komisijų labai bijo, kad neduok diev ko nors per daug gimdyvėm duos

perskaiciau visa sita temele, bet labai pasigedau konkretesnes info, kuri domina mane, tai paklausiu atskirai. man planinis cezaris.
1. ar VGN galima atvaziuoti ir del cezario "uzsirasyti" anksciau, dar neprasidejus saremiams, ar jie liepia atvaziuoti jau nubegus vandenims ir tik tada daro cezari?tartis su konkreciu gydytoju uz pinigus nezadu...
2. kiek kainuoja mokama palata?uz para 200Lt? o jei yra paprastose palatose vietos ar vyras gali likti per nakti uz kazkoki tai mokesti?
3. ar po cezario nakciai mazyli palieka ar issinesa?
kol kas tiek:) aciu uz info.
1. ar VGN galima atvaziuoti ir del cezario "uzsirasyti" anksciau, dar neprasidejus saremiams, ar jie liepia atvaziuoti jau nubegus vandenims ir tik tada daro cezari?tartis su konkreciu gydytoju uz pinigus nezadu...
2. kiek kainuoja mokama palata?uz para 200Lt? o jei yra paprastose palatose vietos ar vyras gali likti per nakti uz kazkoki tai mokesti?
QUOTE(zhydelka @ 2009 06 12, 13:47)
perskaiciau visa sita temele, bet labai pasigedau konkretesnes info, kuri domina mane, tai paklausiu atskirai. man planinis cezaris.
1. Nežinau, nes buvo neplaninis. Šiaip manau, kad reikia siuntimo iš tave prižiūrinčios ginės, tuomet paguldys be jokių sąrėmių ir pan.
2. Ten vienkartinis mokestis 200 lt. Mes su vyru buvom kartu paprastoj dvivietėj palatoj, jam reikėjo sumokėti 50 lt vienkartinį mokestį už lovą.
3. Po cezario išveža į pooperacinę palatą (ten tebebūna įstatytas kateteris, slaugutė prižiūri, duoda vaistus, keičia palas ir pan.), o vaiką į naujagimių skyrių. Ryte perkelia į normalią palatą ir tada atiduoda vaiką.
bet turėkit galvoje, kad dabar visur krizė, o ligoninėse tai ypač jaučiasi, reikia turėt savo naktinius, drabužėlius vaikui, puoduką, šaukštelį, žodžiu beveik viską, nes biudžetas sumažintas, taupo ir visokių komisijų labai bijo, kad neduok diev ko nors per daug gimdyvėm duos 
[/quote]
O tai paaiskinkit man nesusipratelei - ku dingo visi tie naktiniai, puodukai ir lekstutes kizes metu? Jie ka, isgaravo kazkur? Ar skalbimo priemonems ligonines taupo ir todel naktiniu nebeduoda, kad susitepusiu skalbti nereiketu? Suprantu rubeliai vaikui, na, galiu ir ta puoduka su lekstute isimesti (del to, kad maloniau is savu indu valgyti), bet naktiniu gimdymui as tikrai nesiruosiu savo veztis ar nauju tam reikalui pirktis - pakankamai ilgai mokejau mokescius, kad bent sita dalyka galeciau gauti. Po gimdymo - prasau, turesiu savus naktinius, bet gimdymo metu manau, kad jei neduos, tai pareikalausiu... Kokie cia pasiteisinimai krize - juk ne vienkartiniai tie naktiniai buna, tai krizei uzejus senieji niekur isgaruot neturejo...

[/quote]
O tai paaiskinkit man nesusipratelei - ku dingo visi tie naktiniai, puodukai ir lekstutes kizes metu? Jie ka, isgaravo kazkur? Ar skalbimo priemonems ligonines taupo ir todel naktiniu nebeduoda, kad susitepusiu skalbti nereiketu? Suprantu rubeliai vaikui, na, galiu ir ta puoduka su lekstute isimesti (del to, kad maloniau is savu indu valgyti), bet naktiniu gimdymui as tikrai nesiruosiu savo veztis ar nauju tam reikalui pirktis - pakankamai ilgai mokejau mokescius, kad bent sita dalyka galeciau gauti. Po gimdymo - prasau, turesiu savus naktinius, bet gimdymo metu manau, kad jei neduos, tai pareikalausiu... Kokie cia pasiteisinimai krize - juk ne vienkartiniai tie naktiniai buna, tai krizei uzejus senieji niekur isgaruot neturejo...
nu jau nebesuprantu... atrodo vienoms naktinius ir palutes duoda, kitoms ne... aš jau tašę prisikroviau kaip kad neduos, tai nežinau išėminėt ar ne...

QUOTE(Vaiidulle @ 2009 06 13, 10:09)
nu jau nebesuprantu... atrodo vienoms naktinius ir palutes duoda, kitoms ne... aš jau tašę prisikroviau kaip kad neduos, tai nežinau išėminėt ar ne... 

Viska duos, na "naktinius" gimdymui tai tikrai. Paluciu taip pat buna, kai baigiasi - atnesa. Del ramybes, galit skambint i VGN ir pasiklaust

Del viso pikto, pasilikit kokia pala ir merliuku. Bus ramiau, kad turit

Gimdžiau VGN, naktinių nedavė, taip ir pasakė, kad Krizė
Gerai, kad buvau savo dvejus įsidėjusi, tai pasinaudojau. Beje gimdžiau sekmadienį gimdyvių tikrai nedaug buvo

O as gimdziau birzelio 5d. ir viska dave
ir naktinius ir paluciu. O vaiko rubelius tai patys davem, kad iskart musu uzdetu. Po gimdymo naktinius kitus atnese, purvinus pasieme ir liepe savus pataupyt, nes jau savus norejau traukti
Kazkaip laaabai jau skirtingai cia visom
Tiesa ir indus dave, nors buvau nusivezus savo, bet kai atnese valgyt tuo metu maitinau mazyle ir negalejau atsikelt is tases issitraukt indu, tai dave valdiskus ir nei zodelio nepasake

Buvom siandien apziuret VGN, tai akusere aiskiai pasake - jei pries menesi viska dave, tai dabar visko reikia savo:
- naktiniu gimdymui
- neperslampamu paklotu (5-6 sake turetu pakakt)
- vaikui rubeliu, pampersu ir t.t.
- jei epiduro noresit, tai epidura duoda, bet uz tai lasine reikia paciam nusipirkt
- klizmu nedaro.
- naktiniu gimdymui
- neperslampamu paklotu (5-6 sake turetu pakakt)
- vaikui rubeliu, pampersu ir t.t.
- jei epiduro noresit, tai epidura duoda, bet uz tai lasine reikia paciam nusipirkt
- klizmu nedaro.
pirmą kartą rašau supermamos forume
03 23 d. pati gimdžiau sūnų VGN. Ir jei dar kada pastočiau, vaiką gimdyčiau ten pat. Nėštumą prižiūrėjoma man Vilniuje Kravčenkos, jie primigtinai siūlė gimdyti pas Daunoravičių, tačiau aš pasirinkau VGN direktorę K. Mačiulienę. Ir tikrai nenusivyliau. Prieš tai girdėjau daug siaubo istorijų apie kai kuriuos gydytojus ten, bet mano patirtis gera. Pas Mačiulienę pradėjau lankytis apie 1,5 mėn prieš nėštumo, kiekvieno apsilankymo metu man buvo daromas šlapimo tyrimas, klausė kūdikio širdies tonusiukus. Šiaip mano nėštumas buvo lengvas, nors ir turėdavau aukštą spaudimą. 03 20d. buvau atvažiavusi pasirodyti gydytojai, man buvo kiek pakilęs spaudimas, galvojo daryti cezarį, bet jau buvau pavalgiusi. Atvažiavau 03 23 (tą dieną ir turėjau pagal terminą gimdyti), gydytoja pamatė, kad net ir paskatinta nepagimdyčiau pati, todėl padarė cezarį. Cezario metu pamatė, kad jau buvo žali vaisiaus vandenys, vaikučiui įtarė hipoksiją, tad buvo padaryti visi reikalingi tyrimai, rūgščių - šarmų kažkas
po operacijos 12 val. pragulėjau pooperacinei palatoje, vaikuti buvo atnešę po 5 valandų. Vaikų kambarėlyje jį pamaitino mišinuku, bet iš šaukštelio. Kitą dieną mus perkėle į atskirą palatą, kurioje gyvenom 3 (vyras, aš ir sūnus). Kainavo 250 lt už penkias dienas. Turėjome atskirą dušą, šaldytuvą, mikrobangę ( iki pilnos laimės trūko televizoriaus žinioms pažiūrėti
). tiesa, prieš perkeliant mus į atskirą palatą, teko pagulėti paprastoje porą valandų. tai tikrai normali palata. 2 lovos, 2 lopšiukai. Gimdymo palata irgi tvarkinga, graži. Seselės buvo labai geros, nors nei vienai nieko nedaviau. Tiesa, viena seselė nebuvo labai gera. Kai pradėjo kietėti krūtinė, ji man liepė prieš kiekvieną maitinimą po valandą nusimelžinėti, ką aš iš pradžių ir dariau, kol mama nepaaiškino, kad reik nusimelžti tik tiek, kad vaikas sugebėtų apžioti spenelį. Mačiulienė aplankydavo kiekvieną dieną, taip pat kiekvieną dieną aplankydavo dar ir kitą gydytoja, taip pat vaikų gydytoją, kuri kiekvieną kartą vaiką apžiūrėdavo nuo galvos iki kojų. Patalynę keisdavo kiekvieną dieną, vaikui palutės duodamos, drabuželiai taip pat. Man prieš gimdymą irgi davė naktinukus, paskui pati norėjau persirengti su savais. Anestiziologė visos operacijos metu praglostė galvą, ramino, buvo atėjusi ir keletą kartų po gimdymo. Randas mažiukas, visiškai nesimato.
Tad esu labai patenkinta šia ligonine.

Tad esu labai patenkinta šia ligonine.