Įkraunama...
Įkraunama...

Vafliai: traškūs ir skanūs

S.N.A.S kepk pagal Receptas :
5 kiausiniai
1 stikline miltu
1 stikline cukraus
200g sviesto
cinamono del kvapo(as nededu )
vanilinio cukraus 2 arb. s.

tikrai labai skanus gaunasi ir traskus ir kita diena bent man jie nesuminksteja schmoll.gif
ax.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 02 03, 14:29)
5 kiausiniai
1 stikline miltu
1 stikline cukraus
200g sviesto
cinamono del kvapo(as nededu )
vanilinio cukraus 2 arb. s.

tikrai labai skanus gaunasi ir traskus ir kita diena bent man jie nesuminksteja schmoll.gif
ax.gif  4u.gif  wub.gif

Sveikutes,pritariu thumbup.gif ,siandien paziurejau,mano vafliukai traskus,dar taip nebuve,nu jau sitas receptas jau yra isaugotas,mano receptu lobyne biggrin.gif
Atsakyti
Matosi, kad tokie traškučiai thumbup.gif
Atsakyti
Na gal kas paskelbs naujiena ar rado, kur siu vafliniu pirkti smile.gif

Labai noretus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rika3 @ 2009 02 03, 13:36)
Sveikutes,pritariu thumbup.gif ,siandien paziurejau,mano vafliukai traskus,dar taip nebuve,nu jau sitas receptas jau yra isaugotas,mano receptu lobyne biggrin.gif

Labai skaniai atrodo wub.gif 4u.gif mano irgi visada traskus buna 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
As pries metus pirkau senukuose,berods mokejau apie 60 lt.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Peržiūrėjau temelę, tai oj kiek receptukų bigsmile.gif thumbup.gif Užgavėnėms ketinu ne tik blynų, bet ir vaflių prikepti tongue.gif
Tad "pasiskolinsiu" receptukų, bet ne už dyką...
1. Kadangi galvoju ir jūs norėsit pasikepti vaflių, blynukų, gal pasigaminti iš jų tortuką kokį, tai galiu pasiūlyti labai neblogą pertepimą. Kad nereikėtų gaminti kokio riebaus ir nesveiko kremo: vieną bananą sutrinkit, įberkit šaukštelį vieną kitą nesaldžios kakavos ir gerai išmaišykit. Cukraus berti nereikia (nebent bananas visiškai žalias, neprinokęs). Išeis labai geras, neriebus, bet nuo banano saldus pertepimas mirksiukas.gif
2. Į vaflių ar blynelių tešlą vietoj pieno/kefyro ar šiaip papildomai galit šliūkštelt bananų ar ananasų sulčių thumbup.gif Jos suteikia skanaus savotiško aromato ir paįvairina skonį thumbup.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 02 03, 13:29)

QUOTE(rika3 @ 2009 02 03, 14:36)
Sveikutes,pritariu thumbup.gif ,

Dėkui už atsakymus sunglasses2.gif , tik dar dėl veiksmų eiliškumo neaišku...
sviestą ištirpinat ar nea? ir kaip darot su kiaušiniais? atsikrai neplakat? baltymo irgi???
4u.gif sorry, bet man tai svarbu, nes ne vieną fiasko virtuvėj apturėjus.. todėl klyst nenoriu.....
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 02 08, 15:39)
Dėkui už atsakymus  sunglasses2.gif , tik dar dėl veiksmų eiliškumo neaišku...
sviestą ištirpinat ar nea? ir kaip darot su kiaušiniais? atsikrai neplakat? baltymo irgi???
4u.gif sorry, bet man tai svarbu, nes ne vieną fiasko virtuvėj apturėjus.. todėl klyst nenoriu.....
mirksiukas.gif

kiausinius su cukrum sumaisyti dedam istirpinta sviesta,dedam miltus ir viska gerai ismaisom 4u.gif ax.gif labai paprasta ir labai skanu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Kepiau vakar vaflius, recepte nurodyti kaip Belgiški vafliai, tačiau neturiu tokios specialios keptuvės, tai puikiausiai iškepė ir širdelių formos vaflinėje. na, Valentino dienai sakyčiau pats das biggrin.gif
tiesa, vafliai labai labai labai skanūs.

Belgiški vafliai su saldžiarūgščiu vyšnių padažu

480 ml miltų
2,5 a. š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
4 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
6 šaukštai cukraus
0,5 a.š. romo esencijos
1 v.š. vanilinio sirupo
50 g sviesto
480 ml pieno

Per sietelį persijoti sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė taps gelsvai balta, supilti romo esenciją ir vanilės sirupą, ištirpdytą sviestą ir pieną bei gerai išmaišyti. Visą šią skystą masę pilti į miltus ir maišyti, kol neliks miltų gumulėlių (aš naudojuosi el. plaktuvu). Iki purumo suplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į tešlą. Nepermaišyti! Dėti samčiu į keptuvę ir kepti.

Vyšnių padažas

240 ml vandens
2 a.š. krakmolo
25 g sviesto
~500 ml vyšnių be kauliukų
2 v.š. rudojo arba muscovado cukraus
1 v.š. citrinos sulčių

Indelyje sumaišyti pusę kiekio vandens su krakmolu.
Kitame inde ant viryklės ištirpdyti sviestą, sudėti vyšnias, supilti likusį vandenį ir rudąjį cukrų (aš naudojau Marks & Spencer muscovado tamsųjį cukrų. Rekomenduoju. Labai džiaugiuosi atradusi vietą, kur jį pirkti wink.gif ). Maišyti, kol cukrus ištirps. Supilti vandens ir krakmolo mišinį, maišyti kol masė užvirs ir sutirštės (~1 min). Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti citrinos sultis. Tiekti su vafliais arba kitokiais skanėstais.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 11 vasario 2009 - 22:05
Pala , pala ....o kodėl tu nerodai savo kitų kepinukų g.gif ....ar aš kažkur pražiopsojau ...... ax.gif
Atsakyti
Deta_  2008 03 10, 17:03 Paskelbta: #193 

Aš, turbūt, čia būsiu vienintelė, kuriai nepatiko vafliukai pagal vysniux receptą  Bet juk tai skonio reikalas, tai tikiuosi, kad nieks neužpyks  Patys vafliai gana skanūs būtų, bet man asmeniškai jie pernelyg riebūs 

katik prisikepiau vafliu pagal vysniuko recepta,bet man ir gavos truputi per riebus,bet siaip skanus traskus tokie,tik kai kurie gavos minskti,bet gal del to kad viena ant kito uzdejau.gal reiktu vietoj sviesto deti alieju,tuomet butu netokie riebus,bet tada ir traskus speju nebutu g.gif ir cukraus daug nedejau,nes visai skanu valgant uogiene braskiu ar vysniu aptepti
Atsakyti