Kepiau vakar vaflius, recepte nurodyti kaip Belgiški vafliai, tačiau neturiu tokios specialios keptuvės, tai puikiausiai iškepė ir širdelių formos vaflinėje. na, Valentino dienai sakyčiau pats das

tiesa, vafliai
labai labai labai skanūs.
Belgiški vafliai su saldžiarūgščiu vyšnių padažu480 ml miltų
2,5 a. š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
4 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
6 šaukštai cukraus
0,5 a.š. romo esencijos
1 v.š. vanilinio sirupo
50 g sviesto
480 ml pieno
Per sietelį persijoti sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps ir masė taps gelsvai balta, supilti romo esenciją ir vanilės sirupą, ištirpdytą sviestą ir pieną bei gerai išmaišyti. Visą šią skystą masę pilti į miltus ir maišyti, kol neliks miltų gumulėlių (aš naudojuosi el. plaktuvu). Iki purumo suplakti kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į tešlą. Nepermaišyti! Dėti samčiu į keptuvę ir kepti.
Vyšnių padažas240 ml vandens
2 a.š. krakmolo
25 g sviesto
~500 ml vyšnių be kauliukų
2 v.š. rudojo arba muscovado cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
Indelyje sumaišyti pusę kiekio vandens su krakmolu.
Kitame inde ant viryklės ištirpdyti sviestą, sudėti vyšnias, supilti likusį vandenį ir rudąjį cukrų (aš naudojau Marks & Spencer muscovado tamsųjį cukrų. Rekomenduoju. Labai džiaugiuosi atradusi vietą, kur jį pirkti

). Maišyti, kol cukrus ištirps. Supilti vandens ir krakmolo mišinį, maišyti kol masė užvirs ir sutirštės (~1 min). Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti citrinos sultis. Tiekti su vafliais arba kitokiais skanėstais.