Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu maitinti krūtimi

taigi maitinau ir as tuos lelkinus savo,mes diskutuojam kad negrazu mums cia daugumai kai maitinama ilgai,kai vaikai jau tikrai dideli,mes uz pieneli mamos doh.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
GiedreM nu gal ir net ten pataikiau persiprasom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sanele @ 2009 06 02, 19:08)
tai jo,atsirado  cia tokiu moralisciu,kur pasisove kad iki 7 metu vaikus reikia zindyti,vat lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . lotuliukas.gif ..

kiek pamenu, tai buvo reakcija i pasisakymus, kad dveju metuku vaika zindyti slykstu ir nenormalu... i tai ir buvo atsakyta, kad kai kuriu mokslininku nuomone, maksimali normos riba - 6-7 metai, 2 metai - rekomenduojamas minimumas.

man neaisku, is kur sitas noras pasitycioti. g.gif

as galiu suprasti nusistebejima - musu visuomeneje i zindyma apskritai ziurima gana nepalankiai, nekalbant jau apie ilga zindyma. taip pat, skaitant straipsnius apie ypac ilgai zindancias moteris (iki tu paminetuju 6-7 metu), man kyla abejone, ar kartais nera taip, kad tos moterys tenkina labiau savo prisirisimo, artumo su vaiku poreiki, negu vaiko poreiki zisti kruti. ir vis del to, nei abejone, nei nuostaba del neiprasto reiskinio, mano akimis, nesudaro pagrindo kalbeti apie tai nemandagiai, sarkastiskai. g.gif
Atsakyti
4u.gif
tai kaip su tuo ejimu i darbą, jei maitini iki 6 metų? aš be ironijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 06 02, 19:41)
taigi maitinau ir as tuos lelkinus savo,mes diskutuojam kad negrazu mums cia daugumai kai maitinama ilgai,kai vaikai jau tikrai dideli,mes uz pieneli mamos doh.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aš supratau, kad tema nenorinčioms maitint krūtimi: ar dėl psichologinių priežasčių, ar dėl grožio tausojimo, ar dėl nemalonios patirties žindant pirmą vaikelį.

Kas tas ilgas žindymas? Pagal PSO - virš dviejų metų. Bet turbūt daug kas mūsų visuomenėje nesutiktų su tuo.
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 06 01, 18:30)
O tai leiskit dar paklausti-jus arkliaias vazinejat, valgi verdat ant krosnies, prie balanos sviesos?

o prie ko čia tokie nesąmoningi klausimai?
QUOTE(sanele @ 2009 06 01, 18:44)
o as dar pridesiu,ko jus ponia miela prie kompo sedite,jei jau taip tos civilizacijos nemegstat rolleyes.gif ?

aš asmeniškai civilizaciją lb mėgstu. bet nemėgstu jos nenormalių pasekmlių žmogaus psichikai ir jo gebėjimui protauti.
QUOTE(sanele @ 2009 06 01, 19:25)
kas iki tokio amziaus vaikuti uztenka maitinti ax.gif

doh.gif

QUOTE(aitiii @ 2009 06 01, 20:17)
Kas gali taip sumastyti  kad zindyma iki 6-7 metu, visai jau pasimaise moteriskem biggrin.gif

čia niekas nieko nesumąstė. diskusija kilo iš to, kas normalu, kasne. tiesiog abstrakčiai parašiau, kaip daro žinduoliai. ir kad žmogui kaip žinduoliui irgi normalu maitinti jauniklį kol išdygsta nuolatiniai dantys.

QUOTE(krizine @ 2009 06 01, 20:36)
tikiu, kad tokios kaip tamsta sutiktu uzsiveisti ferma pieno duodanciu moteru...  doh.gif

nu o jau be beprasmiškų asmeninių įžeidinėjimų tai nė pro kur nesugebat ar kaip? šiaip jau aš deja nebemaitinu savo dvimečio, todėl šitas jūsų komentaras iš vis ne į temą. logiškai diskutuoti galima ir be suasmenintų fantazijų apie moterų pieno fermas.

QUOTE(Nuelė @ 2009 06 02, 08:41)
o kai zindomas viresnis, tai efektas tampa atvirkstinis,

Beje kas liecia saugumo jausma, tai galiuma su zindymu padaryti tokia kliurke, kad net ir suauges zmogus be mamos kruties nesijaucia saugus, nepasitiki savimi, zodziu nesugeba tapti tvirta savarankiska asmenybe ir dazniausiai buna reikalingi psichologai, kad atkastu ta priezasti.

Perdetas saugojimas, glaudimas prie saves taipogi turi dideli minusa, as manau, kad mamos zindancios trimecius galvoja tik apie save vaiko psichologines ir fizines sveikatos saskaita.

O del imuniteto, tai kudikis igauna imuniteta pusei metu su priespieniu.O mp saugo nuo susirgimu ne i ateiti, o tam sykiui kol yra zindomas, taip kad nederetu skelbti ereziju, kad mp maitinami kudikiai maziau sirgs.
Papildyta:

man stomatologas sakė atvirkščiai

ar atlikot tyrimus apie ilgai žindomų vaikų nepasitikėjimą savimi? blink.gif nu sory, bet tokio absurdo nesu nė girdėjus.

nu jo, glaudimas pasirodo irgi kenkia lotuliukas.gif . pagal jūsų teoriją vaikų namų augintiniai turėtų būti labiausiai pasitikintys savimi, jaustis super saugiomis savarankiškomis asmėnybėmis, kuriems niekad neprireiks psichologo thumbup.gif

paskaityk PSO tyrimus. ten aiškių aiškiausiai parašyta, kaip žindymas saugo būtent į ateitį - nuo meningitų vaikystėj, nuo leukemijų ikimokykliniam amžiuj, nuo virškinamojo trakto sutrikimų iš vis ilgiems metams ir t.t.

ir man iš vis čia lb gerai matosi, kad visos čia nenorinčios žindyti pirmiausia nieko ir nenutuokia apie žindymo naudą, beveik nieko nėra skaitę, domėjęsį. nes jei tikrai pasigilintų, tai kaip ir nebeliktų priežasčių tam nenorui. tektų tiesiog pripažint kad savo egoizmą priešpastatėt vaiko sveikatai.
Atsakyti
QUOTE(mamuse @ 2009 06 02, 20:24)
4u.gif
tai kaip su tuo ejimu i darbą, jei maitini iki 6 metų? aš be ironijos g.gif

Žindanti mama turi teisę į apmokamas pertraukas darbo dienoje. Jei neklystu, nemažiau pusvalandžio kas 3val. Galima tas pertraukas susumuot ir pridėt pvz prie pietų pertraukos.

Kitavertus, vyresnio nei 6mėn vaiko nereikia žindyt kas tris valandas. Tarkim, mano pipiras nuo 8mėn valgo tik naktį. Dieną atsisako, o aš jam ir nebesiūlau rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 06 02, 20:52)
aš asmeniškai civilizaciją lb mėgstu. bet nemėgstu jos nenormalių pasekmlių žmogaus psichikai ir jo gebėjimui protauti.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 06 02, 20:52)

ko cia ta galva trankot,skaudeti prades 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 06 02, 20:59)
Žindanti mama turi teisę į apmokamas pertraukas darbo dienoje. Jei neklystu, nemažiau pusvalandžio kas 3val. Galima tas pertraukas susumuot ir pridėt pvz prie pietų pertraukos.

mano ziniomis, sis istatymas galioja tik iki vieneriu metu.

o del darbu... moterys nenutraukdamos zindymo vaikus isleidzia visai dienai i darzeli - pasiliekami rytiniai, vakariniai, naktiniai maitinimai.
Atsakyti
[quote=*GAILĖ*,2009 06 02, 20:52]
doh.gif
čia niekas nieko nesumąstė. diskusija kilo iš to, kas normalu, kasne. tiesiog abstrakčiai parašiau, kaip daro žinduoliai. ir kad žmogui kaip žinduoliui irgi normalu maitinti jauniklį kol išdygsta nuolatiniai dantys.

Tai dar ir atsakyk, ar vaikutis, kaip zinduolis po 2 valandu vaiksciojo doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
[quote=*GAILĖ*,2009 06 02, 20:52]ir man iš vis čia lb gerai matosi, kad visos čia nenorinčios žindyti pirmiausia nieko ir nenutuokia apie žindymo naudą, beveik nieko nėra skaitę, domėjęsį. nes jei tikrai pasigilintų, tai kaip ir nebeliktų priežasčių tam nenorui. tektų tiesiog pripažint kad savo egoizmą priešpastatėt vaiko sveikatai.
[/quote]
Prasau imesti nuoroda, nu neskaite doh.gif , bet ne PSO isvadas schmoll.gif
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama4XL: 02 birželio 2009 - 20:39
Vaikas lengviausiai atpranta nuo krūties artėjant pirmam gimtadieniui. Iki dvejų metukų žindytą mažylį nujunkyti daug sunkiau, nes tai jau tampa įpročiu. Tokio amžiaus vaikelis krūties nori ne dėl pieno. Jis trokšta mamos šilumos ir paguodos. Kai mama bando krūties neduoti, vaikutis reiškia protestą. Ypač jei ji pradeda eiti į darbą ar paskaitas ir vaikutis supranta, kad yra paliekamas močiutei ar auklei. Mažylis žino: kai jis žinda, mama visada kartu su juo. Todėl ir nenori netekti krūties pienelio
stai ka radau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama4XL @ 2009 06 02, 21:33)
Tai dar ir atsakyk, ar vaikutis, kaip zinduolis po 2 valandu vaiksciojo doh.gif  doh.gif  doh.gif

nevaiksciojo: ir butent todel moters pieno sudetis kitokia nei karves (pvz., turi maziau energijos raumenims teikianciu riebalu, uztat daugiau smegenis maitinanciu angliavandeniu).
be to, ne daug gyvunu auga ir bresta taip ilgai ir letai kaip zmogus - todel ir motinos pienas zmogui islieka svarbus ilgiau, negu daugeliui zinduoliu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 02 birželio 2009 - 20:41
QUOTE(mama4XL @ 2009 06 02, 20:35)

po 2 val vaikšto kai kurie kanopiniai. tuo tarpu primatai, kuriems artimiausias žmogus toli gražu taip anksti vaikščiot nepradeda lotuliukas.gif . šiaip pb juokinga kai suaaugusiam žmogui reikia aiškint 8 klasės biologijos kursą lotuliukas.gif
Atsakyti