QUOTE(mama4XL @ 2009 06 01, 18:30)
O tai leiskit dar paklausti-jus arkliaias vazinejat, valgi verdat ant krosnies, prie balanos sviesos?
o prie ko čia tokie nesąmoningi klausimai?
QUOTE(sanele @ 2009 06 01, 18:44)
o as dar pridesiu,ko jus ponia miela prie kompo sedite,jei jau taip tos civilizacijos nemegstat

?
aš asmeniškai civilizaciją lb mėgstu. bet nemėgstu jos nenormalių pasekmlių žmogaus psichikai ir jo gebėjimui protauti.
QUOTE(sanele @ 2009 06 01, 19:25)
kas iki tokio amziaus vaikuti uztenka maitinti
QUOTE(aitiii @ 2009 06 01, 20:17)
Kas gali taip sumastyti kad zindyma iki 6-7 metu, visai jau pasimaise moteriskem
čia niekas nieko nesumąstė. diskusija kilo iš to, kas normalu, kasne. tiesiog abstrakčiai parašiau, kaip daro žinduoliai. ir kad žmogui kaip žinduoliui irgi normalu maitinti jauniklį kol išdygsta nuolatiniai dantys.
QUOTE(krizine @ 2009 06 01, 20:36)
tikiu, kad tokios kaip tamsta sutiktu uzsiveisti ferma pieno duodanciu moteru...
nu o jau be beprasmiškų asmeninių įžeidinėjimų tai nė pro kur nesugebat ar kaip? šiaip jau aš deja nebemaitinu savo dvimečio, todėl šitas jūsų komentaras iš vis ne į temą. logiškai diskutuoti galima ir be suasmenintų fantazijų apie moterų pieno fermas.
QUOTE(Nuelė @ 2009 06 02, 08:41)
o kai zindomas viresnis, tai efektas tampa atvirkstinis,
Beje kas liecia saugumo jausma, tai galiuma su zindymu padaryti tokia kliurke, kad net ir suauges zmogus be mamos kruties nesijaucia saugus, nepasitiki savimi, zodziu nesugeba tapti tvirta savarankiska asmenybe ir dazniausiai buna reikalingi psichologai, kad atkastu ta priezasti.
Perdetas saugojimas, glaudimas prie saves taipogi turi dideli minusa, as manau, kad mamos zindancios trimecius galvoja tik apie save vaiko psichologines ir fizines sveikatos saskaita.
O del imuniteto, tai kudikis igauna imuniteta pusei metu su priespieniu.O mp saugo nuo susirgimu ne i ateiti, o tam sykiui kol yra zindomas, taip kad nederetu skelbti ereziju, kad mp maitinami kudikiai maziau sirgs.
Papildyta:
man stomatologas sakė atvirkščiai
ar atlikot tyrimus apie ilgai žindomų vaikų nepasitikėjimą savimi?

nu sory, bet tokio absurdo nesu nė girdėjus.
nu jo, glaudimas pasirodo irgi kenkia

. pagal jūsų teoriją vaikų namų augintiniai turėtų būti labiausiai pasitikintys savimi, jaustis super saugiomis savarankiškomis asmėnybėmis, kuriems niekad neprireiks psichologo
paskaityk PSO tyrimus. ten aiškių aiškiausiai parašyta, kaip žindymas saugo būtent į ateitį - nuo meningitų vaikystėj, nuo leukemijų ikimokykliniam amžiuj, nuo virškinamojo trakto sutrikimų iš vis ilgiems metams ir t.t.
ir man iš vis čia lb gerai matosi, kad visos čia nenorinčios žindyti pirmiausia nieko ir nenutuokia apie žindymo naudą, beveik nieko nėra skaitę, domėjęsį. nes jei tikrai pasigilintų, tai kaip ir nebeliktų priežasčių tam nenorui. tektų tiesiog pripažint kad savo egoizmą priešpastatėt vaiko sveikatai.