Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaitote savo vaikams pasakas?

Ar pamenate iš vaikystės tokią dyyydelę knygą "Lietuviškos pasakos"? Kur kiekiena pasaka prasidėdavo labai gražia raide? Tai va, skaičiau aš ją vaikystėje, labai jau man patikdavo tos pasakos. Neseniai pas mamą ją radau, galvoju dukrai paskaitysiu. Nugis tikrai siaubas paėmė paskaičius ohmy.gif Gi tos pačios pasakos.... bet kai realiai suvoki tą baisumą, tai kitaip interpretuoji...Pilvą prakirpo, akmenų pridėjo ir užsiuvo blink.gif
Taip kad nepergyvenkite, nebijo vaikai tų pasakų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mes nusipirkom ir vakarais pries miega skaitom "Pasakų lobyną". Knyga be proto brangi, bet surinktos visos klasikines pasakos (atrodo ju apie 40). Pasakos ne super ilgos, daug ir grazios iliustracijos. Pats tas mano keturmetei. Rekomenduoju

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 04 lapkričio 2004 - 08:48
o nuo kada pradejote skaityti pasakas savo mazyliams? As visa kolekcija savo vaikystes knygu prikaupusi, baisiai nekantrauju, kada jau galesiu pradeti skaityti, tik kad turbut dar teks gerokai palaukti dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jauja: 07 lapkričio 2004 - 06:08
Tai pirmyn, juk jis tave girdi 2.gif laugh.gif
As savo lialkai jau seniai skaitau pasakas, pats pasiima vakarais knygele atsiseda ir laukia kol paskaitysim, pavartysim book.gif smartass.gif
Atsakyti
O gal kuri nors ne tik skaitote, bet ir pati kuriate savo vaikams pasakaites? Man atrodo labai šaunu būtų sukurti nors vieną savo pasakėlę vaikui ir tai būtų jam didžiulė dovana, atminimas apie mamą po daugelio daugelio metų. Gal vaikas pamiltų ją taip, kad kada nors užaugęs mielai sektų ją savo vaikams wub.gif

Šiuo metu kaip tik prasidėjo konkursas www.supermama.lt svetainėje -
tėvelių pasakų kūrybos konkursas "Meilės pasakos" Apie jo taisykles ir prizus skaitykite štai čia
Atsakyti
Savo mergučei nuo gimimo seku ir skaitau pasakas. Jau seniai po kelis kartus perskaitėm "Lietuviškas pasakas", H. K. Anderseno ir visas internacinalines iš gražios storos knygos. Jau perskatėm "Pinokio nuotykius", "Čipolino nuotykius", be proto patiko "Barono Miunhauzeno nuotykiai", A. Lindgren "Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo" ir "Pepė Ilgakojinė". Šiuo metu skaitome kasvakar "Stebuklingąsias Nilso keliones". Mergučė taupo pinigėlius Hariui Poteriui.
Beje, plonesnes knygeles, kuriose viena pasakėlė (tarkim, Just. Marcinkevičiaus "Grybų karas") mergučė perskaito pati.
O pasakas ir įvairias trumpas daineles kuriu ir dainuoju arba seku labai dažnai.
Atsakyti
Turim daugybę pasakų knygučių, ir įvairių trumpų prikarpytų iš vaikiškų žurnaliukų (jos labai tinka mažyliams). Dabar vaikis jau dažnai ir pats pasiskaito.
Paskutiniu metu vietoj vakarinės pasakos skaitymo, mes užsiimame pasakėlės kūrimu. Iš pradžių kuriu aš, paskui sūnus. Žinoma mano būna ilgesnės, o sūnelio trumputės. Užduodame vienas kitam kokį nors žodelį, apie kurį, norėtume, kad būtų pasaka. Pvz. saulė, medis, lapė ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(edvina @ 2005 04 07, 19:00)
Paskutiniu metu vietoj vakarinės pasakos skaitymo, mes užsiimame pasakėlės kūrimu. Iš pradžių kuriu aš, paskui sūnus. Žinoma mano būna ilgesnės, o sūnelio trumputės. Užduodame vienas kitam kokį nors žodelį, apie kurį, norėtume, kad būtų pasaka. Pvz. saulė, medis, lapė ir t.t.

Kaip šaunu thumbup.gif Aš kol kas sukūriau dukrytei tik vieną pasaką, bet laukiu kada ji dar vos vos ūgtels ir taip pat padės man kurti pasakėles wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2005 04 11, 14:52)
Kaip šaunu  thumbup.gif Aš kol kas sukūriau dukrytei tik vieną pasaką, bet laukiu kada ji dar vos vos ūgtels ir taip pat padės man kurti pasakėles  wub.gif

Netruks tas laikas ateiti. rolleyes.gif
Atsakyti
Mes kuriam pasakas savo sūnui ax.gif . Mėgstamiausios yra tos, kuriose pagrindinis veikėjas yra mūsų berniukas. Visos šios pasakos prasideda taip : ,,Gyveno kartą berniukas, vardu Laurynukas...,, O toliau jau kiekvieną vakarą būna vis kitaip. Tai jis kartu su katinėliu gaidelį vaduoja, tai kokį gerą darbelį atlieka. Šiose ,,pasakose,, aptariam dienos įvykius, svarbius reikalus ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Pastebėjau, kad iki 1,5 m. vaikui pasakos iš viso nebuvo įdomios, labai trumpam tesutelkdavo dėmesį. Taigi deklamuodavom trumpus eilėraštukus. Nuo 1,5 m. pasidarė įdomios ir pasakėlės, bet daugiausiai gyvulinės (stebuklinių dar nelabai priima, dar neįdomu). Pasakas seku, dažniausiai prašo sekti tą pačią pasaką daug daug kartų. Repertuaras kol kas skurdokas, nes nelabai jų prisimenu. Mėgstam "Vilko duoną" , "Katinėlį ir Gaidelį", "Jaučio trobelę" patinka ir pasakėčia apie varną ir sūrį. Gal kas žinot dar kokių gyvulinių pasakėlių? Būčiau labai dėkinga, jei primintumėt.
Kiek esu skaičiusi, stebuklines pasakas verta pradėti sekti vaikams maždaug nuo 4 metų. Bet tai, manau, priklauso nuo vaiko.
O va neseniai (dabar mums 2 metai) "atrado" pasakėles apie save. Tai vis prašo pasekti, kaip Bernadeta sriubytę valgė ir pan. smile.gif Kaip rašė Tuka, labai geras būdas aptarti vaiko elgesį, nepiktai, kartais ir su "korekcijom".
O apie žiaurumus, daugelis vaikų kaip tik mėgsta žiaurias pasakas, nes tai padeda jiems savo baimes "iškelti į paviršių", taigi, veikia kaip savotiška terapija.
Atsakyti
oi, be pasakėlės neapseina nei vienas miegas ax.gif Dažnai perpasakoju gerosios animacijos filmukus smile.gif
Atsakyti