Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaitote savo vaikams pasakas?

Kai aš augau, niekas man pasakų nesekė, o taip norėjosi... Todėl, net kai vaikų dar neturėjau, žinojau, kad savo mažiams būtinai pasakas skaitysiu... Sėkimingai savo pažadą vykdau clap.gif
Atsakyti
Kai mano Gabrielė buvo apie 1 metus, tai mėgdavo skaityt tokią knygą, kur labai "keisti" paveikslėliai nupiešti ("Girios televizorius").
Dabar mėgsta tokias ryškesnes knygeles.
Bet topinė knyga, tai "Kaip gaidelis pono dvarą griovė" ir apie pusiau skustą pusiau luptą ožką smile.gif Tai jas jau mintinai moku tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2005 04 26, 23:25)
Repertuaras kol kas skurdokas, nes nelabai jų prisimenu. Mėgstam "Vilko duoną" , "Katinėlį ir Gaidelį", "Jaučio trobelę" patinka ir pasakėčia apie varną ir sūrį. Gal kas žinot dar kokių gyvulinių pasakėlių? Būčiau labai dėkinga, jei primintumėt.

Oi, aš visai pamiršusi visas pasakas, nepasekčiau nei vienos. Dabar kol kas nesidomi, tik verčia, verčia kartoninius puslapius, kartaip pažiūri atidžiau. Bandau ką nors skaityti, net nekreipia dėmesio biggrin.gif Dar per mažas. Bet tos knygelės visos su keistom pasakaitėm, tikrai kur tas tradicines gauti? Lietuviškas?
Atsakyti
o as skaitau pries miega. bet cia daugiau ritualas gaunasi kad ji o ir mane blush2.gif migdo nes kartais tai paskaitau ir ta knyga kuria tuo metu skaitau, bet maniskis dar mazas ir nepriestarauja blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Panai 19 mė. Šiandien eilinį kartą pamėginau skaityti jai pasaką. Ankščiau 2-3 minučių neištverdavo, o šiandien buvau maloniai nustebinta kai panelytė išklausė dviejų pasakėliu thumbup.gif Dabar skaitysim kasdien cool.gif
Atsakyti

Skaitau savo dukrytei pasakas visokias ir iš savo kūrybos, ir iš knygų. Dabar pasirinkimas didelis, galima rasti ir tų pačių pasakų kur mums skaitydavo. Aš irgi skaitau prieš miegą. smile.gif
Atsakyti
Vyresnioji dukra tai labiausiai mego paprasta mano kurybos pasaka,kaip gyveno katinas,negaude peliu ir ji seimininkai isvare is namu.Tai isejo jis i miska gyventi.Eidamas susitiko suniuka,avyte,vistyte...Ir kaip jie visi pasistate nama ir ilgai bei laimingai gyveno smile.gif Daug veikeju prigalvojus pasaka iseina gana ilga,bet svarbu kita vakara vel visu nepamirst isvardint g.gif .Nes vaikai labai isidemi,net eiles tvarka neturi pasikeist doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Pasakas geriausia skaityti dar leliului isciose smile.gif, as skaitau, ir labai patinka mano mazajam kirmineliui smile.gif
Atsakyti
Taip, taip pasakos tai labai geras dalykas, žinoma kartais labai sunku po visų darbų tai padaryti, bet susikaupusi būtinai paskaitau savo žvirbliukui, jis labai jas mėgsta. Taip ugdoma vaiko vaizduotė, atidumas, žadinamas noras pradėti pačiam skaityti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2005 05 01, 16:57)
Vyresnioji dukra tai labiausiai mego paprasta mano kurybos pasaka,kaip gyveno katinas,negaude peliu ir ji seimininkai isvare is namu.Tai isejo jis i miska gyventi.Eidamas susitiko suniuka,avyte,vistyte...Ir kaip jie visi pasistate nama ir  ilgai bei laimingai gyveno smile.gif Daug veikeju prigalvojus pasaka iseina gana ilga,bet svarbu kita vakara vel visu nepamirst isvardint g.gif .Nes vaikai labai isidemi,net eiles tvarka neturi pasikeist doh.gif  biggrin.gif

thumbup.gif Puiki pradžia,Papūgėle...Man patinka kai rimuojasi...

Kaip ir visi vaikai,manieji mėgsta ir labai nori pasakėlių.O dažniausiai vakare galim tai daryti...
Vaikai mėgsta tas pačias pasakas ir nebandyk nieko praleisti,tikra tiesa.Vakar didžioji paprašė pasakos apie dviratį(?)---pasirodo kadaise buvau kažką sekusi.Tai teko bandyti prisiminti,bet kritikos sulaukiau,kad ne taip...Einamos pasakos būdavo apie Bembį,katinėlį ir gaidelį,tris paršiukus---nieko naujo...Dar labai tiko J.Binkio"Jonas pas čigonus"ir "Zuikis puikis"...Keturmetis kas vakarą galėtų klausytis "Nepraustasis, neskustasis,nekirptasis katinas"---ačiū Kostui Kubilinskui ax.gif Šiaip dabar nebe taip svarbu ką,svarbiau,kad būtų ta pasaka... biggrin.gif
Atsakyti
Mano vyras labai gabus ant tų "skaitymų". Pasiima bet kokią knygelę, kad ir EN kalba. Svarbu, kad būtų daug ir gražių paveikslėlių. Ir pradeda pasakot "iš lempos" , svarbu, kad figuruotų tie nupiešti veikėjai ir vsio smile.gif. Aš irgi pasakoju, bet savaip. Tai vaikinukas net mane papildo iš tėvo repertuaro, mat gerą atmintį turi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2005 05 10, 00:14)
Mano vyras labai gabus ant tų "skaitymų". Pasiima bet kokią knygelę, kad ir EN kalba. Svarbu, kad būtų daug ir gražių paveikslėlių. Ir pradeda pasakot "iš lempos" , svarbu, kad figuruotų tie nupiešti veikėjai ir vsio smile.gif. Aš irgi pasakoju, bet savaip. Tai vaikinukas net mane papildo iš tėvo repertuaro, mat gerą atmintį turi  thumbup.gif

Gerai,kai turtinga vaizduotė thumbup.gif
O aš dar pastebėjau,kad tos pasakos geriausiai veikia pačią pasakų "bobutę"---apsnūstu juodai,o kartais...gėda pasakyti žmogui blush2.gif ,išgirstu jaunėlį:
-Mama,o kaip paskui?.. doh.gif doh.gif doh.gif

Atsakyti