Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusas

Turiu porą lapenių..Jie vadinami epifitiniais kaktusais, kaip ir ripsadoliai - velykinukai ir schlumbargeros - kalėdukai..Vienas - raudonas, kitas - rožinis..Pasakysiu, labai atsparūs - vieno gavus šaką dovanų vis neprisiruošiau pasodint.. blush2.gif Pamerktas vazelėj išleido šaknis ir žiedų porą..Ir priežiūra jų panaši..O šiaip tai "senos" gėlės, labai populiarios bent tarybiniais laikais buvo - pilna visose mokyklose, ligoninėse, paštuose ir pan. Kai pati panorau gaut, būtent irgi pamačiau pašte, paprašiau šakelės..dar kitą irgi gavau..Namie, įtariu, mažai kas laiko...Nelabai išvaizdus augalas, sakyčiau visai neišvaizdus, išskyrus tą fantastišką žydėjimo laikotarpį.. wub.gif

Jei Vilniuj gyvenat ir tikrai norit, parašykite į AŽ.
Atsakyti
Noriu, bet jau Vilniuj nebegyvenu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dlambliukas @ 2009 06 14, 20:38)
Canaria, labai graži spalva žiedelio wub.gif

Ačiū 4u.gif Patinka man tokios grynos žiedų spalvos, paieškosiu parduotuvėje dar visiškai balto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Canaria @ 2009 06 14, 22:38)
Ačiū  4u.gif  Patinka man tokios grynos žiedų spalvos, paieškosiu parduotuvėje dar visiškai balto  wub.gif

Mano kalėdukas sukrovė keletą pumpurų, bet jie tokie blyškūs g.gif kai žiemą žydėjo, tai iš pat pradžių pumpurai buvo sodrios spalvos g.gif ar čia taip turi būt?
Pas mane pirmą kartą pražydo antrą kartą per metus ir ne žiemą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(snail @ 2009 06 14, 17:42)

va velykinuku tai prisidauginau po lapeli is parduotuves nugnybus  blush2.gif , zinau, kad negrazu, bet seimoj finansine krize  blush2.gif

lotuliukas.gif vogtos geriau auga mirksiukas.gif aš irgi taip pora priglaudžiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(misttika @ 2009 06 14, 17:29)
Kažin kodėl pas mano ir velykinį ir kalėdinį šaknys lenda iš žemės į paviršių g.gif
ir žemių bandžiau užpilti, bet vis tiek išlindo  mastau.gif

Gali būti,kad per drėgna žemė,būna išlipa,kai per mažas vazonėlis.O dar esu susidūrusi su tokiu reiškiniu kai nuo per didelės meilės pertręšiau mineralais hihihi.gif
Jei gėlytės jaučiasi gerai palik kaip yra,žemėm užbersi rugsėjį,kai prsidės žiedų formavismasis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dlambliukas @ 2009 06 14, 20:38)
O kokių spalvų žiedeliai būna? bigsmile.gif tikiuosi, kad parodysite blush2.gif

Canaria, labai graži spalva žiedelio wub.gif

O lapenis priklauso tai pačiai grupei augalų? g.gif

Čia yra mano kalėdukai:
http://public.fotki....era-truncata-1/
Violeta jau atsakė 4u.gif
Atsakyti
Manasis matyt jau šiemet nebežydės rudenį lotuliukas.gif dabar sau palaimingai net naujus pumuprus krauna bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dlambliukas @ 2009 06 16, 09:16)
Manasis matyt jau šiemet nebežydės rudenį lotuliukas.gif dabar sau palaimingai net naujus pumuprus krauna bigsmile.gif

Manasis kaledukas ziuriu sukroves 2 pumpurelius wub.gif , taip vargiai auga, bet vistiek dziugina, nes jam truksta saules, bet va pries pora menesiu nustebino zieduku, o dabar vel nudziugins thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 06 16, 10:15)

Kiek daug auginate bigsmile.gif ir kokių gražių spalvų wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vilite @ 2009 06 16, 00:15)
lotuliukas.gif  vogtos geriau auga  mirksiukas.gif  aš irgi taip pora priglaudžiau  blush2.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif , prigijo visos sakeles thumbup.gif
Vakar megos senukuose maciau uzvesta tokiu kaip pas Merga gelsvu wub.gif

Mergos augalai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 06 15, 21:42)
Mano kalėdukas sukrovė keletą pumpurų, bet jie tokie blyškūs  g.gif kai žiemą žydėjo, tai iš pat pradžių pumpurai buvo sodrios spalvos  g.gif ar čia taip turi būt?
Pas mane pirmą kartą pražydo antrą kartą per metus ir ne žiemą  blush2.gif

Tikrai nežinau kodėl jau patys pumpurai šviesesni. Tik kai jau išsiskleidžia žiedas, tada jei daugiau saulės gauna, blyškesni tampa. Belieka, apriboti šviesos srautą. Bent jau aš pati su tuo susidūriau, o kaip iš tikro turi būti, deja kol kas nežinau smile.gif Pastebėjau, kad kaime močiutė išvis su gėlėm nesicackina, nori - auga gėlės, nenori - vistiek užaugs biggrin.gif Išvis dideliam pavėsyje visos sustatytos, saulės šviesos nedaug gauna, bet kokios gražios - vešlios, žalios. Ir plokšteniai tokie sveiki, drūti visi smile.gif
Atsakyti