Kaime oras geresnis ir močiutės meilesnės
(mano mama taip aiškina geresnį gėlių augimą kaimuose
)
QUOTE(merga @ 2009 06 16, 09:58)
Gali būti,kad per drėgna žemė,būna išlipa,kai per mažas vazonėlis.O dar esu susidūrusi su tokiu reiškiniu kai nuo per didelės meilės pertręšiau mineralais 
Jei gėlytės jaučiasi gerai palik kaip yra,žemėm užbersi rugsėjį,kai prsidės žiedų formavismasis
Jei gėlytės jaučiasi gerai palik kaip yra,žemėm užbersi rugsėjį,kai prsidės žiedų formavismasis
Vazonėlis tai tikrai ne per mažas, o šiaip tai jie pas mane skirtingose sąlygose auga, vienas balkone, kiti kambary
QUOTE(dlambliukas @ 2009 06 16, 10:16)
Manasis matyt jau šiemet nebežydės rudenį
dabar sau palaimingai net naujus pumuprus krauna 
Žydės,žydės ir spręndžiant pagal dabartinį žydėjimą,žydės lapkričio vidurį
QUOTE(Canaria @ 2009 06 16, 12:26)
Tikrai nežinau kodėl jau patys pumpurai šviesesni. Tik kai jau išsiskleidžia žiedas, tada jei daugiau saulės gauna, blyškesni tampa. Belieka, apriboti šviesos srautą. Bent jau aš pati su tuo susidūriau, o kaip iš tikro turi būti, deja kol kas nežinau
Pastebėjau, kad kaime močiutė išvis su gėlėm nesicackina, nori - auga gėlės, nenori - vistiek užaugs
Išvis dideliam pavėsyje visos sustatytos, saulės šviesos nedaug gauna, bet kokios gražios - vešlios, žalios. Ir plokšteniai tokie sveiki, drūti visi 
Visi epifitiniai augalai(epifitinis-reiškia,augantis ant kitų augalų, bet jais pasinaudojantis tik kaip atrama ir nesimaitinantis jų medžiagomis. Pavadinimas kilęs iš graikų kalbos "epi" - "ant" ir "fiton" - "augalas".Mėgsta tik išsklaidytą saulės šviesą,nuo tiesioginių saulės spindulių jie skursta.Epifitai energijos ir maistinių medžiagų gavimui naudoja fotosintezę, o sausumoje augantys epifitai drėgmę gauna iš oro arba kritulių.
Tai va,pasidalinau truputi savom žiniom,gal dabar bus aiškiau kodėl kalėdukai, velykiukai,nemėgsta per daug šviesos
Papildyta:
Kažkas klausė,kuom užsiimu,aš neatsakysiu,bet parodysiu,gal supras.prašom:
http://public.fotki.com/Neusknisk/
QUOTE(merga @ 2009 06 17, 10:22)
QUOTE(dlambliukas @ 2009 06 17, 10:42)
Mano kalėdukai žydi 3 kartus,2-kalėdų ir velykom gausiai,o liepą-pasipuošia vienu kitu žiedeliu
Sveikos merginos, gal galit man kas pakomentuoti
Nupirkau šiandiena Ermitaze Plokštenį (Shlumbergera) nežinodama kas tai per augalas
, tiesiog gražiai žydintis kaktusas, o dabar ieškausi info ir randu kad tai Kalėdinis kaktusas, kuris turi žydėti per kalėdas
, tai kas čia per mistika, jeigu nusipirkau žydintį birželio mėn
Gal tų plokštenių visokių būna???
QUOTE(ArijaM @ 2009 06 20, 20:03)
Nupirkau šiandiena Ermitaze Plokštenį (Shlumbergera) nežinodama kas tai per augalas
, tiesiog gražiai žydintis kaktusas, o dabar ieškausi info ir randu kad tai Kalėdinis kaktusas, kuris turi žydėti per kalėdas
Pasiskaityk šioje temoja kažkur anksčiau labia daug ir išsamiai merga aprašė.
Taip iraš mačiau Vilniuje Akropolio Ermitaže tų kalėdukų ir baltų ir rožinių ir rausvų, po 15 Lt.
QUOTE(ArijaM @ 2009 06 20, 19:03)
Kalėdukai gali žydėti ir rugsėjį,jei jie bus pasodinti vasario-kovo mėnesiais.
QUOTE(merga @ 2009 06 21, 13:25)
tai kada jie zydi priklauso nuo sodinimo?
O tai kada reikia sodinti, kas per kalėdas žydėtų
nes aš, nesilaikydama nurodymų ir persodinau balandžio gale
QUOTE(dlambliukas @ 2009 06 21, 21:57)
O tai kada reikia sodinti, kas per kalėdas žydėtų
nes aš, nesilaikydama nurodymų ir persodinau balandžio gale 
Tai viskas tvarkoj.Epifitiniai kaktusai persodinami balandžio gale-gegužės mėnesiais
QUOTE(merga @ 2009 06 21, 23:10)
Tai viskas tvarkoj.Epifitiniai kaktusai persodinami balandžio gale-gegužės mėnesiais 
A, tada gerai