Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų pašnekesiai...

Dzūke, kaip gražiai sugalvojai wub.gif Labai mielai atrodo gėlytės, nors ir beveisliukės. thumbup.gif O tie loveliai su celofanine plėvele viduj?

Kerpena
, ir pas mane yra tokia pati ružava margais lapukais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2009 05 27, 23:51)
Dzūke, kaip gražiai sugalvojai  wub.gif Labai mielai atrodo gėlytės, nors ir beveisliukės.  thumbup.gif  O tie loveliai su celofanine plėvele viduj?

aciuks.gif , nea, lėkštutes įdėjus ax.gif

Dar turiu tokių dėkliukų vazonams prisipynus smile.gif
user posted image

Kažkaip gėlių auginime nelabai paisau tų visų instrukcijų blush2.gif , reikėtų susiimt blush2.gif
Skaičiau, jeigu gerai įsidėmėjau, jog sanpaulijas sodinat 9cm skersmens vazonuose, pamatavau, mano - 11,5 cm blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 28 gegužės 2009 - 12:39
QUOTE(dzūkė @ 2009 05 28, 13:13)

Skaičiau, jeigu gerai įsidėmėjau, jog sanpaulijas sodinat 9cm skersmens vazonuose, pamatavau, mano - 11,5 cm blush2.gif

Svarbu ne per mažas, o žiek kaip gėlytė žiedeliais atsilygina thumbup.gif
Atsakyti
Sanpaulijoms netinka labai dideli vazonai. Nes jų šaknys nėra didelės ir yra pavojus supūdyti šaknis, nes ne visą vandenį įsisavina, paviršius pradžiūna, o giliau lieka šlapia.
11, 5 dar nieko. Kažkur rašė, kad suaugusioms tinka 9-13 vazonai.
Nors daugelis patyrusių augintojų, turinčių dideles kolekcijas, rašydavo, kad augina 9 cm. skersmens vazonuose.

dzūke, labai gražiai pražydo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 28 gegužės 2009 - 16:38
jau kokie groziai bigsmile.gif vis tik ir ne kilmingos, bet graziai sukomponuotos thumbup.gif atrodo.

pasirodysiu ir as, dar tik pumpureliai, bet nebeiskenciu ax.gif Emerald love (isigyta is L@n@):
user posted image

dar del vazoneliu dydziu klausimelis iskylo. kai jau sanpaulija priauga 9 cm dydzio vazoneli. tai Jus kaip darot persodindamos: tik zemes keiciat, ar visada vis didesnius vazonelius?
Atsakyti
QUOTE(Mur mur @ 2009 05 28, 18:09)
pasirodysiu ir as, dar tik pumpureliai, bet nebeiskenciu  ax.gif  Emerald love (isigyta is L@n@):

dar del vazoneliu dydziu klausimelis iskylo. kai jau sanpaulija priauga 9 cm dydzio vazoneli. tai Jus kaip darot persodindamos: tik zemes keiciat, ar visada vis didesnius vazonelius?

bigsmile.gif Kiek pumpuruuu thumbup.gif

Kai metas persodinti, as laukiu kol nuzydes, traukiu is vazono (maniskem nustatyta max yra 10 cm. ax.gif ) , apskabau lapus ,apkarpau (trumpinu) saknys ir kisu i ta pati vazona , va. 4u.gif
Atsakyti
Tas pats augalas kiek metų pas jus gyvena, ta prasme kada jis pasensta, pasidaro negražus?
Aš savo augintinės vaiką įsodindavau ir augdavo kokius tris metus be jokių persodinimų blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Kerpena @ 2009 05 28, 17:38)

dzūke, labai gražiai pražydo wub.gif

Aha wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 05 28, 19:28)
Tas pats augalas kiek metų pas jus gyvena, ta prasme kada jis pasensta, pasidaro negražus?
Aš savo augintinės vaiką  įsodindavau  ir augdavo kokius tris metus be jokių persodinimų blush2.gif

na apie 3 metus gyvena, galima ir nepersodinti, bet nepatinka man "supalmejas" augaliukas, tai persodindama sodinu gyliau, kad to pliko koto nesimatytu rolleyes.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l@n@: 28 gegužės 2009 - 19:33
QUOTE(l@n@ @ 2009 05 28, 20:32)
na apie 3 metus gyvena, galima ir nepersodinti, bet nepatinka man "supalmejas" augaliukas, tai persodindama sodinu gyliau, kad to pliko koto nesimatytu  rolleyes.gif

Kažkada bandžiau persodint, bet aš niekaip normaliai nepalindau po lapais jos įsodint blush2.gif tik aplaužiau doh.gif ir vėl palmė biggrin.gif
irnesakyk.gif tai paskui iškarto sodindavau visam jos gyvenimui blush2.gif

Bet dabar va, kažkaip ima rastis veislinukių mano namuose wub.gif , reikės kokią rodą daryt biggrin.gif
Ir dar klausimėlis, veislinis lapukas tik vieną vaikelį išgimdo unsure.gif , pas mane kol kas tik vienas matyt g.gif , norėtųsi daugiau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 05 28, 21:10)
Kažkada bandžiau persodint, bet aš niekaip normaliai nepalindau po lapais jos įsodint blush2.gif  tik aplaužiau doh.gif  ir vėl palmė biggrin.gif
irnesakyk.gif  tai paskui  iškarto sodindavau visam jos gyvenimui blush2.gif

Bet dabar va, kažkaip ima rastis veislinukių mano namuose wub.gif , reikės kokią rodą daryt biggrin.gif
Ir dar klausimėlis, veislinis lapukas tik vieną vaikelį išgimdo unsure.gif  , pas mane kol kas tik vienas matyt g.gif , norėtųsi daugiau hihihi.gif

Kad persodindama nenulauzti lapu as kelios dienos jos nelaistau, tada lapukai tokie guminiai pasidaro smile.gif

Ir veisliu sanpauliju vaikiuku skaicius gali buti nuo 1 iki ... Cia jau kaip pasiseks. As vaika atskiriu ir sodinu lapuka vel, kartais jis ir lieka vienturciu palikuoniu , bet dazniausiai susilaukia broliuku-sesuciu tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mur Mur, gražūs pumpurėliai gražiam vazoniuky wink.gif

Reiks mums su tavim ir su Dabej organizuot kada keitimosi lapais akciją ax.gif
Atsakyti
Kokių čia gražumynų prisižiūrėjau thumbup.gif aišku ir gerų patarimų paskaičiau,aš tik šiemet ,,atradau,, šias puikias gėlytes,kelis lapukus sukišau į žemę ir visi sudaigino lapukus,įdomu kokia spalva sužydės? nes nežinau kokia prieš tai žydėjo g.gif
Atsakyti