Įkraunama...
Įkraunama...

Senovės baltų tikėjimas

O man smalsu, kaip ten tuose vakarėliuose - šokiuose - viskas vyksta, kiek žmonių paprastai susirenka, kaip jie atrodo - ar labai puošiasi ar kasdieniniais rūbais.
Atsakyti
QUOTE(eola @ 2006 01 21, 20:16)
O man smalsu, kaip ten tuose vakarėliuose - šokiuose - viskas vyksta, kiek žmonių paprastai susirenka, kaip jie atrodo - ar labai puošiasi ar kasdieniniais rūbais.

paciai labai seniai ten teko pabut bet kiek zinau zmoniu tikrai nemazai susirenka. vieni tik mokinasi kiti jau vos ne profesionalais patape biggrin.gif o aprangos ypatingos tikrai nereikia svarbu kad butu patogu sokti! thumbup.gif
sekmes
Atsakyti
Ar kas žino tiesioginių kontaktų su lankininkais? Mane domina šaudymas lankais. Ir dar labai norėčiau įsirengti Saulės laikrodį. Gal žinote kokios literatūros ar pažįstate žmones, kurie tai daro?
Atsakyti
O gal zinote,ar KAUNE organizuojami jų kokie susiėjimai?
Būtų įdomu...........nueiti..........
Norėčiau ir aš jiems priklausyti........Mano tėvas tikras lietuvis pagonis...........o aš kaip ir............tarp dangaus ir zemės.......
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2006 02 15, 21:28)
O gal zinote,ar KAUNE organizuojami jų kokie susiėjimai?
Būtų įdomu...........nueiti..........
Norėčiau ir aš jiems priklausyti........Mano tėvas tikras lietuvis pagonis...........o aš kaip ir............tarp dangaus ir zemės.......

Ramuvos - Kauno bendruomenė "Alka" 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas važiuos į JORĘ? bigsmile.gif Jus kviečia jau X-oji Jorė Kulionyse
Susitiktume, pabendrautume. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eola @ 2006 01 22, 12:07)
Ar kas žino tiesioginių kontaktų su lankininkais? Mane domina šaudymas lankais. Ir dar labai norėčiau įsirengti Saulės laikrodį. Gal žinote kokios literatūros ar pažįstate žmones, kurie tai daro?

Apie lankininkus rašo svetainėje www.baltai.lt Ten galima gauti reikalingos informacijos.
Papildyta:
Kiek žinau, romuviečiai tik palaiko pagoniškas tradicijas. Yra kita "kompanija". Nežinau, kaip juos pavadinti, gal kuroniečiais, nes jie turi akademiją "Kuronas", kurioje rengiami baltų dvasininkai- žyniai. Daug kartų buvau kviesta į jų susiėjimus, apeigas, bet vis kas nors sutrukdydavo. Jie į daug ką žiūri kitaip ir romuviečius laiko tik mėgėjais.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 23, 22:43)
Kiek žinau, romuviečiai tik palaiko pagoniškas tradicijas. Yra kita "kompanija". Nežinau, kaip juos pavadinti, gal kuroniečiais, nes jie turi akademiją "Kuronas", kurioje rengiami baltų dvasininkai- žyniai. Daug kartų buvau kviesta į jų susiėjimus, apeigas, bet vis kas nors sutrukdydavo. Jie į daug ką žiūri kitaip ir romuviečius laiko tik mėgėjais.

Mano manymu, tai yra visai skirtingi dalykai. mirksiukas.gif O šiaip, siūlau pasiskaityti Lietuvos istoriją. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi esu prijaučianti pagonybei, bet dalyvaut renginiuose ir susitikt su dabartinais baltais neteko.
Mane stebina kaip žmonės dabar atitrūkę nuo gamtos... jokios pagarbos, meilės gamtai verysad.gif . Dabar dažnai tenka važinėti į Molėtus, tai kai važiuoji ir matai pajuodusius nuo sudegusios žolės laukus ir dar tebedegančią... šiukšlių krūvas, išverstas pakelėse...Kai žinai, kad nelegaliai kertami miškai ir tinklais traukiamos žuvys iš ežerų, vandentiekiai išvedami tiesiai į ežerą, be jokių valymo įrenginių...
blink.gif Tikras košmara! Nesuprantu ką veikia ten toj Aplinkos ministerijoj ir kur žiūri mūsų mielas prezidentas - gamtosaugininkas?
Na, čia truputį jau į šalį, bet gi gamta ir jos reiškiniai mūsų protėviams anksčiau dievais buvo, o kuo dabar tapo...
Atsakyti
ir kaip ilgai gamta šiais metais neprabunda:((
Atsakyti
QUOTE(ejeva @ 2006 04 24, 13:28)
Mano manymu, tai yra visai skirtingi dalykai.  mirksiukas.gif  O šiaip, siūlau pasiskaityti Lietuvos istoriją.  mirksiukas.gif

Tie,kurie priklauso mano minėtiems kuroniečiams, yra išsilavinę žmonės, giliai studijuojantys Lietuvos istoriją. Bet kadangi mes žinome ne istoriją, o tik jos interpretacijas, kas kaip nori, taip ir interpretuoja... smile.gif Jie, tarkim, teigia, kad tokio dalyko kaip pagonybė Lietuvoje išvis nebuvo...(Aš pati šiuo klaisimu nuomonės neturiu, nes trūksta kompetencijos.)
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 04 25, 16:52)
Tie,kurie priklauso mano minėtiems kuroniečiams, yra išsilavinę žmonės, giliai studijuojantys Lietuvos istoriją. Bet kadangi mes žinome ne istoriją, o tik jos interpretacijas, kas kaip nori, taip ir interpretuoja... smile.gif Jie, tarkim, teigia, kad tokio dalyko kaip pagonybė Lietuvoje išvis nebuvo...(Aš pati šiuo klaisimu nuomonės neturiu, nes trūksta kompetencijos.)

Aš nesiginčysiu su tavim, nes kiekvienas turi savo nuomone, bet ten pas juos tooooookia makalynė doh.gif blink.gif o kiti, tai jau neišsilavinę? cool.gif

Galų gale, visi "žaidžiantys" senovę, išpažįstantys ir puoselėjantys ją, turėtų ne skaidytis, o vienytis.
Atsakyti