QUOTE(mammy @ 2007 05 10, 22:22)
Man labai patiko ir tiko rubeliai ypac draugu is uzsienio

paklausdavo koki dydi pirkt tai prasydavau truputi didesniu
Beje, su užsienietiškų rūbelių dydžiais reikia atsargiai. Nes, pvz., prancūziški rūbeliai paprastai būna mažesni nei, pvz., vokiški. Ypač klaidu, jei rūbelio dydis nurodytas vaiko amžiumi, o ne centimetrais. Nes, pvz., prancūziukai 1-3 mėn. būna (aišku, imant vidurkį) gerokai mažesni už lietuviukus.
Įtariu, amerikietiški rūbeliai būna gerokai didesni už europietiškus, bet čia tik iš patirties, užsisakant specialią striukę nėščiai mamai, kuri vėliau tinka ir vaiką vaikjuostėje nešioti. Užsisakiau M dydį, o kadangi užsisakinėjau vokiškoje interneto parduotuvėje, tai ir nepagalvojau, kad rūbas gali būti ne europiečių gamybos. O kai gavau - pirmiausiai nustebau, kad tokia didelė ta striukė. Aišku, mano pilvas nebuvo labai didelis, bet ir mažas nebuvo. Tai aš į tą striukę tilpau be specialios "pilvo" dalies, kuri yra pleišto formos ir įsisega priekyje, užtrauktukais.
Vėliau pamačiau, kad pagaminta JAV....... tada supratau, kodėl tas M toks didelis.
Papildyta:
p.s. beje, ir centimetrais nurodytas vaikiško rūbelio dydis kartais klaidina. Turėjau rūbelių, kurių dydis, pvz., buvo 62, o man dar tiko kaip 68 dydis. nors dydis nurodytas tik vienas - 62 (kartais būna nurodyta 62-68)
aišku, jei rūbelis didesnis - ne bėda, tik džiaugtis reikia, kad ilgiau tinka.