Mes prasem, kad lankytojai neitu maziausiai iki menesio, bet dauguma supratingai atejo jau po 2 menesio. Na, isskyrus tevus. Nors tiesa sakant 3 diena po gimdymo nelabai norejosi vyro tevus sveciuose priimineti, bet cia turbut neisvengsi - seneliams labai norejosi anuke pamatyt. Dovanu gavom ivairiu - pinigu, drabuzeliu, zaisliuku...

Cia paskaitau, kad kai kuriu merginu sveciai vaisiu prabangiu nori gauti, kai vyksta pirmasis mazylio lankymas - nu nonsensas absoliutus!
Kokiu dar vaisiu - arbata, kava ir viskas!
Nebent mamoms pacioms baliavot norisi - tada jau kitas reikalas!
bet siaip - jei vaisiu nori tokiu vizitu metu- labai nesupratingi zmones, kad nesusiproteja patys pyrago prie kavos atsivezti, ar jau paruostos misraines is prebybcentrio - jei pavalgyt sveciuose aktualu!

Kokiu dar vaisiu - arbata, kava ir viskas!
Nebent mamoms pacioms baliavot norisi - tada jau kitas reikalas!
bet siaip - jei vaisiu nori tokiu vizitu metu- labai nesupratingi zmones, kad nesusiproteja patys pyrago prie kavos atsivezti, ar jau paruostos misraines is prebybcentrio - jei pavalgyt sveciuose aktualu!

mes irgi gavom visko.. daugiausia zaisliuku ir drabuzeliu, o neiprasciausia dovana tommee sauskelniu konteineris, nes iki to laiko apie toki daikta nebuvau girdejus, bet jo nenukisom ir panaudojom pagal paskirti, esam patenkinti

naujagimi lankyt ne anksciau kai sueina menuo,o saltuoju metu laiku kai siaucia virusai kuo veliau tuo geriau,man geriausia buvo dovana-sauskelnes
ir pati kai einu lankyt naujagimiu perku sauskelniu

QUOTE(laimulka @ 2009 12 22, 21:47)
naujagimi lankyt ne anksciau kai sueina menuo,o saltuoju metu laiku kai siaucia virusai kuo veliau tuo geriau,man geriausia buvo dovana-sauskelnes
ir pati kai einu lankyt naujagimiu perku sauskelniu 

Mano kolegės lankė - gavom čekį, draugė - labai gražų rėmelį, kur sudėti reikia kiekvieno mėnesio nuotraukytę
, seneliai - pinigėliais.

LANKYTI PRADEJO 2MEN.2 DIDELI BALIAI BUVO,DAUGIAU KITI PRIE KAVOS PASISEDEJIMAI.DOVANU GAVOM PINIGAIS DAUGIAUSIA,CEKIS,ZAISLAI.
Čia pasiskaičius kai kurių mamyčių pasisakymus, visai neskanu pasidarė
Viena skundžiasi, kad gavo čekį ne į tą parduotuvę, kita rūbelį, kuris tiks po metų ar dviejų, trečiai nepatinka, kad gavo jau antrą tokį žaislą
Mielos mamkos, džiaukitės, kad iš vis kažkas kažką atneša. Juk nėra privaloma nešti dovanas, o dabar iš kai kurių pasisakymų galima suprasti taip, kad svečiai turi sunešti tai, ko pati aš neįstengiu supirkti - pampersų metams į priekį, rūbų, pinigų. Jei atneša, tai tik pasidžiaugti reikia, o ne kalbėti - oi, per prastai, oi man netinka, oi negerai
O kas dėl lankymų, tai irgi nusistebėjau. Kaip galite uždrausti artimiausiems (vaiko seneliams, t.y. Jūsų tėvams) atvažiuoti aplankyti ankūkėlio iki trijų, dviejų mėnesių. Žinau, kad kai pagimdysiu, mano tėvai atvažiuos į ligoninę, vyro tėvai atvažiuos artimiausią savaitgąlį (nes jiems tik taip išeina), ir nematau jokio jų nesupratingumo. Džiaugiasi būsimu anūku, laukia, nekantrauja, tai kaip aš galiu uždrausti. Juk naujagimis visai kitoks vaikelis negu, kad jį pirmą kartą pamatytų trijų mėnesių. Kaip galima izoliuoti naujagimį nuo pasaulio, ypač kūdikėlį, kuriam jau du, trys mėnesiai? Tokio amžiaus mes jau ir krikštyti galvojame, o čia, dar net lankytojų kai kurios nenori tokio amžiaus įsileisti. Ir draugai...aišku, ne pirmom dienom, bet sulaukus kokių trijų savaičių, mielai norėčiau matyti ir juos svečiuose. Tiesiog neįsivaizduoju, kaip galėčiau apsikabinusi tą vaikelį būti izoliuota tris mėnesius nuo svečių ir nieko nepriimti ir niekur neiti
Gal kokie draugai jūsų tolimi, kad bijote, jog reikės šokinėti apie juos jei jėgų neturėsite
jei man bus dar negerai, kai lankys svečiai, padės vyras, tuo labiau, draugai yra draugai, ne svetimi žmonės, apsitarnauti gali ir patys (pasidaryti arbatos/kavos, pasiimti sausainių, saldainių). Jei kažkas lankyti nori, vadinasi rūpite tiems žmonėms, ir tikrai nereiktų taip kategoriškai sakyti - kokie nesupratingi, atsibeldžia taip anksti lankyti. Va, ko norėčiau prieš lankant vaikelį, tai, kad telefonu prieš kelias valandas arba bent dieną informuotų mane.

O kas dėl lankymų, tai irgi nusistebėjau. Kaip galite uždrausti artimiausiems (vaiko seneliams, t.y. Jūsų tėvams) atvažiuoti aplankyti ankūkėlio iki trijų, dviejų mėnesių. Žinau, kad kai pagimdysiu, mano tėvai atvažiuos į ligoninę, vyro tėvai atvažiuos artimiausią savaitgąlį (nes jiems tik taip išeina), ir nematau jokio jų nesupratingumo. Džiaugiasi būsimu anūku, laukia, nekantrauja, tai kaip aš galiu uždrausti. Juk naujagimis visai kitoks vaikelis negu, kad jį pirmą kartą pamatytų trijų mėnesių. Kaip galima izoliuoti naujagimį nuo pasaulio, ypač kūdikėlį, kuriam jau du, trys mėnesiai? Tokio amžiaus mes jau ir krikštyti galvojame, o čia, dar net lankytojų kai kurios nenori tokio amžiaus įsileisti. Ir draugai...aišku, ne pirmom dienom, bet sulaukus kokių trijų savaičių, mielai norėčiau matyti ir juos svečiuose. Tiesiog neįsivaizduoju, kaip galėčiau apsikabinusi tą vaikelį būti izoliuota tris mėnesius nuo svečių ir nieko nepriimti ir niekur neiti

QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 01, 10:55)
Kaip galite uždrausti artimiausiems (vaiko seneliams, t.y. Jūsų tėvams) atvažiuoti aplankyti ankūkėlio iki trijų, dviejų mėnesių. Žinau, kad kai pagimdysiu, mano tėvai atvažiuos į ligoninę, vyro tėvai atvažiuos artimiausią savaitgąlį (nes jiems tik taip išeina), ir nematau jokio jų nesupratingumo. Džiaugiasi būsimu anūku, laukia, nekantrauja, tai kaip aš galiu uždrausti. Juk naujagimis visai kitoks vaikelis negu, kad jį pirmą kartą pamatytų trijų mėnesių. Kaip galima izoliuoti naujagimį nuo pasaulio, ypač kūdikėlį, kuriam jau du, trys mėnesiai? Tokio amžiaus mes jau ir krikštyti galvojame, o čia, dar net lankytojų kai kurios nenori tokio amžiaus įsileisti. Ir draugai...aišku, ne pirmom dienom, bet sulaukus kokių trijų savaičių, mielai norėčiau matyti ir juos svečiuose.
Labai jau kategoriskai cia issireiskete

Kitas dalykas - apie 2-3 menesius formuojasi kudikio imunine sistema, todel patariama lankytojus priimti butent po 2-3 menesiu ir jokios cia mamu uzgaidos ar kvaili draudimai. O kai mamos pacios dar silpnos buna, i ritma neiejusios, tai tikrai normalu, kad jos isreiskia nepasitenkinima ir nenora, kad jas lankytu.
Jus, zinoma, galite elgtis kaip tinkama, bet nereiktu taip neigiamai stebetis kitu nuomone

Na ir kas cia tokio kad ateis seneliai i ligonine vaikelio paziureti,na jau netikiu kad palatos kaimynes raukysis,juk viskas suprantama,tikiu kad pas dauguma ateina.O kas del dragu tai irgi nereikia taip perdeti...galima tukstancius priezasciu prigalvoti...tik as kazkaip apie jas nepagalvojau.
Nemanau, kad palatoje gulinčiai su manimi mamytei sudarys labai dideles problemas, jei pas mane ateis tėvai valandžiukei pabūti ir pamatyti anūkę. Aš net nepagalvočiau pati pykti jei pas kitą mamą gulinčią su manimi ateitų tėvai. Juk tai taip savaime suprantama - seneliai nori pamatyti anūkę. Žinau tai, nes pati girdžiu kaip tėvai laukia, kaip jiems rūpi. Tai kaip gali atimti iš jų tokį džiaugsmą aplankyti mane - savo dukrą, ir savo anūkę.
O dėl kūdikio imuninės sistemos formavimosi, tai žinoma, kad sergantys svečiai tikrai nepageidaujami lankant kūdikį namuose, bet jei žmonės sveiki, kodėl jie negali ateiti po dviejų, trijų savaičių
Kūdikis ne vien mamos ir tėčio džiaugsmas, norisi juo pasidžiaugti ir savo džiaugsmu pasidalinti su kitais. Nežinau, gal mūsų šeima per daug bendraujanti ir neįsivaizduojam savęs izoliuotos ir "stiprinančios" kūdikio imunitetą tris mėnesius. Juk neauginsi vaikelio šiltnamio sąlygomis visą tą laiką - negi tuos tris mėnesius vaikelio net į lauką nevežate, o jei vežate, tai jį apvelkate kokiu "bakterijų" nepralaidžiu burbulu
O dėl kūdikio imuninės sistemos formavimosi, tai žinoma, kad sergantys svečiai tikrai nepageidaujami lankant kūdikį namuose, bet jei žmonės sveiki, kodėl jie negali ateiti po dviejų, trijų savaičių

Na, turbut daug kas priklauso nuo to, ar zmones super daug bendraujantys ir jauciantys demesio trukuma is kitu, bei persipilde troskimu lieti savo demesi kitiems, turiu minty draugams
Kazkaip mes galvojam apie pora menesiu pristabdyti inirtingus bendravimus, isivaziuoti i ritma, pailseti po visu ispudziu, o paskui jau skirti laika draugams. Vaikas niekur nepabegs per tuos 2 menesius, spes draugai pamatyti. Juolab, kad kiek mes pasnekam su jais dabar, tai visi supratingai kalba apie lankymus pavasariui isibegejus.
Zinoma, kad vesime i lauka, bet yra skirtumas, kad lauke prie vezime gulincio 3 men. neturincio vaiko nesilenks joks nesavas zmogus. Tiesiog patariama neleisti svetimu zmoniu prie vaiko, arciau nei per 1 metra. O juk draugai ateje tikrai nores palaikyti maziuka, ne tik praskries per 3 sekundes, kaip kad gatvese prosal skubantys zmones.
Siaip apie tuos 2-3 menesius ramybes nuo svetimu zmoniu kudikio imunitetui formuotis kalba gydytojai, man ju patarimai - didesnis orientyras, nei mano poreikis bendrauti...

Kazkaip mes galvojam apie pora menesiu pristabdyti inirtingus bendravimus, isivaziuoti i ritma, pailseti po visu ispudziu, o paskui jau skirti laika draugams. Vaikas niekur nepabegs per tuos 2 menesius, spes draugai pamatyti. Juolab, kad kiek mes pasnekam su jais dabar, tai visi supratingai kalba apie lankymus pavasariui isibegejus.
Zinoma, kad vesime i lauka, bet yra skirtumas, kad lauke prie vezime gulincio 3 men. neturincio vaiko nesilenks joks nesavas zmogus. Tiesiog patariama neleisti svetimu zmoniu prie vaiko, arciau nei per 1 metra. O juk draugai ateje tikrai nores palaikyti maziuka, ne tik praskries per 3 sekundes, kaip kad gatvese prosal skubantys zmones.
Siaip apie tuos 2-3 menesius ramybes nuo svetimu zmoniu kudikio imunitetui formuotis kalba gydytojai, man ju patarimai - didesnis orientyras, nei mano poreikis bendrauti...