Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos, draugų pasveikinimas gimus kūdikiui

QUOTE(UpeJura @ 2010 02 01, 18:42)

Siaip apie tuos 2-3 menesius ramybes nuo svetimu zmoniu kudikio imunitetui formuotis kalba gydytojai, man ju patarimai - didesnis orientyras, nei mano poreikis bendrauti...  4u.gif

O kaip kūdikio imunitetas formuosis, jei jis bus auginamas vos ne steriliom sąlygomis? Nesakau, kad vaikeliui reikia sergančių žmonių, bet sveiki žmonės, kaip ir aš jei neserganti, vaikeliui nieko nepadarys. Turiu keletą atvejų, kai gimus kūdikiui jau po savaitės svečiai "šniūrais" ėjo, tai pat žinau atvejų, kai tėvai jokių svečių (net tėvų) nepageidavo porą mėnesių. Ir tie, ir tie vaikučiai sėkmingai auga. tad nemanau nieko blogo, jei svečiai lankosi anksčiau negu tie du trys mėnesiai, žinoma, jei tik vaikelis sveikas, stiprus ir patys svečiai neserga.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 01, 20:43)
O kaip kūdikio imunitetas formuosis, jei jis bus auginamas vos ne steriliom sąlygomis? Nesakau, kad vaikeliui reikia sergančių žmonių, bet sveiki žmonės, kaip ir aš jei neserganti, vaikeliui nieko nepadarys. Turiu keletą atvejų, kai gimus kūdikiui jau po savaitės svečiai "šniūrais" ėjo, tai pat žinau atvejų, kai tėvai jokių svečių (net tėvų) nepageidavo porą mėnesių. Ir tie, ir tie vaikučiai sėkmingai auga. tad nemanau nieko blogo, jei svečiai lankosi anksčiau negu tie du trys mėnesiai, žinoma, jei tik vaikelis sveikas, stiprus ir patys svečiai neserga.

Kol patirties nėra, yra tik teorinis supratimas. mirksiukas.gif Aš panašiai galvojau, bet...
Kiti svečiai neprisipažysta, kad serga ir atėję iš lauko (galbūt važiavę autobusu ar pan) net nesugeba rankų nusiplauti. Taip mano gražuolė, būdama vos kelių savaičių, užsikrėtė auksiniu stafilokoku. Žodžiu, ne apie gripą kalbu, o apie tokias ligas, kurios gal suaugusiam visiškai nepavojingos, bet kūdikėliui gali sukelti labai daug bėdų. Manąjai gerai baigėsi, nes laiku supratom kas ir kaip, iš karto darėm tyrimus ir t.t. Tetulytė pasigyrė, jog operuojasi savo pūlinius, kuriuos sukelia tas auksinis stafilokokas. Taip kad pagimdžiusi antrąjį svečius įsileisiu tik sustiprėjus kūdikėliui. Beje, į svečių sąvoka, mano manymu, neįeina seneliai. Tačiau visokios ten tetulytės - ale devintas vanduo nuo kisieliaus, tai nenumirs ir pora mėnesiu palaukę biggrin.gif
Kas dėl dovanų, tai man jokio skirtumo visiškai, ką atsineša svečiai - vieni padovanojo pampersų, kiti - pliušinių žaislų, rūbelių, albumą vaiko nuotraukom. Visos dovanos patiko ir buvo panaudotos. Tiesa, žaisliukai ir dabar naudojami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 01, 10:55)
Čia pasiskaičius kai kurių mamyčių pasisakymus, visai neskanu pasidarė  schmoll.gif  Viena skundžiasi, kad gavo čekį ne į tą parduotuvę, kita rūbelį, kuris tiks po metų ar dviejų, trečiai nepatinka, kad gavo jau antrą tokį žaislą  doh.gif  Mielos mamkos, džiaukitės, kad iš vis kažkas kažką atneša. Juk nėra privaloma nešti dovanas, o dabar iš kai kurių pasisakymų galima suprasti taip, kad svečiai turi sunešti tai, ko pati aš neįstengiu supirkti - pampersų metams į priekį, rūbų, pinigų. Jei atneša, tai tik pasidžiaugti reikia, o ne kalbėti - oi, per prastai, oi man netinka, oi negerai  doh.gif
O kas dėl lankymų, tai irgi nusistebėjau. Kaip galite uždrausti artimiausiems (vaiko seneliams, t.y. Jūsų tėvams) atvažiuoti aplankyti ankūkėlio iki trijų, dviejų mėnesių. Žinau, kad kai pagimdysiu, mano tėvai atvažiuos į ligoninę, vyro tėvai atvažiuos artimiausią savaitgąlį (nes jiems tik taip išeina), ir nematau jokio jų nesupratingumo. Džiaugiasi būsimu anūku, laukia, nekantrauja, tai kaip aš galiu uždrausti. Juk naujagimis visai kitoks vaikelis negu, kad jį pirmą kartą pamatytų trijų mėnesių. Kaip galima izoliuoti naujagimį nuo pasaulio, ypač kūdikėlį, kuriam jau du, trys mėnesiai? Tokio amžiaus mes jau ir krikštyti galvojame, o čia, dar net lankytojų kai kurios nenori tokio amžiaus įsileisti. Ir draugai...aišku, ne pirmom dienom, bet sulaukus kokių trijų savaičių, mielai norėčiau matyti ir juos svečiuose. Tiesiog neįsivaizduoju, kaip galėčiau apsikabinusi tą vaikelį būti izoliuota tris mėnesius nuo svečių ir nieko nepriimti ir niekur neiti  g.gif  Gal kokie draugai jūsų tolimi, kad bijote, jog reikės šokinėti apie juos jei jėgų neturėsite  g.gif  jei man bus dar negerai, kai lankys svečiai, padės vyras, tuo labiau, draugai yra draugai, ne svetimi žmonės, apsitarnauti gali ir patys (pasidaryti arbatos/kavos, pasiimti sausainių, saldainių). Jei kažkas lankyti nori, vadinasi rūpite tiems žmonėms, ir tikrai nereiktų taip kategoriškai sakyti - kokie nesupratingi, atsibeldžia taip anksti lankyti. Va, ko norėčiau prieš lankant vaikelį, tai, kad telefonu prieš kelias valandas arba bent dieną informuotų mane.

As ir lygiai tos pacio nuomones. Nes dauguma per daug ponais psidare, kad tas ar anas neitinka
Atsakyti
nematau nieko blogo, jei vaikelio ateina lankyti anksciau nei po 3men, svarbu, kad lankytojai nesirgtu, o tiek kurie patys nesusipranta, tai pati paprasau, kad rankas ateja nusiplautu.
zinau tokiu atveju, kai net seneliam 3men vaiko nerode, cia jau man absurddas kazkoks.. saugo ta vaikai siaubingai nuo visko, bet va jei tik nenusaug,o biskiuka koks skersvejis pagauna ir viskas, vaikas serga..
del dovanu tai gavom ivariu, tik va kadangi daug visko like nuo pirmos dukrytes, tai dabar mieliausios praktiskos dovanos, pampersai ir pan biggrin.gif
Atsakyti
Mano nuomone,einant vaikucio lankyti,reiktu pagalvot ir apie mama.Kartais gimdymas buna komplikuotas ir sunkus,tad ne taip lengva po jo atsigauti.Sunku buna sedeti,o ateje sveciai nesiskubina iseiti,nori ilgiau pabut,pabendrauti,...
Asmeniskai as,nenorejau po gimdymo nieko matyti,nes jauciausi silpna.Tad kai po dziugios zinios i gimdymo namus pradejo vaziuot gimines,draugai...man nervas eme.Norejosi tik poilsio ir bendravimo su kudykeliu.
Sokas istiko,kai grizus namo,ta pati vakara atejo drauges leliuko aplankyt ir net nepasiskambinusios.Buvo pikta,nesinorejo net bendraut.Visa vakara sukosi viena mintis "greiciau jau eitu namo,noriu poilsio".
Tad nusprendziau,kad jei dar kada tektu gimdyti,tai ta dziugiaja zinia,pasiliksim su vyru tik sau.Apie tai pranestume visiem,tik tada,kai su kudykeliu jau butume namie. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sms-as @ 2010 05 28, 10:18)
...po dziugios zinios i gimdymo namus pradejo vaziuot gimines,draugai...man nervas eme.Norejosi tik poilsio ir bendravimo su kudykeliu.
Sokas istiko,kai grizus namo,ta pati vakara atejo drauges leliuko aplankyt ir net nepasiskambinusios.Buvo pikta,nesinorejo net bendraut.

thumbup.gif Aš jaučiausi panašiai blink.gif Iš pradžių, kol nebuvau pagimdžiusi, visus vos ne i svečius prisikviečiau doh.gif . Bet po gimdymo jaučiausi labai silpna, nuotaikos nebuvo, o kur dar pirmieji rūpesčiai, bemiegės naktys, tai daugumai teko paaiškint, kad ateitų vėliau. Na, o jau po pirmojo mėnesiuko labai noriai svečius priiminėjau thumbup.gif
Atsakyti
tikrai ne kiekviena mama po savaites gali bendraut su sveciais. na ziurint kokie sveciai zinoma, jeigu tokie kaip mano sesuo ar tevai kurie atvaziave dar ir man padeda ir aplink juos sokineti nereikia, tada tikrai nesvarbu. bet tokie sveciai kuriuos reikia priimineti, vaisinti ir visa kita, manau galetu pradet lankytis po kokio menesio. man po gimdymo buvo dar ilgai silpna ir as vos sugebedavau namuose kazka pasidaryti, be to vaikiukas irgi kol apsipranta, kol sustipreja truptuka, tikrai nera reikalo skubeti.
P.S. teko guleti vienoj pogimdyvinej palatoj su mamyte kuri pagimde sesiolikos ir antroj dienoj po gimdymo, i gimdymo namus atejo aplankyti visi klasiokai... 10 zmoniu pogimdyvinej palatoj, tai man buvo virsune... doh.gif
Atsakyti
Dar nėštumo pabaigoje visiems artimiausiems draugams ir giminaičiams pasakiau, kad į ligoninę lankyt neitų. Tai buvo atėjusi tik mano mama ir vyras smile.gif
O į namus priiminėt svečius pradėjom, kai kruopytei suėjo 1mėn.
Atsakyti
Ruošiames lankyti leliuką kuriam jau 2men. kokia butu praktiškiausai dovana? Jai pirksiu pampersus kokios firmos geriausia? Jai deti į voka pinigeliu kokia suma butu nepermaža? Ką nešti vyresniam vaikui kuriam jau10metu?
Iš anksto ačiū už nuomones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 06 11, 07:20)
Ruošiames lankyti leliuką kuriam jau 2men. kokia butu praktiškiausai dovana? Jai pirksiu pampersus kokios firmos  geriausia? Jai deti į voka pinigeliu kokia suma butu nepermaža? Ką nešti vyresniam vaikui kuriam jau10metu?
Iš anksto ačiū už nuomones smile.gif

Kiekvieno vaiko užpakaliukui geriausia gali būti skirtinga firma tongue.gif Pasiklauskit tėvelių prieš eidami ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 01, 10:55)
Čia pasiskaičius kai kurių mamyčių pasisakymus, visai neskanu pasidarė  schmoll.gif  Viena skundžiasi, kad gavo čekį ne į tą parduotuvę, kita rūbelį, kuris tiks po metų ar dviejų, trečiai nepatinka, kad gavo jau antrą tokį žaislą  doh.gif  Mielos mamkos, džiaukitės, kad iš vis kažkas kažką atneša. Juk nėra privaloma nešti dovanas, o dabar iš kai kurių pasisakymų galima suprasti taip, kad svečiai turi sunešti tai, ko pati aš neįstengiu supirkti - pampersų metams į priekį, rūbų, pinigų. Jei atneša, tai tik pasidžiaugti reikia, o ne kalbėti - oi, per prastai, oi man netinka, oi negerai  doh.gif
O kas dėl lankymų, tai irgi nusistebėjau. Kaip galite uždrausti artimiausiems (vaiko seneliams, t.y. Jūsų tėvams) atvažiuoti aplankyti ankūkėlio iki trijų, dviejų mėnesių. Žinau, kad kai pagimdysiu, mano tėvai atvažiuos į ligoninę, vyro tėvai atvažiuos artimiausią savaitgąlį (nes jiems tik taip išeina), ir nematau jokio jų nesupratingumo. Džiaugiasi būsimu anūku, laukia, nekantrauja, tai kaip aš galiu uždrausti. Juk naujagimis visai kitoks vaikelis negu, kad jį pirmą kartą pamatytų trijų mėnesių. Kaip galima izoliuoti naujagimį nuo pasaulio, ypač kūdikėlį, kuriam jau du, trys mėnesiai? Tokio amžiaus mes jau ir krikštyti galvojame, o čia, dar net lankytojų kai kurios nenori tokio amžiaus įsileisti. Ir draugai...aišku, ne pirmom dienom, bet sulaukus kokių trijų savaičių, mielai norėčiau matyti ir juos svečiuose. Tiesiog neįsivaizduoju, kaip galėčiau apsikabinusi tą vaikelį būti izoliuota tris mėnesius nuo svečių ir nieko nepriimti ir niekur neiti  g.gif  Gal kokie draugai jūsų tolimi, kad bijote, jog reikės šokinėti apie juos jei jėgų neturėsite  g.gif  jei man bus dar negerai, kai lankys svečiai, padės vyras, tuo labiau, draugai yra draugai, ne svetimi žmonės, apsitarnauti gali ir patys (pasidaryti arbatos/kavos, pasiimti sausainių, saldainių). Jei kažkas lankyti nori, vadinasi rūpite tiems žmonėms, ir tikrai nereiktų taip kategoriškai sakyti - kokie nesupratingi, atsibeldžia taip anksti lankyti. Va, ko norėčiau prieš lankant vaikelį, tai, kad telefonu prieš kelias valandas arba bent dieną informuotų mane.

Na ką, vos ne po dviejų metų galiu tik patvirtinti savo žodžius. Gimus vaikui tikrai neizoliavau jo, keturių savaičių važiavome į parduotuvę, lankytojų sulaukėme ir ligoninėje (mano tėvai ir vyras tik), ir namuose artimiausią savaitgalį atvyko aplankyti ir vyro tėvai bei sesuo su šeima.
Šiaip dar pagalvojau, kad tos mamos, kurios nosytę rauko prieš lankytojus ir nori labai ilgai laukti kol parodys vaiką tėvams ir artimiausiems giminaičiams (broliams, seserims), ko gero ir šiaip santykius su šeima turi prastus.
O dėl dovanėlių kai lankant kūdikį atneša, man net mintyse nekiltų tokie nepasitenkinimai, kad va, kokia čia nesąmonė. Jei žinau, kad žmogus lankė mane ir mano vaiką, jis išleido savo uždirbtus pinigėlius mums, skyrė savo laiką ir dėmesį mums. Svarbiausia dėmesys. Man iš lankytojų netgi nepatogu buvo priiminėti dovanėles, ypač brangesnes.
Mamkos, neauginkit tokių materialistų vaikų nuo pačios kūdikystės, kad tik dovanos dovanos ir dar kartą dovanos (ir aišku, brrrangiossss).
Atsakyti
Laukiausi nežiniuko, vaikutis buvo pasislėpęs. Kraitelį buvom pasruošę nedidelį ir tik būtiniausių daiktų - lovytė, vonelė, vežimas, keli komplektukai rūbų. Gimė dukrytė. Ligoninėje mus lankė tik mano tėveliai, vyras ir sesuo. Grįžus į namus aplankė vyro šeima (ir seneliai, ir vaikai). Susitvarkę popierizmą išvykome į sodybą kur ir vėl aplnakė ne vienas svečias. Dar nėštumo metu visiems griežtai sakiau, kad vaikutį ir mane galės lankyt iškart po gimdymo, bet su griežta salyga, kad nesirgs, nečiaudės ir panašiai... Visi buvo tvarkingi, laikėsi mano prisakymo. O dėl dovanėlių. Kažkaip buvo begalo malonu, kad visi prieš atvažiuodami paskambindavo ir paklausdavo ko mums reikia. Tad taip užpildėmė mergaitės drabužų spintą, o už gautus pinigėlius nupirkome žaisliukus. Antrą kartą daryčiau ir vėl taip thumbup.gif
Atsakyti